Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SchedulerPoland - rozkłady jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
469 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: SchedulerPoland - rozkłady jazdy (0 użytkowników oddało głos)

1. Poznań (15 głosów [16.30%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.30%

2. Łódź (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

3. Wrocław (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

4. Lublin (5 głosów [5.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.43%

5. inne (46 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#26 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2009 - 20:28

fajnym dodatkiem była by mapa jak na ZTM z zaznaczeniem przystanków

#27 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 lipca 2009 - 07:19

Z fajnych rzeczy byla by integracja z google maps by po likniecia na przystanek byla mozliwosc przejscia na google maps i pokazania tego miejsca, ewentualnie by przystanki byly jako zakladki (tak to sie chyba nazywa) w google maps. Fajne by bylo ze np jak jestem na mapach to odnajduje w zakladkach przystanek, klikam i wchodze w rozklad jazdy z tego przystanku. Przydatne dla kogos kto jest w obcym miescie.

#28 wotd

wotd
  • 115 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 09:04

Przyłączam się do prośby o Łódź :) Po dodaniu mojego miasta na pewno się skuszę :)

#29 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 09:36

Z fajnych rzeczy byla by integracja z google maps by po likniecia na przystanek byla mozliwosc przejscia na google maps i pokazania tego miejsca, ewentualnie by przystanki byly jako zakladki (tak to sie chyba nazywa) w google maps.
Fajne by bylo ze np jak jestem na mapach to odnajduje w zakladkach przystanek, klikam i wchodze w rozklad jazdy z tego przystanku. Przydatne dla kogos kto jest w obcym miescie.

Google maps potrzebuje internetu, inaczej pokaże ci skrawek mapki bez możliwości jej przewijania.
A cały pic tej aplikacji polega na tym że działa off-line. Więc nie sądze, było by to bez sensu.
Gołe mapki off-line może, ale to duża rozbudowa aplikacji, skoro za same mapy miast chcą dolara w itunes.
To cena tej skoczyła by znacznie bo możliwości były by duże.
Ale z pewnością gdyby były rozkłady oraz mapy miast z np. lokalizacją GPS to warto było by dać za to pare dolarów.

#30 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 10:31

Pierwsza aktualizacja programu właśnie trafiła do akceptacji, a w niej: - zakładka ulubione przystanki - podświetlanie aktualnej godziny w rozkładach - ulepszona aktualizacja program o pasek postępu i informacje o wielkości plików oraz weryfikacja czy pobierana baza nie jest już u nas w systemie - poprawiono pobieranie plików, baza teraz jest kopiowana do tymczasowego pliku a nie nadpisuje oryginalnej bazy, jeśli update sie nie uda to mamy działająca stara bazę - usuniecie z baz rozszerzenie .sqlite na oknie konfiguracji a dodanie informacji o dacie rozkladu Po urlopie dojdą kolejne miasta. (początek sierpnia)

#31 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 29 lipca 2009 - 10:48

O Podkarpacie nawet nie proszę, bo patrząc na forum, wielu ludzi stamtąd nie ma. Jeżeli jesteś twórcą aplikacji, to może wesprzesz projekt iPhoneSDK.pl. Jest to strona stworzona przez Bushmana, a pomysł powstał tu, na forum.

#32 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 11:45

O Podkarpacie nawet nie proszę, bo patrząc na forum, wielu ludzi stamtąd nie ma. Jeżeli jesteś twórcą aplikacji, to może wesprzesz projekt iPhoneSDK.pl. Jest to strona stworzona przez Bushmana, a pomysł powstał tu, na forum.

Nie dam rady w tej chwili im pomoc sam mam masę roboty do końca września. Może pózniej ale nic nie obiecuje.

---- Dodano 29-07-2009 o godzinie 11:43 ----
Mam do rozdania 5 kodów do Schedulera:

N4R9J9PKM4MX
K64KRW97RE9W
XX96KAWX6RWW
9JNNF3KH7LE6
W4LRXRKR4HNH

proszę o informacje na forum o wykorzystaniu kodu

#33 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 13:01

Wykorzystałem ten: 9JNNF3KH7LE6. Bardzo dziękuje :)

#34 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 13:20

Ja już kupiłem wcześniej. Heh szkoda, że wcześniej nie wypaliłeś :-) A swoją drogą jak to jest, każdy developer ma ileś tam kodów do rozdania?

#35 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 13:27

XX96KAWX6RWW -- wykorzystałem ten kod. DZIĘKI :)

#36 FabiS92

FabiS92
  • 25 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 13:28

N4R9J9PKM4MX - wykorzystałem ten kod. Bardzo dziękuje :)

#37 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 lipca 2009 - 13:31

Nie zdążyłem kupić, a nie mam karty kredytowej, żeby móc sobie dodać do iTunes :( No szkoda może następnym razem się uda ;)

#38 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 13:57

Ja już kupiłem wcześniej. Heh szkoda, że wcześniej nie wypaliłeś :-)
A swoją drogą jak to jest, każdy developer ma ileś tam kodów do rozdania?

Do każdej aplikacji przysługuje do 50 kodów.

#39 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 15:19

fajny gest kakaki :) a aplikacja sie rozwija i to dość szybko, iztm chyba zdechło i na obietnicach sie skończyło

#40 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 15:51

fajny gest kakaki :) a aplikacja sie rozwija i to dość szybko, iztm chyba zdechło i na obietnicach sie skończyło

Jeszcze 3 kody do rozdania zostały
LJL7H766TPAW
LRM3TLNK4RE4
PR49WXM64TEW

A iztm coś faktycznie ucichło. Nie ma obiecanej aktualizacji. Ale nie przeszkadza to im w sprzedaży programu. Maja więcej komentarzy na App Store i przez to lepsza sprzedaż niż ja w danej chwili.

#41 Nathan Grawesh

Nathan Grawesh
  • 65 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 16:27

Pierwsza aktualizacja programu właśnie trafiła do akceptacji, a w niej:
- zakładka ulubione przystanki
- podświetlanie aktualnej godziny w rozkładach
- ulepszona aktualizacja program o pasek postępu i informacje o wielkości plików oraz weryfikacja czy pobierana baza nie jest już u nas w systemie
- poprawiono pobieranie plików, baza teraz jest kopiowana do tymczasowego pliku a nie nadpisuje oryginalnej bazy, jeśli update sie nie uda to mamy działająca stara bazę
- usuniecie z baz rozszerzenie .sqlite na oknie konfiguracji a dodanie informacji o dacie rozkladu

Przekonałeś mnie do wydania połowy pozostałych $ z ostatniego gift carda;]. Będę obserwował prace nad programikiem, mam nadzieję, że będzie się sukcesywnie rozwijać.

Proponuję urządzić mini-konkurs na najlepszą ikonę programu, bo obecna wygląda na skleconą na szybciocha, nagrodą może być kod na pobranie appa (bajdełejem, gdzie się wpisuje te kody bo nie kojarze takiej opcji w iTunesie).

Z pomysłów, które mi jeszcze przyszły do głowy to wyświetlanie wiadomości o zmianach w rozkładzie jazdy - obecnie w Warszawie prowadzone są prace remontowe i część połączeń jest zawieszonych, część zmienionych, na niektórych trasach funkcjonują linie zastępcze, generalnie można się pogubić. Oczywiście wymagałoby to połączenia z internetem, bo zmiany są na tyle częste, że poprzez aktualizację programu nie miałoby to większego sensu.

#42 ryssiek

ryssiek
  • 146 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 29 lipca 2009 - 17:10

"PR49WXM64TEW" tym razem się załapałem , dzieki

#43 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 17:30

LRM3TLNK4RE4 - dzięki! :)

Proponuję urządzić mini-konkurs na najlepszą ikonę programu, bo obecna wygląda na skleconą na szybciocha, nagrodą może być kod na pobranie appa

fajny pomysł, bo ikonka na pewno jest do poprawy ;)

#44 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 18:33

Pomysł mi się tez podoba. Zatem organizuje konkurs na nowe ikony do programu (wersja 512 na 512 i wersja 57 na 57) Do wygrania kod do programu i kod do mojego drugiego programu ZipCodesPoland

#45 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 lipca 2009 - 19:23

Muszę przyznać, że aplikacja jest świetna. Pamiętam jeszcze coś podobnego w JAVIE, ale czekałem aż coś takiego pojawi się na iPhone'a i do tego z rozkładem kochanego Krakowa :) Dzięki za ten program :)

#46 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipca 2009 - 19:52

A oto zrzuty z nowej wersji 1.1 (czeka na akceptacje):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to wersja powinna się pojawić około 6 sierpnia

#47 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 29 lipca 2009 - 20:00

To ja tylko czekam na Poznań ;]. pozdrawiam, ed00c

#48 andrzej.kaczor

andrzej.kaczor
  • 5 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 20:18

a może napisz program z programem TV! szukam takiej aplikacji

#49 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 20:24

a może napisz program z programem TV! szukam takiej aplikacji

Szefie, to coś mega słabo szukasz. Dawno już takowa istnieje. Oto link

Program TV | ..:: Jarek Hartman ::..

#50 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2009 - 20:28

no tak, ale po jailbreaku ;) a on chyba chce właśnie z App Store.. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych