Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
476 odpowiedzi w tym temacie

#126 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 04 kwietnia 2009 - 23:36

Sam sobie przeczysz.

Nie chodzi tu o jedno urządzenie a cały rynek zapsypywany coraz to lepszymi rozwiązaniami. Poprzednik użył Palm Pre jako jedynego konkurenta iPhone co nie jest prawdą. Rynek jest pełny (HTC, BlackBerry, Nokia, Samsung, itd.). Czytaj uważnie i otwórz oczy.

#127 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 00:01

No może przesadziłem. Ale jak to mawiają: misujecie mojego pointa. A mój point jest taki, że wykastrowany bluetooth czy obcięcie voip nie wynikały z ograniczeń technicznych, technologicznych czy polityki pozycjonowania produktu, a tym samym "powinny" nie zależeć od konkurencji. Najwyraźniej jednak moralność Jabłuszka nie jest taka betonowa. To co wczoraj było złem (bo tak) dzisiaj jest dobrem inaczej... ba... być może nawet wspaniałomyślnością. Hehe... po pokazie nawigacji na Pre czekam aż PR'owcy Apple rąbną w najbliższym tygodniu niusem o jakimś sygic'u na iphona.

#128 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 05 kwietnia 2009 - 17:53

Ja miałem problem nawet po aktualizacji Mobile Substrate. Nie mogłem się zalogować bo bo zaraz wywawlało mnie do SB. Po odinstalowaniu Clippy wszystko jest ok. Zalogowałem się i mogę normalnie korzystać ze Skype'a. Zainstalowałem Clippy ponownie. Automatycznie teraz loguje do Skype'a ale dalej gdy chcę coś wpisać (np uzupełnić dane) to znów wywala do SB. Wniosek z tego taki, że nie działa Skype jeśli się ma zainstalowane Clippy (dziś nawet ściągałem aktualizację do niego) ale widocznie to nie był update związany ze Skype :/

#129 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2009 - 21:02

U mnie było tak że po pierwszej aktualizacji MobileSubstrate 0.9.2804-1 wszystko pieknie ruszylo, ale zepsulo sie odrazu po zainstalowaniu MobileSubstrate w wersji 0.9.2805-1. Zreszta taki przypadek opisuje Saurik(odnosnik jest na domowej stronie w Cydii). Podal tez kilka programow ktore moga powodowac problemy poniewaz nie uzywaja MobileSubstrate: - IntelliScreen - mAdvLock - mCoolPhone - MobileHook - MobileLog/iLog - Rock Extensions W moim przypadku problemem byl MobileLog(jedyny program z tej listy jaki mialem), w tej chwili Skype pracuje stabilnie przy włączonym Clippy. Moze komus sie przyda :-)

#130 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 21:55

Wniosek z tego taki, że nie działa Skype jeśli się ma zainstalowane Clippy (dziś nawet ściągałem aktualizację do niego) ale widocznie to nie był update związany ze Skype :/

wniosek nieuprawniony. Czytaj post 129 Lashe. U mnie problemy robił mAdvLock. Po wywaleniu, skype działa.

#131 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2009 - 21:56

Clippy? Niee - używam i Skype działa jak powinien. :)

#132 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2009 - 09:11

U mnie po wlaczeniu przyspieszania w Intelliscreen tez zaczelo działac poprawnie. Wczesniej mialem prblemy z brakiem stabilnosci i wywalaniem sie aplikacji

#133 Wildzone

Wildzone
  • 80 postów
  • SkądZG

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:55

Nie posiadam żadnych programów o których piszecie, że mogą powodować problemy ze skype. Zainstalowałem go razem z mobilet substrate zresetowałem szukałem problemu i nic. Cały czas mnie wywala i nie mam pojęcia czemu...

#134 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 07 kwietnia 2009 - 00:21

Widzę, że każdy ma inny problem ze Skype'em. U mnie teraz niby działa ok (posiadam Clippy) ale jak pisałem wcześniej nie mogę nic wpisać w pole tekstowe bo zaraz wywala do SB. Testowałem na różne sposoby i wiem, że problemem u mnie jest Clippy. Gdy go odinstaluję wszystko w Skype działa jak należy.

#135 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 kwietnia 2009 - 19:06

trzeba było nie robić dżeilbrejka

#136 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 kwietnia 2009 - 20:04

Czy w iPodzie touch 1 G będzie działał tryb głosowy w skype (słuchawki z mikrofonem) czy tylko mogę słuchać co kto do mnie mówi?

#137 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 08 kwietnia 2009 - 20:44

Jezeli masz mikrofon to raczej powinno dzialac. pozdro

#138 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 08 kwietnia 2009 - 23:51

Szczera odpowiedź ...

#139 auntie_alicia

auntie_alicia
  • 74 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 09 kwietnia 2009 - 01:19

E tam, bzdura. U mnie po jailbreaku chodzi absolutnie bez problemów. Wywala tylko, kiedy włączę go w backgrounderze. Więc nie siej zamętu, proszę :-)

---- Dodano 09-04-2009 o godzinie 02:23 ----

Ludzie co wy tu wypisujecie co wy myslicie ze zrobicie pirata po JB i myslicie ze bedzie wam wszytsko gralo jak na orginalnym zartujecie chyba mam orginalnego z salonu orange w abonamencie i wszytskie programy dzialaja cudnie Skype poprostu rewelacja wiec prosze nie pisac bzdur a dla PIRATOW! osobne forum powinno byc bo pisza bzdury

Pozdro.

Sam piszesz bzdury, synku. I licz się ze słowami.

#140 Stodola79

Stodola79
  • 19 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 08:51

U mnie jakos SKYPE chodzi bez problemów, nigdy mnie nie wywalil, zawsze mam polaczenie, PERFECT.

#141 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 09:31

u mnie tez.

#142 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 kwietnia 2009 - 22:55

U mnie Skype chodzi bez problemu na JB. Clippy w niczym nie przeszkadza.

#143 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:25

Skype vs. Skype iPhone pretenduje do miana rewolucyjnego, przełomowego urządzenia, jednak nie muszę chyba przypominać, że dopiero wersja softu 3.0 ma przynieść funkcjonalności, które powinny znaleźć się w finalnym produkcie dawno temu. Mimo wszelakich przeciwności losu - doczekaliśmy się Skype. Nie będę pisał tu na temat problemów związanych ze Skype na złamanych telefonach - sprawa jest dla mnie obca z racji na niechęć do używania Jailbreak'a - jednak, głosy dotyczące niestabilności Skype na iPhone z Jailbreak'iem pojawiają się. Oczywiście - jak zawsze znalazła się garstka twierdząca, że na ich iPhone'ach mimo Jailbreak'a działa wszystko rewelacyjnie - być może - nie zaprzeczę, nie potwierdzę. Niepokoi mnie sytuacja, że mimo wszystko jest sporo niezadowolonych użytkowników. "Łamanie" telefonów nie jest czymś nowym - nie dawno miałem okazję zapoznać się z łamaniem telefonów z telefonem Symbian - daruję sobie szczegóły - ale powiem, że telefon złamany / niezłamany zachowywał się identycznie. Wróćmy jednak do Skype i zastanówmy się, co tak naprawdę daje on nam na iPhone. Brak możliwości korzystania z niego przez sieci komórkowe według mnie jest porażką. Z jednej strony, urządzenie jakim jest iPhone reklamowane jest jako dedykowane do internetu, jednak jak przychodzi do korzystania, można... owszem, lecz tylko przy użyciu sieci WiFi. Takową funkcjonalność ma mój komputer stacjonarny, który mam na stałe zainstalowany i który niejako "zmuszony" jest do korzystania z sieci WiFi. Jaką zaletą może być używanie iPhone wraz ze Skype'm np. w domu. Fakt, że iPhone jest przenośny? Słuchawka bluetooth współpracująca z komputerem również byłaby przenośna. Czy może korzystanie z darmowych hotspotów sprawiłoby, że korzystanie ze Skype jest komfortowe? Zaręczam, że nie. Zdumiewający dla mnie był fakt, że nie można pobierać z AppStore (korzystając z sieci komórkowych) plików większych niż... co wydaje mi się też absurdalne. Czy posiadając iPhone (a nie iPod'a Touch) muszę mieć sieć WiFi lub korzystać z usług innych, by móc pobrać coś - legalnie i oficjalnie, coś za co zapłaciłem? Ową kontynuacja myślenia iNaczej jest Skype na iPhone. Zdaję sobie sprawę, że jego funkcjonalność jest ograniczona, nie chodzi on w tle i bardziej nadaje się jako argument do dyskusji z przeciwnikami iPhone, typu "No jak to nie ma, iPhone ma Skype". Gdyby w rzeczywistości Skype był tak obciążający dla sieci komórkowych - nikt inny nie oferowałby jego. Próbowałem z tym polemizować i użytkowniczka (o ile mnie pamięć nie myli) tego forum upierała się, że są straszne problemy w sieci Three-UK związane z logowaniem się do Skype oraz z użytkownikiem jego. Wykonałem połączenia w różnych warunkach - będąc w niepełnym zasięgu 3G, będąc w drodze, będąc w dobrym zasięgu HSDPA / 3G i ze Skype jestem bardzo zadowolony. Testowałem go uprzednio na telefonie INQ1, następnie na Sony Ericsson C510 - które to urządzenia wydają się mieć mniej mocy niż iPhone. Skype radzi sobie doskonale, a sam operator wspiera korzystanie ze Skype - zarówno do połączeń Skype to Skype, jak również połączeń Skype Out - z zastrzeżeniem połączeń wewnątrz kraju, co wydaje mi się zrozumiałe - kiedy płacąc za miesięczne użytkowanie internetu w telefonie 5 funtów - otrzymujemy 3 000 minut na Skype (oraz praktycznie nielimitowany dostęp do Live Messenger'a). Okazuje się, że jak się chce - to można - Skype najwyraźniej z tych czy innych powodów jest niewygodny dla iPhone, może dla samego Apple?

#144 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:41

no i?? jaki wniosek?? nie uwazam ze to fajnie ze skype w iphonie nie dzial w sieci komorkowej, ale chyba latwo jest zrozumiec ze nie mamy opcji prawie darmowego dzwonienia przez skype, gdzy firmy komorkowe zby wiele na tym tracily...

#145 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:42

-Skype niewygodny dla Appla? Nie widze zadnego uzasadnienia dla takiej tezy. Jesli juz to dla operatorow sieci komorkowych(np.niemiecki T-Mobile).

#146 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:50

Apple chyba ma jakieś pieniądze od AT&T, więc taki Skype może być i dla nich niewygodny.

#147 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:59

Skype nie jest aż tak strasznie obciążający dla iPhone - obciążenia są podobne jak w innych telefonach. Sieci niewspierające Skype dopuszczają się jawnego kłamstwa i nieuczciwości względem klienta - mowa tu o niemieckim T-Mobile. Od dawien dawna można korzystać w telefonach z różnego rodzaju VoIP i wcześniej sieci nie reagowały na to. Skype w iPhone będzie działać tak samo jak w innych telefonach/systemach, a jedyna różnica może być w funkcjonowaniu samej aplikacji np. częste zacinanie się. Bardzo dobrze piszesz. Taka "rewolucyjność" softu 3.0 mogła być od samego początku w iPhone. Usługa Push Notification mogła być już dawno. Cieszmy się jednak, że Apple w ogóle daje nam jakiekolwiek możliwości i rozwija swój system. Jeżeli chodzi o dzwonienie przez sieć komórkową to po prostu jest to już dla mnie absurd. Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w poborze prądu i zużyciem baterii między połączeniem 3G a WiFi? Wydaje mi się, że różnica jest tak mała, że mieści się w granicach błędu statystycznego, ale nie jestem znawcą, więc jeżeli ktoś z Forumowiczów sprawdzał kiedyś pobór mocy niech powie. Apple daje możliwość dzwonienia przez sieć tylko deweloperom-testerom? Normalni ludzie są gorsi, czy co? Tego nie rozumiem...

#148 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 kwietnia 2009 - 20:33

Skype na telefonie z JB chodzi (u mnie) bez problemu, dodatkowo mogę dzwonić (dzięki Voipover3g) przez 3G, tak więc cały ten elaborat jest spowodowany niechęcią do JB jak widzę :)

#149 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 10 kwietnia 2009 - 20:45

Apple chyba ma jakieś pieniądze od AT&T, więc taki Skype może być i dla nich niewygodny.

Jeżeli dobrze pamiętam - czytałem o tym, że każdy operator płaci(ł) jakąś część od każdej podpisanej umowy. Czy to rzeczywiście prawda?
Rozumiałbym, gdyby cały świat nie pozwalał na Skype na telefonach komórkowych - jednak, jeżeli jedni mogą inni nie mogą... to chyba coś jest nie tak.

no i?? jaki wniosek??
nie uwazam ze to fajnie ze skype w iphonie nie dzial w sieci komorkowej, ale chyba latwo jest zrozumiec ze nie mamy opcji prawie darmowego dzwonienia przez skype, gdzy firmy komorkowe zby wiele na tym tracily...

Jaki wniosek? iPhone to internet - w wielu przypadkach, internet bez ograniczeń. Dlaczego mam możliwość (chociaż też pewnie ograniczoną) oglądania YouTube?

Skype nie jest aż tak strasznie obciążający dla iPhone - obciążenia są podobne jak w innych telefonach. Sieci niewspierające Skype dopuszczają się jawnego kłamstwa i nieuczciwości względem klienta - mowa tu o niemieckim T-Mobile. Od dawien dawna można korzystać w telefonach z różnego rodzaju VoIP i wcześniej sieci nie reagowały na to. Skype w iPhone będzie działać tak samo jak w innych telefonach/systemach, a jedyna różnica może być w funkcjonowaniu samej aplikacji np. częste zacinanie się.

Bardzo dobrze piszesz. Taka "rewolucyjność" softu 3.0 mogła być od samego początku w iPhone. Usługa Push Notification mogła być już dawno. Cieszmy się jednak, że Apple w ogóle daje nam jakiekolwiek możliwości i rozwija swój system.

Jeżeli chodzi o dzwonienie przez sieć komórkową to po prostu jest to już dla mnie absurd. Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w poborze prądu i zużyciem baterii między połączeniem 3G a WiFi? Wydaje mi się, że różnica jest tak mała, że mieści się w granicach błędu statystycznego, ale nie jestem znawcą, więc jeżeli ktoś z Forumowiczów sprawdzał kiedyś pobór mocy niech powie. Apple daje możliwość dzwonienia przez sieć tylko deweloperom-testerom? Normalni ludzie są gorsi, czy co? Tego nie rozumiem...

Zaraz, zaraz... o czym mówimy? Dlaczego funkcjonowanie tej aplikacji to częste zacinanie się? Testowałem przez dłuższy czas Skype na iPhone i działa rewelacyjnie, ani zacinania się głosu ani problemów z samą aplikacją.
Nie tylko T-Mobile, a co za tym idzie - ERA nie wspiera Skype, ale też nie widzę nigdzie informacji, aby Orange wspierał iPhone + Skype aby na nim można było prowadzić rozmowy na Skype. Tak samo jest z siecią O2-UK, plan internetowy jest jasne, sprecyzowany - internet - bez ograniczeń... a jednak, Skype mogę używać w domu.
Wniosek... czyżby każdy operator był tak "wredny" - czy jednak można pokusić się o stwierdzenie, że to ograniczenia, które wyszły od samego Apple. (Jako przykład podałem ograniczenie wielkości aplikacji, którą możemy pobrać przez sieć komórkową).

Zadaję pytanie: DLACZEGO mając iPhone muszę mieć własną sieć WiFi?

Skype na telefonie z JB chodzi (u mnie) bez problemu, dodatkowo mogę dzwonić (dzięki Voipover3g) przez 3G, tak więc cały ten elaborat jest spowodowany niechęcią do JB jak widzę :)

Z takich czy innych przyczyn mogę NIE MUSIEĆ mieć Jailbreak'a. Apple nie ma nic przeciwko używaniu niezłamanych telefonów. Na temat perypetii związanych z Skype + iPhone + Jailbreak możemy poczytać wiele stron w stosownym temacie.
To co robisz, oznacza kolejne łamanie zakazów - nie tylko złamany iPhone - ale złamane też ograniczenia, które z jakiś przyczyn są ustalane. Skype na iPhone ma być tylko w sieciach WiFi, GaduGadu na iPhone TYLKO ma być płatne i nielegalne jest korzystanie z innych, konkurencyjnych rozwiązań... nie podoba się nam to? Z pewnością.

#150 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 10 kwietnia 2009 - 22:40

@ Nasedo. Zawsze jak widze twoj post to wiem, ze bedzie dlugi i nudny. Ja mam iPhona z 600 minutmai, nielimitowany interent i smsy..nigdy tego nie wykorzystuje w pelni. Ja wiem ty pewnie tak. i dlatego muisz miec skype dzilajacy przez siec komorkowa bo wszyscy twoji znajmoi siedza przed komputerami (albo innymi niezawodnie wspierajacymi skype sysemami) caly dzien i do siebie dzownicie. Jesli potrzebuje do kogos zadzownic to dzownie do niego na komorkwe/stacjonarny a nie na skype. Skypa uzywam jak dzownie do cioci z ameryki i zreguly jestem wtedy w domu ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych