Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PlusGSM - metoda na działający GM Tethering

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#151 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:30

---- Dodano 13-08-2009 o godzinie 17:07 ----
a czy ktos testowal ow komunikat "polaczenie przychodzace przekazane" z powyzszym plikiem .ipcc tzn czy nadal sie pojawia?

Z tym ipcc, którego sobie ściągnąłeś ode mnie przekazywanie połączeń już się nie pokazuje ? U Ciebie jest inaczej ?

#152 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 sierpnia 2009 - 22:28

mi trybi pliczek od biskupa. Doradzam wyzerowanie ustawien sieciowych iTelefonu oraz usuniecie wczesniej wgranego przez mail profilu (znajdziecie go w zakladce ogolnej ustawien telefonu) przed wgraniem ustawien

#153 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 08:05

Z tym ipcc, którego sobie ściągnąłeś ode mnie przekazywanie połączeń już się nie pokazuje ? U Ciebie jest inaczej ?

nie wiem bo nie zdazyla sie sytuacja w ktorej mi sie pokazywal :)
zwykle bylo to tylko wtedy kiedy mialem owtarta jakas aplikacje i ktos w tym czasie do mnie dzwonil......myslalem (zanim przeczytalem watek), ze tak musi byc bo to taka "wielowatkowasc":D

#154 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 sierpnia 2009 - 08:47

Ok, ale teraz już wszystko ładnie Tobie śmiga tak ?

#155 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:29

Smiga:) jeszcze raz dzięki!

#156 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 534 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 07:58

A ja nie mam pojęcia, o co chodzi, ale próbowałem już kilku sposóbw różnych, i o ile MMS-y mi działają od ręki, to opcji włączenia modemu nie mam nigdzie. Pomysły?

#157 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 11:23

musisz dokladnie zrobic to co w postach wyzej i moim zdaniem wyzerowc ustawienia sieciowe z poziomu iphona i bedzie dzialac.

#158 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 534 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 01:53

Nie. Usunąłem profile, zrestartowałem ustawienia sieciowe, wgrałem ipcc podmienione, zrebootowałem. Nadal nie było w ogóle opcji włączania tetheringu. Może w 2g się po prostu "nie da"?

#159 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 06:09

co do 2g to musi sie wypowiedziec ktos madrzejszy, ja nie wiem :)

#160 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 07 września 2009 - 22:58

Jak sprawdzić stan konta w iPlus'ie?

#161 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 września 2009 - 06:29

Zaloguj się do ebok Plusa. https://ssl.plusgsm....randId=Postpaid

#162 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 08 września 2009 - 18:49

To działa też na simdat'e , bo ja nie mam tego na abonament.

#163 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 września 2009 - 20:43

Tak też powinno działać :)

#164 MaG

MaG
  • 38 postów

Napisano 10 września 2009 - 19:50

Po aktualizacji do softu 3.1 modem i thedering jednocześnie nie działa w Plusie (telefon iPhone 3G oryginalnie bez simlocka pierwotnie z Ery). Telefon bez JB, ponowne wgranie profilu Plusa nie uaktywnia już funkcji modemu internetowego, która to pozycja zniknęła zupełnie z menu. Czy Ktoś może wie, co z tym fantem zrobić i dlaczego tak się stało?

#165 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 11 września 2009 - 10:56

Potwierdzam- kompletna licha:(( najpierw modem jest a po próbie połączenia znika bezpowrotnie.....chyba trzeba jeszcze raz przejść procedurę w/w ale ponieważ to mój jedyny telefon to proszę kogoś o przetstowanie.....i lekko OT: z nowym softem zużycie baterii to DRAMAT!!!!! Przez noc, leżąc 45% poszło w niebyt a z 3.0.1gora 1-2%

#166 bulan

bulan
  • 15 postów

Napisano 13 września 2009 - 14:48

Potwierdzam!!! ponowna instalacja profilu ipcc na sofcie 3.1 NIC nie zmienia- modem internetowy znika. I CO TERAZ!!!, zaczyna mnie to wp....alać!!!

#167 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 13 września 2009 - 17:28

a u mnie jest i działa, z tym że nie robiłem aktualizacji z 3.0.1 do 3.1, ale zainstalowałem na nowo za pomocą "odtwórz", po tym jak odtworzyłem iPhone z kopii zapasowej i zsynchronizowałem go w pełni wgrałem plik IPCC i zrestartowałem telefon i bangla. EDIT: A jednak się przeliczyłem... MMSy banglają, ale tethering już nie, menu zniknęło po sparowaniu komputera z telefonem i próbie połączenia...

#168 michal.rdi

michal.rdi
  • 15 postów

Napisano 15 września 2009 - 11:00

u mnie to samo... tethering znikną z menu. od jakiegoś czasu również nie moge znaleźć menu Profile... czy ktoś się z tym spotkał?

#169 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2009 - 15:18

Niestety od wersji 3.1 z funkcji tethering będzie można korzystać tylko na urządzeniach działających w sieciach będących partnerami Apple. W polsce będą to iphony działające w Erze lub w Orange.

#170 MaG

MaG
  • 38 postów

Napisano 15 września 2009 - 18:36

Jak więc wytłumaczyć sytuację kiedy zapłaciło się oryginalnie mianowanemu, licencjonowanemu przez Appla dystrybutorowi na nasz kraj (w tym wypadku Erze) pełną cenę za telefon (bez simlocka) właśnie po to żeby używać pełnowartościowy produkt w innej sieci - jak w moim wypadku Plus - po czym po oficjalnej aktualizacji ze strony producenta traci się uprzednio posiadaną funkcjonalność??? Chyba koncepcyjnie coś tu jest nie tak co najmniej i narusza to ewidentnie prawa konsumenta, nie wydaje Wam się?!!!

#171 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 września 2009 - 19:04

No jak dla mnie to tak, jak najbardziej. Konsument płaci pieniądze za produkt, a producent ogranicza możliwości produktu bez wiedzy i zgody konsumenta.

Szukałem dzisiaj na sieci info co do tetheringu na sofcie 3.1 i ogólnie są ludzie, którzy wytężają swe umysły by przywrócić nam tę funkcjonalność.

O na przykład tacy:
help.BenM.at – Mobileconfigs and Tethering for your iPhone | BenM.at

#172 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 15 września 2009 - 19:52

Jak więc wytłumaczyć sytuację kiedy zapłaciło się oryginalnie mianowanemu, licencjonowanemu przez Appla dystrybutorowi na nasz kraj (w tym wypadku Erze) pełną cenę za telefon (bez simlocka) właśnie po to żeby używać pełnowartościowy produkt w innej sieci - jak w moim wypadku Plus - po czym po oficjalnej aktualizacji ze strony producenta traci się uprzednio posiadaną funkcjonalność???

Chyba koncepcyjnie coś tu jest nie tak co najmniej i narusza to ewidentnie prawa konsumenta, nie wydaje Wam się?!!!

Do tego jest instytucja: "niezgodności towaru z umową"
Proponuję też zgłosić tę sprawę do Federacji Konsumentów.
Ale rozumiem, że w mniemaniu większości jest to zbyt mała kwestia by sobie dupę zawracać. I własnie dlatego nie będziecie mieć lepiej, a wręcz przeciwnie.

#173 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 15 września 2009 - 22:28

Do tego jest instytucja: "niezgodności towaru z umową"
Proponuję też zgłosić tę sprawę do Federacji Konsumentów.
Ale rozumiem, że w mniemaniu większości jest to zbyt mała kwestia by sobie dupę zawracać. I własnie dlatego nie będziecie mieć lepiej, a wręcz przeciwnie.

A ja się zastanawiam, gdzie ERA reklamuje się z tym, że ma tethering BEZ simlocka i w KAŻDEJ sieci?

Z tego, co wiem, oferują go we własnej sieci, z abonamentami. A to, że można zdjąć simlocka - można. Co to zmienia? Czy to jest gdzieś napisane w oficjalnych dokumentach z ofertą? Jeśli ktoś ma info, to chętnie poczytam tekst źródłowy :)

#174 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2009 - 23:12

Ale np. Play tez go oferuje, a jednak apple umyslnie blokuje ta funkcjonalnosc..

#175 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 15 września 2009 - 23:14

Ale np. Play tez go oferuje, a jednak apple umyslnie blokuje ta funkcjonalnosc..

Co oferuje play?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych