70 zł to uczciwa cena za ściągnięcie simlocka, emigrant możesz zapytać przy okazji czy bez abonamentu na prepajda też się da ? , jestem za granicą i nie mam możliwości a tak bym podał komuś telefon kto jedzie do Polski i ściągnąłbym
Moim skromnym zdaniem nie ma sensu już robić telefonów z simlockiem i tak wszyscy wiedzą, producenci jak i operatoży że ściągnięcie simlocka nawet z najnowszego telefonu to kwestja czasu.. i tak prędzej czy póxniej użytkownik to zrobi, więc po diabła dalej dawać zarabiać producentom boxów do ściagania simlocków i całej gamie serwisów związanych z tym procederem..
Z tego co wygooglałem to jakaś bzdura, ludzie piszą, że orange za ściągniecie bierze nawet 600pln. To jest bardziej pewne niż nie te 70pln. Moim zdaniem w Orange nie istnieje żadne ściąganie simlocka a jak istnieje to mega kasa, która nie opłaca się. Te słowa tego rzecznika nie wyglądały na wiarygodne w moim odczuciu. Dla samej ciekawości przejdę się do nich jak pisałem wyżej.
To jest fakt simlocki to głupota na pewno przy abonamencie. Tak czy siak trzeba podpisać umowę*na jakiś czas i płacić, za telefon też trzeba zapłacić. Zerwanie umowy od razu też jest bezsensowane bo na pewno duże kary, gdzie nie opłaca się tego robić. Co to im daje, że jest założony simlock, jedynie daje zarobek dla tych co ściągają simlocki w komisach.