Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS będzie dostępny w Erze od 31 lipca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
265 odpowiedzi w tym temacie

#26 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 07:27

No to akurat racja, jeszcze ma jedną wade - niewymienialną baterie.

#27 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 lipca 2009 - 07:47

e tam nokia 8800 nadal jest nie do pobicia... czekam na iP, jak nigdy. Do tej pory uważałem iP za badziew, jak seb235, ale ostatni model mnie przekonuje...

#28 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 lipca 2009 - 08:01

Ale powiedźcie - jako, że ERA wszystkie telefony ma bez simlocka to raczej 3GS też będzie bez ?

#29 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lipca 2009 - 08:40

No jak iPhone 3G był bez to czemu 3GS miałby by z simlockiem? Szkoda w sumie, że Plus nie będzie miał :P

#30 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 23 lipca 2009 - 08:42

LOL to mnie rozbawiłeś, z czym taki najwspanialszy ? Najbardziej rozreklamowany i sprzedający się dobrze bo nowa funkcja to zakup nowej wersji telefonu, inaczej mówiąc świetny marketing bo iPhone pod względem funkcjonalności odstaje i to znacznie.

- Aplikacje w tle - Brak
- Flasch - Brak
i sporo więcej plus głupie restrykcje apple w stosunku do oprogramowania.

my juz wiemy ze nie lubisz iphona, w kazdym watku to piszesz. jak nie lubisz to zaloz sobie ignora na dzial iphone

po jailbreaku masz aplikacje w tle i nie musisz sie przejmowac restrykcjami apple

a flash (nie flasch, dobry Boze) ponoc "sie pisze" tylko nie wiadomo kiedy. Iphone to mloda platforma nic dziwnego ze adobe nie zdazylo napisac flasha - ja (i zdecydowana wiekszosc ludzi) tam go do szczecia nie potrzebuje.

#31 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 08:53

my juz wiemy ze nie lubisz iphona, w kazdym watku to piszesz. jak nie lubisz to zaloz sobie ignora na dzial iphone

Tego ja nie napisałem i nie jest to prawdą, lubie iPhone'a ale lubie go obiektywnie tzn widze jego zarówno way jak i zalety. iPhone/iPod Touch to świetne urządzenia, dużo aplikacji, super przeglądarka internetowa łatwa i intuicyjna obsługa, i wszystko mi się podoba oprócz polityki firmy. To nie jest wina iPhone'a że ja go nie chce, winą jest apple bo nagrywanie filmów mogli udostępnić dla 3G tak samo jak kompas itd ... Tymbardziej że te funkcje nie wymagają niczego nowego sprzętowo w telefonie.

#32 muru

muru
  • 125 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 08:58

akurat kompas wymaga

#33 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:09

Kompas wymaga, jesteś pewien ?

#34 muru

muru
  • 125 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:18

Ten kompas z 3GS tak. Wymaga magnetometru. Kompasy, które są w 3G działają na innej zasadzie.

#35 mcalka

mcalka
  • 45 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:22

po jailbreaku masz aplikacje w tle i nie musisz sie przejmowac restrykcjami apple

a flash (nie flasch, dobry Boze) ponoc "sie pisze" tylko nie wiadomo kiedy. Iphone to mloda platforma nic dziwnego ze adobe nie zdazylo napisac flasha - ja (i zdecydowana wiekszosc ludzi) tam go do szczecia nie potrzebuje.

nie moge sie z toba zgodzic, ze flasha nie ma, bo adobe nie zdazylo. android jest mlodszym OSem, a HTC Hero ma juz flasha. Moim zdaniem Apple nie chce flasha w iP, bo to kuonkurencja dla np. filmow z Apple Store...

#36 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 23 lipca 2009 - 09:30

a HTC Hero ma juz flasha

I ciekawe czy czasem nie tego flasha wykorzystali do nadrabiania braków w interfejsie użytkownika
(w porównaniu do "zwykłego" androida) tak jak to zrobili z TouchFlo3D na WinMobile. O ile wygląda to to ładnie o tyle:

It's often sluggish, which absolutely destroys the user experience. It's a particularly unfortunate affliction as the iPhone 3GS and Palm Pre emphasize speed, making the Hero feel that much slower.

oraz

Flash support is more miss than hit—don't expect to play Hulu videos (crash), or YouTube videos (they just won't play, no matter how many times you mash the giant play button).

HTC Hero Review: Ambitious, But Tragically Flawed - Htc hero review - Gizmodo

A wracając do tematu, nie do końca rozumiem to podniecenie ogłoszeniem Ery. iSpoty i Tachobisy już
od kilku dni wysyłają maile z prosbą o rejestrację zainteresowanych kupnem iPhone 3GS.

#37 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 23 lipca 2009 - 09:34

iphone w erze fajnie bedę go miał za rok dopiero obecny 3g się fanie sprawuje po jb więc do nowego mi się nie spieszy pozdro

#38 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 23 lipca 2009 - 09:36

zastanawia mnie jedno skąd wyście wzięli tą informację :) ??

#39 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:39

zastanawia mnie jedno skąd wyście wzięli tą informację :) ??

Jest to oficjalna informacja z Biura Prasowego Polskiej Telefonii Cyfrowej, rozmawialiśmy z jego pracownikami, którzy na 100% zapewnili nas, że iPhone 3GS będzie dostępny od 31 lipca. Informacji na temat cen oraz kwestii simlocka ciągle nie podano.

#40 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lipca 2009 - 09:42

Apple nie zdążyło :lol: :lol: :lol: Co z tego, że jest Backgrounder, skoro spowalnia telefon? Na innych telefonach odpalenie aplikacji w tle takiej zamuły nie robi. Mi to osobiście nie potrzebne, jest niby Push Notification.

#41 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 23 lipca 2009 - 09:49

Jest to oficjalna informacja z Biura Prasowego Polskiej Telefonii Cyfrowej, rozmawialiśmy z jego pracownikami, którzy na 100% zapewnili nas, że iPhone 3GS będzie dostępny od 31 lipca. Informacji na temat cen oraz kwestii simlocka ciągle nie podano.

a to dlaczego nie ma informacji w centrum prasowym Ery ??
Informacje prasowe - Polska Telefonia Cyfrowa Sp. Z o.o.

#42 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 23 lipca 2009 - 09:54

Bo jeszcze nie ma premiery :) Jest tylko niby oficjalne stanowisko Ery co do daty premiery, której potwierdzenia nigdzie oficjalnie na stronie www Ery nie ma swoją drogą...

Fakt nie ma ale (podobno) do premiery kilka dni a tutaj zero ale to kompletnie zero reklam promocyjnych nowego telefonu, w przypadku 3G wiedziało się o tym z miesięcznym wyprzedzeniem jak nie wcześniej. Narazie tylko Era?? a gdzie inne sieci??

#43 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 09:55

A ja mam jeszcze takie pytanie dot. gwarancji, Jeżeli kupię od kogoś kto wziął go z eryn i dostanę dowód zakupu to czy będę mógł normalnie iść do salonu ery i dać go na gwarancji ? I czy mogę do obojętnie jakiego salonu iść czy tylkodo tego w którym został kupiony ?

#44 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 10:28

a to dlaczego nie ma informacji w centrum prasowym Ery ??
Informacje prasowe - Polska Telefonia Cyfrowa Sp. Z o.o.

To już raczej pytanie do Ery.

#45 kowalski

kowalski
  • 84 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 10:57

A ja mam jeszcze takie pytanie dot. gwarancji, Jeżeli kupię od kogoś kto wziął go z eryn i dostanę dowód zakupu to czy będę mógł normalnie iść do salonu ery i dać go na gwarancji ? I czy mogę do obojętnie jakiego salonu iść czy tylkodo tego w którym został kupiony ?

jezeli był kupiony w erze i masz fakturę to możesz go przez 12 miesiecy serwisować w erze.
Nie mussz iść z nim do sklepu gdzie był kupiony ale do każdego salonu ery na terytorium naszego kraju.
Znam to autopsij :)

#46 muru

muru
  • 125 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 14:19

a nie przypadkiem 24 miesiące?

#47 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lipca 2009 - 16:48

a nie przypadkiem 24 miesiące?

Nie, 12 miesięcy.

#48 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 16:58

Dzwoniłem na infolinię Ery. Nic nie wiedzą....

#49 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 18:42

Tego ja nie napisałem i nie jest to prawdą, lubie iPhone'a ale lubie go obiektywnie tzn widze jego zarówno way jak i zalety. iPhone/iPod Touch to świetne urządzenia, dużo aplikacji, super przeglądarka internetowa łatwa i intuicyjna obsługa, i wszystko mi się podoba oprócz polityki firmy. To nie jest wina iPhone'a że ja go nie chce, winą jest apple bo nagrywanie filmów mogli udostępnić dla 3G tak samo jak kompas itd ... Tymbardziej że te funkcje nie wymagają niczego nowego sprzętowo w telefonie.

no z tym nagrywaniem to dali du.... :) jakiś bezsens całkowity, naj... naj... naj... prostrze telefony to mają. Wiem że nie jest to kamera i nie do tego służy telefon ale naprawdę nieraz się przydaje taki "gadżet"...

#50 budzik1

budzik1
  • 347 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 19:39

Dzwoniłem na infolinię Ery. Nic nie wiedzą....

Tak właśnie przypuszczałem. Ciekaw jestem ile osób z Ery w ogóle wie coś o tej informacji pochodzącej niby z Biura Prasowego PTC.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych