Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Hakintosze - doradźmy Apple!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
496 odpowiedzi w tym temacie

#301 gość niedzielny

gość niedzielny
  • 66 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 21:25

Właśnie, że chodzi o kasę, gdybyśmy nie musieli z nią się liczyć, to mało kto kupiłby peceta "zrób-to-sam" z problemam

To znaczy, że ha-mac jest bardziej awaryjny od oryginalnego maca? Spójrz lepiej na dyskusje odnośnie sprzętu na tym forum. Przeciez to wygląda jak książka skarg i zażaleń.

#302 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 22:26

To znaczy, że ha-mac jest bardziej awaryjny od oryginalnego maca? Spójrz lepiej na dyskusje odnośnie sprzętu na tym forum. Przeciez to wygląda jak książka skarg i zażaleń.

Nic dziwnego, mało kto tu pisze, że mu Mac działa, moi znajomi, których namówiłem na przesiadkę są zadowoleni ale żartują że Maki są nudne, bo wszystko działa i nie ma co schrzanić ani pogrzebać :)
Poza tym ile luda ma Ha-Maki a ile oryginalny sprzęt? Zresztą zwykle problem znajduje się między kompem a oparciem krzesła...

PS. Poczytaj wnikliwiej forum, 3/4 problemów dotyczy iTunes na windzie, a reszta to pytania gównarzerii skąd można ukraść soft na iPhone.

#303 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 23:59

ta rozmowa to jest zawracanie wisly kijem. wiekszosc chce miec hakintosza bo hakintosz jest tani i kropka. ale wsrod forumowiczow nie jest to zbyt poularny poglad. ludzie chca hakintosza bo mozna go poskladac na raty - dzis procesor jutro ram pojutrze grafika albo znowu procesor - co wszystkim wychowanym na pecetowych skladakach wydaje sie najlepszym sposobem na konfiguracje komputera a innego po prostu sobie nie wyobrazaja. bo przeciez wolnosc przez duze w polega wlasnie na tym zeby moc sobie poprzestawiac sobie zworki na plycie - szkoda ze pod dyktando producenta. tak wlasnie wyglada uciazliwa niewola kiepskiej technologii: waruj, poprawiaj, reinstaluj - jakby ludzie mieli zbyt malo spraw na glowie i musieli sie jeszcze zajmowac komputerem robiac cos co powinien zrobic projektant, programista i inzynier. oczywiscie nikomu sie nie chce wiec ludzie ktorzy chca hakintosza dla wszystkich tych jego skladakowych zalet wola kupic sobie gotowca i nic w nim nigdy nie wymieniac (poza moze dyskiem czy pamiecia co da sie zrobic bez trudu takze w makach). paradoks prawda? ale to nie koniec - w efekcie usprawiedliwaja ewidentne paserstwo zaslaniajac je prawem do prywatnosci - w stylu moja sprawa co i gdzie zainstulje - zupelnie ignorujac fakt ze to co uchodzi kowalskiemu nie przystoi firmie kowalsky corp. kowalski dziala indywidualnie kowalsky corp. na skale masowa. nawet jesli kowalskich bedzie duzo to nigdy tak wielu jak klientow korporacji kowalsky - hakowanie nigdy nie stanie sie zajeciem dla mas, wymaga wiedzy, wysilku, konsekwencji samozapracia. dlatego ludzie kibucuja psystarowi i innym producentom hakintoszy - firmy te nie tylko odwalaja za nich cala czarna robote ale tez rozgrzeszaja ich z przykrej swiadomosci ze osx na pececie to klopotliwa lewizna - tymczasem hakintosz kupiony w sklepie musi byc przeciez w porzadku, w koncu nie ma nic nagannego w zakupach, jest "wolny rynek" i tak dalej. jednoczesnie malo kto w ogole zauwaza ze osx dzialajacy na przypadkowej konfiguracji z kiepskimi sterownikami straci 50% ze swojej legendarnej stabilnosci a takze swoja latwosc obslugi - zamiast dzialajacego ootb systemu bedzie go tzreba konfigurowac, bedzie sie wieszal z byle powodu jak windowsy albo prawie-dzialal jak linuxy. nie da sie tez w zaden rozsadny sposob zoptymalizowac ani rozwijac bo po co komu np. obsluga multidotykowych touchpadow na byle jakim laptopie? jednym slowem, wiekszosc chce miec maka odrzucajac jednoczesnie te cechy ktore powoduja ze mak jest atrakcyjny, wygodny i niezawodny - to dosyc oczywista bzdura ktorej jednak nikt tu nie widzi. lepiej gledzic o monopolach, wolnosci i calym tym naiwnie pojmowanym "wolny rynku" i gubic sie w dygresjach bo to potrafi kazdy sredniorozgraniety gimnazjalista. i tak to sie wlasnie rozwija - od klotni do klotni. jednak cale to oburzenie napedza cena - gdyby zarobki w polsce byly wyzsze i dorownywaly cywilizowanej czesci swiata nikt nie pitolilby przez 30 stron o wydajnosci, stosunku jakosc-cena i monopolach tylko po prostu kupiłby to czego potrzebuje a hakintoszami zajmowaliby sie pasjonaci i co ambitniejsze dzieciaki a nie "biznesmeni". milej rozmowy - ja juz nie moge tego czytac. dobranoc.

#304 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 00:15

Sorry jak dla mnie :

Niezawodność - LEGENDA
Stabilność - LEGENDA
Wygodność, atrakcyjność - Jak najbardziej

oczywiscie nikomu sie nie chce wiec ludzie ktorzy chca hakintosza dla wszystkich tych jego skladakowych zalet wola kupic sobie gotowca i nic w nim nigdy nie wymieniac (poza moze dyskiem czy pamiecia co da sie zrobic bez trudu takze w makach)

Uwierz mi z chęcią ja bym kupił następny komputer od apple i zrobiło by to 99% osób używających obecnie OSX na PC. No ale 3600zł za coś takiego :

Dane techniczne

Procesor 2.0GHz Intel Core 2 Duo z 3MB L2 Cache
Magistrala 1066MHz
Pamięć RAM 2GB 1066MHz DDR3 SDRAM SO-DIMM (max 4GB), 2 sloty pamięci zajęte
Karta graficzna NVIDIA GeForce 9400M 256MM DDR3 SDRAM
Dysk twardy 320GB (5400 obr.)Serial ATA
Napęd 8x SuperDrive z Double Layer (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
Wbudowany Gigabit Ethernet 10/100/1000 BASE-T
Sieć bezprzewodowa Wi-Fi (802.11n)
Bluetooth 2.1+EDR
Wyjście wideo:
Mini-DVI
Mini DisplayPort
Audio:
wyjście słuchawkowe
wejście mikrofonowe
głośniczek
Złącza:
1x FireWire 800
5x USB 2.0

Jak dla mnie jest śmieszne, bo za 3200zł mam coś takiego :

Gigabyte GA-EP45-DS3LR
Intel Core2 Quad Q9650 3,00 GHz BOX
GeForce with CUDA 9400 GT EVGA 512MB TV & 2xDVI (PCI-E) (DDR2)MB HDTV & DVI (PCI-E)
WD Caviar Black 500GB WD5001AALS 32MB cache SATA-II
GoodRam DDR2 4GB 800MHz CL5 (max 16GB)
Pioneer DVD+/-RW DVR-217FBK
OCZ StealthXStream 600W SLI

I pewność że mam to co potrzebuje bez względu co na nim zainstaluje.

Apple podaje MAC = PC czyli PC = MAC :)

W dalszym ciągu lubię Apple, jestem otwarty na ich wszelkie oferty i promocje, jak się pojawi coś co uznam za dobry produkt który warto mieć to na pewno kupie :)

#305 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 sierpnia 2009 - 01:27

Jak dla mnie jest śmieszne, bo za 3200zł mam coś takiego :

Gigabyte GA-EP45-DS3LR
Intel Core2 Quad Q9650 3,00 GHz BOX
GeForce with CUDA 9400 GT EVGA 512MB TV & 2xDVI (PCI-E) (DDR2)MB HDTV & DVI (PCI-E)
WD Caviar Black 500GB WD5001AALS 32MB cache SATA-II
GoodRam DDR2 4GB 800MHz CL5 (max 16GB)
Pioneer DVD+/-RW DVR-217FBK
OCZ StealthXStream 600W SLI

I pewność że mam to co potrzebuje bez względu co na nim zainstaluje.

Nie uwzględniłeś kosztu otrzymania CE.
Oznaczenie CE – Wikipedia, wolna encyklopedia
Deklaracja zgodności – Wikipedia, wolna encyklopedia
Ministerstwo Gospodarki - Ustawa o systemie oceny zgodności
oznaczenie-CE.pl
Bez niego to masz tylko same podzespoły, a nie komputer.

Apple podaje MAC = PC czyli PC = MAC :)

To, że kwadrat jest prostokątem, nie robi prostokąta kwadratem :)

W dalszym ciągu lubię Apple, jestem otwarty na ich wszelkie oferty i promocje, jak się pojawi coś co uznam za dobry produkt który warto mieć to na pewno kupie :)

Jest spora szansa, że Apple nigdy nie będzie miało produktu spełniającego twoje wymagania :D

#306 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 08:17

Z tego co piszą Mantis30 i Bartosz nigdy nie widzieli dobrze zrobionego Hackintosha.

#307 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 sierpnia 2009 - 09:06

Myślisz, że serwery na linuksie NIE MAJĄ NIC zainstalowane? Na pewno nie powiesz mi, że Windows (a w szczególności Win Vista) jest stabilniejszy! Linuksa mam od dłuższego czasu na twardym dysku i bardzo się przyzwyczaiłem, w końcu zauważ, że linux to system z rodziny UNIX - Mac OS to jego kuzyn. Nie trawię jednak środowiska KDE - Linux z GNOME jest o wiele lepszy w wielu rzeczach od Windows.

Do zadań serwerowych Windows z pewnością nie jest szczytem marzeń, gdyż często jest niestabilny, ponieważ ktoś go nie skonfiguruje do końca. O ile w zwykłych PC instalacja Windowsa jest prosta, to na serwerze jest bardziej skomplikowana i przez to Windows jest czasem niestabilny. Na swoim piecu miałem zainstalowane w międzyczasie Fedorę, Ubuntu i cały czas Vistę HP. Na starym pc - 98, 2000 i XP. Z tych wszystkich systemów zdecydowanie najlepsza jest Vista - jedyny dotąd system, z którym nie miałem najmniejszych problemów. Jest stabilna, łatwa w obsłudze, czego nie można powiedzieć o dowolnym linuxie, gdzie interfejs jest o wiele bardziej skomplikowany, instalacja wymaga 2 (czasem 3 - sic!) Partycji systemowych. Na Windowsie bezproblemowo robię sobie ile chcę partycji (w moim przypadku jest to 6 - w tym 1! Systemowa).

Moich potrzeb Vista w całości nie spełnia, jednakże pod tym względem znacznie przewyższa inne systemy (win i Linux). Większość opinii dot. Visty jest bezpodstawna - osoby albo nie miały w ogóle styczności z systemem, Albo pracowały na słabym sprzęcie. O ile Xp to syf to Vista jest najlepszym Windowsem NT w historii (choćby dzięki stabilności i niekompatybilności z większością wirusów x86)

#308 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 09:47

Jest spora szansa, że Apple nigdy nie będzie miało produktu spełniającego twoje wymagania :D

Uwierz mi ja nie mam przesadnych wymogów, chce normalnego komputera abym nie musiał mieć wszystkiego na biurku, chce normalną ilość portów, i możliwości instalacji sporej ilości ramu no i do tego możliwość taniej wymiany części a nie 2K za płyte do komputera który w sklepie kosztował mnie 1499.

#309 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 10:02

Apple ma ceny jakie ma, i tak ma w tej chwili o niebo nizsze (i coraz nizsze) niz pare lat temu! To cos wiecej niz tylko gigaherce i gigabajty. Jesli ktos tego nie widzi to faktycznie nie ma sensu kupowac Maca. Z drugiej strony dzialania wlasnie psystara po czesci pokazuja ze jednak w duzej mierze placimy tez za jabluszko na obudowie - Apple mogloby sprzedwac swoje komputery taniej, tym samym koszac taka wlasnie konkurencje. Pewnie kiedys tak bedzie ale pojdzie za tym rowniez jakosc wykonania(juz spadla drastycznie). Ale poki co trzeba bulic. Wino tez mozna kupic za 5zl i twierdzic ze upija sie nim tak samo dobrze a nawet lepiej niz tym za 50 z portugalii. Ale roznica chyba jest oczywista. Kwestia czego szuka sie w sprzecie (i w winie;) Psystar mozliwe ze sie wkopie na tym swoim biznesie, ale mogli przeciez tak jak pisalam sprzedawac gole komputery i "dodawac" gratis plytke z leo (oczywiscie do zainstalowanie TYLKO na macach, ale coz tym zorbisz w domu to twoja sprawa). Wtedy pewno nie byloby sie czego przyczepic, bo oddawaliby te plytki jakoby za darmo.

#310 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 10:16

...
Wino tez mozna kupic za 5zl i twierdzic ze upija sie nim tak samo dobrze a nawet lepiej niz tym za 50 z portugalii.
Ale roznica chyba jest oczywista.
Kwestia czego szuka sie w sprzecie (i w winie;)
...

Jeśli o wino chodzi, to faktycznie różnica jest oczywista.
Ale co do sprzętu, to już nie.
Nie ma nic gorszego, jak ktoś "chrzci" dobre wino wodą!
A to właśnie dzisiaj robi Apple.

#311 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 11:14

To cos wiecej niz tylko gigaherce i gigabajty. Jesli ktos tego nie widzi to faktycznie nie ma sensu kupowac Maca.

Uzasadnij mi to, mam dwa maki i jednego PC no i sorry ale jeszcze nie zauważyłem tego.

#312 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 08 sierpnia 2009 - 12:13

Uzasadnij mi to, mam dwa maki i jednego PC no i sorry ale jeszcze nie zauważyłem tego.

To zależy kto i do czego potrzebuje komputera. Jeśli lubisz "dłubać" w sprzęcie a kompilacja jądra linuksa sprawia Ci przyjemność, to mac nie spełni Twoich potrzeb. Jeśli zaś coś ma działać i nie obchodzi Cię jak - mac jest idealnym wyborem. Jedni tuningują swoje stare golfy i stale w nich grzebią a inni jeżdżą nowymi audi i nigdy nie skalali się podniesieniem pokrywy silnika. Jednych kręcą podświetlane obudowy, bajeranckie wentylatory, ilość punktów w benchmark'u itp a inni mają to totalnie gdzieś. Ot cała różnica.

Pozdrawiam

#313 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:03

seb235 - Może niezbyt pasuje do tematu, ale... Nie pozwolił bym ci wybierać części do swojego komputera:) 9400 i Quad, świetny zestaw:)

#314 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:22

Uwierz mi ja nie mam przesadnych wymogów, chce normalnego komputera abym nie musiał mieć wszystkiego na biurku, chce normalną ilość portów, i możliwości instalacji sporej ilości ramu no i do tego możliwość taniej wymiany części a nie 2K za płyte do komputera który w sklepie kosztował mnie 1499.

Skoro chcesz peceta, to poszukaj go u producentów pecetów.

To zależy kto i do czego potrzebuje komputera. Jeśli lubisz "dłubać" w sprzęcie a kompilacja jądra linuksa sprawia Ci przyjemność, to mac nie spełni Twoich potrzeb.

Linus Torvalds ma MacBooka Pro i Power Maka G5, oczywiście oba z Linuksem.

#315 pyciu

pyciu
  • 28 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:24

Klikając na "Zgadzam się z warunkami umowy", "I Agree" lub podobne, podpisujesz warunki licencji. Kliknięcie jest równe z podpisaniem. Tak więc, klikając na potwierdzenie umowy przy instalacji, gwarantujesz, że system nie będzie instalowany na innym komputerze niżeli Mac.

Ja nigdy się nie zgadzam na licencje zawsze kiedy trzeba zatwierdzić wołam kota i on staje łapą na ENTER :o

#316 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:32

seb235 - Może niezbyt pasuje do tematu, ale...
Nie pozwolił bym ci wybierać części do swojego komputera:) 9400 i Quad, świetny zestaw:)

Właśnie o to chodzi, że do tego co on robi - styknie.
Będzie potrzebował lepszej grafy, to sobie zmieni.
Wielu moich znajomych muzyków narzeka na przegrzewające się MBP, a jak się okazuje nigdy nie wykorzystywali swojej na owe czasy wypasionej grafiki.
Ja ostatnio sprzedałem GF7300 (pochodziła z MacaPro), bo jej nie wykorzystywałem. Może intel GMA950 nie jest dobrą grafiką, ale do pracy z Cubase, czy Logic w zupełności starcza. A i chłodniej się zrobiło, bo jednak GF7300 trochę ciepła wydzielał.
Za różnicę kupiłem lepszego proca.

#317 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 17:48

każdy ma inne wymagania i inne oczekiwanie odnośnie sprzętu. Ja potrzebowałem małego laptopa z niezłym czasem pracy na baterii głównie do szkoły, netu, muzyki i oglądania filmów i w tych zastosowaniach sprawdza się znakomicie :) jak do tej pory nic sie odpukać nie sypie a po zastosowaniu rozwiązania Iro obudowa też nie pęka... Natomiast jeżeli bym potrzebował maszyny do gier czy do zaawansowanej obróbki audio/video celował bym w coś innego :) i też się zastanawiałem nad zabawą w Hakintosza ale po co, za 3 tyś kupiłem nowego MB White który zaspakaja moje potrzeby w 100%

#318 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 21:35

>Uzasadnij mi to, mam dwa maki i jednego PC no i sorry ale jeszcze nie zauważyłem tego. Wyglad pomine bo blaszaka mozan schowac w szafce albo pod biurkiem;) Ale - w przypadku wszystkiego poza mackiem pro dostajesz wszystko na talerzu, kamerka klawiatura, gladziki i inne cuda. Oczywiscie dodatkowo soft dedykowany ktory akurat mimo ze moze nie ambitnie rozwiniety to wystarczajacy do domowych zastosowan (iPhoto etc). Brak kabelkow tez jest (prznajmniej dla mnie) niezwykla wygoda. To wszystko nie jest za darmo. Oczywiscie nie twierdze dalej ze ceny Macow sa niskie, ale jak juz zauwazylam ich sprzet ciagle tanieje wiec nie ma co narzekac. Zawsze mozna tez kupic uzywany, zwlaszcza w naszym kraju jest to dobra decyzja. Pamietajmy ze w USA najdrozszy macbook kosztuje jedna wyplate. W PL- co najmniej kilka wyplat.

#319 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 22:02

Brak kabelków obawiam się że jest ich przy maku o wiele więcej niż miałem za czasu PC, mam sterte zasilaczy AC od mni poprzez dyski nagrywarki głośniki HUB USB itd ... , które się poniewierają wszędzie a ja ich nie cierpię, kupno PC zlikwiduje mi 50% kabli, HUB USB, zewnętrzne dyski nagrywarki i stertę innego złomu, a zasilacz to mi tylko od głośników zostanie.

Ceny maków spadają razem z jakością, najpierw było PPC, potem wszystko na intelu, teraz już mamy Intel + Nvidia (chipset) ale apple z powrotem zamierza zmieniać producenta, za chwile wylądujemy na układach VIA lub SIS.

seb235 - Może niezbyt pasuje do tematu, ale...
Nie pozwolił bym ci wybierać części do swojego komputera:) 9400 i Quad, świetny zestaw:)

Uwierz mi dobrze przemyślałem dobór części, po prostu nie potrzebuje grafiki :)

Pamietajmy ze w USA najdrozszy macbook kosztuje jedna wyplate. W PL- co najmniej kilka wypłat

Dlatego kieruje się na rynek PC, taniej lepiej z większą gwarancją i zakup na dłużej niż w przypadku padających laptopowych części i ciągłych problemów z USB.

#320 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 sierpnia 2009 - 22:34

Ceny maków spadają razem z jakością, najpierw było PPC, potem wszystko na intelu, teraz już mamy Intel + Nvidia (chipset) ale apple z powrotem zamierza zmieniać producenta, za chwile wylądujemy na układach VIA lub SIS.

Raczej na NVidia Tegra :)

Dlatego kieruje się na rynek PC, taniej lepiej z większą gwarancją i zakup na dłużej niż w przypadku padających laptopowych części i ciągłych problemów z USB.

3200 zł za składaka, to więcej niż za Mac Pro za unijne dotacje.

#321 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 23:16

A bym zapomniał napisać o bezawaryjności apple i o tym co po prostu działa : - Apple Keyboard Silver na jej wbudowanym USB nie udało mi się nic uruchomić, każde moje urządzenie odmawia współpracy, oczywiście mogę je potraktować jako ozdobę :D - Klawiatura ta przestała działać podczas uruchamiania - Dzięki apple bo nawet waszej infolinii nie wiedzą o co chodzi. - Dzięki apple za niedziałające HUBY USB, PS ile macie % od sprzedaży każdego działającego ? - Dzięki apple za to że mój komputer nie chce się uruchamiać po niecałych dwóch latach, tylko dioda świeci tak jak powinna. - Dzięki apple za to że komputer uszkodzi każdą płyte (CD/DVD) która nie jest firmowa bez względu na napęd, a na PC wszystko bez problemu. - Dzięki apple za utratę gwarancji w przypadku dołożenia ramu do mini na własną ręke. - Dzięki apple za padające połączenie internetowe bez przyczyny z jednoczesnymi zamrożeniami systemu trwające kilka sekund (KABEL) - Luźne USB wtyczki się chwieją tak że same momentami przestają kontaktować bez przyczyny - I wiele więcej ... , co lepsze żadne z tych problemów nie występują na iMaku G3, ale to świadczy tylko o pogarszającej się jakości sprzętu. Z PC też są problemy, i nie jest idealny, ale każdy problem da się rozwiązać a tu nie mogę zrobić nic bo nawet szanowne apple nie wie jak. Czekam na udowodnienie mi że apple jest super i rozwiązanie moich problemów których nie da się rozwiązać. Także skończcie mi pisać o tej idealności, że wszystko po prostu działa i że apple świetnie to dopasowało.

#322 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 09 sierpnia 2009 - 23:33

- Dzięki apple za padające połączenie internetowe bez przyczyny z jednoczesnymi zamrożeniami systemu trwające kilka sekund (KABEL)

Myślałem, że jestem wyjątkiem :|

#323 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 10:32

Nie za bardzo rozumiem, co to ma do rzeczy?:D

Macbook za 4tys to tez drozej niz Macbook na urodziny od wujka:D
Ale co to za argument w ogole?:D

#324 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 10:43

Raczej na NVidia Tegra :)

Skoro dostajemy np 10 000,- dotacji to już wcześniej pisałem, że za to mamy tylko Maca Pro, lub o podobnej konfiguracji PC z programami za ok 5000,-

#325 aC

aC
  • 58 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 14:40

Powiem tak, mam Windowsa, a brak mi SDK... I co ja mam kupic komputer za minimum 5 000 zl zeby moc cos stworzyc ? Ok, gdybym nie mial dobrego komputera... Ale moj desktop: E7300 (2,66 Core2Duo ) 2GB RAM Radeon HD4850 I notebook: E7300 (2,66 Core2Duo ) 2GB RAM GeForce 8600 GT wystarczaja mi... Nie potrzebny mi trzeci komputer. No nic, nie musze tez od razu programowac... Wiec przez glupote apple musze sobie odpuscic albo... Wyjscie hakintosh ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych