iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty
Posted 14 March 2009 - 21:12
Od chwili premiery iPhone, wszyscy użytkownicy tego telefonu narzekali na brak możliwości korzystania z Bluetooth. Pomimo dwóch lat od pojawienia się iPhone, Apple nadal nie wytłumaczyło swoim klientom dlaczego zdecydowało się na zamknięcie wymiany plików przez port Bluetooth.
Nieugięte stanowisko Apple w tej sprawie zmusiło prywatne osoby do zmiany tego stanu rzeczy. Kilka miesięcy temu, niezależni programiści podjęli się zadnia "otwarcia" Bluetooth wraz z jego pełną funkcjonalnością, czyli umożliwienie wysyłania i odbierania plików w dwie strony od urządzeń wyposażonych w ten moduł. Efektem kilkumiesięcznej pracy jest program iBluetooth dostępny dla wszystkich właścicieli jailbreakowanego iPhone'a. iBluetooth umożliwia wszystkim właścicielom telefonów na swobodną wymianę plików. Aplikacja posiada także możliwość przeglądania plików systemowych znajdujących się w pamięci urządzenia.
Wszyscy zainteresowani mogą wypróbować aplikacje, która znajduje się w repozytoriach Cydia. Program można testować przez sześć dni, po czym należy wykupić licencję, która kosztuje ok. 20 zł.
[newsindexsmall]http://farm4.static.flickr.com/3617/3353985631_61376f341f_o.jpg[/newsindexsmall]
[newsindexhuge]http://farm4.static.flickr.com/3612/3353985435_8f566f8fd0_o.jpg[/newsindexhuge]
Posted 14 March 2009 - 21:20
Posted 14 March 2009 - 21:29
Chociaż cena 20zł dla niektórych może być zbyt wysoka.
No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal

Posted 14 March 2009 - 21:33
Posted 14 March 2009 - 21:33
Posted 14 March 2009 - 21:35
Bardzo dobrze że ktoś w końcu zdecydował się na stworzenie "normalnego" Bluetooth'a na iPhone. Chociaż cena 20zł dla niektórych może być zbyt wysoka.
Hehe - sorry, ale to brzmi co najmniej śmiesznie.

Posted 14 March 2009 - 21:37

Posted 14 March 2009 - 21:38
Telefon za ponad tysiąc i 20 zł na Bluetooth nie mogą wydać.
Hehe - telefon za ponad tysiąc a bluetootha nie ma w standardzie :roll:
to też brzmi śmiesznie co nie ?

Posted 14 March 2009 - 21:41
Posted 14 March 2009 - 21:42
Posted 14 March 2009 - 21:51
Śmiesznie brzmi to co napisałeś ;P
Bluetooth jest! Tylko plików nie można wysyłać. Bluetooth to nie program czy coś w tym stylu.
Wiem, chodziło mi o użyteczność bluetootha, którego w iPhonie w standardzie praktycznie nie ma.
Posted 14 March 2009 - 21:51
Posted 14 March 2009 - 21:52
Posted 14 March 2009 - 21:53
Nie bardziej śmiesznie niż brak w pełni funkcjonalnego BT w telefonie za ponad tysiąc złotychHehe - sorry, ale to brzmi co najmniej śmiesznie.

Posted 14 March 2009 - 21:57
Posted 14 March 2009 - 22:02
Posted 14 March 2009 - 22:05
Smieszne to jest to ze telefon za ponad tysiac zlotych, a zeby miec MMS trzeba kupic SwirlyMMS za $8, zeby miec dzialajacy Bluetooth - trzeba wydac 20zl za iBluetooth (do McEnter - gdzie masz bluetooth w iphone standartowo ?! masz na mysli mozliwosc podlaczenia sluchawki bezprzewodowej od apple ?? taki bluetooth z tego jak madonny krolowa anglii).
Smieszne jest to, ze zeby to wszystko miec to trzeba jeszcze zrobic jailbreak w iphone. i to jest wlasnie smieszne ze zeby miec funkcje ktore sa dostepne w prawie kazdym pierwszym lepszym telefonie w dzisiejszych czasach (jak bluetooth, mms, nagrywanie video) to trzeba w telefonie za ponad tysiac zl - zlamac go (lamiac licencje) i kupic oprogramowanie od firm trzecich do tego !
Posted 14 March 2009 - 22:07
Posted 14 March 2009 - 22:09
Heh:PP ja kupiłem licencję... może w sofcie 3.0 wprowadzą ale narazie... jakoś mnie do G1 ciągnie... też multitouch... no fajna sprawa xDD Mnie 1 wkurza... nie wiem która piosenka to która :PP jakieś mam tylko FEGK ;///
Google po cichu, na prośbę Apple odstąpiło od Multitouch w swoim systemie.
Posted 14 March 2009 - 22:11
Posted 14 March 2009 - 22:14
Smieszne to jest to ze telefon za ponad tysiac zlotych, a zeby miec MMS trzeba kupic SwirlyMMS za $8, zeby miec dzialajacy Bluetooth - trzeba wydac 20zl za iBluetooth (do McEnter - gdzie masz bluetooth w iphone standartowo ?! masz na mysli mozliwosc podlaczenia sluchawki bezprzewodowej od apple ?? taki bluetooth z tego jak madonny krolowa anglii).
Smieszne jest to, ze zeby to wszystko miec to trzeba jeszcze zrobic jailbreak w iphone. i to jest wlasnie smieszne ze zeby miec funkcje ktore sa dostepne w prawie kazdym pierwszym lepszym telefonie w dzisiejszych czasach (jak bluetooth, mms, nagrywanie video) to trzeba w telefonie za ponad tysiac zl - zlamac go (lamiac licencje) i kupic oprogramowanie od firm trzecich do tego !
Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat. Przy zakupie każdy ma wybór, zawsze przecież można wybrać Nokię czy jakiegokolwiek innego producenta i mieć wszystko nawet taniej... Więc skoro już ktoś zdecydował się*na zakup iPhone, to proszę, bez tak durnych wypowiedzi...
Posted 14 March 2009 - 22:16
Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat. Przy zakupie każdy ma wybór, zawsze przecież można wybrać Nokię czy jakiegokolwiek innego producenta i mieć wszystko nawet taniej... Więc skoro już ktoś zdecydował się*na zakup iPhone, to proszę, bez tak durnych wypowiedzi...
kupujac iphone wiedzialem co w nim jest a co nie, ale to nie zabiera mi prawa krytkowac tego towaru jako wybrakowanego ! iphone to tylko produkt, ktory (w moim przypadku iphone 3G 16GB) im dluzej uzytkowany tym bardziej zawodzi i denerwuje.
Posted 14 March 2009 - 22:18
Przepraszam, ale szukałem w Cydii i nie mogę znaleźć. Jedyne co mi wyświetla to jakiś smarttooth czy coś takiego...gdzie to jest w takim razie?
Masz repo iSpazio ? Jeśli nie dodaj je. Jeśli widzisz, że jest jakaś aktualizacja tego zródła to je zaktualizuj.
Posted 14 March 2009 - 22:21
A czemu ma nie mieć uwag? Kupując telefonów przeglądałem wiele modeli i wybrałem mniejsze zło - w moim przypadku padło na iPhone'a. I to że go kupiłem to oznacza się nie mogę mu nic zarzucić? A im dłużej go używałem, tym coraz bardziej brakowało mi normalnej obsługi Bluetootha. To jest tylko namiastka jego obsługi, ale już niesamowicie ułatwiła życie.Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat.
Posted 14 March 2009 - 22:28
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users