Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#151 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 January 2009 - 22:53

Geran, ja robiłem akurat na nieaktywnej karcie Heyah i właśnie dzięki niej mi odblokowało telefon.

alfagata, ja zrobiłem QuickPWN po zdjęciu blokady i wszystko poszło bez problemu, mam Cydię i śmiga git.

No dobra. Udało mi się wgrać custom firmware, ale... NIE MA SIECI:( Już myślałem, że finał, a tu znowu... KAPA:( Jakieś rady?

---- Dodano 23-01-2009 o godzinie 01:28 ----
Wydaję mi się, że ten cały UNLOCK nie jest ZBYT TRWAŁY:( Po wgraniu custom FW poprzez PwnageTool'a unlock jakby nagle wyparował. Jak znowu dałem odtwórz poprzez iTunes, unlock się ponownie zrobił i wyskoczył komunikat...Karta PLAY'a cały czas była w środku, mimo że za pierwszym razem unlockowałem z kartą ERY w szufladce...

#152 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 22 January 2009 - 23:29

nieaktualne

#153 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 22 January 2009 - 23:32

Trudno uwierzyc ale Madagaskar =). Mama mam polka ;)

Madagaskar miał być kiedyś przyłączony do Polski :) .
---

Podłączyłem iP z kartą Orange i po kilku sekundach wyskoczyła informacja, że sim lock zdjęty. jupi :D

#154 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 23:52

@alfagta

Jezeli masz telefon w ERZE to musisz miec inna karte niz ERA a potem podlacz do iTunes

Madagaskar miał być kiedyś przyłączony do Polski .

Kiedy??? =D jak Madagaskar jest 7000km stad? :D

#155 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 January 2009 - 00:08

@alfagta

Jezeli masz telefon w ERZE to musisz miec inna karte niz ERA a potem podlacz do iTunes

Ja za pierwszym razem unlockowałem na karcie ERY (według polecenia jakiegoś użytkownika + czysty restore przez iTunes) i nie było problemu. Drugi raz był na karcie PLAY'a i również zero problemów (o ile to wogóle był unlock...)

#156 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 January 2009 - 00:10

No nie wiem moze zalezy od karty =). Ja np unlockowalem na karcie Orange ktora kupilem z miesiac temu w salonie orange a jak wlozylem stara karte plus ktory ma 3 lata to musialem wkladac ta karte pare razy zeby zasiegl odnalazl takze moze byc roznie z tymi kartami.

#157 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 January 2009 - 00:12

Udało się!!!:) Przez PwnageTool'a nie szło. SIM-LOCK jakby na nowo się zakładał. QuickPWN pomógł. Ciekawe co było przyczyną, że na custom FW z PwnageTool'a nie znajdywał sieci...?

#158 Pietro342

Pietro342
  • 54 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2009 - 00:42

Udało mi się! Mam od dzisiaj iPhone bez simlocka:)

Pietro342, Play działa tylko w zasięgu sieci 3G, ale mało kto o tym wie. Jeżeli nie jesteś w takim zasięgu to po prostu łączysz się przez coś w rodzaju roamingu z siecią Plus. Reasumując: będąc w "zwykłym" zasięgu łączysz się przez nadajnik Plusa i najprawdopodobniej dlatego masz taki oto napis.

Mieszkam w Warszawie, a tu zasięg 3g jest wszędzie( nawet pisze mi obok plusa 3g)

#159 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 January 2009 - 01:00

heh, aż zastanawiam się nad tym iP... nie podoba mi się, ale się zastanawiam, bo skoro nie ma simlocka... tylko po co mi abo z ery:/

#160 lippi

lippi
  • 95 posts

Posted 23 January 2009 - 01:08

U mnie było tak:
- iPhone z najnowszym softem+jailbrake przez QuickPWN,
- następnie w środku karta era + aktywacja w iTunes,
- potem wgrałem yellowsn0w i iP zaczął działać z kartą Simplusa,
- następnie odinstalowałem yellowsn0w i zresetowałem iP (nie wykryło sieci, karta simplus cały czas w środku),
- podłączyłem iP do iTunes i coś zaczęło mielić i wyłączyło iPhone'a,
- włączyłem iP i iTunes zaczął znowu coś mielić i wyskoczył monit, że iP odblokowany poprawnie :)

iPhone kupiony 27-10-2008.

Zrobilem wszystko jak wyzej napisales. DZIALA!:)
ip z ery + karta play + data zakupu ip poczatek pazdziernika 2008

#161 TaZZ

TaZZ
  • 49 posts

Posted 23 January 2009 - 01:10

Potwierdzam unlock. Era jest zaj... ^^ baj baj jelołsnoł :D

#162 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 23 January 2009 - 07:13

Siwetna rzecz. Mam nadzieję, ze jest to już w pełni "odsimlockowany" FW do iP ściągany z iTunes, tak jak przy tym wczesniejszym płatnym. Mam też nadzieję, ze nagle podczas Odtwarzania nie założy mi się simlock na nowo.

#163 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 23 January 2009 - 08:49

Jeszcze przed wojną rząd Polski chciał wykupić Madagaskar od Francuzów i zrobić go swoją kolonią.
Niestety zabrakło funduszy i wojna nas zaskoczyła ;( .

Ale to rozmowa na inny temat, jak i na inne forum ;) .

#164 zibi27

zibi27
  • 174 posts
  • SkądGdynia/vernon/fr

Posted 23 January 2009 - 08:59

A u mnie wszystko sie odbylo bezbolesnie tylko nie mialem powiadomienia o odblokowaniu natomiast karta plusa smiga az przyjemnie popatrzec,dziekuje za tego news-a dla autora wiadomosci. Pozdrawiam pozostalych posiadaczy iphona

#165 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 23 January 2009 - 09:06

Jeśli ktoś ma problem z tym unlockiem po odinstalowaniu yellowsn0w, niech pamięta o restarcie telefonu + włożeniu karty macierzystej sieci. Następnie karta sieci innej i simlock zdjęty:)

#166 zibi27

zibi27
  • 174 posts
  • SkądGdynia/vernon/fr

Posted 23 January 2009 - 09:07

A jeszcze jedno sprawdzilem na mojej francuskiej karcie sim Orange i tez swietnie dziala .Super

#167 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 23 January 2009 - 09:46

Czy ja jestem jedyny, któremu iPhone z Ery nie chce się odblokować czy są jeszcze tacy tutaj na forum?

Niestety jestes jedyny :)

Potwierdzam dzialanie. Wyjalem karte Ery (byl simlock na Ere i byl to telefonik po JB), wsadzilem karte z plusa. Wlaczony telefon podlaczylem do kompa, wlaczylem iTunsa. Poczekalem minute okolo i telefon zalogowal sie do sieci Plus :)
Super :)

#168 goostaff69

goostaff69
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 23 January 2009 - 10:53

Również potwierdzam zdjęcie simlocka - tel. z pierwszego rzutu ERY (sierpień), karta PLUS. Unlock bez restore, ale później zrobiłem restore żeby "oczyścić" trochę system :P WSZYSTKO GRA

#169 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 23 January 2009 - 11:18

Również potwierdzam, iPhone z początku września. Testowane na karcie PLUS'a ps. oj to teraz ceny na Allegro iPhone 3g z ERY napewno będą droższe niż z Orange :)

#170 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2009 - 13:17

Jupi... simlocka brak :D

---- Dodano 23-01-2009 o godzinie 15:27 ----
Tylko cały czas mam ikonkę E włączoną, boss prefs wyłączony edge... Nie wiecie czemu tak, albo E albo kropka (dane sieci... zmienione na sdfjks safdsd sdfsdf). So? Jak zrobić, żeby to się nie pokazywało?
Pozdrawiam szczęśliwych bez simlocka :D

#171 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 23 January 2009 - 13:54

Ikonka E oznacza to że jesteś w zasięgu EDGE a nie że aktualnie są jakieś dane pobierane przez EDGE. Kropka natomiast oznacza że jesteś w zasięgu GPRS'u.

#172 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 23 January 2009 - 14:22

No i stało się. W końcu i mi usunęli simlocka. I co? I żaden restore ani ponowne aktywacje nie były konieczne - jak już wspominałem, wcześniej 3 razy robiłem restore i aktywowałem na różne sposoby, a simlock jak był, tak był, a przed chwilą podłączyłem iPhonka jeszcze raz do itunes i od razu itunes zaczęło się zastanawiać, a na wyświetlaczu iPhone'a wyświetlił się w końcu kabelek. Odłączyłem kabel i podłączyłem jeszcze raz i od razu "Unlock Complete". Po prostu musiałem poczekać na swoją kolej:)

#173 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2009 - 14:30

Wszystko jak najbardziej O.K!

#174 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2009 - 14:43

To czemu wcześniej jak miałem nakładkę to tego nie miałem? Da się to jakoś wyłączyć?

#175 toga09

toga09
  • 7 posts

Posted 23 January 2009 - 14:45

SIMlock zdjęty. Próbowałem dziś około 5 razy, za szóstym niespodziewanie itunes usunął. Dzięki ERA :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users