Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
187 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, bardzo (43 głosów [58.90%] - Zobacz)

Procent z głosów: 58.90%

2. Raczej tak (20 głosów [27.40%] - Zobacz)

Procent z głosów: 27.40%

3. Nie do końca (6 głosów [8.22%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.22%

4. Nie, chcę zainstalować inny system (4 głosów [5.48%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.48%

Głosuj

#51 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 10 września 2009 - 21:35

No jak?

Ta wersja działa przy safari 32bit, ale w preferences nic nie widać i nie mogę ustawić.

ja mam wersje 21

#52 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:37

Skąd masz? Poka linka.

#53 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:39

wklejam do pobrania
Send big files the easy way. Files too large for email attachments? No problem!

#54 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:40

No offence, ale wolałbym jakieś 'oficjalne źródło'.

#55 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:43

masz oficjalne jak się boisz:)

Help us test Glims before release | www.MacHangout.com

dołożę jeszcze:
Added: Snow Leopard Support
Added: Cuil in search engines list
Added: Small delay before showing completion in search field
Fixed: Fullscreen tabbar behavior
Fixed: Backspace triggering empty search
Fixed: Snapback not showing
Improved: Google loading performance
Improved: Tab Banner
Improved: Lots of Optimization

#56 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:44

Znalazłem w międzyczasie, właśnie miałem posta edytować. Nie 'boję się', ale jakieś sendspace i inne rapidshare mnie odrzucają ;-) Działa wybornie, mega dzięki. Bez glimsa to nie robota.

#57 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:45

Znalazłem w międzyczasie, właśnie miałem posta edytować.
Nie 'boję się', ale jakieś sendspace i inne rapidshare mnie odrzucają ;-)

Działa wybornie, mega dzięki. Bez glimsa to nie robota.

mam pytanie co tam dodatkowo ustawiasz?

#58 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:48

Wyłączam te durne czarne okienka w search suggestions, bo wbudowany w samo Safari mechanizm wystarcza mi w zupełności. Dwie podstawowe funkcjonalności Glimsa to sprawienie, że kliknięcie w link _ZAWSZE_ otwiera go w nowym tabie, a nigdy w nowym oknie (oczywiście dopóki nie kliknę stricte, że chcę w nowym oknie :P), nawet jeśli ten link chce to wymusić; oraz automatyczne zamykanie okienka Downloads po skończeniu ściągania. Dodatkowo zostawiam 'bajerki' w stylu favikonek przy tabach itp., chociaż nie robi mi to jakiejś specjalnej różnicy. Jeszcze tylko niech SafariAdblocka przepiszą na 64 bity i będzie już pełnia szczęścia ;-)

#59 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:50

u mne safari tymczasowo na 32 bity chodzi i dlatego safariAdblock działa:)

#60 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 21:52

No mam tak samo. Swoją drogą lekko się zdziwiłem, że nowe iTunes nie jest 64bit (nie, nie mam chorego 'parcia' na większą cyferkę, jak niektórzy kilka wątków obok).

#61 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:00

No mam tak samo. Swoją drogą lekko się zdziwiłem, że nowe iTunes nie jest 64bit (nie, nie mam chorego 'parcia' na większą cyferkę, jak niektórzy kilka wątków obok).

poza tym masz trochę lepszy komp

#62 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:04

ale rozumiem, że nie ma żadnego problemu z uruchomieniem safari 32 bit, tak zeby działał adblock? czy to jest jakiś specjalny sposob, zeby sie otwiarało nie 64 a 32?

#63 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:13

Tak, 'specjalny sposób' to 'get info' na pliku i postawienie ptaszka przy 'run in 32-bit mode' ;-)

---- Dodano 10/09/2009 o godzinie 23:14 ----

poza tym masz trochę lepszy komp

Mam oba GB ramu, nie potrzebuję 64-bit kernela ;-) W nosie mam to całe 64-bit w sumie, w SL chodziło mi o support Exchange.

#64 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:17

Tak, 'specjalny sposób' to 'get info' na pliku i postawienie ptaszka przy 'run in 32-bit mode' ;-)

o, dokładnie taki "specjalny sposób" na jaki liczyłem. no to zamawiam snow leo, bo będę musiał się pozbyć jedynie tool playera i dockera :D

#65 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:26

---- Dodano 10/09/2009 o godzinie 23:14 ----

Mam oba GB ramu, nie potrzebuję 64-bit kernela ;-) W nosie mam to całe 64-bit w sumie, w SL chodziło mi o support Exchange.

generalnie ja też tam to gdzieś 32 bit mi wystarczy, ważne że SL śmiga

#66 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 13 września 2009 - 12:27

Nie wiem co popierzyłem z tą instalacją, ale u mnie nadal nowy Cyberduck nie chodzi (np. nie widzę preferencji, ani głównego okna), podobnie AdBlock do Safari: instaluje się i tyle - nie widać go w preferencjach...

#67 AiQi

AiQi
  • 99 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 września 2009 - 12:26

Ja jestem bardzo zadowolony - jest szybki, stabilny, jak narazie nie spotkalem zadnego programu ktory by nie dzialal. Oczywiscie wiadomo niektorzy moga miec problemy - u mnie na szczescie nie nie pojawily. Jedyne co mnie "meczylo" to Kernel Panic czasami podczas odtwarzania wideo w formacie flash - kwestia wadliwej wtyczki do Safari. Mozna poprawic samemu, albo przez instalacje 10.6.1 i problem znika. Pozatym jestem bardzo zadowolony z Dock Expose, tego mi brakowalo w Mac OS.

#68 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 14 września 2009 - 12:39

O, a ja nie wiedziałem, że ktoś z tego korzysta. Bo i gdzie? Które aplikacje (oprócz jakichś fotoszopek) wymagają kilku okiem w erze wszechobecnych tabów?

#69 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 14 września 2009 - 18:42

Stickies w moim przypadku, czasem Safari, bo mam pootwierane kilka okien, w kazdym kilka tabow, tematycznie. Ale tak na prawde to raz uzylem w stickies, tak nie ze testowalem, tylko naturalnie mi przyszlo :D Pozdrawiam

#70 Kolumb_

Kolumb_
  • 16 postów

Napisano 14 września 2009 - 22:40

Ja też jestem bardzo zadowolony, bo wróciłem do Leoparda (10.5). Po zainstalowaniu SL działało mi wszystko oprócz internetu (Globe trotter connect w Erze - blueconnect), maila i drukarki. Uznałem więc, że lubię używać kompa podłączonego do internetu, pisać i czytać maile oraz czasem coś wydrukować. Tak więc postanowiłem wrócić do Leosia. I teraz jestem zadowolony, bo to co mi nie działało na SL teraz działa. Niby jest jakaś łata (nowy driver) dla Globe Trotter Connect, ale zdania są podzielone i nie wiem czy to działa. Na przekonywanie się o tym na własnej skórze nie mam już po raz drugi ochoty. Odczekam swoje i póki co, z systemu jestem bardzo zadowolony, gdyż leży sobie w szufladzie.

#71 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 14 września 2009 - 22:48

Ja z 10.6 jestem zadowolony i rozwiązał on troszkę problemów z moim mini, jednak mimo wszystko myślę nad wymianą mini na desktopa, jeżeli się trafi jakiś fajny G5 w sensownej cenie i stanie to będzie Mac jeżeli nie to będzie hack :)

#72 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 15 września 2009 - 11:16

Ja z 10.6 jestem zadowolony i rozwiązał on troszkę problemów z moim mini, jednak mimo wszystko myślę nad wymianą mini na desktopa, jeżeli się trafi jakiś fajny G5 w sensownej cenie i stanie to będzie Mac jeżeli nie to będzie hack :)

A miało być*Apple no more.. hmm? ;)
Wybacz, że się przyklejam do Ciebie.. ale nadal czekam na odpowiedzi na pytania.. choćby ostatnie - zestawienie cen ;)

#73 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:32

Miało i jest bo nie kupie już mini a już na pewno nie iMaka, Mac Pro kosztuje sporo kasy którą nie widze sensu wkładania w ten sprzęt a G5 są w miare tanie ale nie wiem czy uda mi się coś dorwać :) Zestawienie cen wstawie dzisiaj :)

#74 xxxxmarekxxxx

xxxxmarekxxxx
  • 220 postów
  • SkądLipnica Mała

Napisano 22 września 2009 - 14:49

Ja jestem również bardzo zadowolony. Gładzikiem można teraz więcej rzeczy zrobić.Wszystko jest pod ręką :)

#75 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 22 września 2009 - 16:24

nie nalazlem tego nigdzie na żadnym portalu, a znalazlem sposób na używanie dropleta Transmit-a na Snow Leo. opatentowałem sposób na używanie dropleta w kliencie ftp transmit na snow leopardzie. trzeba: 1. zrobic droplet 2. najechać na niego i cmd+I (get info) 3. zaznaczyć 'otworz w trybue 32-bitowym, otworz używając Rosetty 4. znaleźć program Transmit najechać na niego i to samo co w punkcie 2. - get info (po polsku 'Informacje'). 5. zaznaczyć Otwórz używając Rosetty. thats all.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych