Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store
Posted 31 March 2009 - 21:52
Posted 31 March 2009 - 21:59

Posted 31 March 2009 - 22:01
Posted 31 March 2009 - 22:18
Posted 31 March 2009 - 22:31

Posted 31 March 2009 - 22:41
Posted 31 March 2009 - 23:37
Posted 31 March 2009 - 23:51

Jesli macie problem jakikolwiek z applikacja proponuje wywalic i wgrac od nowa. Jesli iPhone sprawia w dalszym ciagu jakis klopot proponuje zresetowac do ustawien fabrycznych- poprostu jak komputer

Pozdrawiam Wszystkich

---- Dodano 01-04-2009 o godzinie 01:52 ----
A tak dla potwierdzenia applikacja Skype darmowa na App Store

Posted 31 March 2009 - 23:54
jestem ciekaw co na to angielska sieć "3" która do tej pory zyskiwała masę klientów oferując im darmowe rozmowy Skype bez konieczności podłączenia do WiFi
coś mi sie zdaje, ze ta aplikacja pomoże tylko zyskać klientów sieci O2 która jako jedyna w UK ma w swojej ofercie iPhony
A ja uważam zupełnie inaczej. O2 w tym momencie niczego nie zyska ponieważ Skype w iPhone to tylko półprodukt - jak można mówić o mobilności w urządzeniu które tylko może oferować Skype przez WiFi.
Ostatnio kilku moich znajomych sięgnęło po telefony sieci Three - nie zaś po iPhone. Rozmowy w "Three" przez Skype przy koszcie pięciu funtów miesięcznie przy ograniczeniu do 3 000 minut to jest coś. iPhone wraz ze Skypem niejako postawił siebie pod ścianą. Jest internet bez ograniczeń jednak nie ma Skype w sieci i nie aplikacji działającej w tle - wybaczcie... ale to nie to.
Posted 01 April 2009 - 00:01
A ja uważam zupełnie inaczej. O2 w tym momencie niczego nie zyska ponieważ Skype w iPhone to tylko półprodukt - jak można mówić o mobilności w urządzeniu które tylko może oferować Skype przez WiFi.
Ostatnio kilku moich znajomych sięgnęło po telefony sieci Three - nie zaś po iPhone. Rozmowy w "Three" przez Skype przy koszcie pięciu funtów miesięcznie przy ograniczeniu do 3 000 minut to jest coś. iPhone wraz ze Skypem niejako postawił siebie pod ścianą. Jest internet bez ograniczeń jednak nie ma Skype w sieci i nie aplikacji działającej w tle - wybaczcie... ale to nie to.
Hey
Owszem, zgadza sie tylko, ze internet slaby i rozmawianie przez skype wymaga niezłego czasem wysilku nagminny problem logowanie, nieraz nawet 30 min....
Skype ciagle udoskonala ja jestem pozytywnie nastawiona juz niedlugo bedzie mozna spokojnie rozmawiac. sa pewne ograniczeniczenia, ktopre niebawem znikna

Pozdrawiam
Posted 01 April 2009 - 00:31
Nie bardzo rozumiem. Czy masz na myśli internet przez sieć komórkową - konkretnie przez O2? Czy masz na myśli korzystanie ze Skype używając komputera/iPhone i czego tam jeszcze można do tego używać?Owszem, zgadza sie tylko, ze internet slaby i rozmawianie przez skype wymaga niezłego czasem wysilku nagminny problem logowanie, nieraz nawet 30 min....
Skype używam już dłuższy okres czasu - głównie na komputerze, jednak używając Skype w sieci Three - to naprawdę przyjemność. Czy korzystałem z modemu HSDPA czy też z telefonu z preinstalowanym Skype'm.Skype ciagle udoskonala ja jestem pozytywnie nastawiona juz niedlugo bedzie mozna spokojnie rozmawiac. sa pewne ograniczeniczenia, ktopre niebawem znikna
Posted 01 April 2009 - 08:51
Posted 01 April 2009 - 09:27
Posted 01 April 2009 - 09:39

przez sieć komórkową działa tylko na sofcie 3.0 beta
Posted 01 April 2009 - 10:16
Posted 01 April 2009 - 10:35
berko, przeczytaj cały wątek to się dowiesz
przez sieć komórkową działa tylko na sofcie 3.0 beta
CZyli tylko wifi, z czego wynika takie ograniczenie. Lezy to po stronie sprzetowej czy po prostu chodzi o to zeby ludzie nie mogli omijac operatora i rozmawiac za pol darmo ?.
Posted 01 April 2009 - 10:49
Internet w 3 'web mobile' jest słaby w związku z tym rozmowa przez skype bywa bardzo ciężka,skype wolno sie loguje, bywają duże opóźnienia w trakcie rozmowy niestety. Zdarza sie bardzo rzadko, ze jest dobra jakość. Usługa skype jest za darmo przez 90dni jak dobrze pamiętam po doladowaniu £5 internet ale jakosc taka sobie niestety
Pozdrawiam
Nie wiem gdzie korzystasz z internetu w sieci Three. W miejscach słabego zasięgu - jest słaby internet, w miejscach dobrego zasięgu dobry internet. Tam gdzie korzystam ze Skype w sieci Three nie spotkałem się z takim problemem, aby do Skype logować się pół godziny jak opisałaś to w swoim poprzednim poście.
Moje doświadczenia z kolei pokazują, że bardzo rzadko się zdarza że jakoś jest zła. Korzystam codziennie z usług trzech operatorów: O2-UK, T-Mobile UK oraz Three-UK i każda z sieci ma swoje plusy i minusy.
Używałem od dłuższego czasu modemu HSDPA i wiem, że w miejscach w których przebywam mam dobry zasięg, modem pokazywał mi praktycznie pełen zasięg przy połączeniu HSDPA - to był też powód dla którego zdecydowałem się również na telefon w sieci Three.
Podstawową różnicą na którą warto zwrócić uwagę jest fakt, że Skype w telefonach sieci Three działa w sieciach 3G / HSDPA, co czyni go bardziej mobilnym niż w przypadku iPhone.
Posted 01 April 2009 - 11:16
Posted 01 April 2009 - 12:31
A wiec polecam Nimbuzz - mozna tam gadac i na gg, icq czy jabberze a takze na topikowym skype.
---- Dodano 01-04-2009 o godzinie 12:50 ----
Edit:
Po aktualizacji mobilesubstrate wszystko dziala ok. Test dluzszej rozmowy dzisiaj wieczorem.
Posted 01 April 2009 - 15:10
CZyli tylko wifi, z czego wynika takie ograniczenie. Lezy to po stronie sprzetowej czy po prostu chodzi o to zeby ludzie nie mogli omijac operatora i rozmawiac za pol darmo ?.
To ograniczenie wynika niestety z niechęci operatorów, którzy podobno tracą profit. Według informacji w interneci niektórym udało się dokonać połączeń poprzez sieć 3G na iPhonie 3G. Pozostaje tylko kwestją*czasu, kiedy operatorzy zaczną filtrować i blokować Skype. Niemiecki Telkom już oficjalnie groził: nawet korzystanie, pomimo zapłaconego anbonamentu, ze Skype w sieci ich Hotspotów jest zabronione.
Posted 01 April 2009 - 20:55
Posted 01 April 2009 - 21:05
Posted 01 April 2009 - 21:31
Posted 01 April 2009 - 21:42
Posted 01 April 2009 - 23:35

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users