Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#201 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 24 stycznia 2009 - 13:32

Tylko jest jescze druga strona medalu, zawsze w ten sam sposób, bez naszej wiedzy simlocka mogą założyć :|...

chyba w ramach kampanii *chcemy mieć jak najmniej klientow i płacić kary za łamanie prawa unii europejskiej*. jak juz raz zdjeli to na amen.
zreszta wątpie czy taka operacja jest tehnicznie wykonalna.

#202 debiannet

debiannet
  • 53 postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 13:50

70 zł to uczciwa cena za ściągnięcie simlocka, emigrant możesz zapytać przy okazji czy bez abonamentu na prepajda też się da ? , jestem za granicą i nie mam możliwości a tak bym podał komuś telefon kto jedzie do Polski i ściągnąłbym :) Moim skromnym zdaniem nie ma sensu już robić telefonów z simlockiem i tak wszyscy wiedzą, producenci jak i operatoży że ściągnięcie simlocka nawet z najnowszego telefonu to kwestja czasu.. i tak prędzej czy póxniej użytkownik to zrobi, więc po diabła dalej dawać zarabiać producentom boxów do ściagania simlocków i całej gamie serwisów związanych z tym procederem..

#203 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 24 stycznia 2009 - 14:01

70 zł to uczciwa cena za ściągnięcie simlocka, emigrant możesz zapytać przy okazji czy bez abonamentu na prepajda też się da ? , jestem za granicą i nie mam możliwości a tak bym podał komuś telefon kto jedzie do Polski i ściągnąłbym :)

Moim skromnym zdaniem nie ma sensu już robić telefonów z simlockiem i tak wszyscy wiedzą, producenci jak i operatoży że ściągnięcie simlocka nawet z najnowszego telefonu to kwestja czasu.. i tak prędzej czy póxniej użytkownik to zrobi, więc po diabła dalej dawać zarabiać producentom boxów do ściagania simlocków i całej gamie serwisów związanych z tym procederem..

Z tego co wygooglałem to jakaś bzdura, ludzie piszą, że orange za ściągniecie bierze nawet 600pln. To jest bardziej pewne niż nie te 70pln. Moim zdaniem w Orange nie istnieje żadne ściąganie simlocka a jak istnieje to mega kasa, która nie opłaca się. Te słowa tego rzecznika nie wyglądały na wiarygodne w moim odczuciu. Dla samej ciekawości przejdę się do nich jak pisałem wyżej.
To jest fakt simlocki to głupota na pewno przy abonamencie. Tak czy siak trzeba podpisać umowę*na jakiś czas i płacić, za telefon też trzeba zapłacić. Zerwanie umowy od razu też jest bezsensowane bo na pewno duże kary, gdzie nie opłaca się tego robić. Co to im daje, że jest założony simlock, jedynie daje zarobek dla tych co ściągają simlocki w komisach.

#204 lettiq

lettiq
  • 50 postów
  • SkądW-wa

Napisano 24 stycznia 2009 - 15:11

Rozmawialem przed chwila z BOK Orange i mowia ze 77pln to dla klienta indywidualnego, a 500 + VAT dla biznesowego... tyle tytulem "promocji"... edito: to of koz, dotyczy iP

#205 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 15:30

Słowo kluczowe "promocja"? :). iPhone nie z promocji i nie ma ściągania? :). Poza tym kto to dla nich klient indywidualny, też ten co odkupił np. do biznesmena iphone który był na umowie biznesowej, przyszedł z iPhone i POP-em i zdejmą mu za 77pln? :)

#206 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 stycznia 2009 - 16:05

Oh a to tylko po to zeby nachapac sie i podniesc akcje firmy przed zmiana na T-mobile. Dlatego te simlocki sa za darmo.

#207 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 stycznia 2009 - 11:40

Moze :P ale sie cieszymy ze juz locka nie ma :P

#208 crazyy91

crazyy91
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2009 - 11:53

czy robil ktos restore juz po zdjeciu simlocka ?

#209 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 12:07

Tak

#210 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 25 stycznia 2009 - 12:31

a czy wie ktoś co się stanie jak się zaktualizuje oprogramowanie?? lock powraca czy coś?

#211 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 stycznia 2009 - 12:32

Nie nie powraca.

#212 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 12:34

a czy wie ktoś co się stanie jak się zaktualizuje oprogramowanie?? lock powraca czy coś?

A dlaczego niby miałby powrócić lock, którego już fizycznie nie ma? To nie jest yellowsn0w, który jedynie obchodzi blokadę.

#213 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 12:41

Napisałem e-maila do Orange odnośnie simlocka w iPhone i taką uzyskałem odpowiedź:

"Witam

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że oferta, o której Pan wspomniał, obecnie nie jest dostępna w Orange. W momencie, gdy oficjalnie zostanie wprowadzona, pełne informacje na jej temat dostępne będą na naszej stronie www.orange.pl oraz pod bezpłatnym numerem *500. Miło nam, że jest Pan zainteresowany naszymi nowymi ofertami.

Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.
Pozdrawiam."

Więc nie ma zdejmowania żadnych simlocków w Orange, ale czytając między wierszami chyba coś planują zrobić odnośnie simlocków.

#214 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 stycznia 2009 - 21:36

Ja po tym ściągnięciu simlocka nie mogę zrobić*JB... Ani QuickPWN (po całym procesie, w momencie, w którym czeka się na restart iPhona, telefon przestaje odpowiadać) ani przez wgranie z jailbreakowanego softu, który wcześniej działał normalnie (error 21, próbowałem na kilku kompach i z kilku plików)...

Ktoś tak ma?

---- Dodano 25-01-2009 o godzinie 21:36 ----
No i dodam, że oryginalny soft instaluje się bez problemu...

#215 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 21:56

probowales na windowsie?

#216 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 22:20

EKCI, zrób sobie restore i odblokuje Ci jeszcze raz i wtedy rób QuickPWN. U mnie działa QuickPWN bez problemu.

#217 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 stycznia 2009 - 22:23

pomyliłem się, proszę o skasowanie tego posta

#218 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 stycznia 2009 - 23:04

hehe ...sprawdzilem to dzisiaj...normalnie dzwonilem uzywajac karty orange...z iphona od ery... podsumowac to mozna tak...jestem zadowolony...bardzo zadowolony;DDD

#219 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 stycznia 2009 - 01:12

Próbowałem na Windowsie... Próbowałem robić restore itd.. Nie pomaga.. Teraz próbuję*pobrać od nowa wszystkie pliki softu... Może coś źle się*zapisało ^^

#220 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 10:06

Na pewno coś nie tak Ci poszło z tym softem, bo mówię Ci u mnie wszystko śmiga i u innych raczej też. A jeśli wgranie świeżego softu nie pomaga to idź do kogoś innego i u niego zrób na świeżo restore i niech u tej osoby pobierze się soft na świeżo.

#221 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 stycznia 2009 - 12:31

No niestety u mnie nie zadziałało... Nie wiem czemu ale ten QuickPWN (Na Macu) nie wykrywa wcześniej pobranego softu (też przez QuickPwn) i za każdym razem pobiera od nowa... Do tego nie pokazuje się*okienko z wyborem tego, co chcę zrobić (Czy zainstalować Cydię itd). Pojawia się tylko pytanie czy chcę zamienić logo... No i na końcu iPhone nie potrafi zrobić reboota... No nic :P Spróbuję na XP'ku... Tylko będę musiał odgruzować PC'ta ^^

#222 XXXLee

XXXLee
  • 12 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 stycznia 2009 - 15:42

U mnie działa prawidłowo!

#223 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2009 - 15:48

U mnie wszystko śmiga. Wróciłam z urlopu, podłączam iPhone w celu aktualizacji albumów, które kupiłam przez iTunes, nie zdążyłam włączyć trybu samolotowego (korzystam z nakładki) a na ekranie już pojawiła się informacja o zdjęciu simlocka. Miła niespodzianka :D Jak tylko nadarzy się okazja, instaluję najnowszy soft. Wreszcie :)

#224 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 stycznia 2009 - 15:53

Na XP poszło wszystko tak jak zawsze :D Coś*mi się wydaję,*że wersja Windowsowa jest trochę lepiej przygotowana ;) Simlock zdjęty ^^ i wreszcie założę sobie PIN :D

#225 debiannet

debiannet
  • 53 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 16:57

Emigrant dzięki za info, jak zwykle nic konkretnego nie odpisali ;) Czy np. Dev Team nie może jakoś przerobić tej aplikacji dla ery aby ściągnąć simlocka z reszty ip ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych