iSpot - Arkadia - Warszawa - Skandal!
Napisano 29 stycznia 2009 - 11:01

Napisano 29 stycznia 2009 - 12:08
Napisano 29 stycznia 2009 - 12:14
Napisano 29 stycznia 2009 - 12:14

Napisano 29 stycznia 2009 - 12:49
Napisano 29 stycznia 2009 - 13:55
Czepiacie się do mojego komenta ta? tylko jakby na to nie patrzeć to jak ja naprawiam komuś kompa na własną rękę to nie wystawiam faktury!!! i według mnie jak się z kimś umówię, że mu naprawie tego kompa to tak robie i liczę na umówione wynagrodzenie... ciekawe giku gdybyś ty komuś coś naprawił a kasy ani widu ani słychu... no weź się ogarnij
Proponuję spojrzeć na to z innego punktu widzenia i wziąć pod uwagę wszystkie aspekty sytuacji. Przeczytaj mój poprzedni post. Według mnie, Twoja wypowiedź powinna brzmieć mniej więcej tak:
"jak się z kimś umówię, że mu naprawie tego kompa i oddam w nienaruszonym stanie, to tak robie, ale mam to gdzieś - oddaję uświnionego, bo to nie mój i liczę na umówione wynagrodzenie..."
Płacę za coś, co jest wykonane profesjonalnie od początku do końca. Gdyby każdy płacił w sytuacji przytoczonej przez autora wątku, to poziom usług nie miałby motywacji się podnieść. A tak - może następnym razem pracownik iSpotu 3 razy pomyśli, zanim zrobi to jeszcze raz.
Muszę przyznać, że iSpot w Arkadii to najgorszy iSpot w jakim byłam. Nawet się nie zdziwilam, czytajac Twoje posty.. Jeśli chodzilo o sama konfiguracje internetu, to przeciez sprawa nie jest wielce trudna. Nie wiem, na czym polecala ta "naprawda Internetu", ale po odebraniu sprzętu uszkodzonego, badz wygladajacego gorzej od tego, ktory zostawilam do naprawy, zaplacilabym, odliczajac od tego plyn do czyszczenia komputera. Rzecz jasna, jakis z gornej polki, coby fachowiec zapamietal sobie na nastepny raz, ze przed dotykaniem sprzetu oddanego do naprawy, myjemy raczki.
Dokładnie. Najlepiej taki płyn za 50 zł. Więc wyszliśmy na zero.
Napisano 29 stycznia 2009 - 14:13
dodam tez ze przez rok od zakupu lapka wsparcie techniczne jest FREE!

Napisano 29 stycznia 2009 - 19:30

Napisano 29 stycznia 2009 - 23:31
Bardzo mądrze przedmówcy napisali Marcelu, skoro nie zapłaciłeś powinien Ci cofnąć to co wykonał.
Co do wsparcia technicznego, to nie masz go świadczonego u sprzedawcy tylko bezpośrednio w Apple a nie w sklepach Premium czy nie-premium Reseller...
sam byłem pachołkiem w tej %$^#@ firmie, ale z takich czy innych powodów nie będę powodów odejścia ani brudów z pracy ujawniał na forum publicznym. Klienci przyłazili z niewiadomo jakimi problemami, bo iPod się*zepsuł - wymagał po prostu restartu, nie mylić z restore, pytali o konfiguracje MMS do Swirly w iPhonie a nawet prowadziłem idywidualne szkolenia obsługi iMovie, bo facet, a jak to się*robi, a jak tamo, a potem proszę jeszcze raz bo za szybko...
Też wykonywałem różnego rodzaju usługi za co brałem ustaloną - ale nie wygórowaną kasę bez paragonu i zamawialiśmy sobie pizze, ale nie po to żeby ją zjeść na komputerze klienta.
Sam napisałem wcześniej że usługi w salonie to nie 20zł tylko 200zł, od tej kwoty byś wziął sobie jeszcze fakturę [odciągnął od podatku 22% - 44zł), a jak dostałeś*uczciwą - w pewnym sensiu po znajomości ofertę za 50zł też szukałeś jak tu jeszcze zaoszczędzić. Chomikujesz tą kasę strasznie.
Napisano 29 stycznia 2009 - 23:38
Przepraszam czy ci ludzie są tam dla ozdoby? Oni po to są żeby pomagać, to nie była usługa serwisowa. I pamiętajcie oni nie pomagają za darmo, nie martwcie się oni mają na chleb, dostają co miesiąc wypłate. Serio!Bardzo mądrze przedmówcy napisali Marcelu, skoro nie zapłaciłeś powinien Ci cofnąć to co wykonał.
Stoje w 100% po stronie poszkodowanego czyli Marcela a nie jak niektórzy piszą pracownika iSpota, który bądź co bądź chciał wykonać usługę na lewo. Jak ktoś program za złamanego dolara spiraci to wszyscy są wielce obrażeni a jak pracownik iSpota robi w jajo swojego pracodawce i nie rozlicza się w pełni z fiskusem jest ok? Super.
Napisano 29 stycznia 2009 - 23:44
Napisano 29 stycznia 2009 - 23:52
Napisano 29 stycznia 2009 - 23:52

Napisano 30 stycznia 2009 - 00:05
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:05
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:08
może jak jeszcze parę osób to powtórzy to to w końcu do kogoś dotrze...jego zadaniem jest sprzedaż, bo to jest sklep a nie help-desk
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:10
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:23
Obsługa była tragiczna,kasy bawił się po parę minut i z bezradności wolał kolego i tak wkolo.
Kiedy powiedzieli zbym zostawił laptopa bo jutro jakiś magic będzie w pracy co się zna na rzeczy dwa razy prosiłem o świstek za laptopa,mowilise nie trzeba ,da pan tylko nr tel itp.jutro pan wpadnie około 15 i będzie wszysto ok! A i taka usługa kosztuje 50 zł...powiedzialem ok!
Dzień drugi...komp brudny,moja reakcja gwałtowna!poproszę fakturę-Nie! Nie mogę wystawić panu faktury,paragon-Nie!
Koledzy wyciagnijcie wnioski!
Czy to jest bazar?!
---- Dodano 30-01-2009 o godzinie 02:27 ----
Sory za literówki,pisałem z iphone z tym wspaniałym słownikiem.
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:45
Napisano 30 stycznia 2009 - 00:59
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia,szczerze !Ideologię można dorobić sobie do wszystkiego. OK. Popadajmy dalej w paranoję.
Napisano 30 stycznia 2009 - 01:15
Ja też mam ochotę zrobić zamieszanie o jedną głupią małą rzecz: po prostu przeraża mnie poziom wypowiedzi niektórych użytkowników forum. Hmmm... Czy ktoś mnie za wyolbrzymianie teraz zjedzie? :roll:
Żenujące.
Moje trzy grosze - iSpot to nie pracownik. Jednak pracownik to iSpot, co znaczy, że on/ona reprezentuje firmę i prawdopodobnie przechodzi jakieś szkolenie oraz zobowiązany/a jest do zachowywania się w sposób nienaganny lub przynajmniej niechamski (chyba że nie wie, co to kultura osobista - ja bym takiego pracownika wtedy pożegnał). Nie rozumiem wypowiedzi o tym, że "pracownik to też człowiek" i bla bla bla bla bla bla... W jego sklepie klienci zostawiają grubą kasę za sprzęt, dzięki nim ma on źródło dochodów i po prostu musi coś sobą reprezentować i pomagać kupującym. Nie jestem zwolennikiem zasady 'klient nasz pan' (bo to przesada), ale wolę to niż sytuację odwrotną. A inteligencja, spryt i rozgarnięcie niektórych klientów to koryto innego tematu rzeki.
branoc.
Napisano 30 stycznia 2009 - 09:33
Dzięki. FAKTURĘ lub PARAGON poproszę za te życzenia!Życzę szybkiego powrotu do zdrowia,szczerze !
EOT
Napisano 30 stycznia 2009 - 10:25
gwoli ścisłości - marcel 'kupującym' to wcale nie byłW jego sklepie klienci zostawiają grubą kasę za sprzęt, dzięki nim ma on źródło dochodów i po prostu musi coś sobą reprezentować i pomagać kupującym.
marcel sam nie potrafił sobie poradzić, a innych krytykuje... (nawet jak chcą mu to zrobić gratis, bo jak widać taka usługa to widnieje w cenniku)
a zgodnie z instrukcją wszystko robiłeś?
a może nie pomyślałeś, żeby zadzwonić na 600 600 600 (szczegółowe informacje o usłudze
blue connect oraz wsparcie techniczne)?
Napisano 30 stycznia 2009 - 15:45
Napisano 30 stycznia 2009 - 15:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych