Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

#51 kkowalski

kkowalski
  • 364 postów

Napisano 12 marca 2009 - 22:36

Cytat

ktoś wie jak to zrobic by cokolwiek działało? proboje dodać kontakt i nic sie nie dodaje! ;/

No właśnie mam to samo. Dodałem jeden kontakt gg, ale żadnego następnego już nie mogę. Kontakty tlenowe dodają się normalnie :/ No i o co chodzi?

---- Dodano 12-03-2009 o godzinie 22:41 ----
Dobra rozwiązane:
1. Ustawić zapamiętywanie hasła gg, bo inaczej nie chce się logować i nie da się nic zrobić.
2. Wyłączyć Adium! ;)

#52 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 12 marca 2009 - 22:54

moje trzy grosze... Ogólnie fajnie, że coś się dzieje na polskim rynku komunikatorów... Trochę potestowałem to nowe oprogramowanie: pierwsze wrażenie takie, że to raczej wersja alpha niż beta - wygląd raczej nie przypadł mi do gust... i dość wolno działa.... ale trzymam kciuki za ekipę z o2.pl - niech skype będzie dla was wzorem ;-)

#53 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 12 marca 2009 - 22:54

łaczenie z gg juz działa, ale z tlenem to sie nie potrafi połaczyc ;p => epic fail

#54 iZajc

iZajc
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2009 - 22:59

Ogólnie wielki ukłon w stronę*o2 za chęci. Jednak programowi jeszcze wiele brakuje, aby funkcjonalność przypominała tę z Windowsa. Narazie beta... poczekamy, zobaczymy

#55 SKOLMAN_MWS

SKOLMAN_MWS
  • 130 postów

Napisano 12 marca 2009 - 22:59

Tlen na PowerPC :)

#56 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 23:00

Jak dla mnie porażka z dwóch powodów: - nie jest to natywna aplikacja w Cocoa, - nie można zmniejszyć*ikon na pasku nad kontaktami (w zasadzie nic nie można z nimi zrobić) - ktoś chyba zapomniał, że istnieje taki ficzer jak cmd-klik na prawym przycisku belki okna...

#57 sir_Lucas

sir_Lucas
  • 42 postów

Napisano 12 marca 2009 - 23:01

Fajnie że jest coś takiego wreszcie na MacOSX. Z drugiej strony wersja na PPC też by się przydała. Tak czy inaczej do nadrobienia w przyszłości. Wydaje mi się że jest ciągle jeszcze spora grupa użytkowników PPC w Polsce.

#58 Lathi

Lathi
  • 31 postów

Napisano 12 marca 2009 - 23:17

Całkiem fajne, jak na pierwszą wersje na Mac :) Ta prostota nawet zabawna. A ktoś rozpracował ustawianie obrazków przy kontaktach?

#59 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 12 marca 2009 - 23:18

Cytat

Jeszcze 3 lata temu sikales w gacie na slowo PowerPC a dzis kazesz wszystkie te maszyny wyrzucic na smietnik? Czy to taki wielki problem przekompilowac odpowiednio program aby byl UB? Chyba nie.

NIe wiem co palisz/zażywasz, że widzisz teksty których nie ma - chyba najwyższy czas przestać ;)
Nikomu niczego nie każę wyrzucać, dziwi mnie jedynie zaskoczenie użytkowników maszyn typu G3/G4, że ktoś wypuszcza programy które na starszych modelach mogą już nie działać.
Takie sytuacje będą miały miejsce coraz częściej, to chyba logiczne.

I nie, nie miałem problemów z sikaniem spowodowanych PowerPC - rozumiem, że nawiązujesz tutaj do własnych przeżyć w tej materii? :D:D:D

#60 slawocorp

slawocorp
  • 26 postów
  • SkądJarocin Pozn.

Napisano 13 marca 2009 - 00:02

To jest nie tyle logiczne co przykre, bo te maszyny nie są takie stare. Na windows nie ma to aż tak miejsca. Myślę jednak że Apple dobrze zrobiło przechodząc na intel i użytkownikom ppc w miarę możliwości oczywiście też to radzimy :D

#61 hexplor

hexplor
  • 13 postów

Napisano 13 marca 2009 - 00:03

Niech mnie ktoś oświeci jak skonfigrowac jabbera z gmail.com pod wtyczką XMPP ?

#62 slawocorp

slawocorp
  • 26 postów
  • SkądJarocin Pozn.

Napisano 13 marca 2009 - 00:07

Aha jeszcze jedno :) widział ktoś w jakim tempie pojawiają się nowe wersje? Co kilka dni. To sie nazywa prędkość rozwoju :). Wszystko będzie dopracowane zapewniam :D

#63 sirozzy

sirozzy
  • 5 postów
  • SkądReading

Napisano 13 marca 2009 - 00:13

Rewelacja.... wkońcu ktoś pokazał że potrafi coś fajnego na maca w polsce stworzyć :)

#64 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 13 marca 2009 - 00:14

7 na Linuksa, 7 na Maka, a gdzie 7 na Łindołsa? Wydaje mi się, że wydali już wersję Beta by nikt ich nie uprzedził. Mam nadzieje, że teraz popracują nad nowościami w wersji pod Windowsa i zrobią coś darmowego pod iPhone :D

#65 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 marca 2009 - 00:19

Troszke przyciezkawy jak dla mnie. Adiuma nie zastapi. Ani nie wesprze.

#66 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 13 marca 2009 - 00:25

Cytat

To jest nie tyle logiczne co przykre, bo te maszyny nie są takie stare. Na windows nie ma to aż tak miejsca. Myślę jednak że Apple dobrze zrobiło przechodząc na intel i użytkownikom ppc w miarę możliwości oczywiście też to radzimy :D

Nie mniej jednak tak to właśnie wygląda i narzekanie raczej na dużo sie nie zda, w większości przypadków. I też mi troszkę szkoda, że jest to wersja tylko na intela, bo zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze w Polsce dość duża liczba uzytkowników modeli opartych na PPC, w tym kilkoro z moich znajomi ale cóż zrobić.

Peace

;)

#67 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 13 marca 2009 - 00:37

o jaka mila cenzura nastepuje:) napisalem posta ze znwou blad...blad poprawili a posta wywalili:)

#68 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 01:05

iChat + Address Book + jabber + iPhone + synchronization > adium, kadu, tlen A ogolnie wole skype, tylko ludzie tego jakos nie instaluja nie wiedziec czemu. Wszyscy to gadu gadu, oj zle sie dzieje w panstwie dunskim... I tak pewnie juz zostanie chyba ze jaksi terrorysta wysadzi serwery gg.

#69 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 13 marca 2009 - 01:09

Skype jest super, jak dla mnie najlepsza opcja do długich wieczornych pogawędek rodzinnych - super sprawa. Jednak do komunikacji z którymi znam się mniej wolę juz używać innych komunikatorów, myślę, że większość ludzi myśli w ten sposób, stad mniejsza popularność Skype w stosunku do gadu czy tlen.

#70 db

db
  • 771 postów

Napisano 13 marca 2009 - 01:33

Brawo dla Panów z o2 - ładny interface - tyle moge powiedzieć patrząc na screeny - 'hello i'm PPC and i must die?' ;) Mam małą nadzieje ,że wyjdzie wersja pod PPC - jeśli nie - trudno :)

#71 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 01:35

Cytat

Skonczcie te wpisy, ze lipa bo intel - chyba oczywiste, ze pisza program glownie na to co aktualne i przyszlosciowe a nie na stare maszyny.

Wiesz, prawda jest taka, że uruchomienie tego jako universal wymaga tylko zmiany ok 2 linijek przy kompilacji bibliotek oraz samego programu, więc robota żadna

#72 db

db
  • 771 postów

Napisano 13 marca 2009 - 01:41

Dokładnie - tak więc mam nadzieje ,że ppc jednak wyjdzie, łatwiej jest doszlifować jedną wersje a potem rzucić ludowi drugą - zaczeli od intela co nie jest w cale dziwne, wyobrażam sobie co by było gdyby tam w wymaganiach widniało "PPC Only" ;) Panowie dopracują, panowie łaskawie obdarują dziadków od PPC dawką tlenu - czekamy! - może jakiś email wystosować z zapytaniem co by rozwiać wątpliwości? - Swoją drogą ciekawe czy ktoś z ekipy Tlena śledzi ten wątek :> w końcu myapple to największy społecznościowy portal makowy ;)

#73 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 01:42

Cytat

Tlen na PowerPC :)

Ja to czekam na wsparcie Tlenu na PowerPC ale na 10.4 lub 10.5
Lekki offtopic:
Czekam również na MorphOS na Maki z PowerPC :D

#74 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 13 marca 2009 - 01:57

Cytat

Dokładnie - tak więc mam nadzieje ,że ppc jednak wyjdzie, łatwiej jest doszlifować jedną wersje a potem rzucić ludowi drugą - zaczeli od intela co nie jest w cale dziwne, wyobrażam sobie co by było gdyby tam w wymaganiach widniało "PPC Only" ;) Panowie dopracują, panowie łaskawie obdarują dziadków od PPC dawką tlenu - czekamy! - może jakiś email wystosować z zapytaniem co by rozwiać wątpliwości?

- Swoją drogą ciekawe czy ktoś z ekipy Tlena śledzi ten wątek :> w końcu myapple to największy społecznościowy portal makowy ;)

Ha, ubiegłeś mnie a właśnie to chciałem napisać ;)

Wcale mnie nie dziwi, że na razie mamy wersję na intela ze względu na aktualność sprzętu, ale jeżeli to faktycznie kwestia niedużych zmian w programie to na pewno wiele osób ucieszy się gdy pojawi się wersja na PPC. Zamiast jednak narzekać może dobrym pomysłem byłoby wysłanie forumowego maila od makowej społeczności z zapytaniem o wersję na PPC.

#75 gadowsk

gadowsk
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 02:07

Eee... tam i tak większość korzysta z GaduGadu więc jest dość spory wybór klienta GG. Według mnie Kadu dość dobry ale nie najlepszy. Najlepszy dla mnie to tylko Adium.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych