Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#701 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2010 - 07:19

za 30 razem sie udało

Sprawdziłem to jeszcze raz. Problem faktycznie jest ale po stronie providera ovh. Taki sam efekt mam z przeglądarki jak chce ściągać bazy danych. Zgłosiłem awarię do OVH i zobaczymy co z tego wyniknie.

#702 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2010 - 09:11

Też ostatnio muszę próbować jeszcze raz, żeby pobrać bazę, ale kończy się co najwyżej na 3 razie. Ale ja mam inną sprawę (znowu ;) nie potrzebujesz jakiegoś betatestera? :)). Mianowicie, w podglądzie przystanków nie wyświetla mi się nic oprócz minut do odjazdu. Żadnej linii, żadnego kierunku, nic. Jedynie minuty po prawej stronie.. Po kliknięciu w taką "niewidzialną linię" też są tylko wytłuszczone na czerwono minuty odjazdu. :| co się tam dzieje z tą bazą? ;) ostatnio w ogóle nie mogę używać Schedulera.

#703 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2010 - 09:15

Też ostatnio muszę próbować jeszcze raz, żeby pobrać bazę, ale kończy się co najwyżej na 3 razie.

Ale ja mam inną sprawę (znowu ;) nie potrzebujesz jakiegoś betatestera? :)). Mianowicie, w podglądzie przystanków nie wyświetla mi się nic oprócz minut do odjazdu. Żadnej linii, żadnego kierunku, nic. Jedynie minuty po prawej stronie.. Po kliknięciu w taką "niewidzialną linię" też są tylko wytłuszczone na czerwono minuty odjazdu. :| co się tam dzieje z tą bazą? ;) ostatnio w ogóle nie mogę używać Schedulera.

A dasz rade wysłać jakiś zrzut ekranu z tego?

#704 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2010 - 11:29

Robiłem screeny i wyszedł kolejny błąd... ;) W ulubionych, kiedy chcę wejść w którąś linię, ta podświetla się i nic się nie dzieję. Raz nawet wywaliła cała aplikacja. Plus, co się stało z grupowaniem przystanków? Było, było i nie mam już tej opcji.. :???:

Ulubione:
Spoiler

Brak grupowania przystanków:
Spoiler

No a tutaj problem z przystankami. Jednak jest rozkład, ale i tak nie wiadomo co to za linia:
Spoiler

#705 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2010 - 11:38

No to jakieś czary - a restart Schedulera nie pomaga (po zamknięciu z MT) - sprawdzam to samo u siebie na wersji 2.0.4 (od dzisiaj w AppStore) i nic takiego się nie dzieje. Może baza jest uszkodzona i pomoże pobranie jej ponownie.

#706 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2010 - 12:53

ja tylko zauważyłem, że legenda znikła. Np. teraz przy godzinach pojawiają się jakieś gwiazdki, albo 'w' i nie wiem co to oznacza..

#707 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2010 - 18:54

Coś pokombinowałem i jak na razie wszystko (a przynajmniej tak mi się wydaje) działa w porządku. ;)

#708 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 grudnia 2010 - 10:28

ja tylko zauważyłem, że legenda znikła. Np. teraz przy godzinach pojawiają się jakieś gwiazdki, albo 'w' i nie wiem co to oznacza..

Legenda jest - wystarczy kliknąć na jakiejkolwiek pozycji z czasem i się pojawia. a gwiazdki to niskopodłogowe (nowa strona ZTM ma inne formatowanie, kiedyś to wyglądało tak [01] )

#709 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2010 - 12:23

czyli się zmieniło. Pamiętam, że legenda była pod rozkładem, ale tak też nie jest źle.

#710 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 grudnia 2010 - 12:27

czyli się zmieniło. Pamiętam, że legenda była pod rozkładem, ale tak też nie jest źle.

Nie pamiętam żeby legenda była pod rozkładem.

#711 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2010 - 16:39

A da radę coś zrobić z tymi gwiazdkami?

#712 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 grudnia 2010 - 20:36

A da radę coś zrobić z tymi gwiazdkami?

To cześć informacji do rozkładu także nie za bardzo.

#713 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 12:07

Mam Iphona 3G z softem 4.2.1 z jailbreakiem i Scheduler z bazą KZK GOP nie chce się zawsze włączyć. Odpala się często za 2-3 razem, do tego zacina i lubi się wyłączać gdy jestem w ulubionych i mam około 15 pozycji dodanych. Da się coś z tym zrobić?

#714 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:14

Program fajny ale niestabilny czesto wywala sie na edycji ulubionych

#715 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:20

Program fajny ale niestabilny czesto wywala sie na edycji ulubionych

Widzę że kolega ma ten sam problem co ja na 3G... Jaką masz bazę @mackow?

#716 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:44

Widzę że kolega ma ten sam problem co ja na 3G... Jaką masz bazę @mackow?

To kiedy sie ten program wywala? Na oglądaniu czy edycji ulubionych, bo 2 posty i w kazdym co innego piszesz
Nad poprawka problemu przy edycji pracuje.

Ale problemu że program sie nie uruchamia z baza KZK GOP nie znalazlalem. Tez mam 3G z wersja 4.2.1 ale bez JB, nie wiem co Sobie dograles za "bajery" z cydii.

#717 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:59

Podczas przeglądania, edytowania i podczas działania z ulubionymi. Mam też tak że jak wyłączę ekranik na programie i potem znów włączę to za 20sekund się wyłącza. Z Cydi? iFile... nic więcej... ogólnie moje 3G chodzi strasznie, a mam tylko 45 aplikacji... Tylko zazwyczaj mam że albo odpala, albo nie. Z Schedulerem to różnie bywa. Mam po prostu wrażenie że baza jest za duża i mam zawaloną pamięć. Powiedz mi ile potrzeba RAM-u by odpalić bazę KZK GOP wraz z programem?

#718 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:14

Podczas przeglądania, edytowania i podczas działania z ulubionymi. Mam też tak że jak wyłączę ekranik na programie i potem znów włączę to za 20sekund się wyłącza.

Z Cydi? iFile... nic więcej... ogólnie moje 3G chodzi strasznie, a mam tylko 45 aplikacji... Tylko zazwyczaj mam że albo odpala, albo nie. Z Schedulerem to różnie bywa. Mam po prostu wrażenie że baza jest za duża i mam zawaloną pamięć. Powiedz mi ile potrzeba RAM-u by odpalić bazę KZK GOP wraz z programem?

A żadnego backgroudera nie ma? Albo odblowanego multitaskingu?

#719 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:37

Odblokowany multitasking jest. Ale skoro mam wszystkie aplikacje zamknięte to ma prawo się tak dziać?

#720 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:42

przepraszam, że wejdę w dyskusję, ale masz może jakieś komunikatory typu skype, yahoo messenger lub fring? Mają one specjalne daemony, które działają w tle nawet przy zamkniętej aplikacji. może to jest przyczyna

#721 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:44

Odblokowany multitasking jest. Ale skoro mam wszystkie aplikacje zamknięte to ma prawo się tak dziać?

3G - nie był przewidziany do działania z multitaskingiem - stąd mogą być problemy.
Aplikacje z mt się nie zamykają tylko są zamrażane - a to pochłania dodatkowo pamięć (nawet jeśli program nie jest używany).
Dlatego może program co jakiś czas wywalać, bo próbuję zwolnić pamięć i wtedy wywala program.
Sprawdź czy po restarcie telefonu da się kilka razy pod rząd uruchomić program, bez odpalania innej aplikacji.

#722 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:51

Okej, sprawdzę w taki sposób i wieczorem się odezwę. Mam Skype i Gadu-Gadu. Nie za dużo ich używam ale mam je. Chyba się zajmę usuwaniem deamonów żeby przyspieszyć klocka. Jest może jakiś nowy temat dotyczący deamonów na iOS4 czy ma się to tak samo jak do iOS3 ?

#723 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2011 - 16:47

Wersja 2.0.5 wysłana do Apple:
[url=http://kakaki.pl/scheduler-2-0-5/]Scheduler 2.0.5 wysłany do Apple

#724 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2011 - 17:04

Czemu program nie zapamiętuje, że mam zaznaczone łączenie przystanków w grupy? Po co ta opcja skoro i tak trzeba czekać pół wieku, aż się przystanki załadują.

#725 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 23 stycznia 2011 - 23:01

Mam pytanie, czy jeśli pojawi się aktualizacja rozkładu jazdy przykładowo dla mojego miasta Bydgoszcz, to program jakos mnie o tym poinformuje? Chciałbym placic za subskrybcje przykladowo raz na miesiac sms'em ale wtedy kiedy pojawia sie nowy rozklad. Jest jakies info w programie, ze pojawil sie nowy rozklad i nalezy pobrac aktualizacje? P.S mam pytanie, skąd auto pobiera aktualizacje dla Bydgoszczy? Jak szybko uaktualniany jest rozkład?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych