Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#376 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lutego 2009 - 21:34

bo takie rzeczy to tylko w erze

#377 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 03 lutego 2009 - 21:52

bo takie rzeczy to tylko w erze

Trafnie to napisałeś:) Nic dodać, nic ująć.

#378 rob4444

rob4444
  • 10 postów
  • Skądbiałystok/bruxelles

Napisano 03 lutego 2009 - 23:54

wam wszystkim zdejmuje simlocka tylko nie mi nie wiem co jest grane

#379 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lutego 2009 - 00:46

a pytałeś w erze dlaczego ? (bo rozumiem że kombinowałeś na różne sposoby...?)

#380 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 16:06

Kupiłem iPhone'a 3G z Ery. Włożyłem swoją kartę Plusa - iTunes pokazywał wszystko normalnie (zawartość iPhone'a itp.). Zrobiłem "Wymaż wszystko" i został mi kabelek i iTunes na ekranie - iTunes wywalał "karta sim nieobsługiwana". Zrobiłem JailBreaka (2.2.1), baseband ten najnowszy (2.30) i SpringBoard, wszystko działa, ale nie mam zasięgu - iTunes zaczął normalnie znowu wszystko widzieć. W czym problem? Dlaczego iTunes mi nie zdejmuje smoka? Mam najnowszy baseband, więc yellowsn0w też mi nie pomoże? Komórka do wyrzucenia? ;-) Jak zrobić Restore przez iTunes?

#381 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 lutego 2009 - 16:22

Przycisk Odtwórz odpowiada za restore. Ja może powiem, że w moim przypadku po włożeniu karty playa i restarcie telefonu musiałem ze 3 min poczekać aż pojawił się komunikat o zdjęciu simlocka.

#382 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 16:47

OK, robię Restore przez iTunes w takim razie. I co? Zostawić na kilka minut podłączonego iPhone'a przy komunikacie, że "Sim nieobsługiwana"?

#383 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 lutego 2009 - 00:17

Akurat komunikatu sim nieobsługiwana nie miałem. Spróbuj może z inna kartą jak masz taką możliwość.

#384 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 00:27

Znalazłem starą Tak-Tak, już dawno nieaktywną, ma ze 3 albo i 4 lata. "Łyka" ją, pojawia się menu, ale z oczywistych względów wywala "Brak usług". Podmiana w trakcie działania z powrotem na Plusa wywala "Awaria SIM" - komunikat. Po tym w lewym górnym rogu ciągle widnieje: "Nieprawidłowy SIM". Odłączanie i podłączanie USB nic nie daje. Wyłączenie i ponowne włączenie iPhone'a z kartą Plusa - znowu ekran "SIM nieobsługiwana". Leżał tak podłączony nawet kilka godzin i ani drgnie. Jakieś pomysły czy atakować jutro Erę? Nienawidzę użerać się z BOK itp...

#385 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 07 lutego 2009 - 00:50

włóż aktywną erę, taktaka albo heyah na troche. jesli imei fona jest w bazie sciagnietych lokow to pojawi sie komunikat, ze jest odblokowany. potem bedziesz mogl uzywac kazdej karty.

#386 loreto

loreto
  • 65 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 15:48

czy ktos ma iphone kupionego w ciagu ostatnich dwoch tygodni? mam problem simlock sie nie zdejmuje mimo wielu kombinacji, czy ktos sie orientuje po jakim czasie bedzie od zdejmowalny? (mam ip z 29 stycznia)

#387 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 16:14

Mam iPhone'a z 3. lutego i nie chcą mi zdjąć ;-).

#388 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2009 - 17:02

czy ktos ma iphone kupionego w ciagu ostatnich dwoch tygodni? mam problem simlock sie nie zdejmuje mimo wielu kombinacji, czy ktos sie orientuje po jakim czasie bedzie od zdejmowalny? (mam ip z 29 stycznia)

Mam iPhone'a z 3. lutego i nie chcą mi zdjąć ;-).

A może poczytacie trochę wcześniejsze posty?? Mój był z 27 stycznia. Zadzwoń do BOA. Samego siebie muszę cytować:

Dołączona grafika

A to wszytko dopiero w kontakcie z Biurem Obsługi Abonenta. Jeśli komuś powinno a nie ściąga SIMLOCKA niech dzwoni. Uprzedzam tylko że trzeba uzbroić się w cierpliwość. To co wygadują niektórzy konsultanci to się w głowie nie mieści...mimo 2 dniowej "walki" dzięki Ci o Ero? ;P

#389 loreto

loreto
  • 65 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 17:08

lol dobra chyba masz racje :( te wczesniejsze tak pieknie sie zdejmowaly same bez zadnej ingerencji, no nic pozostaje dzwonic

#390 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2009 - 17:12

lol dobra chyba masz racje :( te wczesniejsze tak pieknie sie zdejmowaly same bez zadnej ingerencji, no nic pozostaje dzwonic

No wiesz...Pani w Erze też robiła WIELKIE oczy że mam SIMLOCKA...ale coś tam poklikała w komputerze i po powrocie do domu zdjęło mi bez problemu.

#391 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 08 lutego 2009 - 10:59

Ja mam podobny problem. Kupilem IP w Erze w abonamencie i chciałem zdjąć simlocka karta z plusa i pojawił sie komunikat że karta nie jest obsługiwana. Później sprawdzilem tez na karcie z Playa i to samo. Mimo że z tej samej karty z plusa zdjałem u swojego szefa sima który ma IP juz kilka miesiecy. Zadzwonilem na BOA. Tam gościu był zdziwiony że poprzez ITunes można zdjąc !?!. Podałem mu moje IMEI i powiedzial ze w ciagu 7 dni przyjdzie sms z kodem zdejmującym simlocka. Zobaczymy, poki co nie mam kodu ale rozmowa byla w czwartek.

#392 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 11:57

I gdzie ten kod masz sobie wpisać niby? :-)

#393 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 08 lutego 2009 - 12:03

jezeli to kod pocztowy to mozna na kopercie ;-)

#394 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 lutego 2009 - 12:09

Chyba pomyliło mu się z nokią :D Generalnie nie w Erze, ale pracowałem w czymś takim i powiem Ci, że gość po prostu Cię zbył żeby mieć spokój, bo nie chciało mu się zapytać przełożonego co w takiej sytuacji. Na kod żaden nie licz tylko dzwoń jeszcze raz z nadzieją, że trafisz na bardziej kompetentną osobę.

#395 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 08 lutego 2009 - 12:25

ohohoho jacy dowcipni na koperte itd. No nic tylko noc kabaretowa ;/. Krakers w sumie zaraz zadzwonie zobaczymy co powiedzą, choć typowi mówiłem że mam IP.

#396 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 lutego 2009 - 12:28

Jeśli komuś powinno a nie ściąga SIMLOCKA niech dzwoni. Uprzedzam tylko że trzeba uzbroić się w cierpliwość. To co wygadują niektórzy konsultanci to się w głowie nie mieści...mimo 2 dniowej "walki" dzięki Ci o Ero? ;P

#397 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 08 lutego 2009 - 13:16

Panowie i wszystko jasne, a właściwie nic ale simlocka juz nie mam. Otóż zadzwoniłem na BOA pani tym razem bardzo miła zapytała o IEMI i znikła moze go wpisywała itd....natomiast powiedziała że można poprzez ITunes zdjąć blokade. Powiedziałem że wlasnie probowalem, ale sie nie dalo i ona kazała teraz sprawdzić, a jęsli się nie da to żeby pójść do salonu. Spróbowałem i tym raze zdjęło simlocka wiec sam juz nie wiem czy może mój IMEI nie był gdzieś wpisany. Cholera wie. Natomiast ciekawe jest, że jak gadałem wcześniej z tym typem z czwartku to on mówił że nie można zdjemować poprzez ITunes...w ogóle był zdziwiony że się da. A ta babka sama mi o tym powiedziała. Nie zmienia to faktu, że simlocka już nie mam.

#398 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 lutego 2009 - 13:19

A nie mówiłem? :D A telefon był w ogóle aktywowany przez iTunes?

#399 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 14:13

A jak mam karte ORANGE a numer sobie zostawie i przejde na siec ERE :) hhahaahha to co z moim IP zdejma mi simlocka ?

#400 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 lutego 2009 - 14:26

A po polsku nie potrafisz pisać "hhahaahha" ? Jak kupisz w Erze iPhona to Ci zdejmą. O ile o to pytasz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych