Seagate FreeAgent Desk i FreeAgent Go for Mac
Napisano 06 sierpnia 2009 - 12:42
Napisano 06 sierpnia 2009 - 15:50
Napisano 31 sierpnia 2009 - 12:57
Napisano 10 września 2009 - 02:21
a tym oto HDD 500GB pqi:
PQI Dysk HDD H550 2,5'' 500GB USB Turbo Boost White cena 409.00 PLN
Co myślicie, co będzie lepszym wyborem i dlaczego?
Napisano 10 września 2009 - 19:09
Co myślicie, co będzie lepszym wyborem i dlaczego?
Ten PQI ma tylko USB, więc lepszy będzie inny dysk z FireWire 400.
Dyski twarde 2,5 cala, FireWire+USB, USB+FireWire+eSata -
Na przykład Verbatim.
2.5'' Portable Hard Drive FireWire/USB 2.0 500GB | Przenośne twarde dyski | Verbatim Europe - Magazynowanie danych, materiały eksploatacyjne dla komputerów i zastosowań związanych z powielaniem obrazu
Napisano 10 września 2009 - 19:43
Napisano 26 września 2009 - 23:36
Napisano 28 września 2009 - 18:44
Czy stacja dokująca z zestawu:
wygląda tak ładnie jak na zamieszczonym obrazku?
Patrząc na zdjęcie, gdybym nie wiedział, że to Seagate byłbym skłonny powiedzieć, że to dzieło Apple'a.
Jak to się ma do rzeczywistości? Czy ta stacja dokująca jest naprawdę tak podobna pod względem dizajnu (a nawet identyczna) do Apple'a?
Czy ktoś mógłby przesłać mi real fotki tej stacji (nie mogę znaleźć w internecie)?
Podrawiam.
Napisano 28 września 2009 - 18:55
A ja mam pytanie i prośbę do kogoś kto posiada ten dysk:
Czy stacja dokująca z zestawu:
wygląda tak ładnie jak na zamieszczonym obrazku?
Patrząc na zdjęcie, gdybym nie wiedział, że to Seagate byłbym skłonny powiedzieć, że to dzieło Apple'a.
Jak to się ma do rzeczywistości? Czy ta stacja dokująca jest naprawdę tak podobna pod względem dizajnu (a nawet identyczna) do Apple'a?
Czy ktoś mógłby przesłać mi real fotki tej stacji (nie mogę znaleźć w internecie)?
Podrawiam.
Jam mam free agent go FW. Stacja dokująca wygląda podobnie, tylko ma jeden kabel na stałe (FW800) i nie ma gniazd ale wygląd całkiem podobny.
J
Napisano 20 października 2009 - 21:32
Napisano 20 października 2009 - 22:01
Witam wszystkich.
Wlasnie podlaczylam do mojego iMaca FreeAgent 1.5 TB i nie dziala bo jest to wersja dla windowsa tylko.
Kupilam go bo myslalam, ze roznia sie tylko tym, ze wersja dla maca ma lacze FireWire ale bedzie dzialal.
Czy moge go jakos uruchomic (poki co mam pozwolonie tylko na czytanie)?
Pozdrawiam:)
Sformatuj go na makowy system plików HFS+.
Napisano 21 października 2009 - 06:20
Sformatuj go na makowy system plików HFS+.
A mozesz polecic jakis soft do tego?
Boje sie go ruszac bo jesli cos pojdzie nie po mojej mysli i bede musiala go oddac to moga mi go nie przyjac w sklepie:/
Napisano 21 października 2009 - 07:36
A mozesz polecic jakis soft do tego?
Boje sie go ruszac bo jesli cos pojdzie nie po mojej mysli i bede musiala go oddac to moga mi go nie przyjac w sklepie:/
Co prawda opisy w Tigera, ale w Leo sie za duzo nie zminilo:
Formatting & Partitioning a Hard Drive in OS X
Napisano 21 października 2009 - 16:54
Napisano 21 października 2009 - 23:09
Ja bym wymienił na taki z FW800.Boje sie go ruszac bo jesli cos pojdzie nie po mojej mysli i bede musiala go oddac to moga mi go nie przyjac w sklepie:/
Weż też pod uwagę WD MyBook Studio.Postanowilam dorzucic te kilka euro i kupic tego macowskiego.
WD and Mac Overview
Najpierw sprawdż czy nie masz włączonego oszczędzania energii.Powiedzcie mi jeszcze tylko prosze czy jak go podlacze przez firewire to bede mogla, np ogladac filmy czy sluchac muzyki bez tej denerwujacej czkawki jak po kablu usb?
Napisano 22 października 2009 - 06:16
Ja bym wymienił na taki z FW800.
Weż też pod uwagę WD MyBook Studio.
WD and Mac Overview
Najpierw sprawdż czy nie masz włączonego oszczędzania energii.
Rozejze sie za tym WD jeszcze raz bo jak szukalam go kilka dni temu to nigdzie nie bylo
Oszczedzanie energii wylaczone, wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
Denerwujace to bo jesli chce cos obejrzec to musze przerzucac najpierw na dysk komputera.
Napisano 27 października 2009 - 13:07
Rozejze sie za tym WD jeszcze raz bo jak szukalam go kilka dni temu to nigdzie nie bylo
Oszczedzanie energii wylaczone, wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje.
Denerwujace to bo jesli chce cos obejrzec to musze przerzucac najpierw na dysk komputera.
z tego co wiem to ma wyjść już nowsza wersja tego dysku dlatego ciężko go znaleźć ciekawe tylko kiedy ta nowsza wersja będzie dostępna w sprzedaży
Napisano 16 listopada 2009 - 14:37
Napisano 17 listopada 2009 - 11:53
Co do wydajnosci FW/USB dla przecietnego zjadacza chleba nie ma roznicy (jak czesto wrzucianie setki Gigabajtow jednorazowo?)
Jak ktoś kupuje 1-2 TB dysk to właśnie po to żeby wrzucać na niego zdjęcia i filmy.
A testy pokazują, że FW800 jest 3 razy szybsze od USB 2.0.
Napisano 18 listopada 2009 - 13:37
Napisano 18 listopada 2009 - 18:12
Jak ktoś kupuje 1-2 TB dysk to właśnie po to żeby wrzucać na niego zdjęcia i filmy.
A testy pokazują, że FW800 jest 3 razy szybsze od USB 2.0.
co tam komu potrzeba... jak dla mnie przy kopiowaniu średnio 3GB/tydzień USB 2.0 jest w zupełności wystarczające :grin:
Napisano 18 listopada 2009 - 18:20
Pozdrawiam.
Najpierw informacja skierowana do Galway (kazdy dysk zewnetrzny pracujacy na windows bedzie i pracowal na MACU - jednak konieczne/wskazane jest wczesniejsze jego sformatowanie - proponuje podpytac google o szczegoly).
Wiem, ze to kwestia sformatowania ale trace wtedy na softwarze ktory jest dolaczany bo przeciez ten windosowski nie bedzie dzialal:)
Nadal jestem bez dysku-nigdzie nie moge znalezc tego seagate.
Zaczelam nawet szukac WD (wole seagate bo WD maja krotsza gwarancje ) ale z dostepnascia tez lipa:(
Napisano 25 listopada 2009 - 14:45
Napisano 25 listopada 2009 - 20:49
Nadal jestem bez dysku-nigdzie nie moge znalezc tego seagate.
Zaczelam nawet szukac WD (wole seagate bo WD maja krotsza gwarancje ) ale z dostepnascia tez lipa:(
Mam osobiście WD ze wszystkimi wtykami. Sam FireWire ma nad USB ogromną przewagę. Sam dysk WD natomiast ma następujące minusy:
- głośno pracuje,
- przenosi mocniej wibracje,
- światło statusu dysku/gadżet zdecydowanie za jasne i natarczywe,
- i najgorsza sprawa, otóż czasem się po prostu nie pojawia po restarcie/on-off komputerów i trzeba poprawnie zresetować na nowo. Chwila, ale wkurza.
+ Poza tym bardzo dobrzy sprzęt i uważam pieniądze za dobrze wydane.
Obecny sprzęt porównuje do Seagate, model Freeagent (na 99%), tylko USB.
Pozdrawiam
Napisano 27 grudnia 2009 - 12:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych