Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#476 ParaMonoV

ParaMonoV
  • 130 postów

Napisano 03 maja 2009 - 17:47

nom najbardziej mnie ciekawi dlaczego oni od razu tego nie zrobili :rolleye: sory ale jakby tak zrobili to my byśmy mniej czekali a oni mieli by spokój od OKiK'u w sumie to wiem że IMEI itp . ale jakby postawili automat na to to może by to jakoś zmieniło teraźniejsze problemy tych co mają locka na nowszych Ip ... ale to jest moja osobista spekulacja

#477 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 03 maja 2009 - 18:16

@_radek: zlituj się! osobom! Nie wszystkim z tamtego roku zdjęło simlocka od razu i bez problemu. Choć faktycznie Ci, którzy kupili w styczniu tego roku mieli więcej problemów.

@ParaMonoV: Chyba UOKiK-u :) A dlaczego mieli to zrobić od razu? Nie zrobili tego dlatego, że mieli jakąś umowę na wyłączność z Apple i nie mogli tego wcześniej zrobić. Co do UOKiK to z jakiego powody by mieli mieć problemy?

#478 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 maja 2009 - 09:35

Nie sadzilem ze moj temat nadal zyje : D. Sorry za offtop ale musialem ;P

#479 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 04 maja 2009 - 17:15

Z Orange ktoś próbował? :)

#480 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 maja 2009 - 18:31

Z orange to nie działa. Na pewno.

#481 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 maja 2009 - 02:30

Z Orange ktoś próbował? :)

Gdybys przeczytal to bys wiedzial ze z Orange nie!!!!

#482 wojtasspe

wojtasspe
  • 2 postów

Napisano 07 maja 2009 - 21:36

To moze mi ktos pomoże bo zaraz mnie cos trafi. Kupiłem "ajfona" w erze, w grudniu. wymienili mi plyte 19 stycznia. Korzystalem do tej pory z jednej z kart turbo. COs mnie pokusilo i dzisiaj zrobilem upgrade mojego IP. Karta turbo nie działa, lock jest. (jestem w play) Dzwonie do Ery a oni mi mowia ze nic nie wiedza o żadnej bazie, o zdejmowaniu locka przez ITunes. Co mi pozostalo?

#483 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 08 maja 2009 - 12:13

Iść osobiście do Ery/dzwonić do centrali (Warszawa?).

#484 wojtasspe

wojtasspe
  • 2 postów

Napisano 13 maja 2009 - 21:01

dzwonilem. BAbka powiedziala, ze mi nie zdejma simlock'a bo tel kupilem przed 23 stycznia. mowie ze to przez iTunes i ze od groma ludzi tak zrobilo a ona mi ze MY nie pomagamy zdejmowac simlockow. Isc osobiscie??

#485 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 14 maja 2009 - 14:44

nic nie wskórasz... a na tekst że wiele osób zdjęło simlocka na iP sprzed 23 stycznia usłyszysz że mieli szczęście i był to bład Ery

#486 jmy

jmy
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maja 2009 - 23:24

A czy iTunes odblokuje iPhone'a który w erze jest kupiony na abonament??

#487 jurget

jurget
  • 72 postów

Napisano 15 maja 2009 - 07:41

A czy iTunes odblokuje iPhone'a który w erze jest kupiony na abonament??

Tak, każdy zakupiony po 22 stycznia.

Mój zakupiony przez pierwszą właścicielkę 7 lutego (podpisana umowa na 3 lata) nie chciał się odblokować więc wysłałem maila do BOA z Ery podając IMEI, nr umowy i nr abonenta i po 2 godzinach dostałem potwierdzenia odblokowania i zdjąłem locka przez iTunes.

#488 jmy

jmy
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 maja 2009 - 15:54

ak, każdy zakupiony po 22 stycznia.

Mój zakupiony przez pierwszą właścicielkę 7 lutego (podpisana umowa na 3 lata) nie chciał się odblokować więc wysłałem maila do BOA z Ery podając IMEI, nr umowy i nr abonenta i po 2 godzinach dostałem potwierdzenia odblokowania i zdjąłem locka przez iTunes.

Wielkie dzięki za odpowiedź :)

#489 loretoo

loretoo
  • 51 postów

Napisano 15 maja 2009 - 16:13

To moze mi ktos pomoże bo zaraz mnie cos trafi. Kupiłem "ajfona" w erze, w grudniu. wymienili mi plyte 19 stycznia. Korzystalem do tej pory z jednej z kart turbo. COs mnie pokusilo i dzisiaj zrobilem upgrade mojego IP. Karta turbo nie działa, lock jest. (jestem w play) Dzwonie do Ery a oni mi mowia ze nic nie wiedza o żadnej bazie, o zdejmowaniu locka przez ITunes. Co mi pozostalo?

w sensie ze wymienili ci plyte
czy iphone'a na nowego? zadzowen do nich i powiedz ze po wymianie dostal simlocka postaraj sie przemilczeć daty ale chyba nic z tego nie bedzie, najgorzej jak ktos ma graniczna bo wtedy rozne przypadki sie zdarzaja,

#490 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 maja 2009 - 23:36

nic nie wskórasz... a na tekst że wiele osób zdjęło simlocka na iP sprzed 23 stycznia usłyszysz że mieli szczęście i był to bład Ery

I logicznie by bylo gdyby Era taki wielki blad zrobila??? watpie zeby to byl blad =] A tak w ogole dla przypomnienia to nie Era odpowiada ze zdejmowaniu simlocka tylko firma APPLE. Era miala taka role ze oni tylko do system APPLE zdalnie wprowadzili IMEI.

Podsumuwujac firma APPLE zdecydowal sie ze wszystkie serie IPHONOW zakupione z przed 23 Stycznia ulegaja UNLOCK wrazem ze zgoda operator ERA. Dlaczego? Otoz to ze operator Era 1 w polsce wprowadzil akcje zakupu iPhonow od razu bez simlockow wiec byloby to niesprawiedliwe ze ci ktorzy maja iPhony z przed 23Stycznia tego roku nie mieliby miec zdjety Simlock a ci po 23 styczniu beda mieli...

Wystarczy troche mysle i rozumiec logiki.

A tak w ogole kogo to obchodzi czy to blad ze strony Ery (ktorego watpie) czy firma APPLE (tu predzej moglbym sie zgadzac ale wiadomo zadna firma nie bylaby zachwycona wprowadzeniu userow w blad). Wazne ze nie ma Simlocka i juz wystarczy.

#491 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 09:43

witam! ja zrobilem ze swoim ophone 3g zgodnie z opisem (tel. z ery ) w itunes wyswietlilo ze blokada zostala usunieta ...ale na karcie plusa w iphone jest BRAK USLUG! to jak to jest w koncu z tym odblokowaniem? iphone odblokowany a karta z plusa nie dziala.

#492 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 maja 2009 - 12:11

witam!
ja zrobilem ze swoim ophone 3g zgodnie z opisem (tel. z ery )
w itunes wyswietlilo ze blokada zostala usunieta ...ale na karcie plusa w iphone jest BRAK USLUG!
to jak to jest w koncu z tym odblokowaniem?
iphone odblokowany a karta z plusa nie dziala.

Spróbuj włożyć inną kartę. Może ta jest stara.

Podsumuwujac firma APPLE zdecydowal sie ze wszystkie serie IPHONOW zakupione z przed 23 Stycznia ulegaja UNLOCK wrazem ze zgoda operator ERA. Dlaczego? Otoz to ze operator Era 1 w polsce wprowadzil akcje zakupu iPhonow od razu bez simlockow wiec byloby to niesprawiedliwe ze ci ktorzy maja iPhony z przed 23Stycznia tego roku nie mieliby miec zdjety Simlock a ci po 23 styczniu beda mieli...

Wystarczy troche mysle i rozumiec logiki.

Eureka! Jak ktoś mógł pomyśleć, że operator mógł postąpić niesprawiedliwie...

#493 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:10

I logicznie by bylo gdyby Era taki wielki blad zrobila??? watpie zeby to byl blad =]

Takie jest oficjalne stanowisko ERY - to był błąd systemu

. Wazne ze nie ma Simlocka i juz wystarczy.

Trochę Cię może uświadomię - obecnie większość osób z telefonami z ERY sprzed 23 stycznia SIMLOCKA nadal posiada i zdjąć nie może.

#494 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 maja 2009 - 17:49

Większość? Większość użytkowników tego forum nie ma simlocka na telefonach sprzed 23 stycznia.

#495 BaRiBaL

BaRiBaL
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 18:14

Większość? Większość użytkowników tego forum nie ma simlocka na telefonach sprzed 23 stycznia.

Owszem, wiekszosc uzytkownikow tego forum ma simlocka na telefonach sprzed 23 stycznia.

#496 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 18:19

Ja mam iphona z początku grudnia 2008 i simlocka zdjąłem bez problemu.

#497 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 maja 2009 - 18:25

Ja mam iphona z początku grudnia 2008 i simlocka zdjąłem bez problemu.

Ok, ale my tu nie sporządzamy żadnej listy :)

Owszem, wiekszosc uzytkownikow tego forum ma simlocka na telefonach sprzed 23 stycznia.

Owszem, z Orange. Przeczytaj sobie temat od początku i zobacz ilu użytkowników miało z tym problem, a ile zdjęło.

#498 BaRiBaL

BaRiBaL
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 18:27

agent555 Ja ze stycznia b.r. i nie mam zdjetego. krakers09 Owszem z ERY, w tym temacie i ja wczesniej pisalem.

#499 macwwa

macwwa
  • 69 postów

Napisano 17 maja 2009 - 00:04

a mi sie udało zdjąć dzis simloca , nie wiem jakim sposobem

#500 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 17 maja 2009 - 09:23

Ja kupiłem na Allegro iPhone'a z marca i niestety nadal nie jest wpisany do bazy odblokowanych. Czekam na skan faktury od osoby od której go kupiłem, a następnie ciężka batalia z BOK Era...

---- Dodano 18-05-2009 o godzinie 06:34 ----
Ciężka batalia nie była taka ciężka. Wystarczyło wysłać maila, a oryginalny właściciel potwierdził chęć zdjęcia simlock'a jak zadzwonili do niego z Ery. Już cieszę się spokojem i możliwością bezzwłocznego skorzystania z oprogramowania 3.0 :D.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych