Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
702 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple? (0 użytkowników oddało głos)

1. JESTEM ZA (318 głosów [52.74%] - Zobacz)

Procent z głosów: 52.74%

2. JESTEM PRZECIW (233 głosów [38.64%] - Zobacz)

Procent z głosów: 38.64%

3. NIE MAM ZDANIA (52 głosów [8.62%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.62%

Głosuj

#101 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2009 - 20:56

oczywiscie ze tak :)

#102 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:00

Część ludzi po prostu boi się nowości.

a co za problem iść do Cortlandu czy do jakiegoś iSpota i zobaczyć sobie jak się sprawuje Mac ? Ja szczerze mówiąc nie testowałem tam Maca, tylko go poprostu kupiłem. Tak mi się spodobał MacBook, że wymieniłem główny komputer na Mac :) Facet powiedział, że jak zabacze jak chodzi system Mac OS to nie będę chciał wrócić do Windowsa... no i miał rację :)

Ogólnie nie mam zdania czy powinien być taki dział czy nie...

#103 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 23 lutego 2009 - 21:03

To forum jest zdecydowanie pełne hipokrytów. Szkoda.

#104 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:03

Od tygodnia na tym forum jest zalew tematow o hakintoszu, jest juz 3 albo 4...

#105 electro

electro
  • 81 postów
  • SkądZamość

Napisano 23 lutego 2009 - 21:06

Jak widać po samej dyskusji , że nie można "uciec" od tematu Hackintoshy , jailbreak itp. na tym forum i w ogóle.

naprawdę polecam poczytać hasło Tabu na Wikipedii 8-)
:arrow: Tabu - Wikipedia, wolna encyklopedia

#106 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 lutego 2009 - 21:10

Jestem na NIE proponuję zmienić nazwę na Myjailbreak.pl lub Myhackintosh.pl i zrobić warez z forum + linki jak rozkodować kradzione radio i poradnik jak otwierać samochody

#107 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 23 lutego 2009 - 21:12

jednak do takiej 'legalizacji' nigdy nie dojdzie. a czemu? temu, że jeżeli Apple wypuści system za dajmy na to 500 zł (przykładowa cena) to dokupujemy do tego laptopa za 2500 zł i mamy dużo tańszą alternatywę dla MacBooka.

zajrzyjcie tutaj: "Mac Os X" w Twoim PC - legalnie* (559278830) - Aukcje internetowe Allegro

gdybanie :)... ale mimo wszystko apple zrobi cos z tym fantem

czy ta aukcja nie dotyczy czasem dystrybucji... linuxa z nakladka os x?

#108 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 23 lutego 2009 - 21:14

gdybanie :)... ale mimo wszystko apple zrobi cos z tym fantem

czy ta aukcja nie dotyczy czasem dystrybucji... linuxa z nakladka os x?

Nie czasem tylko jest to dokładnie sformułowane: Przedmiotem aukcji jest wdrożenie legalnego systemu GNU/LINUX na komputerze Klienta oraz wystylizowanie go na wygląd Mac OS X.
Istnieje możliwość zachowania dotychczasowego systemu na dysku!!!
Czas potrzebny na wdrożenie systemu około 2-3 godziny.

#109 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 23 lutego 2009 - 21:18

2-3 godziny - mają już to opanowane. Ja ostatnio cały dzień poświęciłem na stylizację XP na Leoparda.

#110 sneipas

sneipas
  • 7 postów
  • SkądK-Koźle

Napisano 23 lutego 2009 - 21:25

To forum o jabłkach. Jestem na NIE.

#111 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2009 - 21:26

Biorac pod uwage caly kontekst sprawy , wlasciwiej byloby zadac pytanie: Czy jestes za piractwem na MyApple? Dziwne, ze takie pytanie zadaje naczelny tego klubu.

#112 vicarioux

vicarioux
  • 46 postów
  • SkądTargówek, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 23 lutego 2009 - 21:27

Jestem za, Z resztą jak każdy "H"ac.

#113 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:28

Z tego co wiem to licencją systemu jest TYLKO komputer Mac wiec żeby LEGALNIE zainstalować OS X na PC trzeba posiadać komputer Mac

#114 kakadu

kakadu
  • 117 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2009 - 21:29

Przejrzałem tego 11 stronicowego flama, i widzę że jest to jeszcze zbyt gorący temat, aby go wprowadzić bezpiecznie na forum. Już widzę jeden wielki bajzel w kategorii "Hackintosh" - wredne odzywki w stylu "kup sobie maca" lub zalew trolli, którzy znajdowali swoją ostoje na idg.pl lub osx86.pl. Według mnie cała otoczka powinna trochę wystygnąć, odtajać zanim PC zostanie zrównany z iPodami czy Makami. Przyjrzycie się trochę całemu środowisku Linuksowemu. Bitwy "Debian" vs "Slackware", czy Ubuntu vs reszta świata to nic ciekawego ani przyjemnego. Ale fora jakoś sobie z tym radzą poprzez ostrą moderacje. Zrobicie to samo - ok. Trolle wrócą na osx86.pl, bo tam nikt nie wymaga podstawowych zasad kultury. Głosowałem na TAK. Warunkiem jest ostra moderacja(choć bez przeginania pałki).

#115 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:30

Proponuję dodać sondę dotyczącą jailbreakowanego iPhone, ciekawe czy wyniki będą się pokrywały.

#116 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 23 lutego 2009 - 21:34

Biorac pod uwage caly kontekst sprawy , wlasciwiej byloby zadac pytanie: Czy jestes za piractwem na MyApple?

Dziwne, ze takie pytanie zadaje naczelny tego klubu.

A czym jest Jailbrake na iPhonie?

#117 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 lutego 2009 - 21:36

Proponuję dodać sondę dotyczącą jailbreakowanego iPhone, ciekawe czy wyniki będą się pokrywały.

heh.. tu raczej będzie wygrywał "Za", ale osobiście uważam, że wadą demokracji jest brak wagi głosów;)

PS. oczywiście jestem przeciw, jednego i drugiego:)

#118 adi4i

adi4i
  • 121 postów
  • SkądTeylingen

Napisano 23 lutego 2009 - 21:40

Oczywiscie ze jestem na tak. Albo mowimy o JB i hackitoshach albo nie mowimy ani o jednym ani drugim. Zdecydujcie sie.

#119 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 23 lutego 2009 - 21:46

Jailbrake na iPhone jest pogwałceniem widzimisię Apple podobnie jak w przypadku zakupionego pudełkowego Leona.

#120 electro

electro
  • 81 postów
  • SkądZamość

Napisano 23 lutego 2009 - 21:53

Na wstępie jestem za Hackintoshem na MyApple.

Ja nie oczekuję na tym forum, aby ktoś pisał jak zainstalować OS Xa na PC-cie, od tego są przecież inne fora - specjalnie do tego stworzone. Ale o istnieniu Hackintoshów i ich zdecydowanym rozwoju nie da się tak po prostu przejść obojętnie.

Ktoś kto kupił Macintosha w zdecydowanej większości nie jest za Hackintoshem.
Zaś posiadacze iPhone są za JB.

#121 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:57

Proponuję dodać sondę dotyczącą jailbreakowanego iPhone, ciekawe czy wyniki będą się pokrywały. Ciekawe ilu mamy hipokrytów na forum :)

#122 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2009 - 22:00

Już widzę jeden wielki bajzel w kategorii "Hackintosh" - wredne odzywki w stylu "kup sobie maca" lub zalew trolli, którzy znajdowali swoją ostoje na idg.pl lub osx86.pl. Według mnie cała otoczka powinna trochę wystygnąć, odtajać zanim PC zostanie zrównany z iPodami czy Makami.

taki sam bajzel był kiedyś w dziale iPhone - Pomoc, i trochę z tego dziadostwa do dzisiaj zostało.

Proponuję dodać sondę dotyczącą jailbreakowanego iPhone, ciekawe czy wyniki będą się pokrywały. Ciekawe ilu mamy hipokrytów na forum :)

też jestem za, ale jednak większość posiadaczy iPhona będzie chciała JB.
Nie ma co się oszukiwać, ktoś kto nie ukrywajmy wydał grubą kasę na Maca, chce żeby ktoś również zapłacił swoje, wiec według logiki ci userzy będą przeciwni Ha-Macom. Ja dalej jestem bez zdania. Decyzja należy do zarządu forum. Puki co można odwiedzić inne strony gdzie wszystko jest opisane na temat osx86.

#123 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 22:04

To jest ciekawe co piszesz, że ktoś kto wydał grubą kasę che by inni tez ją wydali. Zgadzam się że wiele osób może tak mysleć, ale jakie to smutne że jak zobaczymy że ktoś inny mac coś podobnego dużo taniej to zaczyna nam się ciężko na sercu robić... Tylko w PL ?

---- Dodano 23-02-2009 o godzinie 22:07 ----
Sam pracuję na MBP ale nie mam nic przeciwko ludziom używającym Hackintosha. Ciekaw jestem ilu z Was miało nielegalnego windowsa, czy choćby jeden nielegalny film/plik mp3. Ilu z Was zrobiło JB?
Krzyki że Hackintosh jest nielegalny to czysta hipokryzja z Waszej strony.
Sam mam iP po JB i widzę w tym same zaleta...

#124 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 22:09

Największy problem to moim zdaniemfakt, że na pewno 90% użytkowników hackintosha piraci system i nie mówię tu o samej instalacji OS X na PC. Mówię tu o innej rzeczy. Ja kiedyś dla hecy postawiłem OS X na PC, bo akurat taki stał a zawsze byłem ciakaw jak to będzie działać. No i co zrobiłem? Pobrałem gotowy plik iso z OS x86 gotowy do instalacji na PC. Wątpię, aby komuś chciało się kupować oryginalnego Leo BOX i przerabiać go na wersję na PC...

#125 ihow

ihow
  • 187 postów
  • SkądWarszawka

Napisano 23 lutego 2009 - 22:36

Jestem na nie. Aczkolwiek nie jest to dla mnie aż tak istotne. Można by nawet dopuścić dyskusje o hackintoshu ale z pewnymi ograniczeniami - dyskusje tak ale poradniki jak hamaka zrobic już nie. Czyli moglibyśmy sobie pogadać o plusach i munasach hamaka, jakies testy wydajnosci, porownania, itd. Śmieszy mnie natomiast porównywanie hackintosha i jailbreake oraz wrzucanie tych procederow do jednego worka. Tysiące razy było tłumaczone - jailbreak nie jest warunkiem wystarczającym do korzystania z kradzionego oprogramowania z AppStore natomiast opis jak zrobić hackintosha jest wystarczający aby zainstalowac OS X na PC z torrenta na przykład.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych