Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Please log in to reply
824 replies to this topic

#676 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 November 2010 - 18:17

kakaki, czy możesz powiedzieć co jest z działaniem aplikacji. Ładowanie linii i przystanków zajmuje wieczność, wpisanie jednej literki w wyszukiwarce jeszcze dłużej. Kilka razy chciałem szybko sprawdzić rozkład na przystanku, wyszukując przystanek i aplikacja wywaliła do SB. Podkreślam, kilka razy. Na dodatek na iPhonie 4. Proszę popracuj nad tym, bo nieco mnie to irytuje. :)

Aha, mam dość dziwny problem również z wyszukiwaniem przystanków. Otóż, jeśli uda już mi się coś wyszukać przystanek załóżmy "Rzymowskiego", których jest 6 (01, 02, 03...), i wybiorę ten z numerkiem 02, a następnie strzałkę żeby wrócić, to 01 jest "przycięte" i nijak nie ma można przewinąć do góry. Cały czas wraca do poprzedniej pozycji. Niby da radę tapnąć w pierwszy przystanek, ale diabeł tkwi w szczegółach. ;) Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Poniżej screen.

Spoiler

#677 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 01 November 2010 - 20:27

kakaki, czy możesz powiedzieć co jest z działaniem aplikacji. Ładowanie linii i przystanków zajmuje wieczność, wpisanie jednej literki w wyszukiwarce jeszcze dłużej. Kilka razy chciałem szybko sprawdzić rozkład na przystanku, wyszukując przystanek i aplikacja wywaliła do SB. Podkreślam, kilka razy. Na dodatek na iPhonie 4. Proszę popracuj nad tym, bo nieco mnie to irytuje. :)

Aha, mam dość dziwny problem również z wyszukiwaniem przystanków. Otóż, jeśli uda już mi się coś wyszukać przystanek załóżmy "Rzymowskiego", których jest 6 (01, 02, 03...), i wybiorę ten z numerkiem 02, a następnie strzałkę żeby wrócić, to 01 jest "przycięte" i nijak nie ma można przewinąć do góry. Cały czas wraca do poprzedniej pozycji. Niby da radę tapnąć w pierwszy przystanek, ale diabeł tkwi w szczegółach. ;) Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Poniżej screen.

Spoiler

Spróbuj restartować telefon - i sprawdzić jak wtedy działa wyszukiwanie.
Chwilami mam też przycięcia, ale generalnie działa szybko. (też iPhone 4)
Ale sprawdzę jeszcze czy da się tutaj wykonać jakieś optymalizację.

Co do drugiego tematu to faktycznie problem istnieje i szukam przyczyny ;)

#678 chrisjan

chrisjan
  • 32 posts

Posted 03 November 2010 - 13:41

Mam już to zgłoszone, ale problem polega na tym że na symulatorze iPada działa dobrze, również na iPhonie 4 z OS 4.2 beta też działa dobrze.
Nie posiadam iPada także nie mam jak sprawdzić.
Proszę o jakieś logi z iTunes z błędami może się uda coś namierzyć.

Wczoraj ukazała się wersja GM 4.2 dla IPad'a i problem widzę dalej nierozwiązany. Aplikacja wysypuje się zaraz po uruchomieniu. :(

#679 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 03 November 2010 - 13:57

Wczoraj ukazała się wersja GM 4.2 dla IPad'a i problem widzę dalej nierozwiązany. Aplikacja wysypuje się zaraz po uruchomieniu. :(

A usunięcie aplikacji i instalowanie jeszcze raz coś pomaga?
Sprawdzałem na symulatorze z GM i działa. Nie jestem w stanie tego przetestować bez urządzenia :(
Wg mnie Apple coś zwaliło skoro na iPhonie 4 oraz 3G z OS 4.2 i w symulatorach działa poprawnie.

#680 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 03 November 2010 - 14:18

iPad Wi-Fi+3G, iOS 4.2 (8C134), program działa prawidłowo do momentu otwarcia listy linii. Można przeglądać przystanki, pobierać rozkłady, wyświetlać mapę, ale po stuknięciu w ikonę listy linii wylatuje i od tej pory się nie uruchamia. Po usunięciu i ponownym pobraniu jest tak samo, tzn. program działa do momentu otwarcia listy linii — to go zabija. Jeżeli jednak mam dodaną jakąś pozycję w Ulubionych, to program daje się później ponownie uruchomić (ponieważ przy starcie otwiera Ulubione). Jeżeli lista ulubionych jest pusta, to przy starcie program próbuje otworzyć ostatnio wyświetloną zakładkę, czyli listę linii, przy której wylatuje. Wielkość bazy nie jest problemem, sprawdziłem Warszawę (jako największą) i Kalisz (jako najmniejszy). Tak samo.

#681 Karoleek

Karoleek
  • 3 posts

Posted 07 November 2010 - 00:42

No ja przepraszam bardzo... wygląda na to, że albo ja jestem kompletnie a techniczna albo z tym programem jest coś nie tak - zapłaciłam abonament, przepisałam nr UDID razem z kodem w odpowiednie okienko. System to zatwierdził, wyświetlając napis że abonament został przedłużony do marca, wchodzę do programu z zamiarem korzystania z niego a on pokazuje informację, że abonament nie został przedłużony :-x co teraz? :)

#682 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 07 November 2010 - 09:26

No ja przepraszam bardzo... wygląda na to, że albo ja jestem kompletnie a techniczna albo z tym programem jest coś nie tak - zapłaciłam abonament, przepisałam nr UDID razem z kodem w odpowiednie okienko. System to zatwierdził, wyświetlając napis że abonament został przedłużony do marca, wchodzę do programu z zamiarem korzystania z niego a on pokazuje informację, że abonament nie został przedłużony :-x co teraz? :)

Proszę o maila z swoim UDID i numer telefonu z jakiego był wysłany SMS to sprawdzę.

#683 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 08 November 2010 - 22:26

iPad Wi-Fi+3G, iOS 4.2 (8C134), program działa prawidłowo do momentu otwarcia listy linii. Można przeglądać przystanki, pobierać rozkłady, wyświetlać mapę, ale po stuknięciu w ikonę listy linii wylatuje i od tej pory się nie uruchamia.

Po usunięciu i ponownym pobraniu jest tak samo, tzn. program działa do momentu otwarcia listy linii — to go zabija. Jeżeli jednak mam dodaną jakąś pozycję w Ulubionych, to program daje się później ponownie uruchomić (ponieważ przy starcie otwiera Ulubione). Jeżeli lista ulubionych jest pusta, to przy starcie program próbuje otworzyć ostatnio wyświetloną zakładkę, czyli listę linii, przy której wylatuje.

Wielkość bazy nie jest problemem, sprawdziłem Warszawę (jako największą) i Kalisz (jako najmniejszy). Tak samo.

Wersja z poprawką dla iPada jest już w drodze do Apple, a w obecnej można tymczasowo przełączyć język w systemie na angielski i program będzie działać.

#684 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 November 2010 - 17:25

Witam! Mam następujący problem. Otóż mam iPoda Touch na którym chciałbym skorzystać z Schedulera, mam abonament jakoś do września i problem w tym że Scheduler został omyłkowo ściągnięty przez moją dziewczynę która nie ma i nie potrzebuje subskrypcj,i a ja nie mogę się zalogować w programie na swoje konto iTunes bo wywala błąd "błędny login lub hasło". A subskrypcje wyświetla 24 godzinną. Co zrobić?

#685 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 12 November 2010 - 19:42

Witam!
Mam następujący problem.
Otóż mam iPoda Touch na którym chciałbym skorzystać z Schedulera, mam abonament jakoś do września i problem w tym że Scheduler został omyłkowo ściągnięty przez moją dziewczynę która nie ma i nie potrzebuje subskrypcj,i a ja nie mogę się zalogować w programie na swoje konto iTunes bo wywala błąd "błędny login lub hasło". A subskrypcje wyświetla 24 godzinną.
Co zrobić?

W programie nie logujemy się na konto z iTunes - tylko tworzy się nowe konto w programie.

A przy okazji jeden abonament można używać na 5 urządzeniach (właśnie za sprawą tego logowania)

Jeśli się nie uda uruchomić abonamentu to proszę o mail z numerami UDID, postaram się sprawdzić i pomóc.

#686 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 November 2010 - 23:37

Tak! po założeniu konta, wszystko śmiga jak powinno. Dzięki!

#687 shakartie

shakartie
  • 30 posts

Posted 17 November 2010 - 19:14

Nie wiem czy ktoś już to pisał (jeśli tak to przepraszam, nie mam czasu przeglądać całego wątku...) ale bardzo mi przeszkadza sposób przeglądania wg przystanków. Chodzi o to, że jak jest przystanek np. OS. GÓRCZEWSKA (pętla) to tam jest x stanowisk z których odjeżdżają różne autobusy i tramwaje, więc jest 01,02,03,04,05,06 itp. i teraz zgaduj zgadula. Jak mi stamtąd pasują 4 opcje, to bardzo niewygodnie mi sprawdzić co odjeżdża pierwsze. Korzystam też z Autobusera, i tam jest to rozwiązane lepiej, lecz nie idealnie: jest podział na autobusy i tramwaje, można wybrać przy każdej lini w którą stronę, jednak trzeba kliknąć żeby zobaczyć kiedy odjeżdża. Mimo to z tym programem jest łatwiej to sprawdzić przy takich sytuacjach. Czy jest szansa żeby to zostało zmienione w kolejnych wersjach Schedulera? Plus, no cóż, grafika... Ale o tym już pisano wcześniej. A i coś jeszcze: jak wybieram opcję np. OS.GÓRCZEWSKA 03 i wracam by sprawdzić inną, pierwsza pozycja OS.GORCZEWSKA 01 mi się chowa za szarym paskiem z cyferką 1. Nie da się przewinąć do góry... Ale nadal da się kliknąć, (widać tylko metry) więc nie jest źle.

#688 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 17 November 2010 - 19:41

Nie wiem czy ktoś już to pisał (jeśli tak to przepraszam, nie mam czasu przeglądać całego wątku...) ale bardzo mi przeszkadza sposób przeglądania wg przystanków. Chodzi o to, że jak jest przystanek np. OS. GÓRCZEWSKA (pętla) to tam jest x stanowisk z których odjeżdżają różne autobusy i tramwaje, więc jest 01,02,03,04,05,06 itp. i teraz zgaduj zgadula. Jak mi stamtąd pasują 4 opcje, to bardzo niewygodnie mi sprawdzić co odjeżdża pierwsze. Korzystam też z Autobusera, i tam jest to rozwiązane lepiej, lecz nie idealnie: jest podział na autobusy i tramwaje, można wybrać przy każdej lini w którą stronę, jednak trzeba kliknąć żeby zobaczyć kiedy odjeżdża. Mimo to z tym programem jest łatwiej to sprawdzić przy takich sytuacjach. Czy jest szansa żeby to zostało zmienione w kolejnych wersjach Schedulera?
Plus, no cóż, grafika... Ale o tym już pisano wcześniej.
A i coś jeszcze: jak wybieram opcję np. OS.GÓRCZEWSKA 03 i wracam by sprawdzić inną, pierwsza pozycja OS.GORCZEWSKA 01 mi się chowa za szarym paskiem z cyferką 1. Nie da się przewinąć do góry... Ale nadal da się kliknąć, (widać tylko metry) więc nie jest źle.

Opcja pokazywania zgrupowanych przystanków jest dostępna dla wyszukiwarki, pomyślę o dodaniu jej też dla okna przystanków.

Grafika - jakieś konkrety, co nie pasuję: kolory, wygląd list, wygląd okien z czasami czy jeszcze coś innego ??

A co do błędu to jest już poprawiony i wysłany do Apple - czekamy na wersję 4.2 softu bo razem z nią pojawi się dopiero poprawka.

#689 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2010 - 20:24

Najlepiej to byłoby zmienić ikonkę - ta już jest kiepska moim zdaniem. ;) Grafika w samej aplikacji jest ok, przecież można sobie ustawić klasyczną skórkę.

#690 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 December 2010 - 17:44

Da radę jakoś włączyć pokazywanie minut do odjazdu w ulubionych? Warto by było zmienić oznaczenie dla autobusów niskopodłogowych - przy większości linii gwiazdki trochę przeszkadzają, bo są przy każdym kursie. Najlepiej to w ogóle z tego oznaczenia zrezygnować. :)

#691 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 posts
  • SkądKraków

Posted 18 December 2010 - 19:34

Zmiana ikonki wspierającą retinę byłaby mile widziana :) Aplikacja miodzio poza tym :)

#692 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 December 2010 - 19:40

photo.PNG
przecież jest.

#693 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 18 December 2010 - 21:09

Poprawka do rozkładów jest generowana. ZTM ma "błąd" na stronie. Dla tramwajów jest rozkład na sobotę a dla autobusów już nie. I na sobotę obowiązuje rozkład świąteczny, czego program nie jest w stanie sie domyśleć.

#694 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 posts
  • SkądKraków

Posted 19 December 2010 - 10:59

photo.PNG
przecież jest.

Fakt:)

#695 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 20 December 2010 - 20:57

W końcu jest w programie moje miasto (Tarnów), bez wahania zakupiony abonament, wszystko działa cacy a program ma naprawde mnóstwo użytecznych funkcjii. Pewnie z Tarnowa nikogo poza mną nie ma, ale dziś przetestowałem 3 linie (9, 2 i 0A) i wszystko tak jak trzeba ! Polecam !

#696 lukasz008

lukasz008
  • 251 posts
  • SkądPL

Posted 20 December 2010 - 22:39

Kakaki, nie można pobrać bazy dla Warszawy z 20 grudnia, mógłbyś sprawdzic co jest grane???

#697 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 20 December 2010 - 22:53

Za pierwszym razem faktycznie sie coś przywiesiło, ale za drugim razem pobrala sie bez problemów. Coś provider chyba nie wyrabia.

#698 lukasz008

lukasz008
  • 251 posts
  • SkądPL

Posted 20 December 2010 - 23:20

6 razy próbowałem i dupa...

#699 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 20 December 2010 - 23:25

A probówałeś restartować telefon.