Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple?
Napisano 18 września 2009 - 13:14
Napisano 18 września 2009 - 13:26
W zupełności się z tym nie zgodze!
Własność intelektualna ma takie samo prawo bytu jak własność materialna.
A jej kradzież to taka sama kradzież. Możesz się z tym nie zgadzać, ale takie
jest prawo i to nie tylko w naszym kraju. Więc możesz z tym walczyć,
ale system jest nieugięty (chyba ze masz naprawde potezny portfel ).
Dowiedziałabyś się o co mi chodzi jeśli sam zostałabyś okradziona z czegoś
w co włożyłaś masę wysiłku i nad czym przepracowałaś setki godzin.
Łatwo jest mówić... Spróbuj jeszcze zrozumieć.
Pracuję w kancelarii patentowej
Popieram. Masz racje!
Najpierw cos stwórz lub zbuduj i pozwol sie okrasc. Potem napisz nam jak sie czujesz.
Napisano 18 września 2009 - 13:29
Napisano 18 września 2009 - 13:35
Napisano 21 września 2009 - 14:34
Napisano 21 września 2009 - 14:45
Napisano 21 września 2009 - 15:06
jest juz dystrybucja Snow leo na Hackintoshe ^^
SnowOSX Universal 10.6 Gold Master (10a432) v3.5
Tak się ona dokładnie nazywa i jest na Intele - czyli problem Hackintoshy nadal nie rozwiązany...
Napisano 21 września 2009 - 15:28
Napisano 21 września 2009 - 16:04
Napisano 21 września 2009 - 18:04
Może zacznij czytać ze zrozumieniem (już tak napisałem...) a nie szpanować dennymi przykładami.Moim zdaniem przyklad z samochodem jest napewno bardziej trafiony niz twoje uzasadnienie, ze kradniesz PS bo nie masz wyboru... on Cie trzyma przy zyciu czy co? co jest tak waznego, ze musisz krasc? rownie dobrze moge napisac ze kradne system apple i instaluje go na pc, bo nie mam wyboru...
Naprawde spróbuj to wszystko przeczytać jeszcze raz i sie nad tym zastanow.
Powtórzę, bo znajdzie się kolejny prowokator/DN/troll/etc.: tylko Photoshop umożliwia bezproblemową edycję *.psd, czyli jest monopolistą. Natomiast Mac OS X nie musisz w cale używać, bo nie jest popularny, zwycięzca w tej kategorii - Windows - w cale nie jest taki drogi. Więc jest logiczne uzasadnienie dlaczego PS można "krasc" a dlaczego Mac OS X nie... A co do tamtej promocji to trwała krótko i pudełka promocyjne szybko zeszły.
Oklepana prowokacja :roll: ...A Ty się tak nie denerwuj
Napisano 21 września 2009 - 18:08
Mysle,ze problem hackintoshy szybko sam sie rozwiaze z popularnoscia snow leoparda.Bedzie tylko pare maszyn pc ,ktore spelnia jego wymagania odnosnie 64bit
ekhm...
64 bit masz nawet w athlonach 64 na socket 754;]
nawet intel pod koniec smierci netbursta wprowadzil...
troche wikipedi:
AMD64 Implementations
The following processors implement the AMD64 architecture:
* AMD Athlon 64
* AMD Athlon 64 X2
* AMD Athlon 64 FX
* AMD Athlon II
* AMD Opteron
* AMD Turion 64
* AMD Turion 64 X2
* AMD Sempron ("Palermo" E6 stepping and all "Manila" models)
* AMD Phenom, often followed by X3 or X4 to indicate the number of cores.
* AMD Phenom II, (45 nm) often followed by X2 or X3 or X4 to indicate the number of cores.
Intel 64 Implementations
Intel's first processor to activate the Intel 64 technology was the multi-socket processor Xeon code-named Nocona later in 2004. In contrast, the initial Prescott chips (February 2004) did not enable this feature. Intel subsequently began selling Intel 64-enabled Pentium 4s using the E0 revision of the Prescott core, being sold on the OEM market as the Pentium 4, model F. The E0 revision also adds eXecute Disable (XD) (Intel's name for the NX bit) to Intel 64, and has been included in then current Xeon code-named Irwindale. Intel's official launch of Intel 64 (under the name EM64T at that time) in mainstream desktop processors was the N0 Stepping Prescott-2M. All 9xx, 8xx, 6xx, 5x9, 5x6, 5x1, 3x6, and 3x1 series CPUs have Intel 64 enabled, as do the Core 2 CPUs, as will future Intel CPUs for workstations or servers. Intel 64 is also present in the last members of the Celeron D line.
The first Intel mobile processor implementing Intel 64 is the Merom version of the Core 2 processor, which was released on 27 July 2006. None of Intel's earlier notebook CPUs (Core Duo, Pentium M, Celeron M, Mobile Pentium 4) implements Intel 64.
The following processors implement the Intel 64 architecture:
* Intel NetBurst microarchitecture
o Intel Xeon (some models since "Nocona")
o Intel Celeron D (some models since "Prescott")
o Intel Pentium 4 (some models since "Prescott")
o Intel Pentium D
o Intel Pentium Extreme Edition
* Intel Core microarchitecture
o Intel Xeon (all models since "Woodcrest")
o Intel Core 2 (Including Mobile processors since "Merom")
o Intel Pentium Dual Core (E2140, E2160, E2180, E2200, E2220, E5200, T2310, T2330, T2370, and T2390)
o Intel Celeron (Celeron 4x0; Celeron M 5xx)
* Intel Atom microarchitecture
o Intel Atom 200 series (not to be confused with the N200 series, widely used in netbooks)
o Intel Atom 300 series
* Intel Nehalem microarchitecture
o Intel Core i7
sprzetowo pcty byly od dawna "gotowe" gorzej z softem-.-
windows xp 64 bit -porzucone dziecko
vista 64 bit- ok ale to przeciez vista;]
windows 7 64 bit- jak narazie miód;]
Tuz obok wielcy wytworcy sprzetu juz teraz przestawili produkcje pod win7 co oznacza naplyw nowych produktow tylko do wykorzystnia pod system Microsoftu i dx11.W przypadku windziarzy ,ktorzy szukaja tylko szybkosci,bajerow i gier odplyw od hackintoshy zaraz sie zacznie
produktow tylko pod windows 7? chodzi ci o karty grafiki wspierajace nowy dx?
lepiej jeszcze nie gdybac...wszyscy wiedza jak to bylo z dx 10 i vista
co do windziarzy ktorzy odplyna do W 7...sadze ze tak wlasnie bedzie
testowalem troche ten os ...wszystko idzie w ta strone ze zrobi on z visty windowsa me;]
Napisano 21 września 2009 - 18:33
tylko Photoshop umożliwia bezproblemową edycję *.psd, czyli jest monopolistą.
Nie musisz używać psd.
#613 Gość_owca666_*
Napisano 21 września 2009 - 18:55
Może zacznij czytać ze zrozumieniem (już tak napisałem...) a nie szpanować dennymi przykładami.
Powtórzę, bo znajdzie się kolejny prowokator/DN/troll/etc.: tylko Photoshop umożliwia bezproblemową edycję *.psd, czyli jest monopolistą. Natomiast Mac OS X nie musisz w cale używać, bo nie jest popularny, zwycięzca w tej kategorii - Windows - w cale nie jest taki drogi. Więc jest logiczne uzasadnienie dlaczego PS można "krasc" a dlaczego Mac OS X nie... A co do tamtej promocji to trwała krótko i pudełka promocyjne szybko zeszły.
(...)
To się doczekałeś, to ja "kolejny prowokator/DN?troll/etc."... Chrzanisz jak potłuczony. Nie masz żadnego logicznego uzasadnienia tego co robisz. "Kradniesz" PS, bo nie masz wyboru? Masz wybór, możesz nie "kraść" lub zarobić na swoją legalną kopię PS.
Przyrównujesz korzystanie z nielegalnie pozyskanego oprogramowania (nie kupiłeś) do łamania licencji na używanie/instalowanie legalnie zakupionego systemu (piszę o przypadku np Iro, czy vinklera którzy swojego Leo po prostu kupili legalnie w sklepie i mają na to rachunki/faktury). Jesteś w głębokim błędzie albo jesteś hipokrytą albo nie rozumiesz znaczenia słowa "kradzież" i konsekwencji takiego czynu.
Hipotetycznie: ktoś Cię podpieprzy, wpadają Ci do chaty. Kara za nielegalny soft to do 10krotnej wartości za każdą kopię (ZTCP). Czyli za PS to max 35 tys. Wpadają do vinklera, pokazuje rachunek za Leo działającym na jego PC. Dziękują i wychodzą. Kwestia złamania EULA przez niego ich nie interesuje. W ostateczności, jeśli Apple zechce ścigać vinklera, grozi mu max 5 tys grzywny. Ty ukradłeś, on kupił i złamał EULA. Czaisz rożnicę?
I Ty startowałeś na moda na tym forum... N.C.
P.S. Sorry vinkler za "posłużenie się" Twoją osobą, ale pamiętałem o tym, że używasz Hacka z legalnie zakupionym systemem
Napisano 21 września 2009 - 19:29
To się doczekałeś, to ja "kolejny prowokator/DN?troll/etc."... Chrzanisz jak potłuczony. Nie masz żadnego logicznego uzasadnienia tego co robisz. "Kradniesz" PS, bo nie masz wyboru? Masz wybór, możesz nie "kraść" lub zarobić na swoją legalną kopię PS.
Przyrównujesz korzystanie z nielegalnie pozyskanego oprogramowania (nie kupiłeś) do łamania licencji na używanie/instalowanie legalnie zakupionego systemu (piszę o przypadku np Iro, czy vinklera którzy swojego Leo po prostu kupili legalnie w sklepie i mają na to rachunki/faktury). Jesteś w głębokim błędzie albo jesteś hipokrytą albo nie rozumiesz znaczenia słowa "kradzież" i konsekwencji takiego czynu.
Hipotetycznie: ktoś Cię podpieprzy, wpadają Ci do chaty. Kara za nielegalny soft to do 10krotnej wartości za każdą kopię (ZTCP). Czyli za PS to max 35 tys. Wpadają do vinklera, pokazuje rachunek za Leo działającym na jego PC. Dziękują i wychodzą. Kwestia złamania EULA przez niego ich nie interesuje. W ostateczności, jeśli Apple zechce ścigać vinklera, grozi mu max 5 tys grzywny. Ty ukradłeś, on kupił i złamał EULA. Czaisz rożnicę?
I Ty startowałeś na moda na tym forum... N.C.
P.S. Sorry vinkler za "posłużenie się" Twoją osobą, ale pamiętałem o tym, że używasz Hacka z legalnie zakupionym systemem
Myśle, że wszystko na ten temat.
A jeśli chodzi o trollowanie itp.
to raczej twoja domena, bo piszesz
bez sensu. Brak mi słow na ciebie.
Jak mozna tobie wytlumaczyc, że
kradzież to kradzież?
I twoje tłumaczenia to jakiś przykry żart.
Napisano 21 września 2009 - 20:03
Człowieku, jestem uczniem LO, czy myślisz, że stać mnie na wydatek 2000 zł? W jaki sposób mam na to zarobić? Nie mam jeszcze 16 lat więc nie mogę pracować dorywczo.To się doczekałeś, to ja "kolejny prowokator/DN?troll/etc."... Chrzanisz jak potłuczony. Nie masz żadnego logicznego uzasadnienia tego co robisz. "Kradniesz" PS, bo nie masz wyboru? Masz wybór, możesz nie "kraść" lub zarobić na swoją legalną kopię PS.
Logika jest bardzo prosta - Photoshop jest monpolistą w obsłudzę formatu *.psd, natomiast Mac OS X nie jest jedynym systemem operacyjnym. Wniosek? By korzystać z systemu operacyjnego nie muszę kupować aktualizacji Mac OS X [by zainstalować ją na jakimkolwiek komputerze] przeznaczonej dla użytkowników Maców, którzy mają z zasady licencję na jakikolwiek Mac OS.
Powtórzę, z chęcią bym kupił Photoshopa, gdyby była wersja za 500 zł, ale, na Boga, nie 2000! W dodatku, poczytałem trochę o promocji na CS3, na którą się nie załapałem (szybko im się programy skończyły). I tak by mi jej nie sprzedali, bo jestem uczniem, a nie studentem (wymagają legitymacji studenckiej, uczniowska nie starczy).
Co do moderatora, to nie tobie to oceniać i bardzo dobrze. Wybuchłeś jak wulkan, a moderator powinien być spokojny i opanowany.
lantiz - kolejny co się bawi w moderatora, pana i władcę
Ja piszę bez sensu? Wolno instalować AKTUALIZACJĘ Mac OS X na PC, chociaż jest to nielegalne, a ma się do wyboru legalną drogę (Windows za 300 zł albo Linux za darmo), a nie wolno ściągnąć z internetu PS, mimo, że jest to jedyny program osbsługujący w pełni *.psd? Jeśli dostanę od grafika szablon w *.psd to jak mam go pociąć i pozmieniać tekst na logo?
To nie to samo, co kupno gry/systemu w sklepie. Gry nie musisz kupić, linuxa możesz mieć za darmo, ale program do edycji *.psd jest tylko jeden.
Tak trudno jest zrozumieć proste rzeczy?
edycja: poprawa literówek
Napisano 21 września 2009 - 20:13
Napisano 21 września 2009 - 20:14
Napisano 21 września 2009 - 20:48
Napisano 21 września 2009 - 20:53
Napisano 21 września 2009 - 20:54
tylko po co o tym piszesz tutaj?
Powtórzę, z chęcią bym kupił Photoshopa, gdyby była wersja za 500 zł, ale, na Boga, nie 2000!
photoshop wart jest pieniazkow ktore adobe za niego chce...
zreszta to sie zwraca b.szybko...
w twoim przypadku jedz sobie na piracie...nie przejmuj sie...i co najwazniejsze nie pisz o tym;]
Napisano 21 września 2009 - 21:06
#622 Gość_owca666_*
Napisano 21 września 2009 - 21:45
Dokładnie tak ... Photoshop to jedyne co mam nielegalne w domciu. Filmy i programy oraz gry kupowalem legalnie w saturnie, empiku i media markcie. Panowie owca i lantiz chyba próbują usprawiedliwic swoje hackintoshe bo nie widze innego wytlumaczenia dla takiej zawziętości.
Zawziętość - gdzie? Nienawidzę relatywizmu zwyczajnie. A Ty po raz kolejny się*tłumaczysz (mam 16 lat itp - WTF różnica ile masz lat?).
Nie mam Hackintosha i nie planuję (nie czytasz chyba forum zbyt dokładnie), to Ty tu "usprawiedliwiasz" swoją kradzież czyjejś własności intelektualnej (żałośnie zresztą). Sytuacja jest jaka jest - chcesz używać płatnego softu legalnie - kup. Chcesz używać nielegalnie - używaj, Twoja broszka. Ja Cię*nie podpieprzę na pewno Możesz spać spokojnie. Tym niemniej, to co robisz jest karalne i nie dziw się faktowi, że ludzie tu piszący tego nie pochwalają i wytykają Ci brak logicznego uzasadnienia Twych czynów, zwłaszcza w świetle przytaczanych przez Ciebie "argumentów".
Forum jest publicznie dostępne (choć jest prywatną własnością), jestem jego zarejestrowanym członkiem. Mogę wypowiadać się*na temat moderacji i kandydatów na modów, jak na razie nikt tu tego nie zabrania (choć mój głos w tej sprawie nie ma żadnej mocy sprawczej). Pieprzysz głupoty, nie dziw się, że ktoś Ci odpowie na nie. Takie życie. Jesteś w przestrzeni publicznej. Może kiedyś zrozumiesz, że każda akcja powoduje reakcję.
Napisano 21 września 2009 - 22:14
#624 Gość_owca666_*
Napisano 21 września 2009 - 22:31
Napisano 21 września 2009 - 22:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych