Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PlusGSM - metoda na działający GM Tethering

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#51 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 16:53

Mysle ze odtowrz tez moze nic nie dac w telefonie trzeba oddzielnie skonigurowac na podstawie dzialajaych istawien plik z apnem dla internetu i od razu z apnem dla mmsa czy ktos moglby to zrobic ?

#52 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 16:57

@bobix te ustawienia sa dokladnie takie jak w paczce w postach wczesniej i z apn; internet dla mms nie da sie wyslac mms ..... a dla apn jak pisalem wczesniej nie ma modemu!

#53 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 17:39

Napisz dokładnie co trzeba zmienić w tych ustawieniach to napiszę do chłopaków żeby zmienili. Już napisałem, żeby dodali ustawienia dla Play i dodadzą przy nastepnej aktualizacji.

#54 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:04

musze przyznac ze jestem "za glupi" :) jako byly WM5 user hahaha (tam byly ustawienia i juz, wstawialem parametry i dzialalo lub nie). Po kilku probach ustalilem tyle: jesli we wszystkich polach gdzie mamy apn jest internet to mamy pole modem dostepne i modem dziala (nieistotne jest co wpisalem w pozostalych ustawieniach mms) Zerowalem ustawienia za kazdym razem kiedy cos zmienialem. Jesli w dwoch pierwszych polach ustawien sieci apn dam wwwplusgsmpl to: jesli powtorze to w apn mms jest modem ale krzyczy o wlaczenie przez opa..... wiec poniewaz dzisiaj dam rade zyc bez modemu :D a wole miec mms to wrocilem do opcji: dwa pierwszw apn (internet i visual mail)- internet a mms zgodnie z jedyna dzialajaca wersja mms.plusgsm.pl i tyle. Chyba trzeba zaczekac .

#55 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:18

U mnie (3G, bez sim-locka, sieć PLUS GSM) pomimo wielu różnych ustawień apn oraz ściągnięcia pliku konfiguracyjnego z tej austriackiej strony, w Ogólne-Sieć nie pojawia się opcja modemu

#56 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 20:16

@jarik jak zrobisz zerowanie ustawien i potem wpiszesz ustawienia jak wyzej to znowu sie pojawi tylko ze to na nic bo i tak albo masz mms albo modem.......BTW moim subiektywnym zdaniem w 3.0 bateria szybciej sie wyczerpuje niz w 2.2.1.....

#57 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 19 czerwca 2009 - 17:28

Udało mi się w końcu uzyskać efekt mmsów ale przy pełnym wpisaniu danych w mms i faktycznie zniknęła opcja modemu. więc zbiorcze ustawienia przydałyby się pełne jeżeli chodzi o mmsy, bo nie na każdym telefonie skrócone działają. znaczy się : Plus - APN: mms.plusgsm.pl - Użytkownik: [brak] - Hasło: [brak] - MMSC: mms.plusgsm.pl:8002 - Proxy MMS: 212.2.96.16:8080 - Maks. wielkość MMS-a: [wielkość pojedyńczego MMS'a podawany w bajtach] - URL UA Prof MMS: [brak]

#58 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 19 czerwca 2009 - 18:50

Ale gdzie wpisać to wszystko?? Ja znajduję takie ustawienia tylko dla trzech pierwszych parametrów, a pozostałych nie wiem gdzie szukać?! Nie mam czegoś takiego jak ustawienia mms. Please help. Iphone 2, 3.0

#59 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 19:52

@matusz niestety jesli juz cos (w sensie profil) zainstalowales lub ustawiles to sproboj wyzerowac ustawienaia a profil odinstalowac/usunac. A potem restart telefonu i opcje powinny sie pojawic.

#60 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:16

Ale w iPhonie 2G nie masz mmsow wie nie znajdziesz ustawien :)

#61 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:24

fakt.... nie zauwazylem tej informacji w poscie.

#62 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 21 czerwca 2009 - 15:04

Odpowiadajac Furiatowi .... tak dobrze rozumiesz, ze do calej operacji NIE potrzeba komputera :-) Wrzucilem plik na serwis od siebie. Sorki ze tak, ale tu na forum nie mam pojecia jak to zrobic.

PLUSGSM.ZIP - OdSiebie.com

P.S. jest spakowany zip-em wiec najpierw trzeba rozpakowac, wyslac sobie na maila, i juz z poziomu iPhone zainstalowac i cieszyc sie tetheringiem. Pozdrawiam.

Pięknie, jestem wdzięczny za pliczek, jednak mam problem z uruchomieniem go na telefonie.
Mail.app u mnie niestety nawala i nie pobiera wiadomości tak jak powinien, więc próbowałem WebGmailem, ale Safari, jak twierdzi, nie może pobrać takiego pliku.
W jaki inny sposób mogę go sobie zaaplikować? Telefon po Jailbreaku.

#63 Keinoom

Keinoom
  • 45 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 18:01

Pięknie dziękuję za ten pliczek z profilem. Działa jak złoto. Pliczek oczywiście przed wysłaniem rozpakowany, ładnie dał się zainstalować z załącznika maila. Krzyczy że "niepodpisany" ale kto by sie tam tym przejmował :) Pomimo że do tej pory używałem oryginalnego pdaNET który tani nie był (licencja) to i tak dużo bardziej wygodniejsze jest używanie tej usługi "wbudowanej" w iP. To "oczojebne" pulsujące na niebiesko powiadomienie że jest się w trybie modemu :) bomba hehe. Niestety nie mogę powiedzieć jak chodzi bo BT gdyż brak mi tego w lapku. Po USB działa śpiewająco :) Przetestowane na iP 3G 16GB w Plusie po JB 3.0 (redsn0w). I tak jak większości z was zmiana APN do MMS wyłączyła MMSy :( Póki co jak widzę albo modem albo MMS. Przydałyby się jakieś uniwersalne ustawienia :) Póki co żeby mieć MMSy przeproszę się z pdaNET :D

#64 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 18:30

I tak jak większości z was zmiana APN do MMS wyłączyła MMSy :(
Póki co jak widzę albo modem albo MMS. Przydałyby się jakieś uniwersalne ustawienia :)
Póki co żeby mieć MMSy przeproszę się z pdaNET :D

siedzimy, czekamy, nic sie nie dzieje (z mms vs modem):confused: :D

#65 skipor

skipor
  • 20 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 20:06

czy ktos mi powie jak ten plik odinstalowac - zainstalowac umialem ale odinstalowa juz nie;) dzieki za help ( przed zainstalowaniem tego pliku mms-y dzialaly poprawnie i mam nadzieje, ze tak bedzie po odinstalowaniu;) b.

#66 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 czerwca 2009 - 20:07

I tak jak większości z was zmiana APN do MMS wyłączyła MMSy :(
Póki co jak widzę albo modem albo MMS. Przydałyby się jakieś uniwersalne ustawienia :)
Póki co żeby mieć MMSy przeproszę się z pdaNET :D

Przydało by się rozwiązanie na ten problem...

czy ktos mi powie jak ten plik odinstalowac - zainstalowac umialem ale odinstalowa juz nie;)
dzieki za help ( przed zainstalowaniem tego pliku mms-y dzialaly poprawnie i mam nadzieje, ze tak bedzie po odinstalowaniu;)
b.

Ustawienia - Ogólne - Profil - tam będziesz mógł odinstalować

#67 skipor

skipor
  • 20 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:20

dzieki:-)

#68 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 25 czerwca 2009 - 14:00

Po zabawie z uatawieniami nie mogę wyłączyć internetu w SBSettings. Co się mogło stać?

#69 IrasDeeJay

IrasDeeJay
  • 21 postów
  • SkądWrocław / Liverpool

Napisano 27 czerwca 2009 - 01:04

Ja również mam pytanie: Czy ktoś wie skąd pobrać ten sterownik o który Windows prosi podczas parowania iPhone z komputerem via Bluetooth ? Bez problemu chodzi na USB (Apple Ethernet Device czy jakoś tak)

#70 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:39

czy udalo sie komus uruchomic (na stale :) ) modem i mms w Plusie (abonament)? tak pytam bo minelo troche czasu i moze jakies rozwiazanie sie pojawilo.......

#71 zboro

zboro
  • 2 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 20:15

czesc

chyba juz to rozumiem...
1. zeby dzialal tethering i mms w plusie trzeba miec dobry plik *.ipcc w sklad ktorego wchodzi plik carrier.plist - ten plik nalezy przygotowac w programie Pref Setter
2. W pliku carrier.plist trzeba przy pierwszym APN dac type-mask 49 (oznacza ze APN dziala dla internetu), przy drugim APN type-mask 4 - oznacza ze to ustawienie dziala dla MMS
[url=http://www.hackint0sh.org/forum/f201/68719-4.htm]type-mask (Number) -2 - Page 4 - Hackint0sh[/url]
3. Konfiguracje APN dla internet czy MMS mozna znalezc w poprzednich watkach
4. Aby w najnowszym Itunes wgrac plik ipcc trzeba wpisac wlasciwa komende odblokowujaca w terminalu Mac OS
5. po wgraniu pliku ipcc wszystko sie pokazuje [w szczegolnosci opcja modem].
6. Po wlaczeniu modemu Mac sam rozpozna iphona i zaproponuje zestawienie polaczenia.
7. MMSy wciaz beda dzialac.
8. Problemem jest to, ze jak sie recznie zmieni APN dla internetu to opcja modemu znika... Ale mozna cofnac ten problem zerujac ustawienia sieciowe.
9. W windows jesli nie ma zainstalowanego Itunes, system nie zobaczy iphona, i trzeba zainstalowac sterownik: [url]http://weave.zarack.com/AppleMobileDeviceSupport.msi[/url]

pozdrawiam...
b

#72 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 22:34

z BT probowales? no i fajnie by bylo gdyby ktos przygotowal taki plik a z wczesniejszych postow wiadomo, ze mozna wyslac go do samego siebie i po prostu "odpalic" bezposrednio na iphone

#73 zboro

zboro
  • 2 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 22:46

z BT tez dziala. a ipcc nie da sie wyslac, trzeba wgrywac przez kabelek na itunes. Wtedy wpisujesz do iphone ustawienia domysle, ktore sa przywracane np gdy zechcesz zresetowac ustawienia sieciowe. wysylanie na email dziala tylko w plikach .mobileconfig ktore sa prostsze i tworza profile. tego nie przerabialem, nie wiem czy takie wielo"apn"owe konstrukcje sie da zrobic tym plikiem.

#74 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 lipca 2009 - 23:10

Mozesz ten plik ipcc przygotowany podeslac ?

#75 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lipca 2009 - 00:20

No ja tez jestem chetny na taki pliczek jesli takie rozwiazanie dziala. Ostatnio bylem w Plusie w sprawie tych MMS oraz udostepniania internetu (mam iplusa w telefonie wiec fajnie by bylo miec net w lapku) i powiedzieli mi ze mam spadac bo oni nie maja Iphonow i nie beda nic z tym robic...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych