Reklamy na MyApple
Napisano 24 marca 2010 - 12:42
Napisano 24 marca 2010 - 13:26
Zanim zainstalujecie AdBlocka przeczytajcie:
Wszystko to prawda. Z tym że nie do końca.
1. Po co mi reklamy, które i tak od razu wyłączam nie czytając zawartości?
2. Adblocki są potrzebne bo to trzyma w ryzach nachalność reklamodawców. Ja zacząłem używać adblocka i dalej to robię z jednego względu. Chodzi właśnie o tę nachalność. Reklamy mi generalnie nie przeszkadzały do momentu, gdy pojawiły się wyskakujące na całą stronę reklamy, których nie można od razu i intuicyjnie wyłączyć. Druga kategoria reklam, których nie potrafię zdzierżyć, to reklamy z dźwiękiem. Nie ma nic bardziej wk.... niż reklama, która zaczyna grać w środku nocy, podczas gdy inny domownicy śpią.
Dlatego uważam, że ten apel jest śmieszny i równoznaczny z takim:
"Nie chodźcie sikać podczas reklam, bo nie będziemy mogli wam puszczać filmów".
Telewizja jakoś działa. Fora i portale internetowe też z tego powodu nie zbankrutują. Mam po prostu wybór i tyle. Reklamodawcy też*mają. Mogą się*nie reklamować, ale wtedy nie będą nic sprzedawać, bo jak wiadomo "reklama jest dźwignią handlu". Co najwyżej mogą sobie zrobić kampanie anty adblockową. :-D Łaski nikt nie robi, że umieszcza reklamy. A reklamy działają dlatego, że jednak część ludzi je czyta i ogląda. Ja do nich nie należę. W związku z tym będę używał adblocka i chodził do toalety, czy zrobić herbatę wtedy kiedy jest przerwa w filmie.
Napisano 24 marca 2010 - 13:33
Napisano 24 marca 2010 - 13:41
Napisano 24 marca 2010 - 13:46
Napisano 24 marca 2010 - 13:54
Napisano 24 marca 2010 - 23:21
Napisano 24 marca 2010 - 23:34
3. Userzy, którzy jedynie korzystają z rad, lub udzielają się mniej, muszą widzieć wszystkie reklamy. Lub wykupić grupę pro.
Nic nie muszą. Adblock jest legalny. Nikt mnie nie zmusi do oglądania nachalnych reklam.
Kiedyś często wchodziłem na WP. Zanim pojawił się (dowiedziałem się o istnieniu) adblocker odzwyczaiłem się i nie wchodzę. Dobijały mnie reklamy, które przesłaniały treść nie dało się ich wyłączyć. Aby wyłączyć niektóre z nich trzeba było przeładować stronę.
Ja z mojej strony powiem, że jeśli będą nachalne reklamy, których nie będzie się dało wyłączyć, to przestanę korzystać ze stron, na których będą się*one pojawiać. Nie mam zamiaru również płacić za korzystanie z serwisu, czy portalu, który jest dla mnie jedynie dodatkiem do codzienności, a nie sensem życia. Taka jest prawda i reklamodawcy muszą się pogodzić z tym, że reklamy są niechciane. Równocześnie zaręczam, że nie przestaną się reklamować przez to, że są Adblockery. Nie dajmy się zwariować. Oni MUSZĄ, MUSZĄ, MUSZĄ, MUSZĄ, MUSZĄ się reklamować, bo jak tego nie będą robić, to przestaną sprzedawać i zbankrutują. Wyprzedzą ich ci, którzy reklamują się mimo wszystko. To my, internauci, tu jesteśmy na uprzywilejowanej pozycji. To my wchodzimy na strony i niektórzy z nas klikają w te banery.
Nie dajmy się zwariować propagandzie!
Dodam jeszcze jedno. Portale, które będą płatne, przestaną być atrakcyjne dla reklamodawców. I dla kogokolwiek. :-D
Napisano 24 marca 2010 - 23:58
Napisano 25 marca 2010 - 09:18
NoAdBlock: nie bądź pasożytem, nie blokuj reklam!
jest taki link
blog.riddle.pl
Bardzo fajnie gość napisał i w pełni się z nim zgadzam.
Napisano 25 marca 2010 - 13:18
Problem jest tej natury, ze aby forum otrzymało zapłatę za te reklamy o których piszesz (miedzy postami) użytkownik MUSI na nie kliknąć - inaczej nici z kasy.Mi szczerze mówiąc, to reklamy między pierwszym a drugim postem przeszkadzają najmniej...
Za reklamy które się pojawiają kasę otrzymuje się za samo jej pojawienie się na stronie niezależnie od tego czy użytkownik w nią kliknie czy zamknie. Nie wydaje mi się, aby choćby 5% użytkowników MA klikało w reklamy Google.
Co do AdBlocka - można go przecież wyłączyć na wybranych stronach które chcemy wspierać aby dalej funkcjonowały i rozwijały się (ja tak mam).
Na 100% trzeba będzie coś z tym zrobić na MA. Propozycje z pkt reputacji, grupami PRO i Donator trzeba poważnie rozpatrzyć - pozostali powinni widzieć reklamy ... a ci co je i tak będą blokować powinni mieć w/g mnie utrudniony dostęp do części treści na MA (nie mogliby wchodzić do części działów) w czasie gdy maja włączone programy blokujące reklamy.
Napisano 25 marca 2010 - 13:37
Nic nie muszą. Adblock jest legalny. Nikt mnie nie zmusi do oglądania nachalnych reklam.
Muszą - chociażby instalować adblocka, bo będą widzieć reklamy. Więc wcale nie jest tak, że "nic nie muszą"/ Zresztą to już sprawa indywidualna, nikt przecież nie będzie wnikał, czy ktoś używa tego czy nie.
Napisano 25 marca 2010 - 13:46
Napisano 25 marca 2010 - 15:12
Napisano 25 marca 2010 - 16:03
Napisano 25 marca 2010 - 16:38
Napisano 25 marca 2010 - 16:41
Napisano 27 marca 2010 - 12:07
Napisano 27 marca 2010 - 18:15
Dobra wiadomość. AdKontekst są strasznie drażniącym rodzajem reklamy. Przy większej ilość tekstu można dostać oczopląsu i ataku epilepsjiReklamy AdKontekst (to te w formie podkreślonych linków) zostały usunięte z forum.

Napisano 27 marca 2010 - 19:09
Napisano 27 marca 2010 - 21:02
Te mi akurat najmniej przeszkadzały :-)
Oprócz tych reklam nie widzę innych.
Tylko ta u góry ekranu (Armago itp.) i między pierwszym, a drugim postem.
Korzystam opery bez żadnych adbloków.
Napisano 30 marca 2010 - 23:34
Napisano 31 marca 2010 - 10:56
Napisano 31 marca 2010 - 12:12
Napisano 31 marca 2010 - 12:34
Lata i ryczy "To kasa twa" czy jakis inny suchy tekst a pan kartoflonosy trzyma banknot. Jest to mega irytujace jesli ktos pracuje na sluchawkach.
Dla takich reklam właśnie stworzono Adblocki. A że przy okazji wycina się te, które nie przeszkadzają... Może właściciele stron powinni zadbać o to, żeby reklamy pojawiające się*na ich stronach nie były irytujące?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych