Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#2576 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 25 lutego 2018 - 12:25

Miałem okr+ pro, tragedia. Kurz się lepił jak szalony. @Ansza masz zdjęcia z leather case, także z silicone powinno również pasować. Na tą chwilę wydaje mi się, że to najlepsza propozycja na X.

Szkło które poleciłeś jest rewelacyjne.Ja nie miałem żadnego problemu z naklejeniem! 3 minuty i jest idealnie. Dużo lepsze niż Nilkin którego miałem wcześniej, za 30 zł polecam :)

#2577 NewIphone

NewIphone
  • 32 postów

Napisano 26 lutego 2018 - 00:15

Jaką folie na ip7 ? Teraz mam jakąś z allegro i jedyny jej mankament to odstające krawędzie. Po tygodniu mam tam masę paprochów i nie wygląda to zbyt estetycznie.

#2578 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 02 marca 2018 - 21:42

9ad97d9cf9ecb.jpg

0e25c52d16ea2.jpg

5810d7db5cc64.jpg

To jest to szkło. Żeby nie było tak kolorowo, to pół godziny bawiłem się w usuwanie bąbelków powietrza, żeby uzyskać efekt końcowy. Pasuje z leather case. Szkło daje dobry poślizg i prawie się nie palcuje więc oceniam na plus. Największym plusem jest to, że w zasadzie go nie widać.

@rafal886, i jak to szkło się sprawuje po dłuższym czasie? Dalej nic nie wchodzi pod spód? Nic się nie wyszczerbia? Bo myślę nad jakimś szkłem na swój telefon, a na razie mam tylko leather case :). Nie jestem tylko pewna, czy dam radę je równo założyć, ale mogę spróbować :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2579 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 02 marca 2018 - 22:38

@rafal886, i jak to szkło się sprawuje po dłuższym czasie? Dalej nic nie wchodzi pod spód? Nic się nie wyszczerbia? Bo myślę nad jakimś szkłem na swój telefon, a na razie mam tylko leather case :). Nie jestem tylko pewna, czy dam radę je równo założyć, ale mogę spróbować :D.

Pod szkło nic nie wchodzi, nic się nie wyszczerbia. Z założeniem szkła równo nie powinno być problemów, wystarczy sobie wziąć głośnik za punkt odniesienia :D

Użytkownik rafal886 edytował ten post 02 marca 2018 - 22:38

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2580 dominik0408

dominik0408
  • 54 postów

Napisano 04 marca 2018 - 18:33

ja również mam już kilka dni i jest mega!:)

#2581 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 04 marca 2018 - 18:58

Już zamówiłam. Mam nadzieję, że równo założę, niby jakieś zdolności manualne mam :D

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2582 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 05 marca 2018 - 10:54

I ja zamówiłem, dzisiaj postaram się pochwalić efektem po założeniu ;-)

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#2583 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 05 marca 2018 - 11:36

Mam pytanie dot w/w szkła do iPX. Jest węższe niż ekran i posiada czarne ramki dookoła? Dostałem dzisiaj, lecz jeszcze nie kleiłem i nie wyjmowałem z zabezpieczającej folii. To moje jest węższe i kilka mm po bokach i nie wiem czy ta ramka jest tylko na folii, czy również na szkle? Bo jeżeli na szkle, to wygląda to o dużo gorzej od HardGlass 3mk, którego nie założyłem tylko ze względu na szerokie czarne ramki na szkle. Ale samo szkło jest o dużo szersze. Dokładnie wielkości ekranu.  

#2584 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 06 marca 2018 - 10:57

Zamontowane...
Nakłada się ciężej, niż na inne iPhony, bo nie ma na dole punktu odniesienia (home).

Mimo tego, że może się wydawać, że jest OK, to po założeniu etui szkło zacznie się podważać i trzeba ponawiać procedurę.
Nie miałem za to problemu z bąbelkami - od razu całe szkło idealnie się przykleiło.

a6d983d60af429de51c464666b3ed07b.jpg

27f3b89d3906d3f2f51bc84ca16689f2.jpg

Użytkownik untaztood edytował ten post 06 marca 2018 - 11:18

• Jackpe lubi to

#2585 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 08 marca 2018 - 14:36

Wczoraj wieczorem założyłam swoje szkło. Samo zakładanie nie zajęło mi dużo czasu, ale bardzo długo walczyłam z bąblami, najtrudniej było mi się pozbyć tych z samego środka ekranu. Niby na ekranie nie było żadnych śmieci, a i tak mam w górnej połowie lewej krawędzi widocznego włoska, pod światło widać też trochę malutkich drobinek... Nie ruszam już tego, bo o dziwo szkło udało mi się założyć idealnie równo, nie jest też podważane przez etui. Efekt końcowy poniżej (coś mi to ostatnie zdjęcie wyszło w słabej jakości...):

dvAaGxX.jpg

nrD46XM.jpg

2lBJzc5.jpg

8RW24NQ.jpg

#2586 elemeeent

elemeeent
  • 1 postów

Napisano 08 marca 2018 - 19:16

Podpinam się, również zamówiłem to szkło. Wcześniej miałem jakieś tanie ze stoisk w galeriach, które samo zaczęło odchodzić - słabo to wyglądało. 

Było trochę walki z bąblami, ale teraz efekt jest super, a i dotyk? jest dużo przyjemniejszy - za 30zł polecam!

#2587 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 marca 2018 - 23:35

A moje szkło do wymiany. Samo z siebie zaczęło się odklejać z lewej strony... Nic niby nie włazi pod, ale z dnia na dzień pęcherzyki robią się coraz większe...

#2588 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 09 marca 2018 - 12:52

A moje szkło do wymiany. Samo z siebie zaczęło się odklejać z lewej strony... Nic niby nie włazi pod, ale z dnia na dzień pęcherzyki robią się coraz większe...

Masz etui?

#2589 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 09 marca 2018 - 13:57

Za długo czekałam aż zaakceptują mój post i ostatecznie zamówiłam tego benksa. Jeszcze specjalnie brałam wysyłkę kurierem, żeby doszło przez weekendem i to była pomyłka. Nie dość, że zrobiła mi się jakieś małe kółeczko pod szkłem, którego nie mogłam się pozbyć (ale tutaj to już moja wina), to to szkło jest po prostu jakieś za małe. To Twoje @rafal886 wygląda serio genialnie, a tutaj mimo case'a jest jeszcze naokoło część ekranu w ogóle nie zabezpieczona. Już przy brzegach szkła zebrało się dużo kurzu i wygląda to po prostu fatalnie.

A zakupiłaś na pewno wersje 3D? Benks ma kilka szkieł przecież, może wziełaś takie, które nie nachodzi na zaokrąglenia szybki.

Szkło które poleciłeś jest rewelacyjne.Ja nie miałem żadnego problemu z naklejeniem! 3 minuty i jest idealnie. Dużo lepsze niż Nilkin którego miałem wcześniej, za 30 zł polecam :)

Też szukam szkła aktualnie na X'a, zainteresowały mnie te pochlebne opinie o tym szkle i je sobie obejrzałem. Tak się zastanawiam nad tym, że nikt z Was nie zwraca uwagi na to kto je w ogóle wyprodukował (nie mówię, że ma być markowe, ale jednak w jakiś sposób powinno być określone cokolwiek nt. jego pochodzenia).

Po drugie tam jest dosłownie zero informacji o materiale z jakiego wykonane zostało szkło. Ok, fajnie, że się dobrze przykleja, że sie nie odkleja, że jest miłe w dotyku .... ale czy po to przyklejacie folię, żeby była miła w dotyku i żeby się nie odkleiła? ;)) Jak dla mnie brak producenta i brak wiarygodnej informacji o materiale wykonania skreśla te szkło z miejsca.

Ja skłaniam się ku materiałowi Corning (lub też zwane Gorilla Glass). Benks ma takie jedno szkło (chyba najdroższe z oferty), ale jeszcze się zastanawiam.

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#2590 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 09 marca 2018 - 14:14

To zwykłe szkiełko, nikt przy zakupie nie interesuje się dokładnie materiałem z jakiego jest wykonane, bo przecież to nie odrzutowiec, czy helikopter. Wystarczą pochlebne opinie innych użytkowników.

Jeśli jednak bardzo Cię interesuje kraj pochodzenia, to muszę Cię zaskoczyć: MADE IN CHINA ;)

W dotyku takie samo jak Benks, czy szkła od 3M, więc może nie jest rakotwórcze ;)

#2591 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 09 marca 2018 - 14:24

Od siebie mogę dorzucić jeszcze b.fajny filmik, który dość przejrzyście tłumaczy na czym polegają różnice pomiędzy foliami/szkłami. Ja do czasu jego obejrzenia - można powiedzieć - błądziłem po omacku w poszukiwaniu ochrony ;)

https://www.youtube....h?v=2aI3gVIcdrg

Użytkownik czaras edytował ten post 09 marca 2018 - 14:24

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#2592 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 20 marca 2018 - 00:49

Hej,

pod wpływem tylu pozytywnych opinii tutaj zamówiłem Nillkina 3D CP+ Max ponieważ moje dotychczasowe szkło 3D (nie wiem jakiej marki nawet, jakiś taki srebrzysty goryl był na opakowaniu) troche się uszkodziło. Wcześniej używałem klasycznych szkieł Nillkina i byłem zadowolony.

Paprochy pod czujnikiem i kamerką wkurzają - owszem - ale czy tylko mnie irytuje to jak to szkło przycina pole wyświetlacza ? Najlepiej to widać w Safari albo Instagramie. Zwyczajnie przycina tekst i obraz z prawej i lewej. Totalna porażka. To no-name'owe szkło nie miało takiego problemu.

Polecicie jakieś szkiełko pełne, które nie "zabiera" wyświetlanego obrazu? Czy ten Benks z wycięciami na czujniki będzie najlepszą opcją dla iPhone 8 ? 

https://brick.pl/pro...7-Czarne.html 

#2593 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 20 marca 2018 - 07:33

Wydaje mi się, że każde szkło z ramką dookoła (namalowaną czy plastikową) będzie nieznacznie nachodzić na ekran. Na X też mi nieco „zabiera” miejsca - widzę to dopiero jak wyświetlę klawiaturę, a pamiętam jak było przed założeniem szkła. Na Apple Watch tak samo. Mi osobiście to nie przeszkadza, bo to są ułamki milimetrów :).

#2594 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 20 marca 2018 - 10:02

To nie są ułamki mm. Szkło polecane wyżej na forum, jak i zresztą szkło 3mk zwęża ekran o ok 3mm. Nie mierzyłem, ponieważ mi się nie chciało. Mniej więcej o całą szerokość jednego bocznego, czarnego paska. Natomiast masz rację i idzie się przyzwyczaić. Za dużego innego wyboru i tak nie ma.

#2595 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 20 marca 2018 - 12:13

No właśnie w tym Nillkinie zauważalnie zmniejsza ekran. Widać to w aplikacjach i na stronach, które są rozciągnięte do granic wyświetlacza. Gdyby to był 1mm to jeszcze ok ale tutaj jest mocno denerwujące. 

W poprzednim szkle no-name z gorylem na opakowaniu tego problemu nie było ale nawet nie wiem jak je odszukać :P

Orientujecie się czy ten Benks Magic KR+ PRO wybada w tej kwestii lepiej od ww. Nillkina ? 

#2596 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2018 - 10:33

Ciekawy produkt, używał ktoś.. niestety cena nie zachęca do testów :)

https://flavour-desi...ear,id8630.html

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2597 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 26 marca 2018 - 11:00

Jest dużo testów na yt. Wydaje mi się, że tak jak do X, to nie ma to sensu. Szkło bardziej w przypadku s8/s8+ się sprawdza ze względu, że ma klej na całej powierzchni, a nie jak większość jedynie na krawędziach.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2598 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 29 marca 2018 - 17:32

Hej, testował ktoś już takie coś: https://folie-ochron...ROTECT-IT/39371 ?

Da się potem trzymać telefon w silikonowym etui Apple?

#2599 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marca 2018 - 07:56

Nie testowałem, ale jakoś średnio mi się to pdooba, na zdjęciach wygląda na dość grube, a w tych otworach pewnie mega będzie zbierał się syf. 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2600 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 30 marca 2018 - 11:31

@robertpatrykk,

Ja mam takie szkło: https://smart-tel.pl...LOSZCZELNE/1039. Oprócz tego mam na telefonie applowskie skórzane etui i nic się nie podważa, pasuje idealnie. Szkło nie jest drogie i ma dobry poślizg :). Na poprzedniej stronie wrzucałam zdjęcia.

PS Kupowałam u nich też selfie-sticka. Też jest spoko :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych