Ranking programów do nawigacji 2010
Napisano 28 listopada 2010 - 09:39
Napisano 28 listopada 2010 - 09:54
Napisano 28 listopada 2010 - 10:08
Dziwne rzeczy. Tez jechałem z TT na tej trasie (od Rzymowskiego do Mysiadla) i nic mi się nie przytrafiło. Nie wiem od czego zależą takie anomalie - może czasami błąd pomiarów GPS po prostu zaburza prace oprogramowania?
Też miałem podobne "anomalie" które na swoim 3GS częściowo wyeliminowałem poprzez zakup uchwytu tomtom.
Jak miałem w standardowym /uniwersalnym/ uchwycie to przejeżdżałem po obojętnie jakąś klatką i gubiłem fixa .
Teraz przy uchwycie tomtom to mniej się to zdaża.
Czyli jakby nie było to jednak iPek musi mieć wspomaganie w kwestji GPSu ale to może tylko dotyczyć zagęszczenia zabudową w danym mieście.
Nie jestem zwolennikiem tomtom, nie używałem nigdy nawigacji navigon lecz każdy będzie chwalił swoje bo to już ma. Wcześniej jak miałem HTC to korzystałem z AutoMapy i ciężko było mi się przestawić na tomtom.
A teraz o nawigacji.
Mój sąsiad jeżdżąc do pracy nonstop włącza nawigację jakieś firmy która obsadziła swój program w jego GPSsie.
Pytam się go. "Stefan przecież trasę do pracy znasz standardowo i od parunastu lat nic po drodze Ci się nie zmieniło to po co nonstop jeżdzisz na GPSie?"
Stefan mi odpowiada "Jędruś ale fajnie się świeci no nie"
Cóż, zostawiam to innym do opini gdyż ja ze swojej strony ograniczyłem dalsze złośliwości gdyż w tym przypadku niechciałbym swojego sąsiada za wroga.
Wiec podsumowując. Nawigacja do iPka czy to będzie tomtom, navigon czy w przyszłości automape wygramy to każdy z tych programów ma wspomagać nas w kłopotliwych sytuacjach jakim jest dojazd autem do punktu A do punktu B.
Napisano 28 listopada 2010 - 21:05
Napisano 29 listopada 2010 - 00:44
Napisano 29 listopada 2010 - 01:23
Sms lepiej pisać na klawiaturze sprzetowej i do tego absolutnie nie ma nic przyzwyczajenie.
Zdjęcia są kiepskie. Nawet z czwórki. Stara Nokia N95 robi lepsze. A muzyka? Nawet eq nie ma własnego. Na pewno gorzej z nią niż na większości SE z serii Walkman. Wiele ludzi po prostu nie chce lub nie potrzebuje dodatkowych funkcji ale mimo to kupuje iP za grube setki a nawet tysiące. Tylko chyba po to by trendy być, bo inni o tym mówią. Chyba analogiczne sytuacja jest z Navigonem. Choć jeśli mam być szczery gdybym sam był prostym użytkownikiem i szukał w AppStore nawigacji to pewnie tez bym nie kupił CoPilota, który nie ma nawet jednej oceny. No takie to trochę dziwne. Dlatego w tym topicu postanowiłem się rozpisać i zrobić obiektywny test by pokazać, ze warto zaufać temu nieznanego produktowi. Ale mimo to ludzie pod postem chwała Navigona i co ciekawe najczęściej bez argumentów lub z naprawdę kiepskimi. Tak jak kilka postów nad obecnym ktoś rzekł ze używa Navigona bo to chyba najlepsza nawigacja na iPhone. Koniec wypowiedzi. I czy gdy widzę takie zdanie w tak mocno głębokim temacie, po tylu postach, całej kontrowersyjnej rozprawie, czy naprawdę mógłbym nie uważać kogoś takiego za prostaka?
Zaczynam jednak odczuwać wrażenie ze idę w hipokryzje bo czy sam nie jestem prostakiem pisząc wciąż w tym temacie? Zobaczyłem po wstawieniu swojego testu, ze nie ma absolutnie sensu jakiekolwiek przekonywanie mas. Ci i tak swoje ślepo bez mocniejszych racji. Wiec chyba należałoby zamilknac. Zatem odezwę się znów gdy dostanę w łapy Automape. Zrobię rzetelny opis wrażeń ze screenshotami. Może jeszcze, aby dodać trochę groteski będę czasem porównywać do Navigona bo mam wrażenie ze nawet jeśli
Automapa będzie zawodem, to wciąż będę ją wolec od Navigona.
Oczywiście Navigon dla erowcow ne taki zły, skoro darmowyw podstawowej wersji jednak od początku abstrahujemy od tej kwestii. Bo teraz nalezaloby może nawet rzec by darowanemunie zaglądać w zęby

Pzdr
---------- Wpis dodano o 01:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:12 ----------
A jeszcze tylko małe post scriptum:
"Navigon dla prostakow...-- takie tezy swiadcza tylko o autorze."
- jeśli taka teza może coś świadczyć o autorze, to chyba tylko tyle, że jest nerwowy i ze niepotrzebnie przejmuje się otaczającą go głupotą.
Bo jeśli miałaby świadczyć ze sam autor jest prostakiem, a to z kolei świadczy ze jest hipokrytą, a to by ciągnęło dalej pod kompleksy, nieumiejetnosc dyskusji, wyindywidualizowanie z wyobcowaniem i problemy z osobowością. A to z pewnością byłby trochę za długi łańcuch z małego pozoru jaki stwarza teza i Twoj wniosek z niej. A nie od dziś wiadomo, ze pozory mylą panie zły chłopcu. Bo jeśli by nie myliły to cóż by można myśleć przy takim nicku

Napisano 29 listopada 2010 - 01:34
Napisano 03 grudnia 2010 - 20:55
Napisano 03 grudnia 2010 - 23:44

Napisano 04 grudnia 2010 - 15:52
wszelkie napięcie związane z wyczekiwaniem na AutoMapę dla mnie opadły, bo już widzę, że interfejs nie dorasta CoPilotowi do pięt (moim zdaniem). Wszystko naćkane i ledwie widoczne, a w CoPilocie można nawigować nawet z oddalonym o kilka metrów iP. Nie podoba mi się.
Napisano 13 grudnia 2010 - 19:31
Napisano 15 grudnia 2010 - 19:54
Napisano 15 grudnia 2010 - 21:08

Napisano 16 grudnia 2010 - 09:57
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:58
No właśnie, mamy kolejny piątek a AutoMapy, vel. iAutoMapy, vel. nawigacji o nazwie iAM w AppStore ani widu ani słychu...
O jeny, ale miałem imprezę.... To już piątek???
Napisano 16 grudnia 2010 - 19:14
Napisano 21 grudnia 2010 - 13:38
Napisano 25 grudnia 2010 - 10:13
1) kupując NAVIGON EUROPE (89,99) płacę raz i mogę go używać cały czas ? tzn. czy po roku należy dokupić subskrypcję na aktualizację map lub programu ? a może już zawsze aktualizacje będą za free ?
2) kupując MapaMap, mogę z niego korzystać za free już zawsze jednakże za aktualizację map (po roku) należy na nowo wykupić subskrypcję ?
Która w takim układzie brać pod uwagę nawigację , na teren Polski , nie korzystającą z netu ? I czy względnie będzie różnica w działaniu między 3GS a 4 ? Mało jeżdzę kilka-kilkanaście wyjazdów poza miasto w trakcie roku i jakoś nie bardzo widzę sens zakupu Navigona za blisko 250 zł
Sygic aura niedawno kupilem za 9.99 euro z polska az po turcje
Internet mozna wylaczyc jest zakladka polaczenie i mozna wylaczyc
25 grudnia, a w AppStore AutoMapy brak... Czyli przed świętami też się nie udało... Mam złe przeczucia... Jeśli Apple odrzuci AutoMapę przesiądę się na Androida!
Napisano 25 grudnia 2010 - 10:55
Napisano 25 grudnia 2010 - 12:16
Napisano 02 stycznia 2011 - 22:14
Napisano 02 stycznia 2011 - 22:18
Napisano 07 stycznia 2011 - 17:01
Napisano 13 stycznia 2011 - 21:20
Napisano 13 stycznia 2011 - 21:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych