Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

PlusGSM - metoda na dzia艂aj膮cy GM Tethering

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
232 odpowiedzi w tym temacie

#26 guru22

guru22
  • 205 post贸w
  • Sk膮dLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 12 czerwca 2009 - 23:19

mo偶esz sie podzieli膰 wiedz膮 jak wyedytowa膰 taki pliczek ? pr贸bowa艂em swoich si艂 w iPhone Configuration Utility ale z miernym rezultatem

#27 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 12 czerwca 2009 - 23:44

textedit?

#28 h0lden

h0lden
  • 40 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 01:00

textedit?

Notepad++ :lol:

How to enable MMS without jailbreaking iPhone 3G 3.0 beta 3 - Hackint0sh

#29 guru22

guru22
  • 205 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 01:59

dzi臋kuj臋 za szybk膮 odpowied藕 ale niestety webmaster ze mnie cienki a ju偶 tym bardziej programista i nie bardzo wiem jak w to si臋 wgry藕膰, sko艅czy艂o si臋 na przywracaniu iPhone z kopii zapasowej czy by艂by艣 w stanie dobry cz艂owieku zmajstrowa膰 taki pliczek dla O2 UK ? gdy偶 ca艂e angielsko polskie Google przeszpera艂em i nic. z g贸ry dzi臋kuj臋

#30 h0lden

h0lden
  • 40 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 02:09

Je艣lli profil Ci nie dzia艂a to zawsze mo偶esz go usun膮c i wr贸ci膰 do ustawie艅 pocz膮tkowych: Ustawienia - Og贸lne - Profil - Usu艅 profil Podes艂any przeze mnie plik mo偶esz r臋cznie wyedytowa膰 - ja nie znam ustawie艅 O2 UK

#31 guru22

guru22
  • 205 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 02:21

niestety nie mog艂em si臋 pozby膰 jednego z profili tu s膮 ustawienia brytyjskiego o2 APN: mobile.o2.co.uk Username: vertigo Password: password dzia艂a bezproblemowo na tych ustawieniach gdy przerzucam karte sim do motorolki z8 kt贸ra wtedy robi jako modem pod BT

#32 Moridin

Moridin
  • 600 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 22:54

A mi na dw贸ch iPhone 2G (oba w Plusie) nie chce pojawi膰 si臋 opcja w ustawieniach. Ma kto艣 pomys艂? Resetowa艂em, kasowa艂em, pobiera艂em pliki z AppleBlog - nic nie pomaga.

#33 m4rcel

m4rcel
  • 32 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 07:16

Witajcie, Wczoraj zrobi艂em pomy艣lnie Update do 3.0 na iPhone 3G, Skonfigurowa艂em MMS..Dzia艂a Skonfigurowa艂em Tethering Plikiem dla Plusa z tego tematu..Dzia艂a Ale od wczoraj jak pr贸buj臋 sprawdzi膰 np stan konta *100# pojawia si臋 komunikat: B艂膮d wykonywania 偶膮dania Brak dost臋pu do sieci Nie wiem czy to przez sam Update czy te偶 przez ustawienia, mo偶e kto艣 spotka艂 si臋 z takim problemem? Komunikat pojawia si臋 nawet jak chc臋 sprawdzi膰 stan pakiet贸w. Nadmieni臋 偶e wszystko inne dzia艂a MMS-a testowego wys艂a艂em (nie mog艂em si臋 powstrzyma膰;) Internet po 3G dzia艂a, dzwoni膰 mo偶na. B臋d臋 wdzi臋czny za jakie艣 informacj臋, Pozdrawiam.

#34 shaqui

shaqui
  • 586 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:31

W Plusie wszystko 艂adnie dzia艂a - je偶eli chodzi o modem ale jak skonfiguruje w danych przez siec ustawienia do mms'a czyli apn zmienie na mms.plusgsm.pl i zresetuje iphone'a to jak w艂膮cz臋 modem internetowy to nagle on znika z ustawie艅 iphona :( nie wiem co si臋 dzieje i jak temu zaradzi膰!!

#35 Zehir

Zehir
  • 4 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:54

B艂膮d wykonywania 偶膮dania
Brak dost臋pu do sieci

Od kilku dni jest du偶a awaria nowej platformy billingowej Plusa. Nie jest to wina softu ;)

Polecam - [url=http://www.telepolis.pl/news.php?id=15163]Problemy z do艂adowaniami w Plusie - TELEPOLIS.PL[/url]

#36 m4rcel

m4rcel
  • 32 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:54

Witaj, Masz racj臋, jak zmieni艂em APN: Internet na APN: mms.plusgsm.pl To MMS dzia艂a i mo偶na sprawdzi膰 stan konta, ale chyba jako modem telefon nie dzia艂a wtedy:)

#37 shaqui

shaqui
  • 586 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:05

dok艂adnie w telefonie jak zmienisz apn mmsu na mms.plusgsm.pl to mms'y dzia艂aj膮 ale nie chce dzia艂膰 modem po prostu znika z ustawie艅 telefonu... znacie rozwi膮zanie ?

#38 Moridin

Moridin
  • 600 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:07

Czy komukolwiek na iP 2G dzia艂a tethering? Je艣li tak to poprosz臋 o info gdzie macie wpisane dok艂adnie co itp. bo nie chce mi ruszy膰 na dw贸ch iPkach.

#39 makler

makler
  • 29 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:05

Witam, Mo偶e kto艣 ma pomys艂 co zrobi膰 w oto takiej sytuacji: Mam mmobile MSM dzia艂a necik dzia艂a, ale ale gdy klikam funkc臋 konfiguracja modemu wyskakuje "Aby w艂膮czy膰 funkcj臋 modemu na tym koncie, popro艣 carier" Dodam 偶e nie pomaga instalacjo profilu czy to przez wys艂anego wcze艣niej emaila czy bezpo艣rednio ze stronki, ani te偶 przez wyzerowanie ustawien w zak艂adce (dane przez sie膰 kom贸rkow膮) any ideas? Pozdrawiam

#40 abuk

abuk
  • 14 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:10

Po zainstalowaniu 3.0 na 3G od Ery z oficjalnie zdjetym simlockiem nie pojawila sie zakladka do konfiguracji MMS. Po wgraniu profilu z help.benm.at zaczal dzialac net i tethering (przez kabel i bt), po wgraniu profilu dla Orange z tego tematu rowniez MMSy zaczely dzialac. Polecam.

#41 makler

makler
  • 29 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:17

z help.benm.at jaki najpierw progil zainstalowales era ? a pozniej orange ? czy masz dwa profile.. ?

---- Dodano 18-06-2009 o godzinie 11:26 ----
dalej nie dzia艂a po instalce profili ze stonki help.benm.at instalowa艂em je oddzielnie, restarcik instalka restarcik i dalej po klikni臋ciu na konf.modemu wyskakuje 偶ebym skontaktowa艂 si臋 z moim operatorem..

#42 micha_pl

micha_pl
  • 179 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:48

Czy komukolwiek na iP 2G dzia艂a tethering?

Je艣li tak to poprosz臋 o info gdzie macie wpisane dok艂adnie co itp. bo nie chce mi ruszy膰 na dw贸ch iPkach.

Przy艂膮czam sie do pytania, cho膰 wydaje mi si臋 ze bedzie duuu偶y problem z iPhonem 2G i udost臋pnianiem netu....

#43 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:13

mo偶e mi to kto艣 艂opatologicznie wyja艣ni膰 gdy偶 pr贸buje tego samego na moim 3g z pliczkiem w sieci o2 uk ale itunes nie pozwala mi wybra膰 tego pliku do za艂adowania. mam soft 3.0 golden master i itunes 8.2 na zaktualizowanym leo .

wystarczy wpisac t膮 komende w terminalu i mozna wgra膰 plik ipcc przez iTunes

defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

#44 Kalari

Kalari
  • 99 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:19

W Plusie wszystko 艂adnie dzia艂a - je偶eli chodzi o modem ale jak skonfiguruje w danych przez siec ustawienia do mms'a czyli apn zmienie na mms.plusgsm.pl i zresetuje iphone'a to jak w艂膮cz臋 modem internetowy to nagle on znika z ustawie艅 iphona :( nie wiem co si臋 dzieje i jak temu zaradzi膰!!

no a mi mmsy pomimo wgrania tego pliczku i wpisania r臋cznie w ustawieniach zamiast internet -mms.plusgsm.pl nie dzia艂aj膮 i nawet chyba nie zamierzaj膮, ale chocia偶 modem mi nie ginie...
jeszcze czego艣 mog臋 sprobowa膰... tylko inwencja tw贸rcza mi si臋 konczy

poddaj臋 si臋... jak kto艣 czego艣 nie wymy艣li to chyba nijak nie ustawi臋 tych mms贸w... to jest takie ciche wo艂anie o pomoc.

#45 shaqui

shaqui
  • 586 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:42

no a mi mmsy pomimo wgrania tego pliczku i wpisania r臋cznie w ustawieniach zamiast internet -mms.plusgsm.pl nie dzia艂aj膮 i nawet chyba nie zamierzaj膮, ale chocia偶 modem mi nie ginie...
jeszcze czego艣 mog臋 sprobowa膰... tylko inwencja tw贸rcza mi si臋 konczy

poddaj臋 si臋... jak kto艣 czego艣 nie wymy艣li to chyba nijak nie ustawi臋 tych mms贸w... to jest takie ciche wo艂anie o pomoc.

A sk膮d masz plik wgrany? bo ja jak zmieniam dane tych mms贸w to mi ginie od razu modem...

#46 Kalari

Kalari
  • 99 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:45

A sk膮d masz plik wgrany? bo ja jak zmieniam dane tych mms贸w to mi ginie od razu modem...

plik mam wgrany z tego w膮tku.

(ju偶 chyba wola艂abym znikaj膮cy modem ni偶 zupe艂ny brak mms贸w...)

#47 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 13:18

potwierdzam-> opertaor plus, iphon3g bez sima, soft 3.0- po wgraniu ustawien kilka postow wstecz w tym temacie (email z zalacznikeim na iphone) jest modem i dziala po BT (po usb nie testowalem) ale mms nie wysylaja sie. Po zmianie apn z internet ( wustawieniach mms tylko) na mms.plusgsm.pl mms dzialaja a opcja modem jest widoczna tylko do momentu proby polaczenia z laptopem-> znika i modem niet :(( Moze ktos znajdzie wlasciwe ustawienia.......bo chyba oto chodzi.

#48 lan-bit

lan-bit
  • 2 post贸w

Napisano 18 czerwca 2009 - 13:19

Witam koleg贸w. U mnie to by艂o tak mam w Plusie karte. Wprowadzi艂em ustawienia do mms i dzialaj膮 od razu. Co do tego modemu to nie mia艂em go w zak艂adce sieci. Kiedy by艂a karta Ery to si臋 pojawi艂o. Zadzwoni艂em do nich i poprosi艂em o aktywacj臋 po 30 minutach ju偶 by艂 dost臋pny. Teraz mam kart臋 plusa i nie mog臋 po艂膮czy膰 si臋 z komputerem po BT. Ca艂y czas wo艂a jaki艣 sterownik贸w. Jak to zrobi膰 aby to chodzi艂o. Prosz臋 o jakie艣 info.

#49 fatboyx

fatboyx
  • 4 post贸w
  • Sk膮dWilan贸w, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 18 czerwca 2009 - 15:10

Mam dok艂adnie tak膮 sam膮 sytuacj臋 jak klimsonpl. Ja pokombinowa艂em troch臋 z tymi plikami i tu [url=http://www.erodov.com/forums/mms-tethering-working-iphone-3g-ipcc-included/21544-page2.html]MMS, Tethering working on iPhone 3G (IPCC Included) - Erodov[/url] znalaz艂em jakie mog膮 by膰 warto艣ci dla pola z opisu wynika, 偶e w plusie powinni艣my mie膰 wpisane tak:

apn
www.plusgsm.pl
type-mask
49
username

apn
mms.plusgsm.pl
type-mask
4
username

Czyli pierwszy wpis dla Tethering i internet w telefonie, a drugi dla MMS. Problem w tym, 偶e w wi臋kszo艣ci plik贸w konfiguracyjnych jest tam warto艣膰 ujemna :/ -8 albo -2

Tak czy inaczej wszelkie pr贸by ko艅cz膮 si臋 fiaskiem bo zawsze mam t膮 sam膮 warto艣膰 zar贸wno w polu APN dla MMS贸w jak i w polu APN dla internetu. Po zmianie tego MMSowego APN przestaje automatycznie dzia艂a膰 modem.

#50 bobix

bobix
  • 493 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 15:25

Wejd藕cie na stronk臋 help.BenM.at - Mobileconfigs f眉r dein iPhone | BenM.at z poziomu iPhona i tam b臋dziecie mieli wszystkie profile. U mnie nadal nie dzia艂a. Mo偶e dlatego, 偶e ma kart臋 normalnie w艂o偶on膮 z Playa a do tetheringu wk艂adam Plusa... W ka偶dym razie, gdy kart臋 plusa mam w iPhonie i ustawienia APN zrobi臋 jak dla plusa to i tak nie dzia艂a :-(
Chyba trzeba zrobi膰 po prostu odtw贸rz...

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych