Mobilne Gadu-Gadu na iPhone jest już dostępne w AppStore
Posted 19 March 2009 - 23:39
Posted 19 March 2009 - 23:59

Posted 20 March 2009 - 00:18
jeśli to prawda to wcale taki darmowy nie jest...
tyle czasu to robili
i jeszcze nie dopracowali
no bez jaj
jeszcze płatne!!
to już całkiem przegieli
Niestety nie. Zostaję przy Nimbuzz.
Pobieranie opłat za korzystanie z usługi jest dużym nieporozumieniem.
Na szczęście są lepsze programy gdzie mogę używać również inne komunikatory.
Opłaty? Wolne żarty...
To tylko niektóre z komentarzy osób oburzonych w związku z koniecznością płacenia za użytkowanie GaduGadu. Wersja "komputerowa" jest już tak najeżona reklamami, że chyba twórcy programu głodni nie chodzą... ale jak widać, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Palringo jest na tyle dobrym komunikatorem, że obsługuje GG na tyle dobrze, że nie ma potrzeby bawienia się w "COŚ TAKIEGO".
Nie mam nic przeciwko ponoszeniu opłat, jednak - jeżeli płacę - chcę widzieć sens tego. Zrozumiałbym, gdyby GG było płatne na każdą platformę - zrozumiałbym, gdyby Palringo było płatne również - jednak, nie widzę siebie jako płacącego za "abonament" na GG.
Dołączam się też do osób, które podobnie jak ja mieszkają na stałe za granicami Polski. Ja osobiście nie posiadam żadnego polskiego aktywnego numeru i nie widzę powodu, dla którego miałbym opłaty uiszczać SMSem typu premium.
Nie mogło też zabraknąć takiego głosu:
Ludzie na czyms gg zarabiac musi a wy robicie w pracy za darmo ? W windowsach sa reklamy tutaj lepiej zeby ich nie bylo bo zamula caly telefon wiec musza dac oplaty.
Skoro jestescie tacy oburzeni to siadac przy komputerze i pisac kod pare miesiecy lub lat a pozniej rozesliscie to za darmo po swiecie
Jeżeli GG musi na czymś zarabiać - to proponuję sprzedaż komunikatora. Cena promocyjna, to może 100 złotych? Przecież nad GG pracował sztab specjalistów - a 100 złotych, co to jest - szczególnie dla osób mogących pozwolić sobie na iPhone. A może pójdźmy krok naprzód? Posiadacz iPhone zapłaci za GG 200 złotych - jako swoisty podatek od luksusu.
Takie rzeczy... to tylko w Gadu. Dobranoc.
Posted 20 March 2009 - 00:45

Posted 20 March 2009 - 00:45
Posted 20 March 2009 - 01:20
Posted 20 March 2009 - 01:21
Posted 20 March 2009 - 01:56
Ciekawe, że GG w programach takich jak Palringo czy Nimbuzz działa bez płacenia za dostęp do serwera. Wszystko jest możliwe. Kierownictwo grupy GG wpadło na niestety kiepski pomysł, co będzie ich kosztować sporo potencjalnych klientów.
Wracając do GG. Skoro jest alternatywa, wcale nie gorsza i w dodatku darmowa, to ja nie widzę tutaj ŻADNEGO negatywnego przejawu przez który mógłbyś wstydzić się, że jesteś Polakiem. :roll:
Spoko jak chcecie korzystać i płacić wasza sprawa. Ale dla mnie osobiście to paranoja. Komunikator, za który trzeba płacić okresową kasę gdzie w normalnym świecie nie płaci się za połączenie do serwera. No ale to Polska więc trzeba wyciągać kasę i wmawiać sobie, że to tylko 9 zł. Zgadzając się na to sami takie tworzycie zachowania, że ktoś za takie rzeczy każe wam płacić.
Ja się zastanawiam czy ta aplikacja nie łamie regulaminu w appstore. W końcu free to free. A nie jakieś czasowe free.
Swoimi wypowiedziami udowadniacie tylko ze lamiecie regulamin GG w dodatku nie widzicie w tym nic negatywnego, to jest chore. Przeciez jestescie tacy prawi, tacy legalni [nie chodzi mi o te trzy osoby tylko o ogol]. Jak ktos cos zrobi, chociazby odrobine podobnego do produktow Apple, to zaraz jest ostra jazda bez trzymanki "co on sobie mysli, jak tak mozna, tylko klonowac potrafi". A sami lamiecie iP mimo ze to nielegalne, tak samo jak laczenie sie z serwerami GG programami firm trzecich. Zasada jest prosta, na kompie masz za free bo leca reklamy, na telefon masz platny w forme abonamentu bo nie masz reklam. A Apple moze im naskoczyc, klient GG jest za FREE. Platny jest tylko dostep do serwera uzywajac ORYGINALNEGO softu GG.
PS. proponuje tym wszystkim super legalnym przeczytac pkt. 11 regulaminu GG
Posted 20 March 2009 - 02:13

Posted 20 March 2009 - 02:34
Więc za co płacić? Cóż ma takiego w sobie, że warto?
Nic, pozatym iz mozna z czystym sumieniem powiedziec ze jest najwiekszym Polskim komunikatorem, to oferuje dokladnie to samo co inne, a nawet gorzej niz inne. I nikt nikogo nie zmusza do placenia, nie chcesz placic nie uzywaj. Co za ironia niedawno byl temat o OS X na PC, tam ktos napisal podobnie sformulawanie "nie stac cie na Maca, trudno nie bedziesz mial, ale stawianie OS X na PC jest nielegalne" lub cos w podobie. Tu jest podobnie nie chcesz placic uzywaj innego komunikatora, ale zapomnij o dostepie do sieci GG.
Posted 20 March 2009 - 03:34

Posted 20 March 2009 - 04:30
Posted 20 March 2009 - 07:02

Posted 20 March 2009 - 08:33
Posted 20 March 2009 - 08:44
GG pierwszy tydzień za free potem jest płatne, dla tych co nie wierzą. http://www.konto.gadu-gadu.pl/ potem przechodzicie w zakładkę Usługi, Moje Usługi, Subskrypcja Mobilnego GG.
No i co? Jak korzystales wczesniej z mobilnego gg na komorce, to cos tam masz. Ja nie korzystalem, zainstalowalem dopiero teraz na iPhone i w zakladce moje uslugi mam tylko bramke voip. I co teraz powiesz?
Posted 20 March 2009 - 08:52
Drogi Użytkowniku,
Mobilne Gadu-Gadu podlega takim samym opłatom za usługę jak wszystkie
inne wersje naszego komunikatora (zgodnie z cennikiem zawartym na
stronie [url]http://mobilne.gadu-gadu.pl)[/url].
Aby doładować Mobilne za granicą lub przy pomocy innego operatora należy
zalogować się na stronie [url]https://konto.gadu-gadu.pl/[/url] następnie przejść
od Usługi->Kup Usługi->Mobilne Gadu-gadu->Subskrypcja... wybrać
odpowiedni okres i zatwierdzić wybór. Oczywiście do wykonania tych
operacji niezbędne jest doładowanie konta na Głos. Można także poprosić
znajomego w Polsce, który posiada telefon w jednej z polskich sieci GSM
aby wysłał sms'a doładowującego Twoje konto GGM. W tym przypadku nie ma
znaczenia, z jakiego numeru telefonu, będzie wysłany SMS, liczy się
poprawnie wpisany numer GG.
Z poważaniem,
--
Krzysztof
Specjalista Wsparcia Technicznego
Dział Obsługi Użytkowników
GG Network S.A.
Al. Stanów Zjednoczonych 61; 04-028 Warszawa
e-mail: tech@gadu-gadu.pl; fora@fora.pl
Posted 20 March 2009 - 09:13
No i co? Jak korzystales wczesniej z mobilnego gg na komorce, to cos tam masz. Ja nie korzystalem, zainstalowalem dopiero teraz na iPhone i w zakladce moje uslugi mam tylko bramke voip. I co teraz powiesz?
i po co to cwaniaczenie? nie masz mobilnego gg bo go nie wykupiłeś.... po lewej masz "kup usługi" i tam już mobilne gg jest. "I co teraz powiesz?"
gdybym chociaż używał prarlingo to bym pewnie sobie to wykupił, ale na gg na iphone nie byłem od baaaardzo dawna, więc pewnie nie będę używał. trochę ponad 5 zł za 3 miechy to jakby chodzić po ulicy i zbierać miedziaki z ziemi ^^
Posted 20 March 2009 - 09:13
Jak dla mnie 5 zł na 3 miesiące za wolność*to nie dużo - bez przesady, przecież*to cena taka jak za 2 bilety na autobus...
każda firma musi na czymś zarabiać, taka jest prawda.
może i nie dużo, tylko ja bym im zapłacił max 1zł za to, bo dlaczego mamy płacić skoro miliony ludzi na PC ma to za free, do tego nie da się ukryć, że jest to wygodniejsze na PC
co do zarabiania, to uwierz mi, że na gg zarobili już tyle, że ani Ci, ani mi nawet się nie śniły te sumy
także na biednych nie trafiło
a opłaty wprowadzają tylko dlatego, że nie ma reklam, z których żyją, a zrobili to dla dobra opłat danych
ogólnie kpina, ale nie ma nakazu tego instalowania :razz:
Posted 20 March 2009 - 09:32
co do zarabiania, to uwierz mi, że na gg zarobili już tyle, że ani Ci, ani mi nawet się nie śniły te sumy
także na biednych nie trafiło
hahahaha "na biednych nie trafiło" i co dlatego należy im nie płacić za usługi, poczekam a ty wymyślisz płatną usługę online, poniesiesz koszty, zatrudnisz sztab ludzi, napiszesz soft. Zaczniesz zarabiać duże pieniądze, będziesz miał satysfakcje że się wybiłeś i nie musisz za bardzo się o nic martwić bo dobrze posmarowałeś i interes zaczyna się sam napędzać. I nagle wszyscy cię oleją, bo zamiast płacić tobie, będą mieć dostęp do twoich usług za darmo, wystarczy zmienić soft, bo po co mam mu płacić "na biednego nie trafiło".
Posted 20 March 2009 - 09:34

Posted 20 March 2009 - 09:51
Eeee...nie czytałem wszystkich komentów,ale czy to przypadkiem te opłaty nie dotyczą połączen EDGE/3G ?- czy przez Wifi również?Myślę,że iPhone powinien być zaliczany jako odpowiednik PC bo telefon to tylko dodatek
Chyba nie bardzo bo oplaty nie dotycza samego dostepu do GG ale uzywanie mobilnego komunikatora, przynajmniej tak mi sie wydaje. Dosc dlugo uzywalem Nimbuzz czy Palringo i nie dostawalem informacji o doladowaniu konta.
Posted 20 March 2009 - 10:32

Posted 20 March 2009 - 10:42
Swoimi wypowiedziami udowadniacie tylko ze lamiecie regulamin GG w dodatku nie widzicie w tym nic negatywnego, to jest chore. Przeciez jestescie tacy prawi, tacy legalni [nie chodzi mi o te trzy osoby tylko o ogol]. Jak ktos cos zrobi, chociazby odrobine podobnego do produktow Apple, to zaraz jest ostra jazda bez trzymanki "co on sobie mysli, jak tak mozna, tylko klonowac potrafi". A sami lamiecie iP mimo ze to nielegalne, tak samo jak laczenie sie z serwerami GG programami firm trzecich. Zasada jest prosta, na kompie masz za free bo leca reklamy, na telefon masz platny w forme abonamentu bo nie masz reklam. A Apple moze im naskoczyc, klient GG jest za FREE. Platny jest tylko dostep do serwera uzywajac ORYGINALNEGO softu GG.
PS. proponuje tym wszystkim super legalnym przeczytac pkt. 11 regulaminu GG
Może najpierw operator usług GG powinien zająć się stworzeniem i rozwojem komunikatora dostępnego na inne niż Windows platfromy systemowe. Poza tym nie łamię umowy bo nie instalowałem komunikatora GG. Takowy niestety nie istnieje na Mac OS X. Założenie konta odbywa się w inny sposób w którym regulamin wyszczególniony na stronie GG nie jest dostępny. Prawnie samo GG oferuje luki i chyba nie jest zbytnio zainteresowane biorąc pod uwagę ich regulamin legalnością całego przedsięwzięcia.
:cool:
Posted 20 March 2009 - 10:42
Posted 20 March 2009 - 10:45
hahahaha "na biednych nie trafiło" i co dlatego należy im nie płacić za usługi, poczekam a ty wymyślisz płatną usługę online, poniesiesz koszty, zatrudnisz sztab ludzi, napiszesz soft. Zaczniesz zarabiać duże pieniądze, będziesz miał satysfakcje że się wybiłeś i nie musisz za bardzo się o nic martwić bo dobrze posmarowałeś i interes zaczyna się sam napędzać. I nagle wszyscy cię oleją, bo zamiast płacić tobie, będą mieć dostęp do twoich usług za darmo, wystarczy zmienić soft, bo po co mam mu płacić "na biednego nie trafiło".
Widząc, że używasz na codzień kmputerów Mac zastanawiam się w jaki sposób korzystasz z usług komunikatora GG? Nie wciskaj,że robisz to wyłącznie przez przeglądarkę www.

Krytykujesz i pienisz dookoła a nie rozumiesz o czym tu większość użytkowników pisze.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users