Windows 7 lepszy od Leoparda i jego następcy??
Napisano 27 marca 2009 - 13:08
Napisano 27 marca 2009 - 13:11
Napisano 27 marca 2009 - 13:13
Napisano 27 marca 2009 - 13:20
Napisano 27 marca 2009 - 13:24
Jest szybszy ,wydajniejszy ,zajmuje mniej pamięci i ma przmyslane rozwiązania takie jak np. rozpoznawanie pisma odręcznego ,możesz nawet bazgrać ,a 7-ka i tak rozpozna.
Stary, czy Ty palisz zioło na okrągło czy cierpisz na ICD10-F48.0?! W pierwsyzm poscie piszesz, że własnie trafiles na fajną stronkę o se7en, a teraz to co powyżej zacytowałem? Nigdzie nawet słowem nie zająknąłeś się na temat przeprowadzonych przez siebie testów, a walisz z grubej rury jaki to sieben jest wunderbarowny! Chyba nie naczytałes się ulotek by MS?
Napisano 27 marca 2009 - 13:26
Napisano 27 marca 2009 - 13:28
Rozpoznawanie pisma ręcznego jest od dawna w OS X pod nazwą Ink, więc widać zbyt dobrze systemu makowego nie znasz. Czy może mi podać konkretne przykłady większej szybkości, wydajności i zajmowania mniej pamięci? - "Z informacji przedstawionych przez koncern wynika, że do uruchomienia Windows 7 beta 1 niezbędny jest komputer wyposażony w procesor taktowany zegarem min. 1 GHz, co najmniej 1 GB pamięci RAM, 16 GB wolnej przestrzeni dyskowej, napęd DVD oraz karta graficzna obsługująca standard DirectX 9 i wyposażona w 128 MB pamięci."Jest szybszy ,wydajniejszy ,zajmuje mniej pamięci i ma przmyslane rozwiązania takie jak np. rozpoznawanie pisma odręcznego ,możesz nawet bazgrać ,a 7-ka i tak rozpozna.
To są te niewielkie wymagania?
Napisano 27 marca 2009 - 13:35
Napisano 27 marca 2009 - 13:37
Napisano 27 marca 2009 - 13:47
Rozpoznawanie pisma ręcznego jest od dawna w OS X pod nazwą Ink, więc widać zbyt dobrze systemu makowego nie znasz. Czy może mi podać konkretne przykłady większej szybkości, wydajności i zajmowania mniej pamięci? - "Z informacji przedstawionych przez koncern wynika, że do uruchomienia Windows 7 beta 1 niezbędny jest komputer wyposażony w procesor taktowany zegarem min. 1 GHz, co najmniej 1 GB pamięci RAM, 16 GB wolnej przestrzeni dyskowej, napęd DVD oraz karta graficzna obsługująca standard DirectX 9 i wyposażona w 128 MB pamięci."
To są te niewielkie wymagania?
OS zajmuje jakies 8/9GB na HDD (podejrzewam, ze mniej niz Leo, ktory w tej materii byl Vistopodobny - teraz nie mam laptopa, wiec nie sprawdze tego), smiga na 512 MB RAM: WindowSeven.eu - Test szybkości systemu Windows 7 w różnych ilościach MB RAM.
Konkretne przyklady - zainstaluj i sprawdz, porownaj z Vista. Co do OSXa to akurat net chodzi gorzej pod nim, zwlaszcza Wireless. Jezeli chodzi o wyglad to Leopard wyglada na nieco archaiczny juz.
Napisano 27 marca 2009 - 13:47
Napisano 27 marca 2009 - 13:48
(...) teraz jest inaczej ponieważ windows 7 zmienia wszystko i jeżeli okaże się taki jak ma być to dorównać mu będzie tylko mógł SnowLeopard
Łomatttko Polko! "Zmienia wszystko", "genialny jest" i w ogóle jesteśmy na skraju orgazmu. I to wszystko o systemie, którego de facto nikt jeszcze nie używa.
Z całym szacunkiem - że MS ma doskonały marketing, to wszyscy wiemy. A czy Win7 okaże się taką rewolucją - to zobaczymy, jak normalni uzytkownicy zaczną go uzywać. Życzę im jak najlepiej, ale ja pracowałem na różnych windowsach (poczynającod 3.1) przez 13 lat, a potem przesiadłem się na Maka i wreszcie mam wszystko, co mi potzebne do pracy i codziennego życia. Nie sądze, żebym przesiadał sie z powrotem na MS.
Poza tym rzeczywiście: toyhouk zaczyna od tego, że "gdzieś przeczytał", a stopniowo opisuje wszystko tak, jakby sam używał i to od jakiegoś czasu.
Napisano 27 marca 2009 - 13:53
Napisano 27 marca 2009 - 13:55
Napisano 27 marca 2009 - 13:55
OS zajmuje jakies 8/9GB na HDD, smiga na 512 MB RAM:
WindowSeven.eu - Test szybkości systemu Windows 7 w różnych ilościach MB RAM.
Konkretne przyklady - zainstaluj i sprawdz, porownaj z Vista. Co do OSXa to akurat net chodzi gorzej pod nim, zwlaszcza Wireless.
Używam OS X a wcześniej OS od wielu lat. Windowsa używałem tylko z racji pracy w firmie, gdzie był on wymagany. Zdedcydowanie stabilniej chodził OS X.
Porozmawiajmy za kilka miesięcy, jak już będziesz miał zainstalowanych więcej programów i rejestr trochę spuchnie.
Napisano 27 marca 2009 - 13:59
Napisano 27 marca 2009 - 14:07
Juz go uzywam pare miesiecy. Jak mam winic OS za niestabilnosc wywolana przez programy i drivery innych producentow - uzywam Windows Debuggera do takich rzeczy, a nie patrze sie jak ciele w BSOD.
Ale ja mam na myśli system dla zwykłych ludzi, a nie znających się na rzeczy. Przeciętny Kowalski nie ma pojęcia o logach systemowych, rejstrze itp. Dla niego ważne aby wszystko działało
Napisano 27 marca 2009 - 14:15
Napisano 27 marca 2009 - 14:19
Ale ja mam na myśli system dla zwykłych ludzi, a nie znających się na rzeczy. Przeciętny Kowalski nie ma pojęcia o logach systemowych, rejstrze itp. Dla niego ważne aby wszystko działało
OTÓŻ TO, że pozwolę sobie krzyknąć. Trafiłeś waść w sedno.
Ze wszystkich Wind, na których pracowałem, XP był zdecydowanie najsensowniejszy (właśnie z punktu widzenia przeciętego użytkownika, który komputera używa do pracy a nie do grzebania w rejestrach ;-)
Miałem XP legalny, stale aktualizowany, bez _żadnego_ lewego softu, chroniony antywirusem i firewallem, regularnie defragmentowany i czyszczony. I _mimo_to_ co jakiś czas miałem z nim kłopoty (coś się sypało, coś się krzaczyło, wieszało). A raz na jakis cas kłopoty były natyle poważne, że jedynym co mi pozostawało była reinstalacja systemu (czyli - w realiach Windowsowych - łącznie z całym softem najmarniej dzień w plecy).
Od roku pracuję na OS X - i nie wiem, co musiałby zrobić MS, żeby skłonić mnie do powtórnej przesiadki...
Napisano 27 marca 2009 - 14:24
Napisano 27 marca 2009 - 15:18
To już niech lepiej zostanie archaiczny niż ma być festyniarsko-dyskotekowo-pstrokaty z pseudo bajerami typu przezroczyste okna.Jezeli chodzi o wyglad to Leopard wyglada na nieco archaiczny juz.
Napisano 27 marca 2009 - 15:51
Vista też miała być taka rewelacyjna i mnie bardzo rozczarowała. Teraz podchodzę sceptycznie do produktów M$
nic nie mów o Viscie... kilka dni po premierze chciałem kupić Vistę, ale mi odradzili. Dziś mam Viste na iMacu i już wiem dlaczego odradzali Poza tym rzadko jej używam
Napisano 27 marca 2009 - 16:09
(...)Poza tym rzeczywiście: toyhouk zaczyna od tego, że "gdzieś przeczytał", a stopniowo opisuje wszystko tak, jakby sam używał i to od jakiegoś czasu.
Zacząłem od poznania opini innych i dowiedzenia się czegoś o W7 ,a teraz sam go używam już jakieś 3 miesiące.
Napisano 27 marca 2009 - 16:10
Napisano 27 marca 2009 - 16:15
Ja napisze coś co większości pewnie się nie spodoba, zwrócie uwagę że ostatnio jakość oprogramowania się zmienia zarówno w Apple jak i MS ale :
a) Windows się zmienia na lepsze
Mac OS X na gorsze
Podpisze się pod ty pierwszym ,a co do drugiego to Apple zapowiada ,że SnowLeopard mam mieć ponad 1000 nowości ,więc nie sądze żeby OS X zmieniał się na gorsze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych