Handel piratami na Allegro - moja walka
Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:31
odp na 1. cyt: sprawa poufna i prywatna, skoro E.A. nawet nie poda swojego prawdziwego imienia, to czemu ja miałbym ujawniać karty przetargowe?
odp na 2. cyt. nie nie przesadzam, uwierz mi, jakbym zaczął programować Aplikację na wejsciu iPhone 3G do sprzedaży bym był ustawiony do końca życia, w tym momencie masz 50 000 aplikacji i nie ma pomysłu co tu zrobić. Zaczniesz robić aplikację a jak skończysz dwie takie same będą w A.S.
odp na 3. cyt: troszkę programujesz, wiec nie masz pojęcia jak to jest siedzieć kilkanaście godzin dziennie w tym, już kiedyś też tak miałem i życie towarzyskie upadło do zera, teraz się staram aby nie stało się*to ponownie
Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:31
Może ktoś wstawić wiadomość jaką dostaliście?
Czy aby troszkę nie przesadzasz?
Sam troszkę programuję i nie wiem co tu jest do współczucia. Administrowanie jest łatwiejsze i mniej męczące no ale jednak na programowaniu można lepiej zarobić. Zwłaszcza w AppStore.
Uno, nie moga bo byly to wiadomosci prywatne i w sumie autor listu musi wyrazic zgode.
Duo, wspolczuje bo naprawde sporo roboty. Natomiast czy na programowaniu mozna lepiej zarobic, kurcze no... jesli piszesz program o nigdy nie wiesz czy sie sprzeda i zyski najczesciej nie sa stale. Przy administrowaniu duzych sieci masz jednak stala pensje w firmie.... No i ja nie mam glowy do pisania prg... :/
Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:36
Amerykanie wszystko kupią. To "tylko" np. dolar z czego programista dostaje około 70 centów.jesli piszesz program o nigdy nie wiesz czy sie sprzeda
Wiem. Wiem.odp na 2. cyt. nie nie przesadzam, uwierz mi, jakbym zaczął programować Aplikację na wejsciu iPhone 3G do sprzedaży bym był ustawiony do końca życia, w tym momencie masz 50 000 aplikacji i nie ma pomysłu co tu zrobić. Zaczniesz robić aplikację a jak skończysz dwie takie same będą w A.S.
Popatrz na to z tej strony- stworzyłeś coś czego używa kilka tysięcy osób (może mniej, może więcej).odp na 3. cyt: troszkę programujesz, wiec nie masz pojęcia jak to jest siedzieć kilkanaście godzin dziennie w tym, już kiedyś też tak miałem i życie towarzyskie upadło do zera, teraz się staram aby nie stało się*to ponownie
Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:59
Napisano 24 sierpnia 2009 - 19:22
Napisano 24 sierpnia 2009 - 20:57
Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:05
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu
Apropos faszyzmu - "moja walka" - "mein Kampf" ?
Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:09
Musiałbyś rozwinąć myśl, bo nie wiem do czego zmierzasz. Ja podałem jedno z porzekadeł powojennych :-)Apropos faszyzmu - "moja walka" - "mein Kampf" ?
Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:10

Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:16
Pytanie, czy w ogłoszeniu "zlecę zabicie męża" jest coś niezgodnego z prawem do momentu, gdy ktoś się nie zgłosi?Jeszcze jedno. Niechciałbym tutaj ferować wyroków, ale czy nie jest tak że samo wystawienie aukcji gdzie w treści było coś niezgodnego z prawem ale bez żadnej "sprzedaży" takiej usługi jest karane? Przecież nie ma popełnionego przestępstwa sensu stricte, ale co najwyżej wprwadzenie w błąd kupującego lub ja wie... jakieś nadużycie
Napisano 24 sierpnia 2009 - 21:25
Napisano 24 sierpnia 2009 - 22:25
Wykop.pl - Polski John Wayne wypowiada wojnÄ piratom z Allegro
Sprawa wydaje mi się co najmniej ... dziwna. Facet jest zbyt nadgorliwy a w dodatku nic o sobie nie mówi (równie dobrze może być z jakiejś konkurencji) w dodatku myślę ,że w taki sposób powinien się zająć podróbkami na allegro (bo zgłaszanie na allegro daje różne skutki, a podróbki same w sobie sprawiają więcej szkód).
Napisano 24 sierpnia 2009 - 22:56
śmiesznie to wszystko wyglada jak tak sobie człowiek patrzy troche z boku

co do uera tab0reqq: pisałeś w poprzednich wątkach "p.s. Nie jestem pracownikiem żadnej z firm. Nie oferuję żadnych usług na allegro" ja jednak znalazlem coś takiego: Jarosław Tabor
widać że jesteś ściśle powiązany z pdaserwis, który tu pojawiał się wcześniej. i jak tu teraz odbierać twoje wypowiedzi, które do tej pory odbierałem jako neutralne?
---- Dodano 24-08-2009 o godzinie 22:58 ----
Już to trafiło na wykop
Wykop.pl - Polski John Wayne wypowiada wojnÄ piratom z Allegro
Sprawa wydaje mi się co najmniej ... dziwna. Facet jest zbyt nadgorliwy a w dodatku nic o sobie nie mówi (równie dobrze może być z jakiejś konkurencji) w dodatku myślę ,że w taki sposób powinien się zająć podróbkami na allegro (bo zgłaszanie na allegro daje różne skutki, a podróbki same w sobie sprawiają więcej szkód).
Tonymontana dodał to na wykop.pl i pierwszy komentarz: "Spadaj spamerze."

Napisano 24 sierpnia 2009 - 23:18
Ujawniasz dane osobowe

(Po czym Go znalazłeś)
Tonymontana dodał to na wykop.pl i pierwszy komentarz: "Spadaj spamerze."
![]()
![]()

Napisano 24 sierpnia 2009 - 23:32
Krzysiek, moderator ten link zaraz wykasuję.
Ujawniasz dane osobowe.
(Po czym Go znalazłeś)
jak można ujawniać*coś co jest już jawne?

jeszcze dodam, na tym forum od zawsze byli równi i równiejsi. mnie za link w podpisie banowano, usuwano posty z nazwą mojej firmy, a taki Jarek Tabor sobie może żyć dalej bez konsekwencji. eehh koniec żalów, bo to temat na jakiś dłuższy felieton.
Napisano 24 sierpnia 2009 - 23:37

Napisano 24 sierpnia 2009 - 23:53
TU, na MyApple chyba nie ujawnił swoich danych? Administracja tępi ujawnianie informacji o danych osobowychjak można ujawniać*coś co jest już jawne?

załadowałem sobie skrakowany program z bazą danych pdaserwis

Kto podejmie się napisaniaeehh koniec żalów, bo to temat na jakiś dłuższy felieton.

NIE! Wyobraź sobie, że jesteś ... Wykonujesz swoją prace i nie dostajesz zapłaty za wykonaną usługę.Darujcie sobie
Jeśli to na prawdę on to mamy nr. telefonu, mail, Gadu-Gadu itd. ale po co to komu?ja jednak znalazlem coś takiego: Jarosław Tabor
No po co? Człowiek walczy o swoje 99 centów. Pozwólmy mu na to

Napisano 25 sierpnia 2009 - 00:10
TU, na MyApple chyba nie ujawnił swoich danych?
jeśli ktoś umiesza swoje dane na portalu dostępnym publicznie, to link do tego portalu moge wklejać gdzie popadnie. a że wklejać gdzie popadnie nie ma sensu, więc wklejam tu gdzie ta osoba się wypowiadała

Napisano 25 sierpnia 2009 - 00:17
Napisano 25 sierpnia 2009 - 00:23
do Krzysiek
Nadal nie jestem pracownikiem PDAserwis.pl. Czy jeżeli Ty wykonujesz jako zleceniobiorca np. zdjęcia dla firmy XX to już jesteś jej pracownikiem? Bo ja tak nie uważam. Płacone mam za zlecenie a nie za bycie członkiem firmy ;-)
Moje wypowiedzi są neutralne - bo piszę o tym jak ja odbieram daną sytuację.
Mogę Cię zapewnić że nikt mi nie płaci za pisanie na plus/minus jakiejkolwiek firmy. Szkoda jak jasna cholera ;(
Co do linka do goldenline.pl: nie mam za złe. Krzysiek chciał się wykazać i się wykazał ;-) Każdy mógł to zrobić. Nie bardzo tylko rozumiem po co.
Akcja którą przeprowadza E.A. mogłaby równie dobrze być tak samo ukierunkowana w... hmm... w dowolną niszę gospodarczą pod pretekstem: jak jeden kradnie to sprawdźmy wszystkich! No moi mili. Przecież tak nie można.
p.s. Co do mojego podpisu. Nie dostałem informacji od administracji o łamaniu regulaminu to nie zmieniam podpisu. Jak zostanę o to poproszony - zmienię. Na pewno nie jestem równiejszy niż inni. Osób które mają adresy (NIE LINKI) w podpisie jest sporo na forum. Nie wiem czym problem. Żadna z tych firm nie jest moją firmą.
Z całym szacunkiem Krzyśku, ale niepotrzebnie się irytujesz. Jeszcze wyjdzie z tego całego bajzlu że to ja robię akcje anty-allegro, a byłoby to już duże nadużycie. Lubię czytać to forum i czasami jak uznam za stosowne udzielić się. Temat był i jest bardzo ciekawy to się udzielam. Jak widzisz kibicuję raz jednym raz drugim bo prezentowane poglądy zmieniają się - podobnie jak nasza wiesza o problemie ;-)
Napisano 25 sierpnia 2009 - 00:31
oj za duzo podobnych nickow...
do Krzysiek
Nadal nie jestem pracownikiem PDAserwis.pl. Czy jeżeli Ty wykonujesz jako zleceniobiorca np. zdjęcia dla firmy XX to już jesteś jej pracownikiem? Bo ja tak nie uważam. Płacone mam za zlecenie a nie za bycie członkiem firmy ;-)
Moje wypowiedzi są neutralne - bo piszę o tym jak ja odbieram daną sytuację.
Mogę Cię zapewnić że nikt mi nie płaci za pisanie na plus/minus jakiejkolwiek firmy. Szkoda jak jasna cholera ;(
linki do serwisu też charytatywnie umieściłeś w stopce? moim zdaniem napewno jest twoje wypowiedzi nie są zupełnie neutralne.
ps. pracownikiem fakt nie jesteś

Napisano 25 sierpnia 2009 - 00:42
Jak poproszą mnie o skasowanie - skasuję. Nic nie mówię, ale taki podpis to ja mam mniej więcej od tygodnia po zarejestrowaniu się na forum 8-)linki do serwisu też charytatywnie umieściłeś w stopce? moim zdaniem napewno jest twoje wypowiedzi nie są zupełnie neutralne.
ps. pracownikiem fakt nie jesteśmoja nadinterpretacja. ale nie róbmy z siebie głupców :]
P.s.2. Może zrobimy jakieś zakłady o wynik końcowy sprawy?
Napisano 25 sierpnia 2009 - 01:46
Śiać mi się chce z usera o niku _krzysiek. W pierwszym jego poście jest potulny jak baranek, prawie błaga żeby nie zgłaszać na policje, a potem nagle "zaczyna" pyskować i czuć*sie urażony. człowiek niewinny nie tak sie zachowuje.
Hmm Krzysiu, imienniku nie śmiej się*ze mnie bo robi mi się przykro.
A tak na serio. Mój superwielki post, którym efektynie włączyłęm się do tematu przedstawia historię i ani razu nie użyłem w nim słowa, prosze, błagam, więc mało tutaj jest bycia potulnym, bardziej rzeczowym.
Jeżeli mam Ci wytłumaczyć moje następne posty, cóż jakby to ująć, w kupie raźniej dostałem kilka przydatnych informacji, które dodały mi otuchy i inne spojrzenie na sprawę, które jest bardziej mi przychylne.
Nie wiem czy na tym forum są osoby, które korzystały z moich usług i poznają mnie po zdjęciu lub ogłoszeniu, z pewnością one podałyby bardziej obiektywną informację niż ja sam mogę napisać.
Pozdrawiam Krzysiu

Napisano 25 sierpnia 2009 - 06:46
Jeśli chodzi o szlochających 'jailbreakowców,' to nie mam dla was współczucia, bo zasady korzystania z iPhone'a są jasne, telefony działają w konkretnych sieciach, więc jeżeli grzebiecie w sofcie, to zasługujecie na te same problemy, co tuningowcy grzebiący w sofcie samochodów. Też słyszałem, że ta czy inna firma samochodowa jest be, bo jak się zmieni chip i silnik zdechnie to odmawiają naprawy gwarancyjnej. Widziały gały co brały.
iPhone nie jest towarem pierwszej potrzeby. Sporo 'tuningowców' kupuje go bo posiadanie go jest modne. Potem zaczyna się płacz o to, że nie wszystkie aplikacje są dostępne w Polsce, że trzeba za nie płacić, itp. Druga strona medalu to osoby dobrze usytowane, które kupują iPhone'y ale nie płacą za oprogramowanie 'dla zasady' Mamy taki gatunek w Polsce i nie mam dla nich współczucia.
E.A. ma prawo bronić swoich praw, ale zgodzę się, że nie powininen stosować odpowiedzialności zbiorowej. Jeżeli ktoś zostanie niesłusznie pomówiony, ma praw dochodzić zadośćuczynienia. Prawo jest dla wszystkich. Także dla tych, którzy używają zdjęć promocyjnych Apple czy innych producentów w sposób niezgodny z udzieloną na nie licencją. Te zdjęcia są zdjęciami promocyjnymi, a nie materiałem dla sprzedających produkty czy usługi związane np. z iPhone'm. Patrząc na większość aukcji dot. iPhone'ów na Allegro można je zdjąć bez problemu nawet jeśli przedmiotem sprzedaży jest produkt czy usługa całkowicie legalna, ale Sprzedający korzysta ze zdjęć Apple w sposób niezgodny licencją. Apple zabrania wykorzystywania ich do celów komercyjnych:
Apple - Media & Analyst Information - Image Use Agreement
"Subject to the terms of this Agreement, you may use the Image solely in whole for editorial use by press and/or industry analysts. This right to use is personal to you and is not transferable by you to another party. The Image cannot be used to promote or sell any product or technology (such as on advertising, brochures, book-covers, stock photos, t-shirts, or other promotional merchandise). You may not alter, or modify the Image, in whole or in part, for any reason. "
A zatem aukcje, na których pojawiają się te zdjęcia, czyli np. te, które widzicie poniżej naruszają prawa autorskie Apple:
iPhone 3GS 3G S 16GB BEZ SIMLOCKA JAILBREAK NOWY (718760618) - Aukcje internetowe Allegro
iPhone 3.0.1 jailbreak simlock naprawa gry Pozna� (714940588) - Aukcje internetowe Allegro
Jailbreak Odbl Iphone 3G 3GS 2G IPOD 3.01 WAWA (718384163) - Aukcje internetowe Allegro
Jailbreak Simlock iPhone 3,0,1 Wawa [2g/3g/3gs] (720570395) - Aukcje internetowe Allegro
SOFT 3.01 JAILBREAK SAM IPHONE IPOD WIN MAC NAJTA (719036768) - Aukcje internetowe Allegro
Dodajmy do tego bajki serwowane w opisach (nigdy nie było problemów z wgranym przeze mnie oprogramowaniem) i po dokładnym przeczesaniu aukcji może zostaną te, na których sprzedawane są używane iPhone'y a sprzedający zamieścił zdjęcia wykonane przez siebie.
Napisano 25 sierpnia 2009 - 07:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych