Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#501 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 maja 2009 - 19:03

Wziąłem przed chwilą iPhone 3G z listopada i zdjęcie Simlocka poszło w iTunes bez żadnych problemów.

#502 fakcior

fakcior
  • 53 postów
  • SkądPodolsze / Kraków, PL

Napisano 18 maja 2009 - 19:20

Mam nadzieję, że mi też się powiedzie. W środę będe miał iPhone'a z sierpnia '08. Niedługo zdam relację. Pozdrawiam!

#503 fakcior

fakcior
  • 53 postów

Napisano 20 maja 2009 - 14:52

iPhone 3G z 18 września 08. Podpiąłem dziś do iTunes, dość długo pomielił, ekranu z gratulacjami nie zobaczyłem, ponieważ wyskoczył formularz do rejestracji iPhone'a. Ale karta z Playa śmiga od tego momentu, aż miło. Także Simlock Bye Bye. Pozdrawiam!

#504 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 maja 2009 - 18:24

Jeśli wyskoczył mi komunikat "Odblokowanie tego telefonu zakończyło się sukcesem" to mogę wgrywać 2.2.1? Chodzi mi o yellowsn0w w ewentualności.

#505 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2009 - 18:41

Możesz - SIM-lock został zdjęty i zostanie zdjęty po każdej następnej aktualizacji.

#506 damian89

damian89
  • 125 postów

Napisano 24 maja 2009 - 12:42

Witam. Chce kupic z allegro iPhona i jesli telefon jest sprzed 23 stycznia 09 to bede mogl sobie zdjac simlocka a jesli jesk kupiony po 23 stycznia 09 to juz nie bedzie mial simlocka?? Chodzio to ze jestem w sieci Orange i mi ta siec odpowiada ze wzgledu ze wiekszosc znajomych ma tez z tej sieci. Czy do zdjecia simlocka jest potrzebny system MAC OS czy an Viscie tez moge za pomoca iTunes sciagnac w razie czego simlocka?? Pzdr i dzieki za pomoc

#507 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2009 - 12:44

Jeśli jest po 23 stycznia to blokada SIM-lock zostanie zdjęta po podłączeniu do iTunes (zarówno na Windowsie jak i na Maku). Jeśli jest starszy to też jest szansa, że po podłączeniu do iTunes blokada zostanie zdjęta - jednak nie jest to rzecz pewna i jeśli się tak nie stanie to już nic nie zrobisz.

#508 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 maja 2009 - 12:48

Jeśli kupisz iPhone'a z Orange, to będzie simlock niezależnie kiedy telefon został kupiony. Jest możliwość zainstalowania yellowsn0w z Cydii (oczywiście po JB), ale nie jest to permanentne zdjęcie simlocka, tylko ominięcie, które działa WYŁĄCZNIE na sofcie 2.2 z basebandem 02.28.00. Jeśli kupisz iPhone'a z Ery po 23 stycznia 2009r. to simlocka mieć nie powinien, a jeśli będzie miał, to dzwonisz do Ery, oczywiście musisz posiadać dowód zakupu. Telefony przed 23 stycznia 2009r. też mogą nie mieć simlocka, ale one już nie są objęte "promocją" więc ryzykujesz. Ja mam raczej z przed 23 stycznia a simlocka nie ma (jak widać wyżej). Ogólnie lepiej brać z Ery, niedługo wychodzi nowy soft 3.0 który będzie posiadał praktycznie rewolucyjne zmiany ;) (jak na iPhone'a...), a simlock na 3.0 pewnie długo ni wyjdzie. Oczywiście mówimy o iPhone 3G. Co do systemu, jeśli masz z Ery to iTunes sam zdejmie przy podłączeniu, jeśli z Orange, musisz zrobić jailbreak (Windows/Mac).

#509 ParaMonoV

ParaMonoV
  • 130 postów

Napisano 24 maja 2009 - 13:18

soczek w tym temacie ktoś sie wypowiadał że zdjął mu z orange :o ale no nie wiem ile w tym prawdy było :P hmmm zawsze może pójść do Pomarańczy i poprosić o zdjęcie simlocka ale to wychodzi 600zł coś koło tego (tak sobie wołają z tego co czytałem i słyszałem)

#510 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 maja 2009 - 13:23

Już to widzę ;) Miałem swojego czasu iPhone'a z Orange i to przerabiałem. Jak Era zaczęła akcję zdejmowania simlocków, to Orange ogłosiło, że zdejmują simlocki za 70 zł i skorzystało z tego kilka osób, a 600 zł to cena jeśli iP jest wzięty na firmę. W praktyce wygląda to tak, że chyba nie ma iPhone'a z Orange bez simlocka. Moim zdaniem teraz opłaca kupować się jedynie iPhony z Ery, tym bardziej, że w czerwcu wychodzi soft 3.0.

#511 damian89

damian89
  • 125 postów

Napisano 24 maja 2009 - 15:35

Najbezpieczniej bedzie jak kupie iPhona w Erze....

Znalazłem takie:

iPHONE 3G 8G JAK NOWY UŝYWANY 3 MIESI�CE Era (638846435) - Aukcje internetowe Allegro
iPhone 3G 8GB kupiony w salonie ERA w maju 2009 (641361491) - Aukcje internetowe Allegro

Który byście polecali pierwszy ma dość dobra jakość zdjęć i wydaje sie nie mieć rys, natomiast 2 jest z maja wiec nie powinien byc zniszczony (zależy jak kto szanuje) ale zdjęcia słabe zwłaszcza tylu obudowy i nie jestem do końca pewny.... który byście polecili?? Wydaje mi się ze ten pierwszy a może jakiś inny ...

Teraz jeszcze sprawa gwarancji.... czy ma byc podbita ( i czy uznają jak będzie na nie moje nazwisko) czy może być tylko paragon i niepodbita gwarancja. W Orange jak mialem Sony Ericssona kiedy to sie nie czepiali a w Nokii już musiała być podbita a ze kupowałem z allegro z warszawy wiec kicha trochę była bo nie miałem jak podbić... nie wiem jak to jest w Erze bo nigdy nie kupowałem tam.... jakie dokumenty sa potrzebne itp...

Pzdr

#512 Petereq

Petereq
  • 3 postów

Napisano 24 maja 2009 - 21:41

Z tego co wyczytalem najlepiej oplaca sie kupic w Erze bo i tak mozna sciagnac simlocka.... Moglby wlasnie ktos odpowiedziec na pytanie od damian89 powyzej co do gwarancji bo ja wlanie tez nie wiem jak to jest z gwarancja w Erze bo ja znowu mam w Plusie

#513 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 maja 2009 - 21:49

Gwarancja - musi być dowód zakupu z numerem IMEI. Nie ma kart gwarancyjnych do iPhone'a. Gwarancji w Polsce nie udziela Apple, tylko odpowiednio Era albo Orange, na podstawie daty na dowodzie zakupu ;)

Jeśli simlock zostanie zdjęty przez iTunes to gwarancja oczywiście zostaje, gdyż jest to legalny sposób (każdy iPhone zostaje odblokowany), jeśli przez yellowsn0w, to teoretycznie JB powoduje utratę gwarancji. Zawsze jednak można przywrócić oryginalny, wybrany soft przez iTunes (z shiftem jeśli nie chce się najnowszego 2.2.1 na którym nie działa yellowsn0w). No i należy pamiętać, że oni nie zawsze sprawdzają soft, tym bardziej, jeśli padnie np. ekran, ale zawsze warto przywrócić oryginalny ;)

#514 Petereq

Petereq
  • 3 postów

Napisano 24 maja 2009 - 21:52

A jezeli jest paragon?? Tam tez jest numer IMEI ?? I czy wystarczy ze dostane np ksero ?? Sorki bo chyba wyszedl offtop....

#515 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 maja 2009 - 21:54

Na paragonie nie ma raczej numeru IMEI, bo miałem kiedyś taki, i nie było... Renegersis nie przyjęło telefonu, mimo, iż zajmują się iPhonami z Ery i Orange, więc jakie to ma znaczenie dla nich. Numer IMEI raczej będzie na umowie z Erą/Orange, na dniach dostanę dowód zakupu do mojego nowego iPhone'a, to dowiem się, czy jest to dowód zakupu, czy umowa ;)

#516 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 25 maja 2009 - 20:10

a jesli teraz mam soft 2.2 z odblokowanym bez najmniejszych problemow przez itunes simlockiem, to gdy wyjdzie 3.0 i zapgrejduje soft to simlock sie znow pojawi? iphone z ery z wrzesnia

#517 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 maja 2009 - 22:38

A niby czemu ma się pojawić? Jak raz zdjął to zdejmie i drugi raz.

#518 damian89

damian89
  • 125 postów

Napisano 27 maja 2009 - 12:33

Czy moze byc tak ze moja karta Orange jest za stara... mam ja juz kilka lat??

Obecnie m problemy z iPhonem opisane w tym watku
http://www.myapple.p...html#post938692

Edit:

Czemu nie moge odblokowac iPhona... mam najnowsze iTunes... telefon niby z maja z Ery wkladam swoja karte z Orange i albo nie wykrywa i Pisze ze "REstore needed... nie moze wykonywac polaczen. Restore iTunes "albo jest czarny ekran z Jablkiem na srodku i nie mozna nawet wylaczyc iPhona tylko trzeba odczekac az zniknie

Co jest nie tak ??

EDIT: Sprawdzilem w miare nowsza karte z Orange i to samo.... jest to mozliwe ze nie bedzie dalo sie sciagnac simlocka?? :?

#519 maciej_zalucki

maciej_zalucki
  • 1 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 14:10

A jak się rzecz ma z PLAY Kupiłem play online na kartę i mimo że Iphone na karcie plusa działa (a więc jest odblokowany ) to na karcie PLAY nie dziala

#520 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 czerwca 2009 - 14:35

Włącz 3G. Play Online działa tylko na nadajnikach Playa (Plusa nie), więc tylko na 3G.

#521 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2009 - 12:51

Czy nowe iphone'y ,które wyjdą niedługo będą miały simlocka w erze? Czy już wszystkie telefony nie mają simlocka w erze?

#522 fakcior

fakcior
  • 53 postów

Napisano 07 czerwca 2009 - 12:58

Wszystkie.

#523 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 czerwca 2009 - 13:16

Nie bądź taki pewien. Akurat w tej kwestii zależy dużo od Apple.

#524 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 07 czerwca 2009 - 14:54

a nie od Ery ?

#525 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 czerwca 2009 - 17:38

Jak do tej pory iPhone był dostępny tylko dla wybranych sieci. Za ową wyłączność sieci komórkowe bez wątpienia płaciły otrzymując tym samym pewność, że przez jakiś czas rzeczywiście w innych sieciach telefon będzie bezużyteczny(w przypadku 3G trwało to prawie pół roku, nie licząc podkładek do karty, które raz działały, a raz nie.) Jeżeli następca 3G będzie oferowany przez Apple na takich samych zasadach to myślę, że również Era płacąc za wyłączność nie będzie go oferowała bez simlocka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych