Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Reklamy na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 15 czerwca 2009 - 21:25

Obawiałem się dnia, w którym się pojawi. I dziś je zobaczyłem. Oto zło. Paskudztwo. Obrzydlistwo.
Pływająca reklama we Flashu zasłoniła treść witryny MyApple, z nachalnością godną portalu gazeta.pl.

Dołączona grafika

Tfu! Jak to dobrze, że istnieje ClickToFlash.

#2 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2009 - 21:40

Obawiałem się dnia, w którym się pojawi. I dziś je zobaczyłem. Oto zło. Paskudztwo. Obrzydlistwo.
Pływająca reklama we Flashu zasłoniła treść witryny MyApple, z nachalnością godną portalu gazeta.pl.

Mam nadzieję, że dzięki temu paskudztwu Chłopaki z Redakcji dostają zasłużoną od dawna wierszówkę.

#3 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:00

Eeeee tam, ja tam mam zmodyfikowany plik "hosts" i u mnie żadne reklamy się nie pojawiają.

#4 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:02

zmodyfikowany plik "host

Jak to sie robi :?:

#5 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:13

Hmmm w takim przypadku, proponuję zamknąć forum ... :-)

#6 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:27

Dołączam się do pytania?

#7 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:31

Ja mam Adblock i widzę tylko pływający po ekranie "X", który bardzo mnie wkurza. Niestety doczekaliśmy się straszliwych pop-upów również na, do niedawna "czystym", serwisie MyApple:(

#8 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:34

tutaj można poczytać o co w ogóle chodzi i jak to zrobić.

Hmmm w takim przypadku, proponuję zamknąć forum ...

nie do końca masz rację, ja i tak nie patrze na reklamy, więc w moim przypadku czy ona jest czy nie to i tak nie ma znaczenia.

#9 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 15 czerwca 2009 - 23:44

...nie do końca masz rację, ja i tak nie patrze na reklamy, więc w moim przypadku czy ona jest czy nie to i tak nie ma znaczenia.

Mam rozumieć że reklam nie klikasz, bezpośrednio forum nie wspierasz, i popierasz oburzenie autora wątku że mamy nachalne reklamy?
Jeśli tak to ja mam proste podstawowe pytanie: za co utrzymać MyApple?

Bo widzicie malutkie reklamki w kąciku NIE UTRZYMAJĄ TEGO FORUM -i mowa tylko o hostingu i sprzęcie bo do wynagradzania ekipy to nam jeszcze daleko!

PS
Żeby nie było domysłów nie otrzymuję i nigdy nie będę brał żadnego wynagrodzenia za funkcję moda ale nie byłoby tego serwisu gdyby wszyscy z ekipy logowali się tak sporadycznie jak ja.

#10 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 czerwca 2009 - 23:54

Ja czasem kliknę, raz przez przypadek innym razem celowo, wiadomo, że grosik do grosza... ale jednak co za dużo to nie zdrowo, a czasami mam wrażenie jakby powierzchnia reklam była większa od właściwej treści.

#11 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 czerwca 2009 - 23:56

a ja nie mam żadnego blokowania i nic mi nie pływa

#12 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 00:03

Wasze uwagi prześlemy do domu mediowego, który zarządza reklamami na MyApple - może się przychylą i więcej czegoś takiego nam nie będą puszczać. Ale osobiście mi się jeszcze taka reklama nigdy nie wyświetliła a nie stosuję żadnych "blokerów".

#13 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 czerwca 2009 - 00:21

Mi też myapple jeszcze takiego numeru nigdy nie wycięło...:)

#14 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 07:25

ja wczoraj coś pływającego miałem :) natomiest generalnie reklamy mi nie przeszkadzają ale takie własnie co zasłaniają całą stronę i jeszcze nie da sie ich kliknąć żeby sobie poszły tam skąd przyszły są strasznie irytujące i do odwiedzania paru stron już mnie zniechęciły :D

#15 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 16 czerwca 2009 - 07:45

A ja nie moge sie doczekac, kiedy wyjdzie dzialajacy Adblock dla Safari 4 z funkcja Right-click Flash. Takie rozwiazanie zadowala mnie w 99.9% (chyba, ze juz wyszedl?)

#16 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 09:46

faktycznie, wczoraj bylo cos plywajace na forum.... uwazam ze takie reklamy to smieci.... miejsce na normalna promocje i reklame jest wszedzie na forum.. i nawet kliknac w taka reklame mozna. ale jak cos mi lata i goni za kursorem, albo zaslania uparcie tekst, to moi drodzy wtedy czytam jakiej firmy to reklama i daje bana tym produktom.......na bardzo dlugi czas.

#17 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 czerwca 2009 - 18:47

Mam rozumieć że reklam nie klikasz, bezpośrednio forum nie wspierasz, i popierasz oburzenie autora wątku że mamy nachalne reklamy?

Gregory oburzyl sie, ze mamy PLYWAJACE reklamy rodem z gazeta.pl, nie ze sa reklamy w ogole. To drobna roznica.

#18 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:20

Tez jeszcze mi nic nie plywalo na myapple a duzo nie pije ;) A tak serio - oby tego bylo jak najmniej w necie bo to zamiast zachecac do kupna tylko odstrasza.

#19 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:39

Pływało wczoraj jakieś cholerstwo jak wieloryb na stronach MA. Dzisiaj już tego nie widziałem. Powiem tak: nie przeszkadzają mi reklamy - trzeba z czegoś serwery wykarmić - ale takie pop-upy powinny być zakazane. Z tego co pamiętam to miały wejść jakieś specjalne przepisy dotyczące reklam internetowych. Wiadomo Wam coś o tym? Mogłaby być opcja wsparcia SMS-em - naprawdę, to bardzo przydatna opcja i operatorzy nie zjadają aż*tak dużo, a każdy grosz się przyda. Mogłaby być opcja np. wykupu możliwości dodania obrazka w podpisie, tabelki pod avatarem z własnym tekstem itp. Można na wiele sposobów wspierać MA - nie każdy ma pieniądze na koszulki, czy parasole ale na głupie dodatki za SMS myślę, że już więcej osób ma.

#20 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 21:51

też mi się wydaję że takie sms-y były by najlepszym rozwiązaniem :)

#21 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 czerwca 2009 - 22:00

moze zamiast robic nachalne pop-up'y w które mało kto i tak klika, a sa bardzo irytujace, zostawcie małe reklamy i zróbmy raz na jakis czas akcje masowego klikania! Niech kazdy raz dziennie kliknie sobie z włsnej woli w malutka reklame która niekomu nie przeszkadza i bedzie po sprawie:) Tylko trzeba to ogłosic wszem i wobec na stronie głownej i tyle.

#22 domeen

domeen
  • 270 postów
  • Skądja to znam?

Napisano 16 czerwca 2009 - 22:19

no i mamy drugą naszą-klasę! jak nie chcesz banerów na pół strony to płać! było fajnie ale jak wiadomo wszędzie chodzi o kasę! datki datkami ale jeśli jest ktoś kto zapłaci to i na pływający baner znajdzie się miejsce nie mam nikomu za złe - każdy chce zarobić - w końcu ludzie zarządzający myapple co jest oczywistym też chcą z tego żyć! wracając do reklam - rozmiary banerów zwiększają się z każdym miesiącem (przynajmniej ostatnie 2-3), są poupychane gdzie się da, zaczęły pływać - super! Mówienie, że kasa z datków, opłat pro i sro idzie na jakże to nie wysokie koszty administrowania i utrzymania serwerów nie było by hipokryzją gdyby nie to, że datki tak naprawdę pozwalają zarabiać na reklamach bo kasa z tych drugich nie musi już pokrywać kosztów działania forum. Któregoś pięknego dnia trzeba będzie Panowie Administratorzy przyznać, że forum jak to to tylko biznes! Poznałem tutaj wielu ludzi i wielu z nich bardzo mi pomogło. Od jakiegoś czasu zacząłem szukać alternatyw (czytaj forum bez latających gorących kubków na starcie) i o dziwo jest wiele podobnych tematycznie forów w Polsce na całkiem przyzwoitym poziomie. Mówię o miejscach gdzie dział Giełda ni zajmuje połowy głównej strony! Wzrost ilości reklam w portalach tego typu jest niestety wprost proporcjonalny do spadku ich poziomu merytorycznego (co dobrze znamy z innych stron). Będzie już niestety tylko gorzej bo MA stało się źródłem realnego dochodu! Pozdrawiam!

#23 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 czerwca 2009 - 22:27

jej, no i co z tego ze jest to "źródłem realnego dochodu"? Mysle ze kazdy z nas zawdziecza bardzo duzo osobą które prowadza ten serwis i coś im sie chyba nalezy za swoją prace i czas który poswiecili na rozwijanie MA, czy moze sie myle?

#24 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 16 czerwca 2009 - 22:39

Niech sobie beda juz te reklamy, tylko mam jedna prosbe, a mianowicie zmiencie juz tego bolka z mbp z tachobis.

#25 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 16 czerwca 2009 - 23:15

(...)
Poznałem tutaj wielu ludzi i wielu z nich bardzo mi pomogło. Od jakiegoś czasu zacząłem szukać alternatyw (czytaj forum bez latających gorących kubków na starcie) i o dziwo jest wiele podobnych tematycznie forów w Polsce na całkiem przyzwoitym poziomie. Mówię o miejscach gdzie dział Giełda ni zajmuje połowy głównej strony!
(...)

A komu Ty pomogłeś? Bo jakoś (po lekturze Twoich postów - tak, zadałem sobie ten trud, było ciężko :lol:) nie bardzo cokolwiek widać... Generalnie, to albo narzekasz i krytykujesz innych, albo prosisz o pomoc. Ile Cię to kosztowało złotówek domeen? Podaj łaskawie linki do tych "wielu" forów polskich, bo ja kojarzę tylko makowe.pl (mówię o tych "na poziomie") - to tak wiele? Tyle, że tam prawie nic się*nie dzieje.
No offence, ale najłatwiej jest psioczyć, jak Ci tak "poziom" nie odpowiada, zrób coś, żeby go podnieść - jeśli potrafisz of course...
Ja tam nic nie płacę za pisanie tu i robię to dla czegoś, co się potocznie nazywa "ideą" (nie mylić z dawną nazwą jednego z operatorów komórkowych ;)) i grzeje mnie ile właściciele i modzi zarabiają na tym forum i niczego im nie zazdroszczę ani nie odmawiam do tego prawa...

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych