Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.
Napisano 18 września 2010 - 13:13
Napisano 18 września 2010 - 13:17
* kakaki
dla mnie to polska aplikacja nr 1 !
Korzystam często i od dawna. Często aktualizowana, dokładna, pożyteczna. Mam już wersje 2.0 i rok abonamentu gratis ;-) Chętnie zapłacę po roku za kolejny abonament roczny. Pomysł, trud, ciągły rozwój należy docenić i wynagrodzić. Brawo i trzymaj tak dalej !
Dzięki
---------- Wpis dodano o 12:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:14 ----------
kakaki zrob ta 2 wersje dla rzeszowa
Związek Gmin Podkarpacka Komunikacja Samochodowa gdyz bardzo jej potrzebuje
Na stronie rozkłady są jedynie w PDF - jak przestawią się na html to można będzie pomyśleć.
Napisano 18 września 2010 - 13:17
* kakaki
dla mnie to polska aplikacja nr 1 !
Korzystam często i od dawna. Często aktualizowana, dokładna, pożyteczna. Mam już wersje 2.0 i rok abonamentu gratis ;-) Chętnie zapłacę po roku za kolejny abonament roczny. Pomysł, trud, ciągły rozwój należy docenić i wynagrodzić. Brawo i trzymaj tak dalej !
Popieram, najlepsza polska aplikacja.

Napisano 18 września 2010 - 13:20
Popieram, najlepsza polska aplikacja.
btw. kakaki - jak z Zamościem, o który pytałem jakiś czas temu?
Jest na liście do zrobienia - pod koniec miesiąca zabieram się za generowanie nowych miast, pomyślę o Zamościu
Napisano 18 września 2010 - 13:27

Napisano 18 września 2010 - 13:30

Napisano 18 września 2010 - 13:32
Ale żeby ikonki głównej w retinie nie było...
Przy działającym multitasking'u rzadko się pojawia - a dzięki temu aplikacja zajmuję parę kilo mniej

Ale poprawie się przy kolejnej wersji

Chyba że masz na myśli ikonkę na springbordzie - to ona jest w HD - tylko coś iPhone ma problemu z załapaniem tego jeśli poprzednia wersja była bez HD - pomaga usunięcie programu i wgranie ponowne
Napisano 18 września 2010 - 14:04
masz na myśli ikonkę na springbordzie - to ona jest w HD - tylko coś iPhone ma problemu z załapaniem tego jeśli poprzednia wersja była bez HD - pomaga usunięcie programu i wgranie ponowne
Tak, tak na springboard. Usunąłem, ponownie zainstalowałem - nie wygląda to na HD ani trochę. Pixelozą straszy.
Napisano 18 września 2010 - 14:20
Tak, tak na springboard. Usunąłem, ponownie zainstalowałem - nie wygląda to na HD ani trochę. Pixelozą straszy.
Mi się wydaje że to jest HD

Napisano 18 września 2010 - 14:24
Mi się wydaje że to jest HD
Jeśli tym białym polem zasłaniasz nową aplikację, aby nie pokazać za wcześnie, to w ikonce folderu też zasłoń.

Napisano 18 września 2010 - 14:27
Napisano 18 września 2010 - 14:32
Zgadza się - Twoje jest jak najbardziej HD. Ja nie potrafię uzyskać tego efektu. Restart, reinstall - dalej stara ikona.
Ja też miałem z nią problemy, dopiero po jakimś czasie załapał. Nie wiem od czego to zależy.
---------- Wpis dodano o 13:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:31 ----------
Jeśli tym białym polem zasłaniasz nową aplikację, aby nie pokazać za wcześnie, to w ikonce folderu też zasłoń.
Tej aplikacji nie będzie w Appstore

Napisano 20 września 2010 - 15:57
Napisano 20 września 2010 - 16:02
Na aktualnej becie iOS 4.2 dla IPada, aplikacja się niestety wysypuje (i póki co to jedyna aplikacja z którą mam problemy na tej becie).
Natomiast na 4.1 na 3GS działa bezbłędnie.
Mam już to zgłoszone, ale problem polega na tym że na symulatorze iPada działa dobrze, również na iPhonie 4 z OS 4.2 beta też działa dobrze.
Nie posiadam iPada także nie mam jak sprawdzić.
Proszę o jakieś logi z iTunes z błędami może się uda coś namierzyć.
Napisano 20 września 2010 - 19:04
Napisano 20 września 2010 - 19:07
Może to trochę głupie pytanie, ale... to miał być płatny program, przez sms, itd. Mi natomiast nigdzie nie pisze aby cokolwiek wysyłać, ściągnąłem bazę danych dla mojego miasta i sprawdziłem parę kursów i wszystko działa tak jakby to był darmowy program.
W oknie z pobieraniem bazy jest u samej góry "Dostęp ważny do:"
Po pobraniu programu każdy użytkownik dostaję 24 godziny na spróbowanie programu i ściągnięcie baz danych.
Tylko aktualizację rozkładów będą płatne - sam program można używać za darmo z starymi bazami.
Napisano 20 września 2010 - 19:10
Może to trochę głupie pytanie, ale... to miał być płatny program, przez sms, itd. Mi natomiast nigdzie nie pisze aby cokolwiek wysyłać, ściągnąłem bazę danych dla mojego miasta i sprawdziłem parę kursów i wszystko działa tak jakby to był darmowy program.
Dostęp przez pierwsze 24h jest darmowy.
Napisano 20 września 2010 - 19:12
Napisano 20 września 2010 - 19:15
Dopiero jak się skończy abonament - można to sprawdzić na oknie aktualizację - mimo braku ważnego abonamentu wszystkie funkcje w programie będą dalej działać.Czyli komunikat aby dokonać płatności pokaże się dopiero kiedy aplikacja znajdzie mi aktualizację dla mojego miasta, tak?
Napisano 20 września 2010 - 19:47
Napisano 20 września 2010 - 19:49
ja mam takie pytanie: mieszkam w Warszawie i mniej więcej co 2-3h wywala mi push notification o dostepnej nowe bazie danych moich rozkładów.. grzecznie ją pobieram i za 2-3h to samo. Czy Ty kakaki tak często uaktualniasz te rozkłady czy to u mnie coś się nie chce wgrać? dzisiejszy rozkład (20.09) ściągałem chyba 4 razy...
Dzisiaj ktoś się dorwał do nowej funkcji w 2.0 czyli możliwości uzupełniania współrzędnych bezpośrednio w programie - i dlatego co kilka godzin pojawia się nowa wersja z danymi jakie uzupełnił w tym czasie.
Napisano 23 września 2010 - 16:27
Napisano 30 października 2010 - 10:30
Napisano 31 października 2010 - 10:59
Zmieniłem iphona na 4, podłączyłem pod moje konto itunes, pobrałem scheduler i mam dostęp do aktualizacji tylko na 1 dzień. Schedulera zakupiłem jeszcze za czasów wersji 1.6, wiem że teraz są jakieś abonamenty ale dla starych użytkowników miał być jakiś okres gratis a jak wpisuje w programie w pole login mojego maila i hasło (takiego jak apple id) to wyskakuje bład. Mój mail to mój login z myapple małpka gmail.com
Apple nie daje dostępu z poziomu programu do konta w AppStore, zatem nie mam możliwości domyślenia się że ktoś zmienił telefon i jest to dalej ten sam użytkownik - konto jest rozpoznawane po numerze UDID telefonu. Dlatego też dodałem do programu opcję "zaloguj" w menu aktualizacji, gdzie tworzymy konto na serwerze scheduler'a i nie ma to nic wspólnego z kontem w AppStore.
Proszę wysłać mail na adres support@kakaki.pl z informacją o swoim starym UDID i nowym a przeniosę dostęp.
Na przyszłość najlepiej skorzystać z opcji logowania - wtedy nie jesteśmy uwiązani z abonamentem do telefonu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych