Z tego, co udało mi się wywnioskować metodą empiryczną, wiatraki startują z dużym lagiem.
U mnie czasami reakcja wiatraków pojawiała się powyżej 100 stopni (co MBP Alu znosi całkiem przyzwoicie tak swoją drogą). FanControl jest faktycznie dobrym rozwiązaniem, można ustawić sobie samemu sposób reakcji wiatraków na temperatury (u mnie np. wskakują już na 3-4 tyś. RPM przy temperaturze powyżej 60 stopni).
Wracając do tematu, czy ktoś zauważył jeszcze jakieś problemy z aktualizacją? Ja swoją dzisiaj będę przeprowadzał (wczoraj w nocy przegapiłem, bo walczyłem z Win 7 RC 64-bit i sterownikami BootCamp).
No i jaka jest wersja XQuartz po aktualizacji, bo czekam na poprawki kodu GLX, żebym znów mógł wrócić do swoich obowiązków jako maintainer pakietów w WINE. 
POnad 100stopni. Dżizus. Tylko wydaje Ci się, że znosi to dobrze. To by mu znacznie skróciło życie. Żadne podzespoły elektroniczne nie lubią wysokich temperatur. Pal licho procesor, który jako tako to zniesie- choc pewno tez w końcu padnie.
Bateria lubi do 40stopni.
Też używam fancontrol, bo apple spaprało chłodzenie. Mój laptop by sie stopił gdybym nie używał FC. Bo bez tego programu przy nic nie robieniu mogło być 70 kilka stopni.
W logicu potrafie go obciążyć na maksa na długi czas, a dzięki FC temperatura to góra 70stopni- co i tak wydaje mi się sporo porównując do PC laptopów, które miałem.
A wracając do upadatu. Robił go ktoś z kręgów muzycznych?
U mnie wszystko działa więc póki co nie będę ryzykował. Z 10.5.6 bywały u niektórych problemy. U mnie git.