Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PlusGSM - metoda na działający GM Tethering

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#26 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 12 czerwca 2009 - 23:19

możesz sie podzielić wiedzą jak wyedytować taki pliczek ? próbowałem swoich sił w iPhone Configuration Utility ale z miernym rezultatem

#27 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 12 czerwca 2009 - 23:44

textedit?

#28 h0lden

h0lden
  • 40 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 01:00

textedit?

Notepad++ :lol:

How to enable MMS without jailbreaking iPhone 3G 3.0 beta 3 - Hackint0sh

#29 guru22

guru22
  • 205 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 01:59

dziękuję za szybką odpowiedź ale niestety webmaster ze mnie cienki a już tym bardziej programista i nie bardzo wiem jak w to się wgryźć, skończyło się na przywracaniu iPhone z kopii zapasowej czy byłbyś w stanie dobry człowieku zmajstrować taki pliczek dla O2 UK ? gdyż całe angielsko polskie Google przeszperałem i nic. z góry dziękuję

#30 h0lden

h0lden
  • 40 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 02:09

Jeślli profil Ci nie działa to zawsze możesz go usunąc i wrócić do ustawień początkowych: Ustawienia - Ogólne - Profil - Usuń profil Podesłany przeze mnie plik możesz ręcznie wyedytować - ja nie znam ustawień O2 UK

#31 guru22

guru22
  • 205 postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 02:21

niestety nie mogłem się pozbyć jednego z profili tu są ustawienia brytyjskiego o2 APN: mobile.o2.co.uk Username: vertigo Password: password działa bezproblemowo na tych ustawieniach gdy przerzucam karte sim do motorolki z8 która wtedy robi jako modem pod BT

#32 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2009 - 22:54

A mi na dwóch iPhone 2G (oba w Plusie) nie chce pojawić się opcja w ustawieniach. Ma ktoś pomysł? Resetowałem, kasowałem, pobierałem pliki z AppleBlog - nic nie pomaga.

#33 m4rcel

m4rcel
  • 32 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 07:16

Witajcie, Wczoraj zrobiłem pomyślnie Update do 3.0 na iPhone 3G, Skonfigurowałem MMS..Działa Skonfigurowałem Tethering Plikiem dla Plusa z tego tematu..Działa Ale od wczoraj jak próbuję sprawdzić np stan konta *100# pojawia się komunikat: Błąd wykonywania żądania Brak dostępu do sieci Nie wiem czy to przez sam Update czy też przez ustawienia, może ktoś spotkał się z takim problemem? Komunikat pojawia się nawet jak chcę sprawdzić stan pakietów. Nadmienię że wszystko inne działa MMS-a testowego wysłałem (nie mogłem się powstrzymać;) Internet po 3G działa, dzwonić można. Będę wdzięczny za jakieś informację, Pozdrawiam.

#34 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:31

W Plusie wszystko ładnie działa - jeżeli chodzi o modem ale jak skonfiguruje w danych przez siec ustawienia do mms'a czyli apn zmienie na mms.plusgsm.pl i zresetuje iphone'a to jak włączę modem internetowy to nagle on znika z ustawień iphona :( nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić!!

#35 Zehir

Zehir
  • 4 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:54

Błąd wykonywania żądania
Brak dostępu do sieci

Od kilku dni jest duża awaria nowej platformy billingowej Plusa. Nie jest to wina softu ;)

Polecam - [url=http://www.telepolis.pl/news.php?id=15163]Problemy z doładowaniami w Plusie - TELEPOLIS.PL[/url]

#36 m4rcel

m4rcel
  • 32 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 08:54

Witaj, Masz rację, jak zmieniłem APN: Internet na APN: mms.plusgsm.pl To MMS działa i można sprawdzić stan konta, ale chyba jako modem telefon nie działa wtedy:)

#37 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:05

dokładnie w telefonie jak zmienisz apn mmsu na mms.plusgsm.pl to mms'y działają ale nie chce działć modem po prostu znika z ustawień telefonu... znacie rozwiązanie ?

#38 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:07

Czy komukolwiek na iP 2G działa tethering? Jeśli tak to poproszę o info gdzie macie wpisane dokładnie co itp. bo nie chce mi ruszyć na dwóch iPkach.

#39 makler

makler
  • 29 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:05

Witam, Może ktoś ma pomysł co zrobić w oto takiej sytuacji: Mam mmobile MSM działa necik działa, ale ale gdy klikam funkcę konfiguracja modemu wyskakuje "Aby włączyć funkcję modemu na tym koncie, poproś carier" Dodam że nie pomaga instalacjo profilu czy to przez wysłanego wcześniej emaila czy bezpośrednio ze stronki, ani też przez wyzerowanie ustawien w zakładce (dane przez sieć komórkową) any ideas? Pozdrawiam

#40 abuk

abuk
  • 14 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:10

Po zainstalowaniu 3.0 na 3G od Ery z oficjalnie zdjetym simlockiem nie pojawila sie zakladka do konfiguracji MMS. Po wgraniu profilu z help.benm.at zaczal dzialac net i tethering (przez kabel i bt), po wgraniu profilu dla Orange z tego tematu rowniez MMSy zaczely dzialac. Polecam.

#41 makler

makler
  • 29 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:17

z help.benm.at jaki najpierw progil zainstalowales era ? a pozniej orange ? czy masz dwa profile.. ?

---- Dodano 18-06-2009 o godzinie 11:26 ----
dalej nie działa po instalce profili ze stonki help.benm.at instalowałem je oddzielnie, restarcik instalka restarcik i dalej po kliknięciu na konf.modemu wyskakuje żebym skontaktował się z moim operatorem..

#42 micha_pl

micha_pl
  • 179 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:48

Czy komukolwiek na iP 2G działa tethering?

Jeśli tak to poproszę o info gdzie macie wpisane dokładnie co itp. bo nie chce mi ruszyć na dwóch iPkach.

Przyłączam sie do pytania, choć wydaje mi się ze bedzie duuuży problem z iPhonem 2G i udostępnianiem netu....

#43 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:13

może mi to ktoś łopatologicznie wyjaśnić gdyż próbuje tego samego na moim 3g z pliczkiem w sieci o2 uk ale itunes nie pozwala mi wybrać tego pliku do załadowania. mam soft 3.0 golden master i itunes 8.2 na zaktualizowanym leo .

wystarczy wpisac tą komende w terminalu i mozna wgrać plik ipcc przez iTunes

defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

#44 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:19

W Plusie wszystko ładnie działa - jeżeli chodzi o modem ale jak skonfiguruje w danych przez siec ustawienia do mms'a czyli apn zmienie na mms.plusgsm.pl i zresetuje iphone'a to jak włączę modem internetowy to nagle on znika z ustawień iphona :( nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić!!

no a mi mmsy pomimo wgrania tego pliczku i wpisania ręcznie w ustawieniach zamiast internet -mms.plusgsm.pl nie działają i nawet chyba nie zamierzają, ale chociaż modem mi nie ginie...
jeszcze czegoś mogę sprobować... tylko inwencja twórcza mi się konczy

poddaję się... jak ktoś czegoś nie wymyśli to chyba nijak nie ustawię tych mmsów... to jest takie ciche wołanie o pomoc.

#45 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:42

no a mi mmsy pomimo wgrania tego pliczku i wpisania ręcznie w ustawieniach zamiast internet -mms.plusgsm.pl nie działają i nawet chyba nie zamierzają, ale chociaż modem mi nie ginie...
jeszcze czegoś mogę sprobować... tylko inwencja twórcza mi się konczy

poddaję się... jak ktoś czegoś nie wymyśli to chyba nijak nie ustawię tych mmsów... to jest takie ciche wołanie o pomoc.

A skąd masz plik wgrany? bo ja jak zmieniam dane tych mmsów to mi ginie od razu modem...

#46 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:45

A skąd masz plik wgrany? bo ja jak zmieniam dane tych mmsów to mi ginie od razu modem...

plik mam wgrany z tego wątku.

(już chyba wolałabym znikający modem niż zupełny brak mmsów...)

#47 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 13:18

potwierdzam-> opertaor plus, iphon3g bez sima, soft 3.0- po wgraniu ustawien kilka postow wstecz w tym temacie (email z zalacznikeim na iphone) jest modem i dziala po BT (po usb nie testowalem) ale mms nie wysylaja sie. Po zmianie apn z internet ( wustawieniach mms tylko) na mms.plusgsm.pl mms dzialaja a opcja modem jest widoczna tylko do momentu proby polaczenia z laptopem-> znika i modem niet :(( Moze ktos znajdzie wlasciwe ustawienia.......bo chyba oto chodzi.

#48 lan-bit

lan-bit
  • 2 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 13:19

Witam kolegów. U mnie to było tak mam w Plusie karte. Wprowadziłem ustawienia do mms i dzialają od razu. Co do tego modemu to nie miałem go w zakładce sieci. Kiedy była karta Ery to się pojawiło. Zadzwoniłem do nich i poprosiłem o aktywację po 30 minutach już był dostępny. Teraz mam kartę plusa i nie mogę połączyć się z komputerem po BT. Cały czas woła jakiś sterowników. Jak to zrobić aby to chodziło. Proszę o jakieś info.

#49 fatboyx

fatboyx
  • 4 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 18 czerwca 2009 - 15:10

Mam dokładnie taką samą sytuację jak klimsonpl. Ja pokombinowałem trochę z tymi plikami i tu [url=http://www.erodov.com/forums/mms-tethering-working-iphone-3g-ipcc-included/21544-page2.html]MMS, Tethering working on iPhone 3G (IPCC Included) - Erodov[/url] znalazłem jakie mogą być wartości dla pola z opisu wynika, że w plusie powinniśmy mieć wpisane tak:

apn
www.plusgsm.pl
type-mask
49
username

apn
mms.plusgsm.pl
type-mask
4
username

Czyli pierwszy wpis dla Tethering i internet w telefonie, a drugi dla MMS. Problem w tym, że w większości plików konfiguracyjnych jest tam wartość ujemna :/ -8 albo -2

Tak czy inaczej wszelkie próby kończą się fiaskiem bo zawsze mam tą samą wartość zarówno w polu APN dla MMSów jak i w polu APN dla internetu. Po zmianie tego MMSowego APN przestaje automatycznie działać modem.

#50 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 15:25

Wejdźcie na stronkę help.BenM.at - Mobileconfigs für dein iPhone | BenM.at z poziomu iPhona i tam będziecie mieli wszystkie profile. U mnie nadal nie działa. Może dlatego, że ma kartę normalnie włożoną z Playa a do tetheringu wkładam Plusa... W każdym razie, gdy kartę plusa mam w iPhonie i ustawienia APN zrobię jak dla plusa to i tak nie działa :-(
Chyba trzeba zrobić po prostu odtwórz...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych