Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS będzie dostępny w Erze od 31 lipca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
265 odpowiedzi w tym temacie

#251 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 sierpnia 2009 - 11:43

Ja dziś zadzwoniłem na infolinię i pogadałem chwilkę z Panią Anią. Płaciłem abonament 130 zł brutto miałem w tym 500 minut do wszystkich sieci wymienne na sms'y. Troszkę się z panią pokłóciłem jeżeli chodzi o ofertę oferowała jakąś dedykowaną specjalnie dla iphona gdzie jest tylko 200 minut itp. udało mi się w końcu wymęczyć na 500 minut 2 gb transferu te 500 minut wymienne na smsy. Nowa umową z aqbonamnetem 170 zł brutto i do tego iphone 3G S 32 gb czarny za 619 zł brutto. Myślę, że całkiem przyzwoicie. Teraz muszę czekać do środy na kuriera.

Jakim cudem tak tanio? Ona zaczyna od 200 minut, a ty jej mówisz 500 minut i 2GB i ona się na to zgadza? Plus fon za 600zł???

---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 12:45 ----

Mam pytanie (ceny niestety srednie w normalnych taryfach oczywiscie nie dba sie o stalych klientow). Ale ... w przedostatniej tabelece w dokumencie "Promocyjne zestawy iPhone 3g" sa takie nazwy tarych: Nowa Era 60/i95 - czy to oznacza ze taka cena jest w taryfach Nowa Era 60 i i95 - czy to jest taka pelna nazwa taryfy i95 ? Pytam bo w normalnej tabelece w abo Nowa Era 60 cena jest duzo wyzsza ?

Tak naprawdę podstawowa taryfa dla iPhone'a to w gruncie rzeczy nic innego jak Nowa Era 60. Do tego dochodzi dodatkowe 30 minut do wszytskich sieci i 500mb transferu danych. Po tych dodatkach powstaje taryfa i95:)

P.S. Tak BTW: Wiecie może skąd mogę pobrać firmware 3.0 do 3GS? Chcę zrobić jailbreaka, ale mam soft 3.0.1. Redsn0w wymaga podania pliku 3.0, którego nie mam...

#252 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 03 sierpnia 2009 - 13:10

ja dziś zakupiłem 3GS 16GB przy przedluzeniu umowy tak przy okazji cena na pudełku - 4268,78 zł :)

#253 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 sierpnia 2009 - 23:43

Czy to normalne, że Era mnie "kasuje" dodatkowo za MMS'y w dedykowanym abonamencie i95???

#254 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 sierpnia 2009 - 09:11

Czy to normalne, że Era mnie "kasuje" dodatkowo za MMS'y w dedykowanym abonamencie i95???

Tak, MMSów nie ma w abonamencie.
Jeśli wysyłasz trochę MMS w sieci Ery to istnieje o ile dobrze pamiętam pakiet 500SMS/100MMS za 5 zł do ERY w cenie 5 zł miesięcznie.

#255 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 sierpnia 2009 - 11:52

Tak, MMSów nie ma w abonamencie.
Jeśli wysyłasz trochę MMS w sieci Ery to istnieje o ile dobrze pamiętam pakiet 500SMS/100MMS za 5 zł do ERY w cenie 5 zł miesięcznie.

No ku*** mać... Sorry, ale jestem wściekły... Jakim cudem w 2009 roku MMS'y mogą być dodatkowo płatne? Myślałem, że jest tak jak w innych sieciach, że 2 SMS'y to jeden MMS... Jak mogą kosić za MMS'a, skoro to jedna z większych nowości w iPhonie... Widocznie mam złe przyzwyczajenia z PLAY'a, gdzie nie było rozróżnienia na SMS' i MMS'y... Przez to chyba nie doczytałem oferty, ani nie spytałem się konsultanta... Nigdy bym nie pomyślał, że takie rzeczy się jeszcze dzieję...

P.S. A jest jakiś pakiet MMS'owy w Erze do innych sieci? MMS normalnie 40gr kosztuje?

#256 boromed

boromed
  • 35 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 sierpnia 2009 - 22:02

Witam Właśnie dziś dowiedziałem się, że nowy iPhone nie jest dostępny w ofercie wymiany telefonu przy przedłużeniu umowy w pakietach biznesowych. Są różne Nokie, HTC czy inne wynalazki a iPhona nie ma. Paranoja. Reasumując jako nowy klient Iphone proszę bardzo, w przedłużeniach ofert indywidualnych proszę bardzo, ale w moim przypadku wybierz sobię Nokię. Widocznie w Erze, ktoś uważa, że iPhone nie przydaje się stałym klientom biznesowym. Nie wiem kto im układa te plany sprzedaży, ale chyba jakiś głupek.

#257 arlo

arlo
  • 7 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 22:17

Boromed: jestem w dokładnie w tej samej sytuacji. Jest jednak światełko w tunelu :) Rozmawiałem dzisiaj z zastępcą kierownika salonu firmowego Ery i powiedział, że powinien być w ofercie w ciągu 2 tygodni (jakieś ustalenia umowne z Apple co do wprowadzenia tel. do ofert) I myślę, że tak będzie bo mi odłożył jeden egzemplarz. Pozdr.

#258 boromed

boromed
  • 35 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 sierpnia 2009 - 22:31

Dzięki Arlo za tą pocieszającą informację, ale przyznasz, że jest to zupełnie niezrozumiała polityka marketingowa. Czasami ma się wrażenie jakby tym firmom zupełnie nie zależało na dobrych klientach, którzy u nich zostawiają mnóstwo kasy. Ja mam możliwość przedłużenia umowy z zamianą telefonu po 12 sierpnia, więc może do tego czasu coś się zmieni. Jeśli tylko będę miał jakieś wieści to zaraz to opiszę. Pozdrawiam

#259 przemlinek

przemlinek
  • 1 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:12

A orientuje się ktoś z was czy i kiedy iPhone 3GS będzie dostępny w Orange ale w normalnej taryfie a nie tej dedykowanej pod iPhona ?? Bo w Erze jak już wyżej wspomniano nie opłaca się być stałym klientem, to może po przeniesieniu numeru do Orange lepiej się na tym wyjdzie i iPhone będzie wtedy w rozsądnej cenie.

#260 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:39

Jest już - zobacz wątek "Ceny iPhone3Gs w Orange" albo jakoś tak

#261 martzel

martzel
  • 55 postów
  • SkądKonin

Napisano 05 sierpnia 2009 - 22:01

Mam zamiar kupić Iphone'a 3GS bez abonamentu tak aby bezboleśnie zdjąć z niego simlocka i używać w Plusie. Wybrałem się więc do salonu Ery (mam z nimi dobre doświadczenia po zakupie mojego 3G) i spytałem o cenę telefonu bez abo. Miła pani poinformowała mnie, że mogę kupić 3GS 32 GB bez abo za 3400 netto, albo ... i tu uwaga: 3GS 16GB za 1799 brutto na kartę i podpisać z nimi umowę w której zobowiążę się że w ciągu 24 miesięcy kupię u nich 4 doładowania rocznie za 50 pln (w sumie 8x50 pln=400pln). Po tej operacji pani z radością wyda mi od ręki telefon z którego w domu zdejmę sobie simlocka za pomocą Itunes. Słyszeliście o tej opcji? Czy każdy salon wymyśla sobie metody sprzedaży jakie chce?

#262 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 05 sierpnia 2009 - 23:33

Ja oglądałem na stronce, ale simdata miała iPhone 3g 16 GB, dopiero mox 50 zł miał 3Gs (błąd na stronce albo chcą ci wcisnąć 3G zamiast 3Gs w salonie)

#263 mAsHER

mAsHER
  • 210 postów
  • SkądBytom

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:34

a co sadzicie o tym iPhone 3G S 8GB w drodze? - Komórkomania.pl - najlepszy blog o komórkach

#264 PaOs

PaOs
  • 288 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 12:15

Byłem dzisiaj w salonie Ery w C.H. Jantar w Słiupsku.Nie ma żadnego iP 3GS do kupienia(jest jedynie jeden na wystawie,którym można się pobawić :)),a 31 otrzymali jedynie 3 sztuki (czarne),które zostały już sprzedane.Zamówiłem 3GS 16GB (biały) i teraz czekam,aż będzie sprowadzony i idę kupić :)

#265 mrs.george

mrs.george
  • 11 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 21:08

witam, jedno pytanie. Czy przy nowej umowie trzeba bylo miec oryginal zaswiadczenia o zatrudnieniu? pozdrawiam

#266 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 sierpnia 2009 - 00:39

witam, jedno pytanie.
Czy przy nowej umowie trzeba bylo miec oryginal zaswiadczenia o zatrudnieniu?

pozdrawiam

Wystarczy dowód osobisty i karta kredytowa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych