Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#176 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 23 January 2009 - 14:57

To czemu wcześniej jak miałem nakładkę to tego nie miałem? Da się to jakoś wyłączyć?

Nie wyłączysz.

#177 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 23 January 2009 - 14:59

To czemu wcześniej jak miałem nakładkę to tego nie miałem? Da się to jakoś wyłączyć?

Bo nakładki działają tak jak działają. Nie jest to jakieś "super" rozwiązanie.

A w czym Ci przeszkadza "E"? Możesz podmienić plik graficzny z tym "E" na jakiś inny.

#178 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 posts
  • SkądEU

Posted 23 January 2009 - 16:04

w BossPreff wyłącz edge ja mam edge przy nakładce i nawet działa ;)

#179 rokipat

rokipat
  • 172 posts
  • SkądFrankfurt am Main

Posted 23 January 2009 - 16:09

Potwierdzam, smiga az milo, odblokowalem juz dwa ajFoniki :) Ciekawe kiedy Orange zrobi taki prezencik :)

#180 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 23 January 2009 - 17:08

Dzialaaaa :) dobrze ze sie nie pospieszylem na wyrzucenie tych 600zl za zdjecie simlocka :) ufff :)

#181 andreas_k

andreas_k
  • 101 posts

Posted 23 January 2009 - 17:41

Powiem krótko, IP 3G 16GB z 23 sierpnia z Ery po JB, po włożeniu karty plusa, żadnej reakcji, nie było zasięgu, telefonu nie wyłączałem tylko podmiana samej karty sim, po podłączeniu do Itunes, pojawił się kabelek, po chwili komunikat unlock complete i wszystko na temat ... Pozdr.

#182 wtomek

wtomek
  • 149 posts

Posted 23 January 2009 - 18:19

Ja też potwierdze => Działa !!! Wczoraj podłączyłem iphona do PC żeby się troszkę podładował a tu proszę jaka niespodzianka :) Dodam, że w trakcie "odblokowywania" w iphonie była nakładka, a na niej karta plusa :)

#183 algida

algida
  • 41 posts

Posted 23 January 2009 - 20:00

mi tez odlokowalo mam nadzieje ze gwarancja mi sie wten sposob nie straci na waznosci.

#184 nasiek

nasiek
  • 18 posts

Posted 23 January 2009 - 20:12

ja sprawdzilem z ciekawosci, bo na codzien korzystam z Heyah - wiec simlock nie byl problemem... Ale teraz po wlozeniu Orange wszystko dziala bez zarzutow. Dzieki za zdjecie simlocka Era :D

#185 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 23 January 2009 - 20:14

Potwierdzam, telefon w erze, kupiony w listopadzie lock sciagniety po usunięciu oszczanego śniegu i reboocie.

#186 rafalito

rafalito
  • 31 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 23 January 2009 - 20:45

Również potwierdzam że operacja zakończona sukcesem - iP 3g z Ery, zakupiony początkiem grudnia. Wszystko przebiegło jak w opisie z początku.

#187 debiannet

debiannet
  • 53 posts

Posted 23 January 2009 - 21:41

ło matko to może jakąś petycje napiszemy to Orange żeby poszli w ślady Ery ;) Zrobimy jakąś www każdy się wpisze i wyślemy do ornage list z linkiem do strony ;)

#188 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 January 2009 - 21:45

Skoro Orange na wszelke cene naciskaja ludzi zeby kupic sr'Ominia to chyba watpie zeby poszli w takie cos

#189 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 23 January 2009 - 21:54

ło matko to może jakąś petycje napiszemy to Orange żeby poszli w ślady Ery ;) Zrobimy jakąś www każdy się wpisze i wyślemy do ornage list z linkiem do strony ;)

Taaaaa.....

#190 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 January 2009 - 23:35

Orange ściąga simloki za jakieś 70 zł, więc zapewne też i w iPhone. Jak komuś bardzo zależy to jest to kwota do zniesienia.

#191 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 23 January 2009 - 23:39

Orange ściąga simloki za jakieś 70 zł, więc zapewne też i w iPhone. Jak komuś bardzo zależy to jest to kwota do zniesienia.

To jest pewna informacja? Czy po prostu ktoś coś powiedział?

#192 DaeL

DaeL
  • 23 posts

Posted 24 January 2009 - 00:18

Dla wszystkich, ktorym iPhone nie chcial sie odblokowac - nie traccie nadziei. Ja probowalem od jakichs dwoch godzin. Co chwile podlaczalem, mieszalem z kartami SIM, synchronizowalem, sciagalem aplikacje z App Store. W koncu zdesperowany jeszcze raz wykonalem nastepujace czynnosci: 1. Wlaczylem iTunes 2. Podlaczylem iPhone'a z karta z Orange. 3. Wylaczylem iPhone'a 4. Poszedlem zrobic sobie herbate i wziac ostatni kawalek urodzinowego tortu. 5. Jedzac tort wlaczylem iPhone'a i wklepalem kod PIN. To bylo jakies 5 minut temu. W tej chwili mam na iPhone'ie ta cholerna wtyczke, ktora wczesniej sie nie wyswietlala i mysle, ze cala procedura zakonczy sie pozytywnie.

#193 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 January 2009 - 00:31

To jest pewna informacja? Czy po prostu ktoś coś powiedział?

Powiedział to ich rzecznik prasowy w odpowiedzi na ruch ERY. A brzmiało to następująco:

"Nasi klienci już od pewnego czasu mogą skorzystać z usługi zdjęcia simlocka w telefonach, które kupili w Orange.
Usługa kosztuje 77 zł i mogą z niej skorzystać wszyscy klienci, niezależnie od rodzaju oferty i taryfy z której korzystają.

W chwili obecnej nie planujemy całkowitej rezygnacji z simlocków w telefonach sprzedawanych na warunkach promocyjnych.
Będziemy jednak obserwowali zainteresowanie klientów ofertami bez simlocków i nie wykluczamy, że w naszej ofercie pojawią się podobne propozycje."

#194 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 24 January 2009 - 00:50

Powiedział to ich rzecznik prasowy w odpowiedzi na ruch ERY. A brzmiało to następująco:

"Nasi klienci już od pewnego czasu mogą skorzystać z usługi zdjęcia simlocka w telefonach, które kupili w Orange.
Usługa kosztuje 77 zł i mogą z niej skorzystać wszyscy klienci, niezależnie od rodzaju oferty i taryfy z której korzystają.

W chwili obecnej nie planujemy całkowitej rezygnacji z simlocków w telefonach sprzedawanych na warunkach promocyjnych.
Będziemy jednak obserwowali zainteresowanie klientów ofertami bez simlocków i nie wykluczamy, że w naszej ofercie pojawią się podobne propozycje."

Zbyt piękne aby było prawdziwe. Nie wierzę w te gadanie. Obym się mylił. W sumie w poniedziałek podskoczę do głównego centrum orange u mnie i zapytam.

#195 kiler129

kiler129
  • 403 posts
  • SkądSiedlce

Posted 24 January 2009 - 01:41

Ok. To ja juz tez nie mam simlocka.
Zrzut na potwierdzenie
Dołączona grafika

Za pierwszym razem pokazal mi tylko iPhone na ekranie .... i nic. Czekalem z 10 minut. Odpielem, zaczlekalem chwile i podpielem znowu :D
I na ekranie pc taki uroczy komunikacik ;]

#196 karaluchy

karaluchy
  • 19 posts

Posted 24 January 2009 - 01:43

potwierdzam, iphone odblokowany :)

#197 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 24 January 2009 - 09:50

Prosiłbym o jakiś link do wypowiedzi Orange w sprawie zdejmowania simlocków.

#198 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 24 January 2009 - 11:09

Orange i telefony bez simlocka - Telekomunikacja (telefonia komórkowa) - NT w INTERIA.PL - nowe technologie, komputery, gadżety, wynalazki, technologia, telekomunikacja, testy, komputer, test

#199 andreas_k

andreas_k
  • 101 posts

Posted 24 January 2009 - 11:24

Tylko jest jescze druga strona medalu, zawsze w ten sam sposób, bez naszej wiedzy simlocka mogą założyć :|...

#200 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 24 January 2009 - 11:47

Tylko jest jescze druga strona medalu, zawsze w ten sam sposób, bez naszej wiedzy simlocka mogą założyć :|...

A po kiego czorta mieliby to robić? Przecież, skoro od 23. sprzedają telefony bez simlocka, to chyba logiczne, że to z tego powodu nam je zdjęli. To co, jeśli się pewnego dnia rozmyślą, to według ciebie zaczną nagle namawiać wszystkich, którzy przykładowo kupili Nokie, żeby przyszli do salonu na darmowe zakładanie simlocka?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users