Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mój iPod nie działa prawidłowo. Problem z iPod? Zanim zapytasz - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#101 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 March 2012 - 01:46

No to teraz zrob mu restore. Teraz powinien go komputer widziec

#102 Denon

Denon
  • 5 posts

Posted 12 March 2012 - 21:19

Wszystko OK. Ipod sie wlaczyl i normalnie dziala. Tylko teraz inny problem Itunes go nie widzi. I nie potrafie sie zsymchronizowac...

#103 KicekPL

KicekPL
  • 1 posts

Posted 12 April 2012 - 12:44

Witam Posiadam Ipod Nano 2g 4GB Model A1199. nie używałem go jakieś 2lata+ po podłączeniu go do ładowarki sieciowej wyskoczył napis bateria naładowana odłącz (po ładowaniu około 12h). po odłączeniu ładowania Ipod zgasł wyglądało to jakby bateria nie oddawała naładowanej energii, wymieniłem baterie i teraz ta bateria nie się naładować Ipod ładowal się około 13h i nie pokazał się żaden napis że bateria naładowana, jak jest podłączony do zasilania to wszystko działa, po odłączeniu Ipod gaśnie i nie da się go uruchomić żadnym przyciskiem. Wgrywałem mu nowe oprogramowanie jak i robiłem restart nic to nie pomogło. Jak ktoś ma jakiś pomysł proszę o odpowiedź

#104 BartekLbn

BartekLbn
  • 2 posts

Posted 09 June 2012 - 21:59

iPod Classic 4G - Po formatowaniu nie działa. Witam. Mam problem z moim iPod'em Classic 4G (40GB). Jak wiadomo iPod'y te bazują na systemie plików Fat32. Chciałem wrzucić na niego plik większy niż 4gb, więc sformatowałem swój iPod przez "Mój komputer" w moim laptopie (windows 7). Formatowanie poszło bez żadnych problemów, wrzuciłem plik, lecz gdy odłączyłem już iPod'a od komputera zaczął się problem. iPod się nie włącza, nie można włączyć "Disk Mode", można jedynie go resetować, wtedy przez chwile widnieje logo Apple, ciągle po próbie włączenia pokazuje się że jest rozładowany i na ekranie widnieje obrazek iPod'a ładowanego ładowarką sieciową. Próbowałem ładować ładowarką sieciową jak i przez USB do komputera, w ogóle się nie ładuje. Komputer również od tamtego momentu nie wykrywa mojego iPoda, ani w "Moim komputerze", ani w iTunes. Czy wie ktoś jak mógłbym naprawić mojego iPod'a? Lub z powrotem go przeformatować na Fat32. Z góry dziękuję za pomoc, czekam na odpowiedź.

#105 BartekLbn

BartekLbn
  • 2 posts

Posted 27 June 2012 - 02:51

Refresh..

#106 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 June 2012 - 05:49

Wgraj od nowa firmware z iTunes. iPodów nie formatuje się pod Windows.

#107 theodeus

theodeus
  • 1 posts

Posted 27 June 2012 - 14:18

Witam Dostałem wczoraj iPoda shuffle 2gb 4gen. Podłączam go do portu USB i pojawia się on już w "urządzeniach" w panelu sterowania, ale nie jest widoczny w "moim komputerze". Odpalam iTunes i wyskakuje mi informacja, że iPod jest uszkodzony. W związku z tym próbuję go odtworzyć jednak proces ten ciągnie się w nieskończoność i w końcu muszę go przerwać. Próbowałem go podłączać do trzech różnych wyjść USB (z których normalnie korzystają bez problemu inne urządzenia) i nic. Natomiast przed chwilą otworzyłem tego samego ipoda na innym komputerze, od razu się pojawił w "moim komputerze", a po uruchomieniu itunesa zaczęła się synchronizacja (żadnego info o uszkodzonym ipodzie). Na wszelki wypadek odtworzyłem go i tak i po kilku sekundach był gotowy. Jednak cały czas nie działa na drugim komputerze. Co może być powodem takiej sytuacji? Jak to naprawić? Z góry dzięki

#108 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 June 2012 - 17:41

Niestety pomocy z komputerem musisz szukać na forach dotyczących komputerów, nie wiemy co masz w komputerze, jakie programy ba nawet jaki komputer... Jeżeli na innym działa to problemem jest Twoj komputer. tyle da się stwierdzić na odległość...

#109 werrri

werrri
  • 2 posts

Posted 15 October 2012 - 15:44

ipod nano 8g nie dziala ekran + piszczy

Jezeli pisze to w niewlasciwym temacie to przepraszam.
Dzis na silowni cwiczylam i sluchalam muzyki z ipoda. wszystko bylo w porzadku, po jakims czasie chcialam przelaczyc piosenke i zobaczylam czarny ekran (muzyka wciaz grala), probowalam go resetowac, kabinowalam, lecz nic to nie dawalo. Na poczatku ekran jasnial, ale teraz ciagle jest czarny, nawet kiedy podlaczam go do laptopa - normalnie sie synchronizuje, laduje, ale na ekranie nic sie nie pojawia. przy odblokowywaniu, podlaczaniu, resetowaniu ipod piszczy. Nie wiem co sie dzieje. Prosze o pomoc. iPoda kupilam uzywanego, ale mam go juz prawie rok i dotychczas nie bylo wiekszych probemow.
Jesli konieczna bedzie wizyta w serwisie, ile to moze kosztowac?

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] plmax.

#110 Kromka

Kromka
  • 2 posts

Posted 20 October 2012 - 19:28

Witam!
Mam problem ze swoim iPod Classic. Kiedy podłączam go do komputera to wyświetla się na nim ikonka jakoby się ładował, jednak nie widzi go ani komputer, ani iTunes. Zrobiłam już chyba wszystko co mogłam, nie widać go ani w trybie dysku ani normalnym. Sprawdzone na dwóch różnych komputerach. W Menadżerze Urządzeń w ogóle go nie widać. Wcześniej (trudno powiedzieć, kiedy ostatnio chciałam go zsynchronizować) wszystko działało bez zarzutu, nie zmieniałam komputera, systemu, jedynie iTunes aktualizował się na bieżąco.
Co to może być?

edit: nieaktualne, okazało się, że to uszkodzony kabel.

#111 dedes

dedes
  • 1 posts

Posted 22 October 2012 - 20:58

Witam wszystkich forumowiczów przeczytalem juz cale forum ale nie znalazłem rozwiazania mojego problemu prosze o pomoc :(/.... posiadam prawie nowego iPod shuffle 2G 2GB. jakis tydzien temu wgrałem muzyke, wszystko pieknie działało, wczoraj próbuje wlaczyc iPoda i nie działa. Nie swieci ani zielona lampka, ani czerwona (brak baterii) gdy podlączam IPoda do komputera system go nie widzi, iTunes równiez nie wykrywa sprzetu, nie palą sie ŻADNE lampki nawet ta od ładowania. Dodam ze czasami jak przełączam przycisk na ON i przytrzymuje dlugo klawisz PLAY, to przez dwie sekundy miga czerwona lampka i tyle. iPod poprostu nie daje jakiegokolwiek znaku życia :(( proszę Was forumowicze o jakąkolwiek pomoc w moim beznadziejnym przypadku pozdrawiam dodam jeszcze że sprzęt nigdzie mi nie upadł ani sie nie zamoczył pozdrawiam :)

#112 niachoping

niachoping
  • 2 posts

Posted 10 November 2012 - 23:23

Szanowni Państwo,
mam następujący problem z moim iPodem Shuffle 3 generacji o pojemności 2GB.
Bardzo proszę o pomoc.

Z dnia na dzień iPod przestał działać. Próbowałem go odtwarzać w iTunes, aktualizować, itd., ale problem nie ustępuje.

iPod po włączeniu jest cichy. Nie odtwarza piosenek, lecz kiedy przesunę przycisk zasilacza (by otrzymać głosowy komunikat o % stanie baterii), to słyszę głos kobiety.

Czy istnieje szansa naprawienia urządzenia?
Będę wdzięczny za pomoc

Z poważaniem
niachoping

Przeniosłem do właściwego wątku, eualex.

#113 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 13 December 2012 - 16:44

Mam problem z ipodem nano 6g 8gb.. iPod lezał schowany 2miesiace w szafie i nagle teraz po włączeniu wyskakuje do Do not disconnect a poniiej OK to disconnect i dalej zero ;/ co zrobic aby zaczał działac ;/

#114 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 12:00

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#115 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 14:04

Dodam tylko, iż w chwili gdy przechodze w stan Disk Mode, nie ma możliwości klawiszem + lub - przejść do innej funkcji np. Power, Audio itp. Działa tylko klawisz uśpienia.. :(

#116 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 14:16

Podłącz do komputera z iTunes i melduj.

#117 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 14:57

Podłączylem ipoda pod itunes i wyskakuje "iTunes wykrył iPoda w trybie awaryjnym.Aby móc go używać z iTunes,musisz go odtworzyc". Naciskam odtwórz i w połowie instalacji wyskakuje 1349 ;/

#118 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 15:05

Podłącz do innego USB. Powinien być USB 2.
W PC każdy port to inne życie.

Sprawdź jeszcze czy to 1349 czy raczej 1439.

- - - Połączono posty - - -

Czy jesteś podłączony do internetu? iTunes masz dość świeże?

#119 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 15:11

Teraz odtworzyło bez problemu, pokazalo sie logo apple i znow bład Do not Disconnet ;/ Tak, ciągle podłaczony do internetu a itunes nowego swiezego sciagnełem.

#120 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 15:33

No to jeszcze jedno ćwiczenie po odtworzeniu. Bateria rozumiem jest naładowana? Reset. Guzik usypiania i głośnośc - (minus), i trzymasz z 10 sekund. Do skutku. Jak nie będzie skutku po kilku probach - to samo tylko w trakcie gdy iPod przyłączony do kompa. Melduj. Jak to nie pomoże to juz tylko telefon do Apple i reklamacja.

#121 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 15:37

Trzymałem i przeleciało mi Disk Mode i na itunes wyskoczyło "iTunes musi przygotować iPoda do odzyskiwania oprogramowania. Nie dołaczja odłączaj ipoda" a w pasku stary wyskoczyło że dysk DFU, apple coś tam itp.

No właśnie reklamacje nie zbyt, bo 2lata temu kupiłem i zgubiłem wszystkie papiary itp ;/ Więc zostaje mi serwis..

#122 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 15:46

No to "itp." to ważne jest. W tej szafie to nie miałeś za wilgotno?

#123 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 15:49

Wyskoczylo mi DFU pamiec wymienna, a reszty nie pamietam bo szybko migneło. Wyskoczylo mi teraz "iPod został podłączony,ale nie rozpoznany.Odlłacz ipoda i podłącz go jeszcze raz.Bład 1601." A szafka taka w pokoju w biurku wiec na pewno nie bylo za wilgotno.

#124 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 15:54

Jak z Twoim angielskim?
Wygląda że problem cały czas leży po stronie USB, który nie pozwala na poprawny restore. Generalna sugestia, przyłącz do innego USB, do innego kompa bądź używając innego kabla.

Patrz tutaj i błedy 1604 i 1601:
iTunes: Specific update-and-restore error messages and advanced troubleshooting

#125 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 15:58

Czy może mieć wpływ to iż używam w pracy kabla zamiennika ? Oryginalny kabel mam w domu, także spróbuje jeszcze na swoim prywatnym komputerze to zrobić, może cos zadziała. Dodam również ze iPod zostaje wykryty w "Mój Komputer" jako dysk wymienny.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users