Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PlusGSM - metoda na działający GM Tethering

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#76 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 06:23

tak czy inaczej Prosba do Kogos Madrego aby przygotowal taki plik :D i moze jakis tutek na pierwsze jstronie co by sie wszyscy nie gubili....? czekam na odpowiedz "opiekuna" z plusa na w/w temat i zaznaczylem aby dzial techniczny nie kazal spadac bo oni nie maja iphona, poniewaz mozna go nabyc bez sima legalnie i dlaczego ma niby nie dzialac wszystko co fabryka daje.....

#77 yarek

yarek
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 21:48

Panie, Panowie, otóż mam iP w Plusie. Zainstalowałem pliczek podany w tym wątku i pojawiła mi się opcja modemu. Wszystko pięknie. Tylko internet na iP przestał działać. Zarówno sprawdzenie poczty jak i otworzenie jakiejkolwiek strony możliwe jest tylko przy podłączonym WiFi. Próbowałem odinstalować profil, jednak wtedy otrzymuję*komunikat, że usunięcie profilu nie powiodło się. Czy jest jakieś rozwiązanie owego problemu? Aż tak bardzo nie potrzebuję modemu, ale jeżeli chodzi o Internet w iP to owszem, przydaje się.

#78 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 06 lipca 2009 - 08:38

Jak z tym plikiem ipcc? Powiodło się? Przydałoby się wrzucić gotowca na forum ;)

---- Dodano 06-07-2009 o godzinie 09:39 ----
Jak z tym plikiem ipcc? Powiodło się?
Przydałoby się wrzucić gotowca na forum ;)
Bo u mnie ciagle albo tethering albo mms...

#79 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 06 lipca 2009 - 09:05

Jak z tym plikiem ipcc? Powiodło się? Przydałoby się wrzucić gotowca na forum ;)

---- Dodano 06-07-2009 o godzinie 09:39 ----
Jak z tym plikiem ipcc? Powiodło się?
Przydałoby się wrzucić gotowca na forum ;)
Bo u mnie ciagle albo tethering albo mms...

również czekam z niecierpliwością... czy nikt nie chce się przysłużyć wyższemu dobru? ;)

#80 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 12:35

rowniez ponawiam apel!

#81 kamilski

kamilski
  • 12 postów
  • SkądBemowo, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 06 lipca 2009 - 12:53

Ja też się przyłączam

#82 Babaloo

Babaloo
  • 29 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 22:30

Baaaaardzo Ci dziękuję od siebie. restart telefonu... :)

#83 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 lipca 2009 - 22:41

Jest ktos w stanie ten plik przerobic ?

#84 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2009 - 10:38

I co kolejny tydzień za nami a rozwiązania na modem i MMS'y w Plusie jak nie ma tak nie ma ? A może coś mnie ominęło ?

#85 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 12:21

chyba nikt oprocz nas nie lubi plusa......

#86 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 lipca 2009 - 22:49

Widocznie zaden sposob nie dziala. Dlatego nie ma odpowiednich ustawien do pobrania.

#87 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2009 - 15:54

No nie zgodzę się. Pamiętam jak w pierwszych wersjach swirlymms też gdy ustawiło się parametry mms to padało połączenie z netem ale potem autor dopracował program dodał więcej parametrów ustawień i w PLUSIE działa swirly bez konfliktu z połączeniem internetowym. Poza tym kilka postów wstecz kolega podaje wszystkie potrzebne ustawienia trzeba je tylko wprowadzić do pliku .iccp. Niestety nie potrafię ale cały czas liczę na kogoś MĄDREGO ;-)

#88 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 lipca 2009 - 09:08

Witajcie. U mnie działa MMS i Modem na 3G od Ery w sieci Plus z usługą iPlus.

Po pierwsze serdeczne dziekuję dla kolegi keruk za pierwszy link z konfiguracją:
PLUSGSM.ZIP - OdSiebie.com

Jak to zrobiłem:
- rozpakowałem plik i wysyłałem pocztą do iPhone
- odebrałem na iPhone i zainstalowałem profil
- Modem już działa
Ustawienia/Siec/Modem Internetowy
- Teraz MMS konfiguracja także wg wskazówki kolegi lub kolezanki Kalari
Ustawienia/Ogolne/siec/Dane przez siec komorkowa/MMS
Plus
- APN: mms.plusgsm.pl
- Użytkownik: [brak]
- Hasło: [brak]
- MMSC: mms.plusgsm.pl:8002
- Proxy MMS: 212.2.96.16:8080
- Maks. wielkość MMS-a: [wielkość pojedyńczego MMS'a podawany w bajtach]
- URL UA Prof MMS: [brak]
- teraz druga konfiguracja
Ustawienia/Wiadomosci/Komunikaty MMS włączone

- dla pewności teraz restart iPhone

I... voilà działa!
Dziekuję kolegom wspólnie można więcej!
Dziekuję i pozdrawiam

---- Dodano 18-07-2009 o godzinie 15:42 ----
Auto korekta. Modem niei działa. :(
tzn. Na pewno jest to wina swiadomego działania systemu Mac irytujace doświadczenie :(.
Jak pisałem przy pierwszej kofigiracji modem działał i zapidawal net do Mac'a potem jak by OS czy Itunes nie dawały szansy i kasowaly funkcje modemu w opcjach telefonu. : w telefonie.

MMS działa poprawnie.

(

#89 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 20:04

i to by bylo na tyle :(

#90 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 23 lipca 2009 - 20:06

No, naprawdę nikomu nie działa modem + MMS w iPhonie w Plusie?

#91 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 06:39

a tobie działa?

#92 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 07:14

Kurcze.! Eureka. iPlus juz dziala nie nie znika. Po Twoim szczerym zdziwieniu, dziś jeszcze raz wysyałem do siebie ten profil, załączyłem modem, wybrałem opcję połącz z menu bluetooth i... Działa. Poniżej dowody. Hmmm, tym razem nie pytał się o parowanie bluetooth bo mialem sparwowany z poprzednich prob, Mac tez nie znalazl mi nowego polaczenia tylko po porstu sam dodal bluetooth PAN po wymienionej wyżej komnedzie "polacz..." z menu Bluetooth. Kurcze resetowalem juz dwa razy i wydaje sie ze dzis to dziala bez szemrania... hmmm ? Nie wprowadzalem zadnych konfiguracji Ip etc. Po porstu zadzialalo po opcji Polacz. Z połączeniem przez USB musiałem powalczyć ręcznie ustawiłem MODEM na ON USB potem dodałem usługę bo sam nie załapał, potem przestawiłem ustawienia na automatycznie i znów na ręczne i znów automatyczne i w końcu połapał wszystkie IP sam i już działa. Albo muszę się doszkolić albo to działa tak jakoś inaczej niż przy pierwszym podłączeniu zaraz po pierwszym uzyciu tego profilu. NIe wiem ale może to moje błędy. Fajnie ale nie wiem jak to zrobilem chyba ze cos sie zmienilo po stronie PLUS. Wczesniej do nich dzownilem i pyskowalem o to a kobietka dlugo debtaowala z kims tam i twierdziala, ze musi dzialac bo maja tak samo nowoczesne polaczenia jak ERA jesli nie nowoczesniejsze.... :) Ciekawe czy u pozostalych kolegow w Plusie nagle modem zaczął cudownie dzialac poprawnie?

#93 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 lipca 2009 - 07:42

A mms'y Tobie chodzą ? Bo cały problem w tym, że jak uruchomisz modem to nie działają mmsy - a jak uruchomisz mms'y to nie działa modem...

#94 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 08:03

Z MMS'sami to wg mnie jakies nieporozumienie zupelne. MMS dzialaja i nie trzeba do nich zadnego profilu wystarczy w Plusie wypełnić tylko USTAWIENIA/OGOLNE/SIEC/DANE przez siec komorkowa/MMS jak na obrazku ponizej. i działa w PLUSIE bez profilu. Te nieporozumienia moim zdaniem to chyba wina jakiejś niejednoznacznosci jaka sie pojawia podczas konfiuracji modemu i z winy samego uzytkownika jak jest tym zamieszanym zaskoczonym i skolowany probuje zmieniac te usatwienia. Taka uwag przy okazji do konfiguracji DANE PRZEZ SIEC KOMORKOWA: Ja mam iPlus i wszedzie tam jest wpisane tylko APN: internet. Tylko sekcja MMS ma wpisane dodatkowe dane.

#95 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 09:47

Przy okazji cytuje odpoiwedz jaka otrzymalem jakis czas temu z BOK ERA.

"Witam

Dziękuje za nadesłaną korespondencję.
Pragnę poinformować,że blokada SIMLOCK jest zdjęta gdyż może Pan włożyć inną kartę SIM niżeli sieci Era i poprawnie z niej korzystać. Jeśli telefon ‘’nie chce’’ służyć jako modem mając w środku kartę SIM sieci Plus należy się skontaktować z tą siecią gdyż może tam potrzebna jest specjalna konfiguracja, aby móc używać telefonu jako modem.
Mam nadzieję, ze podane informacje okażą się pomocne.

z pozdrowieniami "

#96 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 lipca 2009 - 09:53

Dobrze tylko ty mówisz o konfiguracji mms - którą jeżeli wprowadzisz ręcznie to wszystko działa. Ale jak już na tej konfiguracji uruchomisz modem to znika funkcja modemu... i albo korzystasz z modemu albo korzystasz z mms'ów. W tym jest cały problem, z którym od długiego czasu staramy sobie poradzić.

#97 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 10:10

Rozumiem... ;( faktycznie. Sorry. Namieszalem jak zajac w kapuscie. Albo skonfiguruje modem za pomoca profilu i dziala poprawnie, a przestaje dzialac MMS, albo usune profil i bedzie dzialac MMS ale modem juz nie dziala. Napsialem do plusa zobaczymy co mi napisza bo przez telefon glupoty opowiadaja, ze dziala.

#98 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 24 lipca 2009 - 10:27

a tobie działa?

Ano nie działa. Swoją drogą, może napiszę czym u mnie się to "nie działanie" objawia. Zobaczymy, czy u was jest tak samo. Mianowicie, jak podłączam iPhone'a do komputera z włączonym tetheringiem to na chwilę gubi zasięg. Potem znajduje, ale nie przekazuje połączenia komputerowi.

#99 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2009 - 11:15

Nie jak modem dzial u mnie do slicznie bez zrywania czy zmniejsznai zasiegu. Byc moze masz slaby zasieg 3G i warto wylaczyc je w ogole aby ustabilizowac polaczenie. Tak przy okazji szukajac przyczyny tego problemu to z analizy tego profilu config wynika, ze plus nie ma wlasnego profilu.apn na serwerze appla stad cale zamieszanie. Ten profil korzysta z zalozonej identyfikacji vodafonu i dlatego jak w plusie polacze sie z ustawieniami MMS to MAC pewnie laczy sie ze swoja strona i autoryzuje dostawce i jak go nie ma w spisie to wywala opcje modemu z usatwien iPhona. Pytanie czy Plus kiedykolwiek otrzyma taka autoryzacje przez appla jesli nie sprzedaje dla niego telefony. Teraz sa dwie drogi takiej dedukcji A- To jak by rodzaj zmowy pomiedzy Applem i jego sprzedawcami w celu wykonczenia konkurencji i jak chcesz miec iPhone to tylko od tego ktory placi Apple B - Plus ma mozliwosc uzyskania wpisu na liste certyfikacji Apple ale tylko wtedy jak zaplaci frycowe. MMS nie moze byc wyslany bo pewnie z chwila wymuszenia ustawien recznie profil zostaje nadpisany i nastepuje rkonfiguracja, ktora przy nastepnym polaczeniu modemowym zdradza polaczenie z Plusa i powoduje natychmaistowe zablokowanie opcji modemu dla tego dosatwcy GSM. Takie to moje laickie dedukowanie. Fakt z tego tak, ze cos tu nie gra bo nie dziala, a telefon choc ma modem potrafi go sam wylaczyc kiedy rozpozna obca siec :(

#100 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 24 lipca 2009 - 11:43

U mnie też działał, ale wtedy nie działały mmsy. Póki o wybrałem mmmsy. Plus po prostu nie ma swojego profilu (i pewnie nie będzie go miał), więc użytkownicy muszą stworzyć sobie własny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych