Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda?

• This topic is locked This topic is locked
187 replies to this topic

Poll: Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda? (0 member(s) have cast votes)

1. Tak, bardzo (43 votes [58.90%] - View)

Percentage of vote: 58.90%

2. Raczej tak (20 votes [27.40%] - View)

Percentage of vote: 27.40%

3. Nie do końca (6 votes [8.22%] - View)

Percentage of vote: 8.22%

4. Nie, chcę zainstalować inny system (4 votes [5.48%] - View)

Percentage of vote: 5.48%

Vote

#101 Plantaginus

Plantaginus
  • 144 posts

Posted 16 October 2009 - 00:48

Zadowolony.

#102 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 16 October 2009 - 02:05

Od dwóch miesięcy na dwóch macbookach Snow Leo.

Od dwóch miesięcy z systemem, który wyszedł 2009/8/28? Nieźle, ja też chcę wehikuł czasu.

#103 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 16 October 2009 - 07:21

Zaokrągliłem trochę. Co ty taki dokładny :)

#104 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 16 October 2009 - 08:42

to ja tak chcę zaokrąglać czas przed kołem. nie jest za 13 dni tylko w sumie to za 2 tygodnie, więc w sumie to za 3 ale to już za miesiąc ;) ze Snow dalej jestem zadowolony chodzi znakomicie. jedyne co mi przeszkadza to to, że Garage Band nie zapamiętuje który utwór ostatnio było włączony i odpala się*zawsze z ekranu powitalnego. (dodatkowo lista Ostatnio Uruchamiane -> także nie działa. dziwne, no ale cóż.

#105 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2009 - 17:43

Ja po aktualizacji zauważyłem pogorszenie działania Expose i minimalizacji okien - widzę, że rees o tym wspomniał. Co tu dużo mówić - po prostu się przycina i nie ukrywam, że bardzo mnie to irytowało. Nie wiem z czego to wynika i nie wiem jak temu zaradzić, więc na dzień dzisiejszy korzystam z Leoparda. Może znajdę rozwiązanie tego problemu i wrócę do Snow Leoparda, bo sam system wnosi dużo, ale niestety w chwili obecnej mówię mu NIE - dla mnie mógłby nazywać się Slow Leopard...

Cofam to co napisałem. Zainstalowałem Snow Leopard na czysto i wszystko gra - nic się nie zacina. Także jestem już zadowolony, nawet bardzo. :)

#106 uczenn

uczenn
  • 40 posts

Posted 17 October 2009 - 03:03

snow Ja mam Snow Leoparda na swoim mbp, a dziewczyna ma leoparda na swoim macbooku. Jak miałem kiedyś leoparda to porównywałem dokładnie oba komputery (mój i dziewczyny) i pamiętam, że na macbooku dziewczyny leopard włączał się o 8-10s szybciej niż u mnie na mbp. Teraz od kiedy mam Snowa, za każdym razem mój system szybciej wstaje, szybciej się wyłącza i wogóle na plus jeżeli chodzi o prędkość względem Leoparda. Jedyne co muszę przyznać to to, że jeszcze Snow Leopard ma choroby wieku dziecięgo i jest trochę mniej stabilny niż Leopard 10.5.8 (choć dużo stabilniejszy od leo 10.5.1).

#107 Narmer

Narmer
  • 556 posts

Posted 17 October 2009 - 03:42

Działa wszystko, ale czy to ma być powód do zadowolenia... Na Windows mi też wszystko działa. Może tak powinno? ;)

#108 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2009 - 23:37

Od dnia premiery: zadowolony ;-) Praktycznie brak problemów (poza durnym Safari który potrafi kompa przywiesić na kilkanaście sekund).

#109 mtata

mtata
  • 7 posts

Posted 21 October 2009 - 21:47

Ja jak na razie jestem BARDZO
Po pierwsze: bo jest to oryginalny system, który kosztował mnie $9,95.
Po drugie: bo jeszcze go nie zainstalowałem :lol: (dokładniej to jeszcze nawet do mnie nie przyszedł:wink: )

No właśnie. Ja również skusiłem się na tą samą, oryginalną aktualizację. Papiery wysłałem 3 września i do tej pory cisza. Czy ktoś korzystał z tego programu aktualizacji? Dostaliście przesyłkę z SL? Czy wiadomo gdzie i jak można ewentualnie interweniować?

#110 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 21 October 2009 - 21:53

Od dnia premiery: zadowolony ;-)

Praktycznie brak problemów (poza durnym Safari który potrafi kompa przywiesić na kilkanaście sekund).

u mnie safari kopa dostało, może masz jakąś wtyczkę która coś wali

---- Dodano 21-10-2009 o godzinie 22:56 ----

No właśnie. Ja również skusiłem się na tą samą, oryginalną aktualizację. Papiery wysłałem 3 września i do tej pory cisza. Czy ktoś korzystał z tego programu aktualizacji? Dostaliście przesyłkę z SL? Czy wiadomo gdzie i jak można ewentualnie interweniować?

poczekasz sobie jeszcze trochę ja po 2 miesiącach dostałem maila z potwierdzeniem zapłaty za Leo! nie Snow Leo
przysłali za tydzień od maila
pewnie masz ten sam problem
dlatego wysupłałem 129 złociszy wcześniej zamawiając

#111 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 22 October 2009 - 05:43

U mnie Safari dostało dwa kopy: - Kiedy wyszła 4 pod 10.5 - Kiedy zainstalowałem Snow Czekam na sześćdziesięcioczterobitowe iTunes X, nie żebym używał namiętnie, tak dla podjarki z możliwości systemu :D

#112 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 22 October 2009 - 05:52

Powiem krótko. Ja jestem strasznie zadowolony z nowego Leoparda. Jest zdecydowanie szybszy od poprzednika i jeszcze ani razu nie sprawił mi problemu.

#113 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 22 October 2009 - 06:49

tylko dlaczego adblock działa tylko na safari 32 bit :( chyba, że już coś się zmieniło :D )

#114 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 24 October 2009 - 23:57

Ja również jestem na TAK:)

#115 ToTaj

ToTaj
  • 4 posts

Posted 25 October 2009 - 01:53

ja jestem wkurzony :/// ...i to coraz bardziej. Po instalacji snow-a, i to na roznych maszynach w firmie, wiele programow dziala bardzo niestabilnie, InDesign CS4 pl wiesza sie teraz kilka razy dziennie.. system co godzine, dwie calkiem zamiera na kilka minut (wczesniej tego nie bylo) nawet przy przegladaniu Safari zaczyna sie krecic kolko i nic nie mozna zrobic przez 3 -5 minut a czasem dluzej.. zdarzal mi sie juz nawet twardy reset, niepraktykowany o czasow win-a.. :/ czesc fontow w niektorych programach przestala byc widoczna, chrzania sie uprawnienia userow, raz ktos cos moze za chwile nie.., ma klopot z odswiezaniem zawartosci dyskow sieciowych... dla mnie porazka.. pozostaje czekac na laty pozdrawiam

#116 redziol

redziol
  • 192 posts

Posted 25 October 2009 - 09:00

tylko dlaczego adblock działa tylko na safari 32 bit :( chyba, że już coś się zmieniło :D )

Owszem - zmieniło się :)
Safari AdBlocker

#117 Therioon

Therioon
  • 4281 posts

Posted 25 October 2009 - 09:30

Owszem - zmieniło się :)
Safari AdBlocker

nie działa ta wersja jest uszkodzona
edit:
najnowsza wersja działa w końcu poprawnie

#118 redziol

redziol
  • 192 posts

Posted 25 October 2009 - 12:45

nie działa ta wersja jest uszkodzona
edit:
najnowsza wersja działa w końcu poprawnie

W tej pierwszej był błąd, że nie zapamiętywało własnych wpisów, ale z subskrypcji dobrze działało. Najnowsza faktycznie działa ok, więc chyba problem z adblockiem na Safari 64bit rozwiązany. Jeszcze gdyby tak tylko dali możliwość włączenia kilku subskrypcji to będzie cudo.

#119 Therioon

Therioon
  • 4281 posts

Posted 25 October 2009 - 13:03

W tej pierwszej był błąd, że nie zapamiętywało własnych wpisów, ale z subskrypcji dobrze działało. Najnowsza faktycznie działa ok, więc chyba problem z adblockiem na Safari 64bit rozwiązany. Jeszcze gdyby tak tylko dali możliwość włączenia kilku subskrypcji to będzie cudo.

też mi tego brakuje

---- Dodano 25-10-2009 o godzinie 13:04 ----
ale filtr BSI polska używam i jest ok

#120 maciekp

maciekp
  • 131 posts

Posted 26 October 2009 - 07:25

Po miesiacu uzywania moge powiedziec, ze teraz bym sie drugi raz nie przesiadl na Snow. Do tej pory poprzedni system (dosc mocno oblozony innym softwarem) pracowal idealnie - stabilnie i bezproblemowo. Na poczatku tez raczej zachwalalem Snow bo po przesiadce czesc rzeczy dzialala ciut szybciej. Jednak teraz widze ze caly system stal sie niestabilny. Przez ostatni rok ani razu nie resetowalem komputera a tu teraz raz w tygodniu. Wczoraj np. w trakcie pisania maila stwierdzilem ze go nie potrzebuje chcialem zamknac okienko - pojawil typowy monit cancel, save, dont save ... i kompletnie przestal reagowac :( iPhoto plata mi figle o czym pisalem w innych watkach (zawiesza sie, po zaimportowaniu zdjec trzeba zresetowac iPhoto, a po chwili pracy zamula caly system itd itd). Time Machine wariuje mi z dodatkowym dyskiem na USB co pare minut wybudzajac go bez powodu - czego wczesniej nie robil. Monitor po uspieniu i wybudzeniu czasami ma jakies wyblakle kolory i musze go jeszcze raz uspic i wybudzic by wszystko wrocilo do normy. Wydaje mi sie ze albo system wymaga jeszcze dopracowania albo dodatkowe programy w stylu iPhoto wymagaja przepisania na nowo pod nowy system. Gdybym mial to doswiadczenei wczesniej to pewnie jeszcze bym poczekal z przesiadka. Zastanawiam sie tez czy przeinstalowanie systemu na czysto cos by pomoglo (tak na marginesie czy posiadajac upgrade moge zainstalowac z tej plytki system na czysto ?)

#121 Therioon

Therioon
  • 4281 posts

Posted 26 October 2009 - 07:40

można zainstalować u mnie system zainstalowałem praktycznie tydzień po premierze, o tego czasu nie miałem takich kwiatków jak ty, komp chodzi cały czas stabilnie i szybko, bez zwiech, robiłem upgrade ze leo

#122 sercabit

sercabit
  • 313 posts
  • SkądKraków

Posted 26 October 2009 - 10:05

można zainstalować
u mnie system zainstalowałem praktycznie tydzień po premierze, o tego czasu nie miałem takich kwiatków jak ty, komp chodzi cały czas stabilnie i szybko, bez zwiech, robiłem upgrade ze leo

Jak robiles upgrade z leo to jak zrobiles aby nie instalowac wszystkich aplikacji od nowa i nie przenosic danych typu zdjecia itp...?

----

Nie widze na stronie Apple nic odnosnie nowego update'u sleo. Czy wyszedl juz jakis update do SLeo?

Pozdrawiam

#123 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 26 October 2009 - 12:03

Ja upgrade do Snow uruchomiłem z płytki, pod Leopardem. Czyli nie uruchamiałem MB z płytki, tylko odpaliłem instalacje w systemie.

Pierwszy update do Snowa: MyApple: Niespodzianka: 10.6.1 od Apple już dostępny - Apple

#124 sercabit

sercabit
  • 313 posts
  • SkądKraków

Posted 26 October 2009 - 12:11

Ja upgrade do Snow uruchomiłem z płytki, pod Leopardem. Czyli nie uruchamiałem MB z płytki, tylko odpaliłem instalacje w systemie.

I zainstalowales snowa z pozycji macos'a? da sie tak?

#125 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 26 October 2009 - 12:30

no tak...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users