Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#126 kaplasak

kaplasak
  • 12 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 12:44

No i bądź tu mądry i wybierz co kupić ?!?
Nie mogę się zdecydować czy kupić TT czy Navigon.
Ten asystent pasa ruchu mnie trzyma przy Navigonie a do TT mam sentyment bo zawsze miałem w aucie wersje nie na komórkę.
A JB i zassanie plików z Torrenta NIE ZROBIĘ.
JB bawiłem się jak miałem iP 2G i już mi się nie chce kombinować.

Kto używa Navigona w Warszawie ?
Są numeracje budynków ?
Gdzieś czytałem, że nie wszystkie budynki mają. I nie wiem czy numeracja budynków jest w 10 % czy 90 %

Edit:
No i mamy jeszcze upgrade Navigona
[url=http://www.gpsblog.pl/teraz-mobilenavigator-na-iphonea-jeszcze-lepszy]Teraz MobileNavigator na iPhone’a - jeszcze lepszy | Aktualności, testy i ciekawostki ze świata GPS[/url]

NAVIGON w Warszawie to pomyłka bloki 10 letnie i .....klapa niema

#127 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 13:20

NAVIGON w Warszawie to pomyłka bloki 10 letnie i .....klapa niema

TT nie ma w Poznaniu 15 letnich wieżowców (Os.Orla Bialego 76)
Na każdej mapie (szczególnie tworzonej na zachodzie) są problemy. Podobnie jak wciskanie asystenta pasa ruchu na polskich drogach.
Ale jak na razie nie ma co porównywać, bo TT z polską mapą na iP nie ma.

pozdrawiam

#128 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 13:29

Mystik, dużo racji jest w tym co piszesz. Niestety.

#129 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 20 sierpnia 2009 - 15:21

Dzisiaj zakupiłem TomTom'a w wersji na UK i Irlandie i jestem po pierwszej jeździe testowej, więc o to moje pierwsze wrażenia (w porównaniu do Navigona): - kolorystycznie niczemu sobie, chociaż osobiście Navigon jest przyjemniejszy dla oka - obsługa i menu, bardzo intuicyjne, bardziej rozbudowane niż w Navigonie, wszystko jest pod ręką. - czytałem na forum że TT chodzi płynniej niż Navigon a to tylko stek bzdur, oby dwa klatkują praktycznie tak samo. - jeśli chodzi o mapy na UK to po chwili jazdy wydaje się że TT ma bardziej aktualne i zaznaczone ściezki itp - przycinanie na rondach i skrzyżowaniach na niekorzyść TT. Przy wjeździe na rondo nawigacja w TT się zatrzymuje żeby zaraz "skokami" dogonić aktualną pozycję. Dodam też że całą drogę TT pokazywał moją pozycję za późno (o jakieś 20 - 30 metrów) co jest dziwną sprawą. Navigon pokazuje aktualne położenie z bardzo dużą dokładnością. Podsumowując: za Navigona z mapami na całą Europe zapłaciłem troszkę mniej niż za TomToma dla UK-Ireland. Uważam, że TomTom zrobił naprawdę dobrą nawigację i intuicyjną, ale Navigon jest też dobrym programem i chyba odpuszcze sobię (na dzień dzisiejszy) kupno dodatkowych TomTomów żeby skompletować pełną mapę Europy.

#130 piasek82

piasek82
  • 27 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 22:57

jesli jest tu ktos z UK badz Irlandi to jedyne co moge polecic to jest to tomek sprawda sie w zajeb... odswiezanie 3 razy szybsze niz w navigonie . 10 razy szybsze niz z Sygic . pelna wersja wyszukiwanie po post codzie jedyne czego mi brak to zmiany trasy z najszybszej na najkrutsza ale to w sumie pikus plusem tez jest dokupienie car kitu ktory przyspieszy go jeszcze bardziej i doda zestaw glosnomowiacy wraz z ladowarka a i zapomnial bym dodac ze w tomku sa tez juz od reazudodane fotoradary !!

#131 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 20 sierpnia 2009 - 23:24

Twoj przedmowca ma inne zdanie.
Radary- sa tez w Navigonie- nic nowego.
W komentarzach w AppStore kupujacy skarza sie na opoznienia w pozycjonowaniu- tak jak Twoj przedmowca -
Piesek82-masz to samo ?
Aha- w Nawigonie mam cala Europe a Ty ?
Dołączona grafika
co pokaze Ci w takiej sytuacji TT ? Mozesz zrobic screana ?
Bo tu masz zjazd z autostrady na inna ale 2 do wyboru- poprowadzi Cie tak precyzyjnie jak Navigon ?
Ps- Piasek- nie Piesek- sorry...

#132 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 10:34

Uzywalem Sygica, ma super interfejs, lecz niestety gps co jakis czas wariuje na maxa, nie moze zlapac fixa i mapa sie kreci jak karuzela. (czy u Was tez to wystepuje ?) Obecnie uzywam Navigona - duzy plus za dokladne mapy i adresy oraz nadążający gps. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie najwieksza zaleta w iphone'owej nawigacji to mozliwosc sluchania muzyki z ipoda w czasie nawigacji. W Navigonie dziala to wysmienicie, pieknie sciszajac muzyke na czas komunikatow. Pytanie do uzytkownikow Tomtoma: jak to wyglada w TT ?

#133 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:08

Dodam jeszcze cos od siebie :) Wczoraj wyznaczylem trase do Galway (ROI) i pojechalem w innym kierunku. TomTom prowadzil mnie przez podjazdy sasiadow, osiedla zamkniete, jak juz przedmowcy wspomnieli opoznienie okolo 20m+- (TT pokazywal ze jestem przed skrzyzowaniem a ja juz dawno za;/). To byl najgorszy zakup. Nie polecam dla ROI

#134 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 21 sierpnia 2009 - 23:21

Dzisiaj znowu trochę pojeździłem (m.in tą samą trasą do pracy i z pracy). W pierwszą stronę nie zasygnalizował fotoradaru (ani dźwiękiem, ani ikonką na mapie), ale spowrotem już ten fotoradar był :) Poza tym, nie pokazało innego fotoradaru (który np Navigon widzi). Ale wydaje mi się że to już jest problem w samym sofcie i wczytywaniu POI i map. Tak w ogóle to mapy wydają się być aktualne, ale widziałem już kilka uliczek których nie ma... Baza hoteli w POI też jest bardzo słaba. No i ciągle opóźnienie w pokazywaniu pozycji na mapie!!. Też jest to trochę podejrzane, bo zauwazyłem dzisiaj gdy jechałem główną ulicą prosto, to raz uliczka z lewej prostopadła była pokazana w czasie "rzeczywistym" a zaraz potem uliczka po prawej była opóźniona o jakieś 20 - 30 metrów.. Wydaje mi się, że rzeczywiście ktoś tam dał dupy w TT i pośpieszyli się z produktem strasznie a to tylko na swoją niekorzyść. Pośpieszyli - to tak z przymknięciem oka, bo TT już ponad rok temu mówił że posiada gotowy program do iPhona :) Program, który ani troszkę nie może zagrozić np Navigonowi. A szkoda, bardzo sobie ceniłem firmę TT i ich produkty. Zawsze były wyznacznikiem pewnych standardów i kierunków w których powinny się rozwijać inne firmy. Tymbardziej jestem zniesmaczony, bo miałem ostatnio okazję zobaczyć TomToma 7 i byłem bardzo mile zaskoczony całokształtem i takiego czegoś oczekiwałem w iPhonie. Niestety się troszkę zawiodłem. Ale trzymam mocno kciuki że TomTom poprawi swoje błędy :) Podtrzymuje moje zdanie i uważam, że Navigon spisuje się zdecydowanie lepiej niż TomTom. Asystent pasa ruchu, widok rzeczywisty zjazdów na autostradach, większa ilość POI, mapy praktycznie bez większych zastrzeżeń, działa płynnie na rondach i skrzyżowaniach (nie to co TT). Może ktoś pomyśli że to tylko moje subiektywne odczucia i TT jest naprawdę świetnym programem, więc proszę poczytać inne fora i opinie w Apple Store i zobaczycie że nie jestem sam. DO póki nie zrobią update to do tego momentu TT nie włączę :)

#135 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 12:34

Wyczytalem na pda.pl ,ze w najbliższym czasie TT zasypie AppStore updateami. Wiedza rzekomo co "spipczyli" i jak najszybciej chcą to poprawić. Ale to żadne wytlumaczenie. Mam w dupie bycie krolikiem doswiadczalnym.

#136 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 14:31

Wyczytalem na pda.pl ,ze w najbliższym czasie TT zasypie AppStore updateami. Wiedza rzekomo co "spipczyli" i jak najszybciej chcą to poprawić. Ale to żadne wytlumaczenie. Mam w dupie bycie krolikiem doswiadczalnym.

Lepiej być królikiem doświadczalnym i mieć tego świadomość, niż użytkownikiem robionym w konia.
Producent TomTom-a wie, że spartolił, ale chce to naprawić najszybciej jak się da. A ile jest firm, które wiedzą, że wypuściły bubel i udają, że wszystko jest OK?

Tak, że nie podnoś sobie ciśnienia. Jezeli kupiłeś TomTom-a, to nie wyrzuciłeś pieniędzy w błoto.
Zresztą mapy Polski nadal nie ma. Jak wypuszczą, to już będzie dobrze działający system.

pozdrawiam

#137 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 14:53

Znaczy to "najszybciej jak się da" to kolejny lot wokół słońca? Bo "już za chwileczkę, już za momencik" było w okolicach września/października 2008. Nie rozumiem jakie to fakty, każą przypuszczać, że "najszybciej jak się da" nie będzie za kolejny rok. Nie traćcie Panowie kontaktu z rzeczywistością. Bo widzę, że po programistach zaczynają na Was eksperymentować pijarowcy.

#138 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 15:37

Oczywiście ,ze nie kupiłem. Jak tylko wyjdzie Eastern lub Central to najpierw sciagne wersje crackowana a pózniej podejme decyzje o zakupie.

#139 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 17:38

Nowa animacja TomTom
YouTube - New! TomTom for iPhone - turn-by-turn navigation for iPhone is here!

#140 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 22 sierpnia 2009 - 20:29

Mystik: skąd wiesz, że są świadomi że wydali bubel? Powiedzieli Ci? Przyznali się, że spartolili oprogramowanie? Przeprosili kogokolwiek za źle wydane pieniądze? Napisz skąd masz takie informacje? :)

#141 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 21:45

Mystik: skąd wiesz, że są świadomi że wydali bubel? Powiedzieli Ci? Przyznali się, że spartolili oprogramowanie? Przeprosili kogokolwiek za źle wydane pieniądze? Napisz skąd masz takie informacje? :)

Z tego co napisał sam Dziadek, któremu odpowiadałem.
Przeprosili. Hahahaha. No nie bądź naiwny. Microsoft przepraszał za Milenium lub Vistę?
A po drugie, każda poważna (a za taką uważam producenta Tomtom-a) firma, obserwuje zachowanie się wydanej aplikacji i uwagi użytkowników. Tylko każda reaguje na to w inny sposób. Dlatego napisałem, że w przypadku akurat Tomtom-a jest szansa na szybką poprawkę.
Czas pokaże kto miał rację i jak to się wszystko skończy.

pozdrawiam

PS. Kupiłeś Tomtom-a na iPhona?

#142 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:14

Tak kupiłem TomToma i kupiłem Navigona.

#143 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:29

Tak kupiłem TomToma i kupiłem Navigona.

Kupiłeś z uchwytem czy bez?

pozdrawiam

#144 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:34

Bez, w sumie nie wiedziałem że już sprzedają uchwyty

#145 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:46

A po co 2 programy do nawigacji kupiles ? Nie uważasz tego za marnotrastwo pieniędzy ?

#146 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:59

Nie mam problemu z pieniędzmi ;)

#147 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 22 sierpnia 2009 - 23:46

ja tez nie- i nie o to chodzi- nie zrozum mnie zle- tyle ze 200 euro na dublujace sie programy... w telefonie ktory za 2 lata zmienisz ? Kupiles te 2 programy na-raz ? Czy np rozczarowales sie Navigonem i kupiles TT ? To juz chyba wolalbym za te pieniadze kupic osobna navi od TT ktora bedzie zawsze lepsza od takiej w telefonie. Ps- teraz sobie jeszcze uchwyt dokup za kolejne 100 € i navi w Twoim telefonie bedzie drozsza niz sam telefon :-)

#148 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 23 sierpnia 2009 - 01:58

Widać ze "kupił pobrał." ale nie w appstore hha śmieszni ci ludzie są teraz... chłopie twardo trzymaj.. kupiłeś 2 navi haah..

#149 Dogs

Dogs
  • 141 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 04:20

Ja mam TomToma w stanach i wydaje mi sie ze bez uchwytu to nie ma co kupowac. Wydaje mi sie, ale to moze tylko mi, ze program ma czasem problem z namierzeniem i jest w "plecy" o jakies 200 metrow. Zobaczymy jak bedzie z uchwytem. Z tym dodatkiem powinno byc jak w zwyklej nawigacji kupowanej osobno.

#150 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:09

Jeżeli komuś coś tu śmierdzi powinien zgodnie z prawem złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury. W innym przypakdu dajcie na luz z tymi docinkami. Jesteście tacy "bez winy" zawsze i wszędzie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych