Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mój iPod nie działa prawidłowo. Problem z iPod? Zanim zapytasz - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#126 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 17:32

Może mieć. Na przykład te stare kable z końcówką do docka która jest szeroka (całkiem kwadratowa) już sprawiają problem.

#127 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 18:04

Ok, próbuje w domu na oryginalnym kablu puścić odtwarzanie i zobaczymy jak to wyjdzie.

- - - Połączono posty - - -

No i zrobilem i nic to nie dało.. Znów wyswietlilo sie okno "Do not disconnect" ;/ wyszkoczylo ze nie zainstalowano USB DFU Device

Zainstalowało mi iPod Recovery i w itunes wyskoczyło ze musi pobrac oprogramowanie do odzyskiwania ipoda.nie odłączaj ipoda. Co zrobic ?

I wydaje mi się ze ipod jest teraz w trybie DFU .

#128 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 19 December 2012 - 18:15

Jeszcze raz restore? I reset? Może tak być że jest kłopot z wersją oprogramowania. W tym linku zobacz co Apple proponuje. Zrób to dla pewności na koniec. Jak nie pomoże, telefon do Apple.

#129 kubasPb

kubasPb
  • 92 posts

Posted 19 December 2012 - 19:05

Niestety,znów wrociło do Do not disconnect ;/ ehhh i co teraz zrobic ?? A jak wchodze w funkcje disk mode to ani + i - nie mozna nic zmieniac ;/ nawet nie da sie w dół przewinąc ;/

W moim komputerze pokazuje ipoda jako dysk z pamiecia wymienną i 16gb pamieci dostepnej, czy to mozliwe ?

Czyli wyglada na to ze dysk jest caly bo wyswietla mi calą pamiec! Zostaje problem z oprogramowaniem ;/

#130 rafalsonn

rafalsonn
  • 1 posts

Posted 18 January 2013 - 16:07

Ipod shuffle 1 gen 512 mb, po 10 latach postanowił wybrać się na urlop :)

Witam, użytkuję, a raczej użytkowałem 10 letniego ipoda shuffle, mam do niego wielki sentyment, pewnego raz zaczęła migać zielono żółta dioda, poczytałem o tym w internecie, i zgrałem piosenki na ipoda od nowa, po dwóch dniach to samo, wpadłem na pomysł żeby zresetować ipoda, a jako że sam nie mam windowsa xp, odpaliłem go na wirtualce, w programie vmware, włączyłem program do ratowania ipodów shuffle pierwszej i drugiej generacji, ipoda wykrył więc kliknąłem reset. Po 2 minutach nagle czarny ekran na wirtualce, dokładnie nie widziałem co się stało bo byłem w pomieszczeniu konsumpcyjnym :x domu, poczekałem 5 minut lecz nic się nie działo, wyłączyłem wirtualkę. Gdy teraz podłączam ipoda, wykrywa mi go jako STMP 3500, oraz jest niewykrywalny przez ipod reset utility.

Proszę o pomoc, ipod ma dla mnie znaczenie sentymentalne ;)

Pozdrawiam, Rafał

Temat "Ipod shuffle 1 gen 512 mb, po 10 latach postanowił wybrać się na urlop :)" został przeniesiony do istniejącego wątku. eualex.

#131 moon_l

moon_l
  • 19 posts

Posted 28 January 2013 - 02:28

iPod classic nie włącza się. Mam iPoda Classic 80GB. Nie włącza się, przy resetowaniu pojawia się jedynie logo Apple i świeci tak cały czas. iPod się ładuje (po podłączeniu go do ładowarki pojawia się na ekranie ładująca się bateria, ale nie da się go włączyć. Można zrobić jedynie reset, który skutkuje zaświeceniem się jabłka i nic ponadto).

#132 s-p-i-n

s-p-i-n
  • 8 posts

Posted 31 January 2013 - 19:03

iPod przestał działać Dostałem nowego iPoda, podłączyłem do komoutera według instrukcji i wszystko było ok. Gdy zacząłem wgrywać na niego muzykę nagle się rozłączył i zamarł. Nie świeci mu ikonka stanu baterii, komputer nie wykrywa a iTunes krzyczy "iPod został podłączony ale nie rozpoznany...". Próbowałem robić to co pisze na stronach Apple, czyli ponowna instalacja iTunes, podłączenie do innego USB, a nawet próbowałem podłączyć go na innym komputerze z innym systemem i wszędzie tak samo. Czyżby padła bateria po 10 minutach użytkowania?

#133 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 31 January 2013 - 19:06

A jaki to iPod? Jest parę wersji i generacji.

#134 s-p-i-n

s-p-i-n
  • 8 posts

Posted 31 January 2013 - 19:11

Na moje oko iPod Shuffle 2g

dokładnie taki [url]http://www.alsen.pl/rtv,k24/odtwarzacze-mp3-i-mp4,l181/apple-ipod-shuffle-2g-silver-md778rp-a,p76837.html[/url]

#135 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 31 January 2013 - 19:38

Drugi taki przypadek na forum. Spróbuj go zresetować (kombinacja przycisków) gdy jest podłączony do komputera.

#136 s-p-i-n

s-p-i-n
  • 8 posts

Posted 31 January 2013 - 20:10

A jednak to chyba jest 4G (jak sprawdziłem na stronie Apple), jeśli chodzi Ci o kombinację play i minus to nic nie dało.

#137 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 31 January 2013 - 20:33

Chodzi o to byś tą kombinację wcisnął jak masz iPoda podłączonego do iTunes. Czy to też przetestowałeś?

#138 s-p-i-n

s-p-i-n
  • 8 posts

Posted 31 January 2013 - 21:19

Też, bez skutku

#139 Michi18

Michi18
  • 124 posts
  • SkądRuda Śląska, PL

Posted 02 February 2013 - 10:57

Witam Jestem posiadaczem ipoda classic 6 generacji o pojemnosci 160gb. Moj problem polega na tym, ze ipod ma lagi w trybie cover flow, a dokladniej kiedy jestem w trybie odtwarzania uwtoru i przechodze na widok okladek. Musze poczekac wtedy 2-3 sekundy. Z gory dziekuje za odpowiedz :) Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu

#140 jarus0992

jarus0992
  • 2 posts

Posted 07 February 2013 - 14:40

iPod nano 3g nie działa i nie widzi go komp Witam . Wczoraj kupiłem ipoda nono 3g. Wszystko ładnie działało podpinałem go nawet pod PC, słuchałem muzyki aż nagle ze 100% baterii po 2h zrobiło się 0 i się wyłączył. Próbowałem go uruchomić ponownie i nic! Cały czas czarny ekran, komputer go nie wykrywa, nie moge zrobić mu nawet reseta. Czy ktoś miał podobny problem? Przeczytałem wiele tematów lecz żaden nie pomógł i nie był do końca dokładny jak mój przypadek. Proszę bardzo o pomoc!

#141 s-p-i-n

s-p-i-n
  • 8 posts

Posted 14 February 2013 - 11:51

Dostałem nowego iPoda, podłączyłem do komoutera według instrukcji i wszystko było ok. Gdy zacząłem wgrywać na niego muzykę nagle się rozłączył i zamarł. Nie świeci mu ikonka stanu baterii, komputer nie wykrywa a iTunes krzyczy "iPod został podłączony ale nie rozpoznany...". Próbowałem robić to co pisze na stronach Apple, czyli ponowna instalacja iTunes, podłączenie do innego USB, a nawet próbowałem podłączyć go na innym komputerze z innym systemem i wszędzie tak samo.
Czyżby padła bateria po 10 minutach użytkowania?

dziwna sprawa z tym moim iPodem - przez 2 tygodnie leżał nie używany i dziś go podłanczam pod komputer i się okazuje że ożył - iTunes sformoatował go do ustawień fabrycznych i wygląda że póki co jest z nim wszystko w porządku (nie zapeszam).

#142 proca4

proca4
  • 1 posts
  • SkądTrzebiatów, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Posted 14 February 2013 - 22:19

iPod Classic 5,5G - dziwny problem. Witam wszystkich. Mam dziwny problem z moim ipodem classic video. Włącza się bez problemu, dysk pracuje, ale przy próbie włączenia jakiegokolwiek utworu czas odtwarzania stoi, a w słuchawkach panuje głucha cisza. Oczywiście zrobiony hard reset, restore i nic. Co ciekawe w zakładce "w tym ipodzie" w itunes wszystko działa, można odtwarzać utwory z dysku. Tak samo przy oglądaniu zdjęć, wszystko działa prawidłowo. Nie załączają się jedynie utwory. iPod był otwierany wcześniej i bardzo prawdopodobne, że delikatnie zalany. Jakieś pomysły? Pozdrawiam

#143 owland

owland
  • 1 posts

Posted 15 February 2013 - 18:09

Witam, problem być może typowy, jednak nie do końca. iPod Nano 4gen 8gb, Windows XP SP3, iTunes 11.0.1.12 (najnowszy, właśnie robiłam reinstal). iPod wykrywany przez iTunes w trybie awaryjnym; z poziomu "Mój komputer", widoczny jako dysk przenośny. Próby otworzenia kończą się zapętleniem, czyli mogę otwierać go sobie w nieskończoność, a i tak po zakończonym procesie, będzie wołał o jeszcze, przy czym, i tutaj nie wiem czy w tym modelu tak powinno być, że mi "pika", może to ważna informacja - nie wiem. Ekran iPoda czarny, nic go nie rusza, nawet ładowarka sieciowa ani kody, hard resety oraz błaganie na kolanach. Zmianę literki przerobiłam. Ilości resetowań komputera nie zliczę, użytych portów także. Testowane na dwóch komputerach. Gwarancji czy ładnych oczek na "niedawno kupiony" nie zrobię - zakupiony jako używany. Pocieszające, że w niezłej cenie. O ile mój starszy, Classic nie generował takich problemów i otwierał się bez szemrania, tak ten próbuje sprawdzić moją cierpliwość. Tak więc... typowość tego problemu jest raczej wątpliwa, bo iPod na pierwszy rzut oka nie działa, taki trupek trochę, a po podłączeniu do komputera całkiem żwawy z niego gość. Mam nadzieję, że nie pominęłam ważnych szczegółów, które mogłyby wpływać na ewentualne rozpoznanie problemu oraz pomoc. Ziemia pod nogami mi się nie pali, więc nie trzaskam tekstami w stylu "błagam o pomoc!!!!", "Pilne!!!!" czy "HEEEEEEEEEEEELP!", ale jednak chciałabym w niewielu wolnych chwilach móc coś z tym zrobić, może nawet naprawić, ewentualnie wiedzieć, czy mogę już zacząć sobie robić z tego podkładkę pod gwoździe :) Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i próby pomocy, być może skuteczne :)

#144 Krazorek

Krazorek
  • 6 posts

Posted 21 February 2013 - 22:57

Problem z iPod'em Video 30GB Witam. W 2006 roku zakupiłem iPoda Video. Używam go w połączeniu z Windowsem oraz iTunes. Byłem bardzo zadowolony z jego funkcjonowania do czasu kiedy nie poleciał dysk. Miało to miejsce na jesieni dwa lata temu. Po roku postanowiłem do niego powrócić. Na jesieni zeszłego roku zakupiłem dysk na aukcji popularnego serwisu. Dysk identyczny (producent, model) Wymiana dysku w sensie fizycznym nie była niczym trudnym. Po niej dopiero zaczęły się schody: -Podłączam do komputera, "iTunes wykrył iPoda działającego w trybie awaryjnym" >"przywróć" i "błąd 14**" -W sieci znalazłem że może go powodować komunikacja na linii komputer-iPod. Zastosowałem się do rad. Nic nie pomagało... Pewien że sprzęt jest w porządku próbowałem, próbowałem... Raz komputer było offline i nie mógł pobrać aktualizacji i wtedy udało się go przywrócić... Wszystko działało ładnie (trochę się cięło, ale wszystko do zaakceptowania) Byłem pozytywnie zaskoczony faktem że bateria leżała rok w stanie rozładowanym a i tak długo trzymała. Po 3 miesiącach, tak jak zawsze włączyłem go wszystko się uruchomiło, wybieram utwór i zwiech. A że jechałem na uczelnie to pracując z podświetlonym wyświetlaczem bateria się rozładowała. Po powrocie podłączyłem pod komputer. Naładował baterię. Wszystko grało. Po tygodniu sytuacja się powtórzyła. Jednak wtedy byłem w domu. W celu zrobienia twardego resetu, rozebrałem iPoda i odłączyłem baterię. Po podłączeniu znów "iTunes wykrył iPoda działającego w trybie awaryjnym" >"przywróć" i "błąd 14**" tym razem jednak nie ma siły. Zatrzymuje się zawsze na samym początku przywracania i błąd. Ale wtedy jeszcze komputer widział go w trybie dysku. Badam dysk HDTune, a tam wyrzucał mi błąd odczytu przy każdym klastrze. Mówię znowu dysk... Że miałem już dosyć HDD szukałem alternatywy. Znalazłem przejściówkę ZIF>CF. Zakupiłem kartę CF włożyłem: -bateria się trochę podładowała. -w ogóle się nie chce współpracować z komputerem -wyświetla tylko link do strony Apple/support -jak już w trybie dysku połączy z komputerem to jest tylko widoczny w prawym dolnym rogu po kliknięciu w "bezpieczne usuwanie sprzętu" -pomimo trybu dysku nie widać dysku (raz było widać, ale dysk miał pojemność 0GB. Próba formatu zakończyła się komunikatem że utracono połączenie ze sprzętem) -iTunes ani razu nie widział iPoda pomimo połączania z komputerem. -Nawet po godzinie ładowania baterii, po 2-3 próbach połączenia z komputerem (Reset>tryb dysku) wyrzuca komunikat o rzekomo słabej baterii (w trybie dysku jest naładowana na full) Wszelkie serwisy w Łodzi zajmujące się Applem, twierdzom że sprzęt jest przestarzały i nie chcą go wziąć na warsztat. Co według Was jest przyczyną takiego zachowania? Jakieś rady co mógłbym jeszcze spróbować? Dzięki KMK

#145 peter00155

peter00155
  • 1 posts

Posted 24 February 2013 - 20:51

Problem z ipodem touch po rozladowaniu Witam, Posiadam ipoda touch 4g ze zrobionym jailbreakiem, moj problem polega na tym ze przez przypadek calkiem go rozladowalem (po raz kolejny) i gdy go podladuje to caly czas co jakies 5 sekund ekran mi sie odswieza i jestem w stanie jedynie go wylaczyc. Ale nie moge wprowadzic w tryb DFU. Czy da sie jakos temu zaradzic? Czy program redsn0w (uzywalem go do jailbreaka) nie ma jakiejs takiej funkcji co by to naprawila ? Wczesniej sobie radzilem w ten sposob ze robilem restora, ale chcialbym wiedziec na przyszlosc czy nie ma jakiegos szybszego sposobu. Z gory dzieki i pozdrawiam.

#146 GosiaJ

GosiaJ
  • 1 posts

Posted 11 March 2013 - 21:42

Witam, z góry przepraszam jeśli pomyliłam wątki ale ze zmęczenia zaczynam podpierać się nosem. Mam taki dziwny problem i wielką nadzieję, ze ktoś się nade mną zlituje. Z Appla korzystam od wielu lat, ale ten problęm po prostu mnie powalił. Kupiłam iPoda Shuffle, łączę go z iMac' iem żeby zsynchronizować muzykę i nie ważne czy przeciągam pojedyńcze utwory czy cały katalog muzyczny zawsze ZAWSZE wszystko przegrywa się w kolejności alfabetycznej. Nadmienię, że mam iTunes 11.0.2 i w poprzedniej wersji (z tym samym iPodem) tego problemu nie było. Czy ktoś z Was ma może jakiś pomysł? Z góry dzięki GosiaJ

#147 Silus1

Silus1
  • 2 posts

Posted 20 March 2013 - 16:11

Ipod shuffle nie odtwarza muzyki ... Witam! Posiadam iPoda shuffle ( nie najnowszą generację tylko poprzednią). Kupiłem go dość dawno temu ( kilka lat ) i nie użytkowałem przez długi czas. Nie jestem do końca pewien co mogło się z nim dziać więc jest możliwość, że jest już niezdolny do użytku. Oto mój problem : ipoda normalnie podłączam do komputera ( mac ), synchronizuję muzykę, wszystko jest ładnie, pięknie, jest on naładowany, system aktualny, Voice Over włączony itp. Jednak po odłączeniu podłączam słuchawki i go włączam. Przez kilka sekund świeci się zielona dioda, a Voice over informuje mnie o stanie baterii. Jednak później przez naciśnięcie jakiegokolwiek przycisku na słuchawkach nic się nie dzieje ( słuchawki są w porządku na iPhonie działają ). Pytania są następujące: Czy iPod jest zepsuty ? Czy da się coś zrobić ? PS. Raz przywracałem ustawienia fabryczne - nie pomogło. Dziękuję i czekam na odpowiedź.

#148 alicja93-93

alicja93-93
  • 1 posts

Posted 05 April 2013 - 11:08

Witam, Niestety muszę napisać kolejny post z cyklu ' iTunes nie widzi ipoda'. Przeczytałam już chyba wszystkie możliwe wątki z tym tematem i dalej nie znalazłam skutecznego dla mnie rozwiązania. Zaczynając od początku, parę dni temu kupiłam używanego ipoda nano 4g 16gb. Po podłączeniu do komputera (Windows 7) automatycznie włącza się iTunes (11.0.2). Po prostu się włącza, bez żadnych pytań czy komunikatów, wygląda to tak jak bym go sama ręcznie uruchomiła. Gdy klikam Plik > Urządzenia > Synchronizuj ta opcja jest nieczynna. Tak więc nie mogę połączyć się programem iTunes. Czy to możliwe że ipod jest po prostu uszkodzony? Podłączałam go do trzech różnych kompów, wszystkich z win 7, i wszędzie jest tak samo, więc nie ma mowy o ponownym położeniu systemu. Dodam, że ipod normalnie się ładuje gdy jest podłączony, a w Komputerze widnieje jako 'urządzenie z wymiennym nośnikiem pamięci'. Próbowałam już wszystkich opcji które radzi apple na swojej stronie i nadal nic. Jest to moje pierwsze zetknięcie się z iPodem i programem iTunes, więc może robię jakiś banalny błąd. Proszę o pomoc, albo raczej o jakiś cud.

#149 locarno

locarno
  • 5 posts

Posted 08 April 2013 - 18:32

Ipod Classic 30Gb biały ekran pomocy. Witam od niedawna w moim Ipodzie zaczął się pojawiać biały ekran i nic nie dało się zrobić musiałem rozładowywać Ipoda i następnie naładować. Lecz od kilku dni biały ekran jest cały czas. Włączam Ipoda i biały ekran nic nie mogę zrobić. Nawet rozładowywanie nie pomaga. Jeszcze przed tym ciągłym białym ekranem robiłem odtworzenie Ipoda , ale to nic nie pomogło. Wie ktoś jak to naprawić ? Dokładny model Ipoda to: Ipod 5G 30GB

#150 cdwdj

cdwdj
  • 1 posts

Posted 11 April 2013 - 13:59

Problem ipod classic 160gb 6gen miganie ekranu Witam Wybaczcie mi, jeśli temat się powtórzył. Szukałem czegoś na ten temat, ale nic nie znalazłem. Mam ipoda classic 160gb szóstej generacji. Problem z nim jest taki, że po podłączeniu do komputera po chwili zapala się wyświetlacz na biało i gaśnie i tak cały czas mruga. Co może to powodować? Bardzo chciałbym, żeby to była wina software'u, a nie hardware'u. Dodam, że nie reaguje w ogóle, kiedy jest odłączony od komputera. Dziękuję z góry za wszelkie rady. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users