Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#276 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 19:42

Panowie ktoś kto wierzy w cuda wianki...."Bo myslisz ze APPLE nie bedzie wiedzial ze IMEI tego iPhona nie pochodzi z 1 z telefonu z Orange??? Firma APPLE glupia nie jest. APPLE rejestruje..." itp chyba nie żyje w normalnym świecie.... oczywiście pewnie tak jest...ale to tylko teorie przeznaczona dla nas, dla klientów.. realia zazwyczaj są zupełnie inne, znajomości kontakty...to połowa sukcesu w dzisiejszym świecie więc mimo wszystko wydaje mi się że przy dobrych wtykach jest to możliwe.... :), owszem pewnie trudne ale możliwe... tak na prawdę nie jedna osoba z Polski, nie jeden polak pracuje w stanach w najlepszych tj najbardziej znanych i zaufanych firmach przez amerykanów...sam swego czasu znałem osobę pracują w NASA będącą tam robotykiem ... PS. nie mam znajomości w erze, napisałem posta czysto hipotetycznie :)

#277 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 28 stycznia 2009 - 20:00

Panowie ktoś kto wierzy w cuda wianki...."Bo myslisz ze APPLE nie bedzie wiedzial ze IMEI tego iPhona nie pochodzi z 1 z telefonu z Orange??? Firma APPLE glupia nie jest. APPLE rejestruje..." itp chyba nie żyje w normalnym świecie.... oczywiście pewnie tak jest...ale to tylko teorie przeznaczona dla nas, dla klientów.. realia zazwyczaj są zupełnie inne, znajomości kontakty...to połowa sukcesu w dzisiejszym świecie więc mimo wszystko wydaje mi się że przy dobrych wtykach jest to możliwe.... :), owszem pewnie trudne ale możliwe... tak na prawdę nie jedna osoba z Polski, nie jeden polak pracuje w stanach w najlepszych tj najbardziej znanych i zaufanych firmach przez amerykanów...sam swego czasu znałem osobę pracują w NASA będącą tam robotykiem ...

PS. nie mam znajomości w erze, napisałem posta czysto hipotetycznie :)

zycie w swiecie bez zlodziei to wlasnie zycie w normalnym swiecie.
to świat, gdzie rządzi korupcja i oszuści jest nienormalny.
wolałbym, zeby polak przestał rownać się złodziej, no bo jak nazwac dopisywanie numerow imei?

#278 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 21:44

proponuje dodac tę informacje do FAQ bo mowicie ludziom zeby najpierw czytali FAQ a tam na koncu wyraznie napisane ze nie ma mozliwosci software'owo sciagniecia simlocka - a dla userow ery juz jest ;) (chociaz nie wiem czy mozna nazwac to sciagaiem softwarowym :P)

#279 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 28 stycznia 2009 - 21:52

Taka możliwość jest od samego początku, tylko wcześniej była płatna. Informacja w FAQ dotyczy ogółu iPhone'ów i sposobu darmowego. W FAQ powinna znaleźć się informacja dotycząca yellowsn0w, a że nie miałem potrzeby tam zaglądać, nie wiem czy taka się znajduje.

#280 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 23:30

cubasz dopisanie numeru IMEI nazywa sie ściągnięciem simlocka :) któro w innych krajach jest darmowe, a w polsce na wszystkim chcą zarobic, za wszystko chcą brać kase... jeśli mowa o złodziejstwie... to je*** Cie w d*** za przeproszeniem, a ty sie jeszcze nadstawiasz i uważasz że tak jest dobrze... realia są takie a nie inne i niestety musimy się do tego dostosować... w takim razie z tego co piszesz również używanie yellowsn0w jest złodziejstwem

#281 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 29 stycznia 2009 - 00:22

pozostane przy swoim zdaniu jeśli pozwolisz.

#282 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2009 - 04:59

Panowie ktoś kto wierzy w cuda wianki...."Bo myslisz ze APPLE nie bedzie wiedzial ze IMEI tego iPhona nie pochodzi z 1 z telefonu z Orange??? Firma APPLE glupia nie jest. APPLE rejestruje..." itp chyba nie żyje w normalnym świecie.... oczywiście pewnie tak jest...ale to tylko teorie przeznaczona dla nas, dla klientów.. realia zazwyczaj są zupełnie inne, znajomości kontakty...to połowa sukcesu w dzisiejszym świecie więc mimo wszystko wydaje mi się że przy dobrych wtykach jest to możliwe.... :), owszem pewnie trudne ale możliwe... tak na prawdę nie jedna osoba z Polski, nie jeden polak pracuje w stanach w najlepszych tj najbardziej znanych i zaufanych firmach przez amerykanów...sam swego czasu znałem osobę pracują w NASA będącą tam robotykiem ...

PS. nie mam znajomości w erze, napisałem posta czysto hipotetycznie :)

Rozumiem cie i nie zapreczam, ale mimo wszystko APPLE bedzie sprawdzic skad to IMEI jest i z ktorego telefonu, a potem sprawdza liste operatorow no i jak APPLE sie dowie ze IMEI podchodzi z telefonu kupiony w Orange to co wtedy? Nadal beda odblokowac locka z tego telefonu? Watpie w to.

Uzywanie yellosnow tak to jest zlodziejstwo ale sam w ogole nie rozumiem po ch**** apple zalozyl te simlocki. Czy nie latwo byloby sprzedawac swoich produktow bez simlockow? Ludzie znaczy klienci lubia wolnosc. A jak nie ma wolnosci no to pewnie ze wszyscy robia wszystko zeby sie nie czuli ograniczeni, stad wlasnie sie urodzil yellowsnow aby omijac tego i byc wolny. To firma apple juz powinna takiego ograniczenia zlikwidowac bo dla mnie nie ma sensu jest sprzedawac produktow z ograniczeniami typu simlocka. Juz nam wystarczy takiego ograniczenia jak podlaczenia iPka tylko do 1 iTunes (1 komp).

Firma APPLE powinna troche zmienic swoich pogladow do pare rzeczy

#283 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 09:47

Ale przecież simlock nałożyli nasi operatorzy a nie Apple. Dla Apple do ganz pomada czy iP ma simlock czy nie.

#284 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2009 - 14:25

Ale przecież simlock nałożyli nasi operatorzy a nie Apple. Dla Apple do ganz pomada czy iP ma simlock czy nie.

No nie!. Dla prosby Ery to APPLE nalozyl simlocki a nie Era. lol. To samo z orange. Po prostu ci operatorzy zamowili iPhony u APPLE z simlockiem a nie ze operatorzy jak dostali iPhony nalozyli simlocki

#285 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 15:02

No tak , ale chodziło mi o to że to nasi operatorzy o tym zdecydowali (to był taki skrót myślowy, wydawało mi się że dla wszystkich zrozumiały). Więc pretensji do Apple mieć nie można.

#286 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 29 stycznia 2009 - 15:10

ja to widze jako trick marketingowy - urzadzenia z simlockiem sa sponsorowane przez producenta i maja zapewnic gwarancje dochodu (operatorom i producentom) . dla klientow oznacza to splacanie urzadzenia w formie abonamentu - czseto drogiego, wiec tez pewna wygoda - czesto w cenie abonamentu mieszcza sie tanie rozmowy, sms-y, surfowanie itd. w usa apple sprzedaje wyłącznie urzadzenia z simlockiem, to unia europejska wymusila na apple zeby po okresie zablokowania zezwolila na uwolnienie urzadzen z simlocka. tak sie dzieje we wszystkich krajach po kolei w europie. dla apple oznacza to strate rynku (gwarantowanego duzymi zamowieniami operatorow) . jakos to juz sobie wyrownuja oferujac inne sposoby utrzymania klienta - darmowy internet albo inne uslugi i wabiki.

#287 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 15:29

Ehhh przecież podpisując umowę na abonament 2-letni już się wiążesz i operator ma pewność że zostaniesz. Po jaką cholerę nakładać jeszcze simlocka? Niech sobie klient robi co chce z telefonem, przecież nam i tak będzie płacił.

#288 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2009 - 15:47

Ehhh przecież podpisując umowę na abonament 2-letni już się wiążesz i operator ma pewność że zostaniesz. Po jaką cholerę nakładać jeszcze simlocka? Niech sobie klient robi co chce z telefonem, przecież nam i tak będzie płacił.

No wlasnie to chcialem powiedziec

#289 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 29 stycznia 2009 - 16:12

Zeszliście ostro z tematu. Pamiętajcie, że dotyczy on tego, że Era zdejmuje simlocki, a nie co by było gdyby... OT.

#290 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2009 - 16:25

Jak to zeszlismy z tematu?? temat dotyczy tez simlock wiec o co ci chodzi?? oO. Po co jest ten forum jezeli nie mozna rozmawiac na dany temat ktory jest tematem tego watku??

#291 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 29 stycznia 2009 - 17:37

W tej chwili temat stał się kłótnią dotyczącą iPhone'a z Orange i czy da się w oszukać Apple'a. No to przyznaj, że strasznie na temat...

#292 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2009 - 17:52

Dla mnie lepiej juz o tym gadac w tym watku niz stworzyc kolejny watek i potem juz wszyscy beda zalozyc temat o tym samym. Jak nie chcesz sie wypowiadac to nie musisz.

#293 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 29 stycznia 2009 - 18:08

A piszcie sobie. Tylko później nie narzekajcie, że nie można nic znaleźć, albo, że ktoś zakłada nowy temat bo nie chce mu się przeglądać 30 stron w poszukiwaniu odpowiedzi wśród bezsensownych postów. I tu koniec mojego OT. Już się nie wypowiadam. Wystarczy, że się tu wypowiedziałem, że iTunes mi odblokował iPhone'a.

#294 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 stycznia 2009 - 22:01

Pytanie do fachowców. Witam. Sytuacja następująca: iPhone z Ery. Kupiony 27.01.09. Jeszcze nie otwarty. Karta SIM z PLUS GSM. I pytanie: Pierwsze uruchomienie iPhona wykonać z Kartą PLUSA czy zaopatrzyć się w jakiś prepaid z ERY i pierwsze uruchomienie wykonać z tą kartą??

#295 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 22:09

Wrzucaj kartę Plusa, jeśli Twój iPhone jest dodany do bazy to od razu złamie Ci simlocka i aktywuje telefon.

#296 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 29 stycznia 2009 - 22:44

Witam. Sytuacja następująca: iPhone z Ery. Kupiony 27.01.09. Jeszcze nie otwarty. Karta SIM z PLUS GSM. I pytanie: Pierwsze uruchomienie iPhona wykonać z Kartą PLUSA czy zaopatrzyć się w jakiś prepaid z ERY i pierwsze uruchomienie wykonać z tą kartą??

Dokładnie.
Jeśli jest w bazie nie ma różnicy jaka karta.

Jeśli nie ma go w bazie wyskoczy Ci, że "karta jest nieobsługiwana".

Życzę powodzenia. :)

#297 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 stycznia 2009 - 23:04

Dzięki za radę...dam znać jak poszło :)

#298 zuralscy

zuralscy
  • 35 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 02:21

JUPIIIIII !!!!! WRESZCIE !!! NIE MAM SIMLOCKA !!!! MAM KARTE Z PLAY I DZIALA WYSMIENICIE .!!!!!:!: :razz: :razz: :razz: :razz:

#299 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 stycznia 2009 - 02:30

gratulujemy =)

#300 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 30 stycznia 2009 - 10:50

Z kartą PLUS-a działa na 100%.Jakies 3 dni temu użyłem jej by zdjąć sima z ery i poszło łatwo i przyjemnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych