Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#326 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:33

Ja miałem tak: - wyciągnąłem kartę, - włączyłem Odtwórz, - poczekałem aż ściągnie się FW, - FW zainstalował się, - telefon poprosił mnie o włożenie karty bez PINu, - szybko zdjąłem PIN ze zużytego TakTaka (miałem go akurat pod ręką) i włożyłem kartę do iP, - iTunes pogratulował mi odblokowanego telefonu.

#327 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 12:53

Co ciekawe u mnie za każdym razem po restore iTunes pokazuje że simlock właśnie zostął ściągnięty. Czyli iTunes łączy się z Apple za każdym razem żeby zobaczyć czy simlock ma być czy nie.

#328 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 31 stycznia 2009 - 13:17

Co ciekawe u mnie za każdym razem po restore iTunes pokazuje że simlock właśnie zostął ściągnięty. Czyli iTunes łączy się z Apple za każdym razem żeby zobaczyć czy simlock ma być czy nie.

Dokładnie tak jest.

Za każdym razem przy aktywacji telefonu sprawdza czy usunąć blokadę SIM.

#329 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 13:21

A ja już nie mam pomysłów. RESTORE z kartą TakTak nic nie dał, RESTORE z pierwszą kartą z PLUSA nic nie dał, RESTORE z drugą kartą PLUSA nic nie dał. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

#330 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 31 stycznia 2009 - 13:25

Idź do Ery jeśli telefon był zakupiony po 23.01.

#331 radoslao

radoslao
  • 9 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 13:32

jest! dziala. :D karta Orange w iPhonie z Ery. :D

#332 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:47

Jeszcze małe pytanie: czy kod PIN na karcie SIM może mieć wpływ na legalne zdjęcie SIMLOCKA??

#333 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:00

Nie powinna

#334 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:04

:/ to już nie wiem co robić. Możliwe że mój numer IMEI nie został jeszcze dodany do bazy. Pozostaje czekać...

#335 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:33

Ja też potwierdzam! Karta Orange działa w iPhone z Ery (kupiony październik 2008) :D PS. Jak dzwoniłem do ery, dowiedzieć się czegoś o tym procederze, to dowiedziałem się że oni niczego takiego nie potwierdzają, choć czytali takie newsy na forach (ciekawe jakich? :P). normalnie zdjęcie simlocka w erze z iPhona-600zł !!

#336 miron23

miron23
  • 6 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:34

Witam, ja niestety nie mogę od wczoraj probuje i nic. nie wiem co jest przyczyna?? Jestem zly na maxa bo wgralem najnowszy soft a mialem turbo sim, ktory jak sie okazalo nie dziala na oprogramowaniu 2.2.1. i jestem w czarnej d... Ma ktos moze jakies pomysly, itunes'a mam najnowszego, robilem wszystko wkladalem karte play, orange i na wlaczonym telefonie i restartowalem go i robilem tez te wszystkie operacje na 2 komputerach i nic... Bede wdziczny za jakies porady .

#337 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:38

Liczę że ta karta TakTaka coś zmieni...nie wiem czy iPhone nie musli być wcześniej aktywowany, a to wykonam tylko z kartą ERY...od 2 godzin włączam i wyłączam telefon z kartą PLUSA i cały czas ten sam komunikat w iTuns.

Zrób z poziomu telefonu restore. Po ponownej instalacji uaktywnij iPhonea z poziomu iTunes. Następnie zmień karty i chwilę odczekaj. Powinno śmignąć.
;)

#338 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:50

Zrób z poziomu telefonu restore. Po ponownej instalacji uaktywnij iPhonea z poziomu iTunes. Następnie zmień karty i chwilę odczekaj. Powinno śmignąć.
;)

Parę razy już tak robiłem...

#339 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:53

Jeszcze małe pytanie: czy kod PIN na karcie SIM może mieć wpływ na legalne zdjęcie SIMLOCKA??

Ma wpływ. iTunes nie mógł odblokować mi telefonu dopóki nie włożyłem karty bez PINu. Gdy na karcie był PIN, iT nie mógł odblokować mi telefonu.

#340 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 stycznia 2009 - 16:15

U mnie tak samo - iTunes odblokował iPhona dopiero jak nie było PINu na karcie.

#341 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 16:38

Dzięki...cenna informacja :)

#342 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 16:47

hmmmm w iPhone, który odblokowywałam byla karta Plus z pinem i nie miałam żadnych problemów.

PS. Jak dzwoniłem do ery, dowiedzieć się czegoś o tym procederze, to dowiedziałem się że oni niczego takiego nie potwierdzają, choć czytali takie newsy na forach (ciekawe jakich? :P). normalnie zdjęcie simlocka w erze z iPhona-600zł !!

żartujesz ?? !! Co za.... wrrrr... kombinują jak nic...

#343 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2009 - 17:50

A jest może na forum ktoś kto zakupił IP już po 23 stycznia i zdejmował SIMLOCKA samodzielnie przez IT?? Były jakieś problemy??

---- Dodano 01-02-2009 o godzinie 01:18 ----
Dołączona grafika

#344 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 10:48

Ja kupiłem 19 stycznia i mam ten sam problem, próbowałem z wszystkimi kartami i lipa, dziś idę do salonu ery zapytam się co i jak.

#345 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2009 - 11:09

Ja kupiłem 19 stycznia i mam ten sam problem, próbowałem z wszystkimi kartami i lipa, dziś idę do salonu ery zapytam się co i jak.

To daj znać proszę czego się dowiedziałeś??

#346 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 01 lutego 2009 - 11:52

Mam do was pytanie. W moim iPhonie z Ery (kupionym jeszcze w grudniu 2008) bez problemu zdjął się simlock w iTunes. Mój tata kupił sobie Nokie w Erze na abonament w styczniu, był kilka dni temu w salonie w celu zdjęcia simlocka, ale obsługa powiedziała, że zdejmują tylko z telefonów kupionych po 23 stycznia. Jak to jest? iPhone to jakiś wyjątek? Nie mogę doszukać się na stronie Ery żadnego regulaminu dotyczącego tych simlocków.

#347 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 11:59

Od 23 stycznia każdy telefon sprzedawany czy to w ofercie pre paid czy w abonamencie w promocji nawet za 1 zł będzie pozbawiony simlocka.
Dodatkowo wszyscy, którzy nabyli wcześniej telefon w Erze mogą udać się do salonu i poprosić o zdjęcie simlocka, czynność ta po zakończeniu okresu abonamentowego będzie darmowa, natomiast w okresie ważności umowy za usługę trzeba będzie zapłacić.

tylko nie wiem jak to się ma do iPhone skoro przez iTunes usunięcie simlock jest darmowe ;)

michauex - próbowałeś juz aktywować iPhone przy pomocy kart ERY/TakTak?? Może to jednak jest dobra droga --> najpierw aktywuj, potem zdejmij simlock

#348 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2009 - 12:53

michauex - próbowałeś juz aktywować iPhone przy pomocy kart ERY/TakTak?? Może to jednak jest dobra droga --> najpierw aktywuj, potem zdejmij simlock

Robiłem już chyba wszystko co możliwe. Aktywacja z TakTakiem, RESTORE z TakTakiem, aktywacja z kartą PLUSA (trzy różne karty), po aktywacji z TakTakiem RESTORE z kartą ORANGE i PLUSA, jedna karta z PINEM druga bez PINU...heh

Raczej nie popełniam żadnych błędów bo ta czynność opisana w pierwszym poście jest tak banalna że nie wiem co można źle zrobić.
Czekam na jakieś konkretnie info. Pewnie skończy się na tym że sam udam się do salony Ery w celu uzyskania informacji. Znając życie otrzymam pewnie nic nie wnoszącą odpowiedz ;)

#349 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 15:51

W erze powiedziano mi że simlocka można zdjąć tylko z telefonów zakupionych po 23 stycznia, wiec mówię jak to możliwe że itunes odblokowuje telefony nawet osobą które kupiły IP w zeszłym roku, niestety nie dostałem odpowiedzi i wiem tyle samo co przed wizytą w salonie :)

#350 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 01 lutego 2009 - 15:56

Od ery jak widać nie dowiecie się niczego, więc szkoda czasu na telefony do BOK, lub wizyty w salonach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych