Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Handel piratami na Allegro - moja walka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
341 odpowiedzi w tym temacie

#126 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:10

Witam!
Chciałbym się*do czegoś wam przyznać. Nigdy specjalnie nie chciałem łączyć swojej oferty na allegro z moim kontem myapple i mówić, że modyfikuję iPhony na Allegro, osobom, które nie potrafią same tego zrobić, lub im się nie chce, bo mają dużo kasy i nie będą się bawić w to samodzielnie.

Oto jest moja aukcja: ! SERWIS IPHONE 3.0 CYDIA INSTALLER MMS 3G ŁODZ (717749356) - Aukcje internetowe Allegro
Możecie patrzeć w cache google wygląda od początku praktycznie tak samo. Ani słowa o krakowaniu aplikacji. Miło mi, że nikt jej nie podlinkował w tym temacie, ale mimo wszystko dostałem ostrzeżenie przesłane przez jednego użytkownika allegro, korzystającego z opicji "Zadaj pytanie sprzedającemu", od Pana Maxa, być może to sam pomysłodawca akcji Emporio Armani.

Na samym dole mojej aukcji jest pogrubioną czcionką napisane: (cyt) Nie krakuje żadnych fajnych płatnych aplikacji z App Store jak super monkey ball itp. i to jest prawda. Jak większość bywalców forum wie, sam jestem programistą, sam tworzę aplikacje na iPhone i wiem, jak piractwo, może szkodzić, zwłaszcza, gdzie aplikacje na iPhone w większości są tworami pojedynczych programistów, a nie wielkich korporacji.

Nigdy nie miałem specjalnie dużej ilości klientów, w głownej mierze spowodowanej tym faktem, że nie krakuję aplikacji, tak żeby one sobie spokojnie działały, nieważne czy synchronizuje się iPhone z innym komputerem. Właśnie osoby, które to wszystko dogrywają za dużo mniejsze pieniądze odbierają rzesze klientów.

Nigdy w życiu nie używałem Instalusa - chyba tak nazywa się program do wgrywania pirackich aplikacji? Kilku z moich klientów się mnie pytało, jak mogą sobie wgrać te płatne aplikację. Odpowiadam, że musi założyć sobie konto na App Store i powiązać je kredytówką, mało tego, dołączam też instrukcje, jak należy zarejestrować konto bez karty (do ściągania tylko aplikacji Free) i z kartą kredytową. Nigdy nie ułatwiam klientowi znaleźć informacje, jak odbywa się instalowanie krakowanych aplikacji, tłumacząc się uczciwością zawodową (jako, że sam mam kilka płatnych app w App Store).

Przez Pana Maxa zostałem oskarżony, że jednak wgrałem mu kilka aplikacji z App Store, jako że kiedyś (podobno) był moim klientem. Jeżeli taka sytuacja miała miejsce, zostało to uczynione przy wykorzystaniu tylko i wyłącznie iTunes, gdzie jedno konto może być używane na do 5 urządzeniach o ile się nie mylę, gdzie iPhone używa mojego konta i przy synchronizacji ze swoim komputerem, aplikacje są dezaktywowane. Skoro iTunes to umożliwia, to jest to zupełnie inny temat niż krakowanie. Nigdy nie było tu żadnych kraków, gdzie aplikacje będą działały cały czas, a jeżeli już zostały wgrane na próbę, aby klient mógł podjąć decyzję przed kupnem, gdyż synchronizacja = strata. iTunes to umożliwia bez żadnych problemów. Nigdy nie brałem większej opłaty za tą czynność oraz nie mówiłem o tym jak ktoś do mnie dzwonił z przedstawieniem oferty, bo nie chce mu się jej czytać.

Załączone screenshoty na Allegro spore, supermonkey ball ukazują możliwości oprogramowania 2.0 gdyż większość klientów ma iPhony pierwszej generacji.

Piszę o tym, w nadzieji, że uniknę wizyty policji, zarekwirowania, komputera, który jest moim podstawowym, jak nie jedynym narzędziem pracy obok papierosów. Nie mam się czego obawiać w kwestii uczciwości, po prostu dzień bez komputera z odpalonym Xcode jest dniem straconym.

Pamie Maxie, jeżeli tutaj się Pan znajduję, nigdy nie dorobię się na modyfikacjach iPhone miliona, bo zajęło by mi to zakładając (przesadzając) robiąc jednego iPhone dziennie milion przychodu miałbym po 28 latach. Przychód, nie zysk.. Jest to praca doraźna, abym po prostu nie zdziczał, siedząc tylko przed komputerem, bo nawet nie wiesz jakie programista ma osamatniające życie siedząc po kilkanaście godzin na tym durnym krześle. To nie jest tak, że kładziesz się z laptopiczkiem na łóżeczku, bo praca na 15,4" MBP jest uciążliwa bez dodatkowego ekranu HD.

Jeżeli doprowadzi Pan swój czyn do końca i doniesie Pan na mnie na policję, niestety, ale posądzi Pan niewinnego człowieka, a ja będę miał problemy. Problemy nie związane z tym, że nie zarobię stówki raz na jakiś czas na jakimś kliencie, ale problemy takie, że rzuciłem studia po to, aby stworzyć wiele różnych programów, które umożliwią mi start w naprawdę dorosłe życie, o którym nie śniło się moim kolegą. Sposób na życie (programowanie), którego nie tolerują moi rodzice, chcą mnie wydziedziczyć, że ich synek nie będzie miał*wyższego (przynajmniej teraz), a ja wiem, że za pare lat będą ze mnie bardzo dumni. Jeżeli chce Pan to rzeczywiście zrobić, proszę mnie poinformować o tym. Ja mam swoje marzenia i jeżeli policja będzie chciała mi zabrać komputer, to wyjeżdżam z kraju, bo nie mam czasu tłumaczyć się za coś czego winnego nie jestem, a mi do pracy potrzebny jest tylko bezprzewodowy internet, komputer i paczka fajek.

Z poważaniem
Krzysztof Rutkowski

PS
wiele grubych ryb na forum też jailbreakuje iPhony - mówią mi to klienci (znam nicki, zachowam je dla siebie), na których iPhonech nawet YouTube nie działa. Gratuluję umiejętności.

PS2
jeżeli mają Panowie chęć, mogę w następnym poście dokleić skan mojej wizytówki oraz potwierdzenia prowadzenia działalności gospodarczej z wyszczególnionymi gałęziami jakimi mogę legalnie się zajmować.

PS3
nie dołączam żadnych płytek

#127 Hacker

Hacker
  • 1 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:18

Do autora tematu. Mam pytanie czy ty pracujesz w firmie Apple czy może policjantem jesteś? Bo widzę że bardzo się wczułeś w rolę i chcesz się chyba dowartościować tym że podjąłeś walkę z piractwem he dobre sobie mam może uwierzyć że niekożystasz z installera czy cydi tak samo jak wszyscy któży cię popierają niby a sami łamią prawo . Rozbrajają mnie tacy kolesie jak ty ale co zrobić .

#128 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:24

Do autora tematu.

Mam pytanie czy ty pracujesz w firmie Apple czy może policjantem jesteś?
Bo widzę że bardzo się wczułeś w rolę i chcesz się chyba dowartościować tym że podjąłeś walkę z piractwem he dobre sobie mam może uwierzyć że niekożystasz z installera czy cydi tak samo jak wszyscy któży cię popierają niby a sami łamią prawo .
Rozbrajają mnie tacy kolesie jak ty ale co zrobić .

Jak dobrze poskladasz literki to sie dowiesz ze jest developerem.

#129 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:32

Ad _krzysiek,

Jeżeli czujesz się legalny i jesteś legalny (co zakładam) to za czas który zmarnowałeś przez rewolucjonistę pseudo "Emporio Armani" masz prawo domagać się pieniężnego wyrównania strat jakie poniosłeś lub byś poniósł.

Pozwolę sobie zapytać jakie programy tworzy rzeczony "Emporio Armani" ? Czy mógłbym dostać linka do czegoś co Ty kolego stworzyłeś? Tak kompletnie z czystej ciekawości. Nie zamierzam ani siać antyreklamy, ani bojkotować. Jestem po prostu cholernie ciekaw co to było / jest.\

p.s. Szkoda że nie ma PRLu. Może kolega dostałby za wzorową postawę obywatelską mieszkanie lub służbową ładę?

#130 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:35

pracujesz w firmie Apple czy może policjantem jesteś?

A może prawnikiem?

mam może uwierzyć że niekożystasz z installera czy cydi tak samo jak wszyscy któży cię popierająmam może uwierzyć że niekożystasz z installera czy cydi tak samo jak wszyscy któży cię popierają

7 błędów ortograficznych w jednym "zdaniu".
Możesz nie wierzyć ale na prawdę można używać iPhone bez Jailbreaka. Używałem JB tylko przez miesiąc na oprogramowaniu 2.2.1. Przyznaje się. Zainstalowałem jedną piracką aplikację, którą jednak zakupiłem po przejściu na programowanie 3.0.
Tak tak! Do używania iPhone nie trzeba mieć Jailbreaka!
A jeśli wszyscy wzięli by się za piractwo to udało by się to zwalczyć.

Odłączyć kabel od Neostrady. Czy co Ty tam masz.

#131 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:36

Do autora tematu.

Przeczytać*uważnie cały wątek i nie mierzyć*innych swoją*miarą.

#132 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:43

_Krzysiek. Czyli autor watku(emporio armani) wysłał najwyraźniej do każdego kto miał aukcję z jailbreakiem wiadomość tej samej treści.Jeżeli ktoś chce mogę ją zamieścić.Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla piracenie bo to jest kradzież i nie ma sensu tego w żaden sposób usprawiedliwiać ale tak jak _Krzysiek chciałbym aby również moje aukcje nie były zgłaszane gdyż starcę przez to tylko kupę nerwów i czasu za to że nic złego nie robię.

#133 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:44

Przeczytać*uważnie cały wątek i nie mierzyć*innych swoją*miarą.

Kolejny piwca prawdy objawionej?
A może kolega właśnie przeczytał cały wątek i nadal podtrzymuje zdanie które przedstawił?

Ja na przykład przeczytałem każdy post i im dalej brnąłem tym gorsze miałem zdanie o autorze tematu.

#134 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:45

_Krzysiek czyli autor watku

_krzysiek nie jest autorem wątku ani też prawdopodobnie też nie on wysłał ostrzeżenia.

#135 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:45

_Krzysiek czyli autor watku wysłał najwyraźniej do każdego kto miał aukcję z jailbreakiem wiadomość tej samej treści.Jeżeli ktoś chce mogę ją zamieścić.Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla piracenie bo to jest kradzież i nie ma sensu tego w żaden sposób usprawiedliwiać ale tak jak _Krzysiek chciałbym aby również moje aukcje nie były zgłaszane gdyż starcę przez to tylko kupę nerwów i czasu za to że nic złego nie robię.

Krzysiek nie jest autorem wątku - jest nim "Emporio Armani" we własnej nieskalanej osobie.

#136 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:48

Przepraszam nie logicznie napisałem i już poprawiłem błąd.

#137 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:01

nie przeczytam tych 14 stron napewno ale: 1. apple tez kradnie ...np moja kase z itunes;] ...robia w balona ludzi ktorzy chcieli byc fair wobec nich i nie sciagac cracked ipa z jakis appleou cos tam ....po tym ja przejrzalem na oczy 2. myapple pl promowalo serwis/strone gdzie otwarcie byly oferowane gry "wgrywane" razem z jb pozdrawiam

#138 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:53

1. apple tez kradnie ...np moja kase z itunes;] ...robia w balona ludzi ktorzy chcieli byc fair wobec nich
i nie sciagac cracked ipa z jakis appleou cos tam ....po tym ja przejzalem na oczy

Opisz sprawę dokładnie, albo nie rzucaj bezpodstawnych oskarżeń.

#139 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:15

A może prawnikiem?

7 błędów ortograficznych w jednym "zdaniu".
Możesz nie wierzyć ale na prawdę można używać iPhone bez Jailbreaka. Używałem JB tylko przez miesiąc na oprogramowaniu 2.2.1. Przyznaje się. Zainstalowałem jedną piracką aplikację, którą jednak zakupiłem po przejściu na programowanie 3.0.
Tak tak! Do używania iPhone nie trzeba mieć Jailbreaka!
A jeśli wszyscy wzięli by się za piractwo to udało by się to zwalczyć.

Odłączyć kabel od Neostrady. Czy co Ty tam masz.

niestety w wielu przypadkach do uzywania iphone potrzeba jailbreak , jezeli telefon ma simlocka na obca siec np.
jb jest jeszcze mi potrzebny do takiego programu jak sbsetting i intelliscreen

jezeli O2 sciagnie mi simlocka , apple zatwierdzi intelliscreen lub podobny program to nie bedzie mi potrzeba jb

pozdrawiam

#140 Emporio Armani

Emporio Armani
  • 32 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:23

Jakoś w swojej nieskończonej odwadze... zabrakło Ci jej aby skomentować w pełni ów wpis:

Oczywiście również nie odniosłeś się do tego wpisu:

Oczywiście odniosłem się do obydwu wpisów. Musisz uważniej czytać.

#141 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:32

Witam!
Cóż cieszę się, że póki co nikt nie zbeształ mnie, że zajmuję się modyfikacją iPhonów, skoro każdy może pogoglować, może to zrobić samemu za darmo (tak samo, jak wymienić kontakt, czy naprawić silnik diesela).

Dostałem kilka wiadomości ze wsparciem.
Emporio Armani lub Max__Weber, nie tylko ja, ale wszyscy, których nieuczciwie pomówiłeś o dokonanie tego rodzaju przestępstwa tj. Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 931, z późn. zm., oraz Kodeks cywilny w art. 23 i art. 24, na pewno nie puścimy tego płazem. Nie wiem jak bardzo potrzebne są komputery innym, ale moje dochody z programowania systematycznie wzrastają z dnia na dzień, a każdy dzień przerwy to jest jak przewrócić się podczas sprinterskiego biegu, gdzie wszyscy cię przegonią i nikt nie będzie się odwracał czy wyciągał pomocnej dłoni.

Mam dla ciebie trzy wyjścia:
a) zgłoś mnie na policje niech mi zarekfirują*komputer oraz wypożycz mi innego Maca podobnej specyfikacji, tak abym mógł swoją działaność programistyczną*dalej prowadzić, nie konieczne hobby związane z iPhone'ami - modyfikacje
B) zajmij się swoimi sprawami, lub graj swoją rolę Robin Hooda XXI wieku z osobami, które naprawdę sprzedają pirackie oprogramowanie.

lub wyjście trzecie
c) rób co chcesz; Obiecuje Ci, że wszyscy, którzy zostali fałszywie pomówieni, oskarżymy Cie, każdy pokolei, domagajac się srogego odszkodowania, nie tylko za pomówienie, utratę twarzy, ale także za straty finansowe, które to poniosło. I to będzie moja moja droga zarobienia pierwszego miliona o której wspominał Pan z takim żalem w mailu.

You have been warned

#142 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:37

Opisz sprawę dokładnie, albo nie rzucaj bezpodstawnych oskarżeń.

konto itunesa doladowywalem giftami ...zakupionymi na "allegro"

gifty weszly...konto zostalo doladowane appsy kupowalem ...pomyslalem ok
komentarz pozytyw kupujemy dalej...zbieralem sobie powolutku kase np na jakies navi

kilka dni temu wszystko zniknelo

komentarz od apple: cos nie gralo z giftami (lewe? nie wiem) konto zablokowane kasa przepadla
z panem z czatu sie nie klucilem...kazal mi zalozyc kolejne konto....

pomyslalem: no juz biegne i zakladam...

na mnie apple juz nie zarobi...

#143 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:37

spokojnie panowie.. lepiej jest trzymać nerwy na wodzy a i czasem słowo przepraszam nie zaszkodzi jeśli się komuś przykrość zrobiło.. odrobina rozwagi nikomu nie zaszkodziła ;)

#144 Emporio Armani

Emporio Armani
  • 32 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:51

Samo zamieszczenie obrazków iphona z wgranymi aplikacjami do nawigacji miałoby być już zaczątkiem do wysłania na Policje?

Jasne, że nie. Ale daję sobie rękę uciąć, że gdyby się spotkać z tymi ludźmi n ausłudze, to dostałbyś pakiet gier do iPhona. Ale teraz to nie ma znaczenia, bo oczywiście każdy broni się jak może mówiąc, że to tylko obrazki.

Też jestem twórcą oprogramowania, ale ludzie nie popadajmy ze skrajności w skrajność - nie wszyscy sprzedawcy z allegro pojawiający się pod hasłem "jailbreak"

Ale ja nic nie mam do ludzi robiących JB. Chodzi mi o sprzedawców pirackich gier i programów.

no i de facto autor sam popelnil przestepstwo kupujac programy itd o ile nie jest przedstawicielem organow scigania

Gdybym je zachował i używał to byłoby to paserstwo nieumyślne, gdybym wiedział co kupuje i to zachował to byłoby to paserstwo umyślne. Jednak te płyty zostały oddane i zabezpieczone przez policję.

Zgadzam się co do nadużycia nicka przez "Emporio Armani", tak samo jak nie życzę sobie, żeby ktoś*podpisywał sie czy zakładał sobie np. konto na NK z moim imieniem i nazwiskiem

A to dobre :) Napisz do wszystkich Twoich imienników, że nie podoba Ci się fakt, że nazywają się tak jak Ty. Ani imię, ani nazwisko nie jest czymś unikalnym. Nie będę komentował sprawy mojego nicka. Jak widzicie zarejestrowałem się wczoraj, specjalnie aby rozpocząć dyskusję. Emporio Armani to nazwa przypadkowa.

Mam pytanie czy ty pracujesz w firmie Apple czy może policjantem jesteś?
Bo widzę że bardzo się wczułeś w rolę i chcesz się chyba dowartościować tym że podjąłeś walkę z piractwem he dobre sobie mam może uwierzyć że niekożystasz z installera czy cydi tak samo jak wszyscy któży cię popierają niby a sami łamią prawo .

"Koledzy, nauka, takie takie przede wszystkim" od razu mi się skojarzyła Twoja wypowiedź z Oksaną :) Nie pracuję w Apple, nie jestem policjantem. Jestem developerem.

Jeżeli czujesz się legalny i jesteś legalny (co zakładam) to za czas który zmarnowałeś przez rewolucjonistę pseudo "Emporio Armani" masz prawo domagać się pieniężnego wyrównania strat jakie poniosłeś lub byś poniósł.

A ja mogę domagać się wyrównania strat jakie poniosłem czytając Twoje wypowiedzi.

Pozwolę sobie zapytać jakie programy tworzy rzeczony "Emporio Armani" ? Czy mógłbym dostać linka do czegoś co Ty kolego stworzyłeś? Tak kompletnie z czystej ciekawości. Nie zamierzam ani siać antyreklamy, ani bojkotować. Jestem po prostu cholernie ciekaw co to było

Nie mogę Ci podać nazw programów z prostego powodu: mógłbym zostać zidentyfikowany i "spalony" w środowisku złodziei oprogramowania. A tego z wiadomych przyczyn nie chcę robić. Działam z resztą nie tyle w swoim imieniu, co w imieniu całej grupy tworzącej gry na iPhona, które widnieją na screenach w Allegro (grupa międzynarodowa, nie polska).

a) zgłoś mnie na policje niech mi zarekfirują*komputer oraz wypożycz mi innego Maca podobnej specyfikacji, tak abym mógł swoją działaność programistyczną*dalej prowadzić, nie konieczne hobby związane z iPhone'ami - modyfikacje
B) zajmij się swoimi sprawami, lub graj swoją rolę Robin Hooda XXI wieku z osobami, które naprawdę sprzedają pirackie oprogramowanie.

lub wyjście trzecie
c) rób co chcesz; Obiecuje Ci, że wszyscy, którzy zostali fałszywie pomówieni, oskarżymy Cie, każdy pokolei, domagajac się srogego odszkodowania, nie tylko za pomówienie, utratę twarzy, ale także za straty finansowe, które to poniosło. I to będzie moja moja droga zarobienia pierwszego miliona o której wspominał Pan z takim żalem w mailu.

Pozwolisz, że nie będę ujawniał swoich działań z wiadomej przyczyny ;)

---- Dodano 24-08-2009 o godzinie 18:53 ----

konto itunesa doladowywalem giftami ...zakupionymi na "allegro"

gifty weszly...konto zostalo doladowane appsy kupowalem ...pomyslalem ok
komentarz pozytyw kupujemy dalej...zbieralem sobie powolutku kase np na jakies navi

kilka dni temu wszystko zniknelo

Kupiłeś gifty zakupione kradzionymi kartami. Cóż... są różne typy cwaniaków ;)

#145 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:58

Działam z resztą nie tyle w swoim imieniu, co w imieniu całej grupy tworzącej gry na iPhona, które widnieją na screenach w Allegro (grupa międzynarodowa, nie polska).

to działasz ze mną*czy przeciwko mnie? Emporio, czy możesz potwierdzić lub zaprzeczyć czy to Ty wysyłałeś maile z allegro jako Max?

PS
hmmm przypomniało mi się o jeszcze jednym. Skoro nie jesteś ani dziennikarzem, ani policjantem, to sprawdzając różnych handlarzy pirackiego oprogramowania (podobno takze mnie) płacąc za to, popełniłeś paserstwo.

#146 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:59

Kupiłeś gifty zakupione kradzionymi kartami. Cóż... są różne typy cwaniaków

no tak....tylko ze

apple na tym zarobilo
cwaniak z allegro tez

a ja jestem w d***

;]

trudno jakos to przecierpie...poprostu pieniazki ktore sie samemu ciezko zarobilo przepadaja ciezej niz te
pozyskane od rodzicow;]

#147 Emporio Armani

Emporio Armani
  • 32 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:01

hmmm przypomniało mi się o jeszcze jednym. Skoro nie jesteś ani dziennikarzem, ani policjantem, to sprawdzając różnych handlarzy pirackiego oprogramowania (podobno takze mnie) płacąc za to, popełniłeś paserstwo.

Tłumaczyłem to powyżej. Przeczytaj.

#148 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:17

A ja w takim wypadku zawsze sie bardzo usmiecham. Kazdy ma odwage obrazic wszystkich w internecie. Powiedziec, ze sa zlodziejami, ze mnie okradli, ze wogole sa okropn; to alez oczywiscie, pierwsi. Poprosic o to aby sie przedstawic i nie rzucac slow na wiatr to juz nigdy nie sa tacy skorzy... A bo to ktos mnie pobije, a bo to ktos mi cos powie, a bo to ktos mnie zbojkotuje... Zawsze jest wytlumaczenie. Pamietaj o tym, ze jesli rzucasz na kogos oskarzenia to moze to Ci sie odbic nie mala czkawka. Narazie oficjalnie na forum chyba nikogo nie oskarzyles, ale dzialania utrudniajace sprzedaz - prowadzenie legalnej dzialalnosci - takze podpadaja pod pewne paragraf i ktos moze Cie oskarzyc. Na drodze cywilno prawnej ale jednak. Gdybys natomiast mnie oficjalnie na forum publicznym oszkalowal - a nazwanie zlodziejem, juz sie kwalifikuje - to po moich osobistych przezyciach nie zastanawialbym sie dlugo czy aby nie warto Pokazac Ci, ze jednak moge wygrac taka sprawe. JB mam. Zrobilem bo chcialem. Czy jest dobry czy zly, nie wiem. Nie mnie okreslac. Nie wierze w to, ze wszyscy wypowiadajacy sie na tym forum nie mieli jednego choc filmu sciagnietego z netu. nie mieli muzyki itd itp... Czy walka z kims NAPRAWDE sprzedajacym moje oprogramowanie jest dobra? JEST! Tylko najpierw trzeba sie 100% upewnic, ze oskarzony jest naprawde winny. _krzysiek; wspolczuje zawodu programisty... Z calego serca... Choc obecnie 'bawie' sie sieciami komputerowymi i administrowanie takiego balaganu takze bywa meczace... ;)

#149 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:25

Dostałem kilka wiadomości ze wsparciem.
Emporio Armani lub Max__Weber, nie tylko ja, ale wszyscy, których nieuczciwie pomówiłeś o dokonanie tego rodzaju przestępstwa tj. Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 931, z późn. zm., oraz Kodeks cywilny w art. 23 i art. 24, na pewno nie puścimy tego płazem.

Może ktoś wstawić wiadomość jaką dostaliście?

każdy dzień przerwy to jest jak przewrócić się podczas sprinterskiego biegu, gdzie wszyscy cię przegonią i nikt nie będzie się odwracał czy wyciągał pomocnej dłoni.

Czy aby troszkę nie przesadzasz?

_krzysiek; wspolczuje zawodu programisty... Z calego serca...
Choc obecnie 'bawie' sie sieciami komputerowymi i administrowanie takiego balaganu takze bywa meczace...

Sam troszkę programuję i nie wiem co tu jest do współczucia. Administrowanie jest łatwiejsze i mniej męczące no ale jednak na programowaniu można lepiej zarobić. Zwłaszcza w AppStore.

#150 fan

fan
  • 43 postów
  • Skądten swąd?

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:28

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych