Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PlusGSM - metoda na działający GM Tethering

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#1 keruk

keruk
  • 13 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 10:13

Jest banalny sposob na aktywacje tetheringu w sieci PLUS GSM na "prawie finalnej" wersji softu do iPhona 3.0 (mowie o GM) Wgrywa sie jeden plik ktory mozna wyslac sobie nawet mailem. Zainteresowanych zapraszam na priv. Bo mnie tu za te pliczki na forum w koncu zabija. P.S. MMS-y oczywiscie tez dzialaja ale to juz chyba zadna nowosc :-)

#2 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:13

Emmm... za udostępnienie pliku ipcc (czy jakoś tak) nie powinno się Tobie nic stać szczerze mówiąc... Przecież*nie udostępniasz samego softu czy czegoś zakazanego, a jedynie plik konfiguracyjny.

#3 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:17

keruk napisz szczegóły :)

#4 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:20

Szczegóły są takie, że edytujesz pewien plik ipcc dodając do niego informacje o sieci plus, a później podłączasz iPhone do kompa i w iTunes dajesz shift lub option + aktualizuj i w ten sposób wgrywasz go na telefon, dzięki czemu zyskasz możliwość*tetheringu w Plusie. Jeżeli autor się tutaj zbyt szybko nie wypowie, zapraszam na google - dzisiaj gdy szukałem, dlaczego mi tethering przez bluetooth na mbp unibody nie działa, natknąłem się na ten temat w ciągu 15 minut z 5 razy.

#5 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2009 - 13:52

a co jeśli itunes nie pozwala wgrać*pliku ipcc ?

#6 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 14:38

keruk napisz szczegóły :)

#7 PolonusTM

PolonusTM
  • 64 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 czerwca 2009 - 14:49

a co jeśli itunes nie pozwala wgrać*pliku ipcc ?

Właśnie.. najnowszy iTunes pod OS X i przerobiony plik (ba.. także plik oryginalny .ipcc) nie dają się wskazać, bo można wskazywać tylko .ipsw

#8 keruk

keruk
  • 13 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 18:58

Drodzy koledzy. Nie wgrywa sie zadnego pliku ipcc !!! Nie ma tez znaczenia jaka wersje iTunes mamy itd. itp. !!! Na tym wlasnie polega zaleta tej metody. Wysylasz sobie na maila plik konfiguracyjny xml stworzony w iPhone Configuration Utility i odpowiednio wyedytowany w PlistEdit Pro. Potem z poziomu iPhona instalujemy te konfiguracje i to wszystko. Tethering dziala, nie wylacza sie po restarcie albo synchronizacji z iTunes jak w przypadku metod z przekladaniem karty z Orange. Sam stworzylem taki plik dla Plus GSM bo mam iPlusa i czasem potrzebuje skorzystac z takiego udostepnienia netu na laptopie. Jesli komus potrzeba wysle na mail. Pozdrawiam.

#9 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 19:06

udostępnij ten plik tutaj ( jak możesz ) .. myślę że tak było by najlepiej

#10 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 19:22

Najlepiej dla wsystkich sieci już. Czy to oznacza że można by to zainstalowac nawet tylko czytajac ten wątek ?? Klikając w link ?? Czy dobrze rozumiem ze otrzymując ten plik np. Na maila komputer nie jest potrzebny??

#11 keruk

keruk
  • 13 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 19:42

Odpowiadajac Furiatowi .... tak dobrze rozumiesz, ze do calej operacji NIE potrzeba komputera :-) Wrzucilem plik na serwis od siebie. Sorki ze tak, ale tu na forum nie mam pojecia jak to zrobic.

[url=http://odsiebie.com/pokaz/3473221---0e7a.html]PLUSGSM.ZIP - OdSiebie.com[/url]

P.S. jest spakowany zip-em wiec najpierw trzeba rozpakowac, wyslac sobie na maila, i juz z poziomu iPhone zainstalowac i cieszyc sie tetheringiem. Pozdrawiam.

#12 marwaw

marwaw
  • 56 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 20:24

wszystko pięknie działa. ps. czy możesz opisać jak dokładnie przygotowaqć taki plik

#13 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 11 czerwca 2009 - 21:12

Wielkie dzięki - działa po kabelku. Przez BT nie chce się*łączyć.

#14 PolonusTM

PolonusTM
  • 64 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 czerwca 2009 - 21:19

Drodzy koledzy. Nie wgrywa sie zadnego pliku ipcc !!! Nie ma tez znaczenia jaka wersje iTunes mamy itd. itp. !!! Na tym wlasnie polega zaleta tej metody. Wysylasz sobie na maila plik konfiguracyjny xml stworzony w iPhone Configuration Utility i odpowiednio wyedytowany w PlistEdit Pro. Potem z poziomu iPhona instalujemy te konfiguracje i to wszystko. Tethering dziala, nie wylacza sie po restarcie albo synchronizacji z iTunes jak w przypadku metod z przekladaniem karty z Orange. Sam stworzylem taki plik dla Plus GSM bo mam iPlusa i czasem potrzebuje skorzystac z takiego udostepnienia netu na laptopie. Jesli komus potrzeba wysle na mail. Pozdrawiam.

Dobra wiadomość, Twój plik działa także dla Ery, po prostu dodaje się to co ważne, czyli internet/mask-type i to "ożywia" modem także w Erze i chyba po prostu wszędzie, gdzie jest dostępny transfer :) Dziękuję.

#15 keruk

keruk
  • 13 postów

Napisano 11 czerwca 2009 - 21:22

Wielkie dzięki - działa po kabelku. Przez BT nie chce się*łączyć.

Ja tez mialem problemy z polaczeniem przez BT na poczatku. Rozwiazanie proste: wylacz siec Wi-Fi w iPhonie i bedzie dzialac :-)

#16 condormann

condormann
  • 1 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 11:25

Era czy ktos moze udostepnic lub przeslac mi plik dla ery??? dzieki :-)

#17 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2009 - 11:40

Przecież keruk podał spakowany wyżej. On działa też dla ery.

#18 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 12 czerwca 2009 - 11:53

może mi to ktoś łopatologicznie wyjaśnić gdyż próbuje tego samego na moim 3g z pliczkiem w sieci o2 uk ale itunes nie pozwala mi wybrać tego pliku do załadowania. mam soft 3.0 golden master i itunes 8.2 na zaktualizowanym leo .

#19 lpociask

lpociask
  • 118 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 czerwca 2009 - 11:56

dzięki w PLUS pięknie działa !!!

#20 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 12:00

guru : weslij sobie rozpakowany plik na mail odbierz maila na iphone i zaisntaluj

#21 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 12 czerwca 2009 - 12:08

próbowałem z plikiem o2_uk.ippc tą metodą to mi go tylko jako załącznik wyświetla z ikoną jak nieznany format pliku i tak naprawdę nic nie idzie z tym zrobić chyba ze robię coś źle heh juz wiem :D dzięki

#22 h0lden

h0lden
  • 40 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 15:44

Wgrałem ten profil na 2G w OrangePL - nadal nie mam tetheringu...

---- Dodano 12-06-2009 o godzinie 17:34 ----
no pięknie - wygląda na to, że poza mms'ami na 2G nie działa również tethering
czekam na jailbreak

#23 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 20:59

Ponawiam prośbę :) Czy mógłbyś przygotować taki plik pod ORANGE ?? :)

#24 Ferbi

Ferbi
  • 117 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 21:38

Ma ktoś ustawienia pod Play Online? Bardzo bym prosił :)

#25 h0lden

h0lden
  • 40 postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 22:07

Orange PL

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych