Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#451 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 10 marca 2009 - 21:54

wyswietla jakis komunikat Itunes?

#452 Macflaj

Macflaj
  • 99 postów

Napisano 10 marca 2009 - 22:09

"Weryfikacja telefonu iPhone przez program iTunes nie powiodła się"

#453 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 11 marca 2009 - 00:38

jeśli zdjol ci itunes simlock to napisz do support ery lub apple mail może oni ci doradza

#454 Sagitta

Sagitta
  • 4 postów

Napisano 11 marca 2009 - 16:45

żenada, ERA BOK jest tragiczne. Dzwonie pierwszym razem Pani powiedziała, że się nie da. Dzwonie drugim razem Pan powiedział, że się da (lecz nie miałem przy sobie numeru NIP i powiedziałem, że zadzwonię za chwilę) Zadzwoniłem odebrała inna osoba i znowu powiedziała mi, że nie ma takiej możliwości. Ludzie... sami już nie wiedzą co mówić :/ Polska rzeczywistość... siedzą tam nie wiadomo od czego :/

#455 best122

best122
  • 1 postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:41

a czy mogę odblokować iphona bez dostępu do internetu? jeśli tak to w jaki sposób?

#456 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 marca 2009 - 12:59

Nie możesz.

#457 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 22 marca 2009 - 14:43

Sagitta mam ten sam problem co ty, telefon zakupiony 19 stycznia simlock jak był tak jest, robiłem może już z 50 razy restore, w BOK mówią ze nie idzie albo ze telefon zakupiony przed 23 stycznia i nic z tego :(

#458 BaRiBaL

BaRiBaL
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2009 - 12:25

Kupilem ajfona 8 stycznia b.r. i co prawda korzystam ciagle z ery ale w sumie czemu by sobie nie zdjac simlocka za darmo? Niestety rowniez i mnie nie bedzie to dane - podobnie jak kilku tu piszacym uzytkownikom BOK odpowiada, ze nie lapie sie na warunki promocji bo za wczesnie kupilem telefon. Zastanawialem sie czy aby nie przedstawic sytuacji Rzecznikowi Konsumentow ale przemyslalem sprawe i chyba nie ma co im zawracac gitary bo era jednak w prawie jest.

#459 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 27 marca 2009 - 12:42

ale to w sumie jest dziwne bo wiele osób które kupiły telefony jeszcze w ubiegłym roku normalnie zdjęło sobie simlock przez iTunes

#460 BaRiBaL

BaRiBaL
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2009 - 13:00

Owszem, nawet uzylem tego argumentu ale konsultantka stwierdzila, ze te osoby mialy szczescie dzieki "bledowi w systemie" albo, ze ich partia telefonow miala byc sprzedawana pozniej. W sumie co glupiego by nie powiedzieli to nie ich wina. To tylko pionki sprzedajace informacje rodzace sie w glowach 'tych wyzej'.

#461 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 27 marca 2009 - 13:09

no nie wiem.... sama osobiście odblokowywałam telefon zakupiony w sierpniu jeszcze. No nie uwierzę że był z partii, która miała być sprzedawana później ;) Błąd systemu - w to jestem skłonna uwierzyć ale skoro tak sie stało to powinni już raczej zdjąć wszystkim (znaczy o iPhones chodzi)

#462 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 marca 2009 - 15:40

Prawda jest taka, że jak kupowaliście przezd 23 stycznia to nigdzie nie było napisane, że będziecie mogli zdjąć simlocka przed upływem umowy. Więc prawnie nic nie zdziałacie.

#463 Sagitta

Sagitta
  • 4 postów

Napisano 27 marca 2009 - 19:49

Mam drugiego z 2008-12-17 i też nie mogę zdjąć, to w końcu od jakiej daty zakupu zdejmują ? Kiedyś miałem z września 2008 i simlock poszedł od razu.

#464 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 marca 2009 - 19:57

Od tej samej co na kilkudziesięciu poprzednich stronach. Oficjalnie od 23 stycznia, nieoficjalnie również z tych wcześniejszych, przy czym z nich nie mają obowiązku zdejmować.

#465 Sagitta

Sagitta
  • 4 postów

Napisano 27 marca 2009 - 20:10

A czy udało się komuś ostatnio dogadać się z BOK żeby odblokowali Iphona kupionego z przed 23 stycznia ? Bo jak dzwoniłem kilka dni temu - bez celu

#466 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 marca 2009 - 20:20

A czy udało się komuś ostatnio dogadać się z BOK żeby odblokowali Iphona kupionego z przed 23 stycznia ? Bo jak dzwoniłem kilka dni temu - bez celu

Jak dzwonisz bez celu to nie ma się czemu dziwić... Chyba, że bez efektu :)

#467 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 marca 2009 - 10:42

a jak sie zdjeło przez itunsa to można zrobić aktualizacje do 2.2.1

#468 m4rcel

m4rcel
  • 32 postów

Napisano 29 marca 2009 - 11:23

Witajcie,

Jako że ten wątek czytam od kilku dni (od pierwszego do ostatniego posta) postanowiłem przedstawić moją Historie, może komuś to pomoże.

Zakupiłem swojego iPhone 3G 8GB na allegro w czwartek 26.03.2009, (od użytkownika który kupił telefon w Erze na FV) doszedł do mnie kurierem na następny dzień. Od razu umieściłem w nim kartę z plusa (mixplus) oczywiście pupa, napis niewłaściwa karta, telefon nawet nie wchodził do menu. Pożyczyłem kartę Ery od kolegi i telefon się aktywował i działał, po ponownym włożeniu karty z plusa brak zasięgu ale telefon jako taki działał (oczywiście dzwonić nie można było) a po restarcie iTunes wyświetlał niewłaściwą kartę więc zacząłem walkę.

Telefon do BOK Ery - Jakiś Pan poprosił o nr telefonu na który telefon został zakupiony, powiedziałem że nie posiadam bo kupiłem tel na Allegro i mam tylko oryginalną FV, Pan poinformował mnie że w takim razie nie aktywuje telefonu i jedyne co mogę zrobić to udać się do iSpot (taaa i płacić jak za zborze)

Mail do osoby która mi sprzedała telefon
- Musiałem do niego napisać ponieważ na aukcji było napisane wielkimi literami Bez SimLocka. Pan był zdziwiony:

Otrzymalismy ten tel jak pan widzi w marcu wiec musial byc bez simlocka gdyz era od 23 stycznia ma tel bez simlocka.
Nie neguje jednak tego co pan pisze - mogli dostac wczesniej towar na magazyn.
Dlatego postaramy sie pomoc w tej prawie.
Prosze o przeslanei danych klienta z numerem klienta ktore pan otrzymal z faktury.
My postaramy sie zorgnizowac nr tego telefonu i podeslac do Pana.
Jest jeszce jedna opcja na simlocka tj program yellowsn0w.
Zalezy nam na pozytywnej opini na allegro i zadowoelniu klienta i prosze zrozumiec ze my tez zostalismy wprowadzenei w blad prze ERE.
Prosze o odp
PZodarwiam

Odpisałem wszystkie dane z FV i powiedziałem że nie chce cudować z yellowsn0w.

Wycieczka do salonu Ery - Panie w salonie bardzo miło mnie poinformowały że bez problemu odblokują mi telefon w "centrali" w Kaliszu jest to 30km od mojego miejsca zamieszkania, nerwy mi puściły i kupiłem starter Ery za 9zł;)

Mail do Ery - W skrócie napisałem że zachęcony promocją Braku SimLocka kupiłem u nich telefon wyjaśniłem wszystko co napisałem do tej pory i zadałem jasno pytanie czy mogę bezpłatnie pozbyć się simlocka czy nie (podając wszystkie dane jak SN, IMEI, i dane z FV) oto odpowiedź:

W odpowiedzi na Pańską korespondencje informuje, otrzymane informacje są aktualne. Może Pan bezpłatnie zdjąć SIM LOCK-a tylko w Salonie Firmowym lub Sklepie Firmowym po okazaniu oryginalnej faktury zakupu oraz oryginalnej karty gwarancyjnej urządzenia i podaniu typu urządzenia i numer IMEI.
Najbliższy Panu punkt znajduję się faktycznie w Kaliszu przy ul. Śródmiejska 21

Sukcessss - Dzisiaj 29.03.2009 rano ponownie kombinowałem i nic, dosłownie 15min temu dostałem następującego maila od Pana z Allegro:

Przed 5 minutami kontaktowalo sie ze mna biuro obslug klienta ERA z inf ze simlock z iphone ma Pan sciagniety.
Nalezy teraz zaktualizowac iphone przez iTunes.
Licze na pozytywny komentarz i w razie problemó prosze pisac
PZodarwiam

Podłączyłem telefon z kartą Plusa na telefonie pokazał się kabelek i po 2 min pojawił się znany ekran:)

Informację dodatkowe:
Komputer MacBook Alu 2.4GHz (tak chwale się;)
Telefon zakupiony w Erze 05.03.2009 (data z FV)

#469 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:54

Mam iPhone'a z ery z 4 kwietnia. Po restore z kartą Orange jest niestety napis Karta SIM włożona do telefonu... Chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko poczekać, aż szwagier przyśle mi umowę, pójść do salony ery i poprosić ich aby sami go zdjęli. :(

#470 rj78

rj78
  • 9 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 20:26

SZOK Jestem w szoku !!! Dawno nie odwiedzalem tego forum i akurat dzisiaj cos mnie tknelo. Przeczytalem ten watek i postanowilem sprobowac odblokowac swojego IP 3G. Ku mojemu zdziwieniu udalo sie :P Zajelo mi to jakies 5 min. IP byl kupiony w sierpniu 2008 w Erze i do tej pory dzialal w Plusie dzieki nakladce. Teraz dziala w Plusie bez niczego, moge korzystac z 3G i EDGE. Normalnie nie moge sie nadziwic. Dzieki za dobre informacje.

#471 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 15 kwietnia 2009 - 20:47

Mi tez nie chciał ściągnąć a był z 26 lutego , wgrałem najnowsze oprogramowanie 2.2 i odrazy poszło ! Kolega ma rocznego i tez mu odblokowało przez iTunes !

#472 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 20 kwietnia 2009 - 17:48

Dziś dostałem wreszcie aneks do umowy, na którą brany był iPhone. Zadzwoniłem do ukochanej Ery i od razu po podłączeniu do iTunes poszło :D:D:D Tel z 30 marca.

#473 ParaMonoV

ParaMonoV
  • 130 postów

Napisano 01 maja 2009 - 20:17

wiecie tak czytam " z zeszłego roku" i tu się nasuwa moje pytanie: czyli to nie dotyczy już Ip 3G z tego roku?

#474 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 02 maja 2009 - 11:03

Nasuwa się pytanie czy ty na pewno umiesz czytać... We wszystkich kupionych po 23 stycznia tego roku są zdejmowane simlocki i z większości kupionych przed tą datą.

#475 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 03 maja 2009 - 17:32

a ja się z tobą nie zgodzę, wydaje mi się że ParaMonoV ma racje, itunes nie zdjęło simlocka osobą które zakupiły IP przed 23 tego roku, z 2008 poszło wszystkim którzy się wypowiadali!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych