Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Reklamy na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#126 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 01 lutego 2010 - 20:13

Raczej powinno byc w druga strone bo to Apple zadziera z potega MS ;)

#127 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lutego 2010 - 10:20

Dołączona grafika

Przeglądarka opera, reklama podąża podczas przewijania.

#128 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 14:43

I jeszcze ten AdKontekst... Ale wystarczy wrzucić w Adblocka nowy filtr *adkontekst.pl*

#129 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 lutego 2010 - 19:56

Riddle: Mam to przynajmniej raz na dwa dni. Pisałem tu.

#130 bumblebee

bumblebee
  • 27 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 15:57

Witam Generalnie, z tymi reklamami to skandal. Nie wspomnę o idiotycznym "wygrałeś coś tam", reklamy w stylu audio / i takie które uniemożliwiają przeglądanie forum po..... REKLAME WINDOWSA 7 ? To jest już żal. To tak jakby na forum mustanga V8 reklamował się koleś który sprzedaje gaz....

#131 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 15 lutego 2010 - 16:01

Witam

Generalnie, z tymi reklamami to skandal.
Nie wspomnę o idiotycznym "wygrałeś coś tam", reklamy w stylu audio / i takie które uniemożliwiają przeglądanie forum po..... REKLAME WINDOWSA 7 ?

To jest już żal.

To tak jakby na forum mustanga V8 reklamował się koleś który sprzedaje gaz....

A zapłacisz za utrzymanie forum ?

Bez takich, reklam klikalność drastycznie zmaleje, a co za tym idzie mniej pieniędzy na utrzymanie forum.

Wątpię, że administrator ze swojej kieszeni w takiej sytuacji by wykładał pieniądze.

Osobiście, mam zablokowane reklamy, ale ale niekiedy klikam gdy nie jestem u siebie na komputerze.

#132 bumblebee

bumblebee
  • 27 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 16:09

A zapłacisz za utrzymanie forum ?

Bez takich, reklam klikalność drastycznie zmaleje, a co za tym idzie mniej pieniędzy na utrzymanie forum.

Wątpię, że administrator ze swojej kieszeni w takiej sytuacji by wykładał pieniądze.

Osobiście, mam zablokowane reklamy, ale ale niekiedy klikam gdy nie jestem u siebie na komputerze.

Jak będę zakładać własne to owszem :)
Na pewno, nie będę zakładać forum żeby trzepać kasę, bo nie o to tu chodzi.

Z resztą są reklamy i reklamy.
A jak ktoś się godzi na wszystko, to już chyba nie halo..

#133 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2010 - 16:20

Reklama Windows 7 jak najbardziej adekwatna, bo gdzie ją mają dawa? Na forum zakładaczy gazu?:) Windows musi się reklamować tam, gdzie może znaleźć chętnych, a forum na którym sporo jest ludzi z innym systemem, i możliwością zmiany. A to, że nie lubisz Windowsa i masz do niego awersję, to twoja sprawa, i nikt nie chce słuchać o twoich preferencji.

#134 niedzwiedz_2

niedzwiedz_2
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lutego 2010 - 17:17

Dobrze, że ten wątek zobaczyłem i przeczytałem bo inaczej bym pewnie zbluzgał adminów :P Dziękujemy bardzo, że robicie coś w stronę tego, by takiego g**a nie było, ale niestety – najwyraźniej firma od reklam do banda idiotów gdzie suma IQ wszystkich pracowników i tak nie jest dwucyfrowa… Naprawdę szkoda słów… Czy oni myślą, że ludzie klikają w takie reklamy jak z autogłosem? Przecież nie można wymyślić większej antyreklamy od czegoś takiego… Owszem ludzie zapamiętają markę, ale prędzej wybiorą patrzenie na Jolę R. przez 10 minut (współczuję) niż kupienie danego produktu…

#135 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 marca 2010 - 14:29

Niestety, po zainstalowaniu najnowszej Opery 10.50 pojawiły się reklamy kontekstowe (linki jako wyrazy w tekście). Strasznie to wkurza. Dodam, że uprzednio na Safari nie spotkałem się z czymś takim...

#136 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 marca 2010 - 14:55

na Safari również pojawiły się reklamy kontekstowe, w sumie nie przeszkadza to za bardzo

#137 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 marca 2010 - 12:05

Te reklamy są testowo u nas - chcemy sprawdzić ich skuteczność.

#138 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 10 marca 2010 - 01:16

Moim zadaniem zdecydowanie utrudniają czytanie. Podwójnie podkreślone słowa sprawiają, że ciężko się czyta posty, a trafiają się takie, że liczba podkreślonych słów jest spora. Reklama między pierwszym a drugim postem jest zdecydowanie mniej uciążliwa niż co chwila podkreślone słowa. Jeśli jednak utrzymanie serwerów forum jest tak kosztowne, to niech zostaną.

#139 jazz77

jazz77
  • 19 postów

Napisano 22 marca 2010 - 13:53

Spam add reklama na stronie forum! Witam! Czy u Was też pojawia się ten irytujący, wędrujący za scrollem i nie dający się usunąć przy klikaniu na x spam??? Przeglądanie forum z tym shitem to tragedia! W załączniku screenshot tego syfu. Jak się tego pozbyć???

#140 margotka79

margotka79
  • 68 postów
  • Skądnear Warsaw

Napisano 22 marca 2010 - 14:08

niestety u mnie też i to głównej stronie www

#141 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 22 marca 2010 - 14:10

No właśnie, i bądź tu miły i nie używaj AdBlocka :/

#142 jazz77

jazz77
  • 19 postów

Napisano 22 marca 2010 - 15:50

Aha, a więc nie jest to niechciany spam tylko zatwierdzona przez serwis myapple usługa.
To coś wybitnie szpeci stronę i utrudnia poruszanie się po niej!
Bojkot!

---- Dodano 22-03-2010 o godzinie 15:52 ----

No właśnie, i bądź tu miły i nie używaj AdBlocka :/

AdBlock załatwia sprawę?

#143 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 22 marca 2010 - 21:32

wędrujący za scrollem i nie dający się usunąć przy klikaniu na x spam?

U mnie zamyka się*po kliknięciu na "x". Safari pod Mac OS X.

#144 kurde-kurde@tlen.

kurde-kurde@tlen.
  • 127 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 marca 2010 - 21:43

Jeżeli używacie FireFox'a to zainstalujcie dodatek Stylish... wejdźcie na MyApple.pl i w prawym dolnym roku kliknijcie na ikonkę "S" - opcja znajdź style dla tej wytryny, zainstalujcie wtyczkę: Podrasowane MyApple, cmd+R i baju baju reklamy. To samo można zrobić na NK, Onecie, Interii i na innych stronach :D

#145 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 23 marca 2010 - 12:17

Nie wiem co wy macie za problemy z tymi reklamami. W safari wystarczy miec odpowiednie adblockery i po sprawie - zadnych paskudctw na ekranie any more!

#146 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 marca 2010 - 14:33

Ty nie widzisz reklam poieważ jesteś w Grupie Pro. :)

#147 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 23 marca 2010 - 17:31

Nic nie stoi na przeszkodzie by byc w tej grupie, kazdy moze byc, jego wybor. Ja wybralem dodatkowe przywileje oraz wygode.

#148 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 marca 2010 - 21:58

Stwierdzam fakt iż jesteś w tej grupie i nie widzisz reklam. :) - jeżeli to z Safari działa to nawet po co - trzeba chyba klikać w te reklamy aby zysk przynosiły.

#149 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 24 marca 2010 - 02:16

Zanim zainstalujecie AdBlocka przeczytajcie:
NoAdBlock: nie bądź pasożytem, nie blokuj reklam!
Wortal komputerowy dla Ciebie :: Wpływ blokowania reklam na rozwój Internetu :: www.info-komputery.pl
Blokujesz reklamy? Zabijasz swoje ulubione serwisy | e-biznes.pl
Możemy wyłaczyć Wam wszystkie reklamy ale niestety stanie się tak, że za jakiś czas MyApple po prostu przestanie istnieć - wtedy nikt tutaj już nie znajdzie pomocy.

Część osób nie jest świadoma, że utrzymanie takiego serwisu jak MyApple to koszt prawie 2000zł miesięcznie.
I to koszt praktycznie tylko związany z obsługą technologiczną.
Moderatorzy i Redaktorzy pracują codziennie dla Was za darmo - ale tak nie może być wiecznie.

MyApple utrzymuje się z dwóch źródeł:
- reklamy - 90%
- wpłaty od darczyńców oraz osób sprzedających na giełdzie - 10%

Przyjmijmy teraz, że każdy z Was zainstaluje sobie AdBlocka.
W związku z tym mogą mieć miejsce następujące wydarzenia:

1.
Kilka miesięcy będę dokładał żeby za wszelką cenę utrzymać projekt przy życiu (5 lat temu poświęciłem)
Ale nadejdzie moment w którym serwer zostanie zastąpiony czymś darmowym a backup zniknie (osobna maszyna w tej chwili)
Skutek będzie taki, że 10% z Was wejdzie na forum a reszta niestety ujrzy komunikat że jego połączenie zostało odrzucone z powodu braku zasobów.
Ci co się dostaną bedą mieli zamulone forum na którym rozwiązanie problemu będzie trwało 10x dłużej niż teraz (10x mniej użytkowników)
Po pewnym czasie sami przestaniecie tu zaglądać bo ani nie będzie komfortu (szybkość działania) ani nowej przydatnej wiedzy.

2.
Znajdzie się sponsor, który dla własnej satysfakcji będzie pokrywał koszty utrzymania serwisu (kto w to uwierzy?)

3.
Serwis pójdzie w ślady innych i co ciekawsze treści (bądź starsze) będą dostępne odpłatnie (kto by tego chciał?)

To jak będzie wyglądało MyApple (oraz inne serwisy internetowe) za kolejne 5 lat zależy tylko i wyłącznie od Was.

Oczywiście ja ze swojej strony nie zamierzam zostawić sprawy tak jak jest.
Postaram się maxymalnie wyeliminować wszystkie natarczywe reklamy, zostawić te mało inwazyjne (zwykłe banery i Google AdSense) a także grupie PRO zlikwidować WSZYSTKIE reklamy.

#150 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 24 marca 2010 - 10:50

Sadze ze jak juz dojdzie do eliminacji reklam w Grupie Pro to powinna wystartowac jakas mini kampania promujaca wlasnie bezreklamowe forum, inaczej malo kto bedzie wiedzial o wspomnianych przywilejach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych