Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac czy Mac Pro.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

#26 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 25 stycznia 2007 - 12:21

Z kablem DVI do Xboxa 360 to kolega ściemnia nawet Bill Gates takiego nie ma ( komercyjnego, prototypów ma pewnie że cho cho ).
VGA, Component, Composite, Euro Scart - tylko:)

Może troszke źle sie wyraziłem mam kabel ktory z jednej strony jest zakończony wtykiem do X-a z drugiej ma złącze D-SUB oraz Chinch do audio .... do tego dodakowo we wtyk DSUB w Kablu przypietą mam przejściowke DSUB-DVI i to do Telewizora .

#27 martig

martig
  • 419 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 13:19

Masz do xboxa 360 kabel z DVI? Skąd?

W tej chwili jeszcze nie ma ale juz wiadomo ze bedzie z HDMI, o czym mozna poczytac na xbox-scene

#28 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 14:25

Może troszke źle sie wyraziłem mam kabel ktory z jednej strony jest zakończony wtykiem do X-a z drugiej ma złącze D-SUB oraz Chinch do audio .... do tego dodakowo we wtyk DSUB w Kablu przypietą mam przejściowke DSUB-DVI i to do Telewizora .

Nie troszkę, tylko bardzo.
Coś takiego nie zadziała z ACD.

W tej chwili jeszcze nie ma ale juz wiadomo ze bedzie z HDMI, o czym mozna poczytac na xbox-scene

Wcale nie wiadomo.

#29 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 25 stycznia 2007 - 14:34

Nie troszkę, tylko bardzo.
Coś takiego nie zadziała z ACD.

Wcale nie wiadomo.

Wcale nie tak bardzo Efekt jest taki ze końcówka jest DVI :) a mozesz mi powiedzieć czemu nie zadziała z ACD .... jakie ACD ma wejścia ??

#30 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 14:45

Wcale nie tak bardzo Efekt jest taki ze końcówka jest DVI :) a mozesz mi powiedzieć czemu nie zadziała z ACD .... jakie ACD ma wejścia ??

Możesz zamontować główkę od prysznica do tego kabla, ale to nie znaczy, że poleci z niego woda, prawda?
Xbox nie wydali z siebie sygnału cyfrowego, a tylko taki przyjmie ACD.

#31 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 25 stycznia 2007 - 14:55

Możesz zamontować główkę od prysznica do tego kabla, ale to nie znaczy, że poleci z niego woda, prawda?
Xbox nie wydali z siebie sygnału cyfrowego, a tylko taki przyjmie ACD.

Troche złe porównanie .... ja nie podłączam końcówki nie mającej nic wspolnego z sygnałem Video - Prysznica jak wspomniałeś :) Nie wiem jaka jest specyfika ACD ale Monitor Sony HS75PB przyjmuje sygnał w ten sposób na swoje złącze DVI .... wiec czemu ACD miało by nie przyjmować

#32 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:05

Troche złe porównanie .... ja nie podłączam końcówki nie mającej nic wspolnego z sygnałem Video - Prysznica jak wspomniałeś :) Nie wiem jaka jest specyfika ACD ale Monitor Sony HS75PB przyjmuje sygnał w ten sposób na swoje złącze DVI .... wiec czemu ACD miało by nie przyjmować

Bo jest różnica między DVI-D (sygnał tylko cyfrowy) a DVI-I (które dodatkowo przyjmie sygnał analogowy).

#33 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:15

Bo jest różnica między DVI-D (sygnał tylko cyfrowy) a DVI-I (które dodatkowo przyjmie sygnał analogowy).

Hmmm no to mnie zasmucasz powiem szczerze .... cały misterny plan w ..... i kupić iMaca 24 przyjdzie :)

#34 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:23

Hmmm no to mnie zasmucasz powiem szczerze .... cały misterny plan w ..... i kupić iMaca 24 przyjdzie :)

Apple Cienema Display jest najgorszym możliwym wyborem jeśli chodzi o Xbox 360. Kup HP, Della czy Acera, za tą samą cenę dostaniesz 24" współpracujące o niebo lepiej (nie chodzi tu tylko o samo złącze).

#35 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:52

Apple Cienema Display jest najgorszym możliwym wyborem jeśli chodzi o Xbox 360. Kup HP, Della czy Acera, za tą samą cenę dostaniesz 24" współpracujące o niebo lepiej (nie chodzi tu tylko o samo złącze).

Qrde tylko ten komputer w sypialni stoi i jak sie pewnie domyślasz względy estetyczne są bardzo istotne (nawet nie dla mnie co dla drugiej połowy) .... ehhh musze to przemyśleć

#36 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 18:09

Qrde tylko ten komputer w sypialni stoi i jak sie pewnie domyślasz względy estetyczne są bardzo istotne (nawet nie dla mnie co dla drugiej połowy) .... ehhh musze to przemyśleć

Szczerze mówiąc, gdybym brał pod uwagę estetykę to iMac'a widziałbym jedynie w łazience...

#37 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 25 stycznia 2007 - 21:57

Masz do xboxa 360 kabel z DVI? Skąd?

Mialem bo juz Xbox nie mam. A skad? BestBuy

#38 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 stycznia 2007 - 22:35

W wypaku X360 i ACD wchodzi jeszcze sprawa braku HDCP...

#39 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:05

Mialem bo juz Xbox nie mam. A skad? BestBuy

Coś Ci się pomieszało.

W wypaku X360 i ACD wchodzi jeszcze sprawa braku HDCP...

Nie wchodzi.

#40 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:12

Coś Ci się pomieszało.

Nie wchodzi.

Nie nie pomieszalo. Monster ma kable HDMI do DVI itp.

#41 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:23

nie chce mi się szukać, ale HDCP działa chyba tylko na połączeniach cyfrowych (DVI-D/HDMI) a xbox360 nie ma CHYBA żadnego połączenia cyfrowego do obrazu tylko analogi rgb/vga/component

#42 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:35

nie chce mi się szukać, ale HDCP działa chyba tylko na połączeniach cyfrowych (DVI-D/HDMI) a xbox360 nie ma CHYBA żadnego połączenia cyfrowego do obrazu tylko analogi rgb/vga/component

XBOX 360 ma polaczenie cyfrowe HDMI! Do High Def telewizorow. Jednak nie jest tak dobry jak PS3. PS3 mam podlaczona pod 1080p, a XBOX 360 szedl na max 1080i i widac bylo roznice.

#43 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 stycznia 2007 - 23:40

Nie nie pomieszalo. Monster ma kable HDMI do DVI itp.

Daj spokój z tym monsterem.

XBOX 360 ma polaczenie cyfrowe HDMI! Do High Def telewizorow. Jednak nie jest tak dobry jak PS3. PS3 mam podlaczona pod 1080p, a XBOX 360 szedl na max 1080i i widac bylo roznice.

Xbox 360 nie ma cyfrowego interfejsu video. Nie ma, nie ma, nie ma.

#44 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 00:08

Chłopaki siedze mocno w temacie Xbox 360.
XBox 360 nie ma wyjscia cyfrowego. Kość odpowiedzialna za tworzenie obrazu dla xboxa 360 to ANA, która umie wyświetlać 1080p tylko w formacie analogowym ( component/vga)
Nastepczyni ANA - Hana bedzie to robić moze również cyfrowo HDMI z zabezpieczeniem HDCP. Wszystko jest na http://xbox-scene.com/ .

Nie ma co dalej drążyć:)

#45 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 stycznia 2007 - 00:11

Chłopaki siedze mocno w temacie Xbox 360.
XBox 360 nie ma wyjscia cyfrowego. Kość odpowiedzialna za tworzenie obrazu dla xboxa 360 to ANA, która umie wyświetlać 1080p tylko w formacie analogowym ( component/vga)
Nastepczyni ANA - Hana bedzie to robić moze również cyfrowo HDMI z zabezpieczeniem HDCP. Wszystko jest na http://xbox-scene.com/ .

To jest akurat wróżenie z fusów :-).

#46 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 00:48

wrozenie jak wrozenie - wiadomo ze bedzie, kwestia kiedy?? Microsoft chce wprowadzić do Xbox Live IPTV i Vod ( vod dziala w usa juz )... I wczesniej czy pozniej wlasciciele contentu IPTV i VOd (studia filmowe, telewizje ) zazyczą sobie tego HDMI :) klienci pewnie też... ale wróżeniem można to tak nazwać...

#47 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 26 stycznia 2007 - 04:40

Lack - mamamama ;)

#48 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 stycznia 2007 - 06:42

Szczerze mówiąc, gdybym brał pod uwagę estetykę to iMac'a widziałbym jedynie w łazience...

Ale nie wiem po co taka ironia ?? nic mądrego nie wnosząca do tematu .... nie każdy (jak ty być może ) ma taki "Gust"

#49 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 stycznia 2007 - 07:52

wrozenie jak wrozenie - wiadomo ze bedzie, kwestia kiedy??
Microsoft chce wprowadzić do Xbox Live IPTV i Vod ( vod dziala w usa juz )...
I wczesniej czy pozniej wlasciciele contentu IPTV i VOd (studia filmowe, telewizje ) zazyczą sobie tego HDMI :) klienci pewnie też...
ale wróżeniem można to tak nazwać...

Po co mają sobie życzyć hdmi?

Lack - mamamama ;)

A iMac ma wejście na kable monster hdmi-dvi.

Ale nie wiem po co taka ironia ?? nic mądrego nie wnosząca do tematu .... nie każdy (jak ty być może ) ma taki "Gust"

To nie ja o gustach zacząłem.

#50 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 stycznia 2007 - 08:50

To nie ja o gustach zacząłem.

W sumie z Twoim "Gustem" to nie dziwne że inicjatywa nie wyszła z Twojej strony..... Generalnie nie potrzebny była Twoja uwaga i nic nie wniosła ale cóż

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych