Dzisiaj znowu trochę pojeździłem (m.in tą samą trasą do pracy i z pracy). W pierwszą stronę nie zasygnalizował fotoradaru (ani dźwiękiem, ani ikonką na mapie), ale spowrotem już ten fotoradar był
Poza tym, nie pokazało innego fotoradaru (który np Navigon widzi). Ale wydaje mi się że to już jest problem w samym sofcie i wczytywaniu POI i map. Tak w ogóle to mapy wydają się być aktualne, ale widziałem już kilka uliczek których nie ma... Baza hoteli w POI też jest bardzo słaba. No i ciągle opóźnienie w pokazywaniu pozycji na mapie!!. Też jest to trochę podejrzane, bo zauwazyłem dzisiaj gdy jechałem główną ulicą prosto, to raz uliczka z lewej prostopadła była pokazana w czasie "rzeczywistym" a zaraz potem uliczka po prawej była opóźniona o jakieś 20 - 30 metrów.. Wydaje mi się, że rzeczywiście ktoś tam dał dupy w TT i pośpieszyli się z produktem strasznie a to tylko na swoją niekorzyść. Pośpieszyli - to tak z przymknięciem oka, bo TT już ponad rok temu mówił że posiada gotowy program do iPhona
Program, który ani troszkę nie może zagrozić np Navigonowi. A szkoda, bardzo sobie ceniłem firmę TT i ich produkty. Zawsze były wyznacznikiem pewnych standardów i kierunków w których powinny się rozwijać inne firmy. Tymbardziej jestem zniesmaczony, bo miałem ostatnio okazję zobaczyć TomToma 7 i byłem bardzo mile zaskoczony całokształtem i takiego czegoś oczekiwałem w iPhonie. Niestety się troszkę zawiodłem. Ale trzymam mocno kciuki że TomTom poprawi swoje błędy
Podtrzymuje moje zdanie i uważam, że Navigon spisuje się zdecydowanie lepiej niż TomTom. Asystent pasa ruchu, widok rzeczywisty zjazdów na autostradach, większa ilość POI, mapy praktycznie bez większych zastrzeżeń, działa płynnie na rondach i skrzyżowaniach (nie to co TT). Może ktoś pomyśli że to tylko moje subiektywne odczucia i TT jest naprawdę świetnym programem, więc proszę poczytać inne fora i opinie w Apple Store i zobaczycie że nie jestem sam. DO póki nie zrobią update to do tego momentu TT nie włączę