Zbiorka na Maka i billboard w Warszawie ;)
Napisano 21 sierpnia 2006 - 02:09
Lukasz jest studentem Informatyki, obecnie posiada 6-cio letniego Della 133mhz ... zreszta przeczytajcie sami. Mimo studenckiego 'dorabiania' nie stac go na zadnego - pecetycznego czy nie kompa.
Abstrachujac od mogacych sie pojawic komentarzy pt " Niech sie wezmie do pracy", sam pomysl i wykonanie jest bardzo ladny, nie jest to typowa historyjka ale koncept - i sympatyczny i kreatywny.
Jesli wiec ktos chcialby pozbyc sie 5 czy 10 zł i sprawdzic jak Lukasz wywiaze sie z obietnic, wszelkie info znajdzie na stronie.
Orginalny i sympatyczny pomysł ;-)
Wspomożemy Łukasza? ;-)
Napisano 21 sierpnia 2006 - 05:04
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:00
niech sie kolega lukasz nie cwaniaczy tylko niech sie wezmie do pracy...
Święte słowa:) Ja lat mam nie wiele, stałego dochodu jeszcze brak i nadal się uczę. A kase zarobiłem od marca do początku siernia na Miniaka i LCDka... Ok. 3500 zł pracując tylko dorywczo więc TO JEST MOŻLIWE.
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:03
Orginalny i sympatyczny pomysł ;-)
Wspomożemy Łukasza? ;-)
Ani fajny ani sympatyczny...
Ja na każdą duperele muszę pracować i to nie mało, ale kupuje najwyższej klasy bo wiem że to ma na siebie pracować i uważam że wszelkiego rodzaju "zbieractwo" jest be i fu....
Zresztą s@ntee mieliśmy już na forum burzliwą dyskusję na ten temat.. i nikomu nie wszyszło to na dobre a w szczególności "zbieraczowi" bo tylko się negatywnych opini naczytał.
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:22
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:27
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:34
Napisano 21 sierpnia 2006 - 07:38
Akurat z tym stolem to przesadziles Taki stol mozna zrobic za 1/10 ceny i nie bedzie w ogole odbiegal od tego z aukcji Ale co kto lubi, pracuj dalejJa na każdą duperele muszę pracować i to nie mało, ale kupuje najwyższej klasy bo wiem że to ma na siebie pracować
Napisano 21 sierpnia 2006 - 08:40
Napisano 21 sierpnia 2006 - 08:45
To jest forum makowe czy pomylilem adresy ?
Człowiek ma pomysł, założyl stronę, a wy go besztacie za pomysłowość, czy za to że sami ne sprubowaliście. Według mnie to bardzo dobrza inicjatywa, i wcale nie taka nowa, a na dodtaek może zadziałać, więc czemu nie. Nie każdy może zapracować, nie każdy ma jakeis źródło dochodu, no to mnie zaskoczyliście... (przypomina mi się pogadanka o psie ogrodnika... )
BTW - w polsce "zbieractwo" też działa, więc nie piszcie mi, że się nie da...
OK, OK. Ale dlaczego on się nie podzieli z nami informacją ile sam kasy zarobił?
Pozdrawiam
Napisano 21 sierpnia 2006 - 08:46
sam pomysl i wykonanie jest bardzo ladny, nie jest to typowa historyjka ale koncept - i sympatyczny i kreatywny.
Ja przepraszam bardzo, no, ale co tu jest sympatycznego, kreatywnego, a przede wszystkim orginalnego? Orginalne i kreatywne może być sprzedawanie pikseli (http://www.milliondollarhomepage.com, a nie kserokopiarze), a nie zrobienie prostej strony z głodną historyjką. Zaraz masę innych teens zrobi strony fufufu gdzie napiszą, że zbierają na "coś tam", a wpłacających umieszczą na chodniku, reklamie w radio, bądź gdziekolwiek. Kreatywny to on by był gdyby tak jak zwykli ludzie poszedł do pracy, a nie szedł na łatwiznę.
Napisano 21 sierpnia 2006 - 08:46
Napisano 21 sierpnia 2006 - 08:49
wy go besztacie za pomysłowość
A za chwilę:
to bardzo dobrza inicjatywa, i wcale nie taka nowa
Więc jak to? Jest pomysłowy, czy skorzystał z nie takiej nowej inicjatywy?
Napisano 21 sierpnia 2006 - 09:05
Napisano 21 sierpnia 2006 - 09:10
Napisano 21 sierpnia 2006 - 09:16
Napisano 21 sierpnia 2006 - 09:24
Napisano 21 sierpnia 2006 - 09:30
Napisano 21 sierpnia 2006 - 13:38
njet założył kiedyś wątek z lekt¨ry którego wynika, że większość z nas nieprzychylnie reaguje na inicjatywy typu "Kupmy dla Łukasza Szypra laptopa"
Teraz, biorąc pod uwagę (chyba) ten wątek, ktoś chce abyśmy kupili mu laptopa w zamian za jakieś "billbordy" Ile kosztuje stworzenie i wynajem billbioardu - sporo. Kto to sfinansuje ?
Ta propozycja nie jest kreatywna ani ciekawa ani śmieszna. Nie widzę nic, co mogłoby skłonić makowców do wpłacania kasy oprócz naiwności.
Gdyby ktoś zadeklarował, że posprząta swoje miasto lub okoliczny las szereg razy, a każdy zebrany śmieć może być sponsorowany, to ja pierwszy zobowiązałbym się do sponsoringu - 25 gr za każdy śmieciokilogram.
Zebrałby tonę - ja bym zapłacił i wszysczy sponsorzy z MIŁĄ CHĘCIĄ.
A tak uczymy się korporacyjnej ściemy i myślimy, że odkryliśmy Amerykę.
Szkoda, że autor tak pożytecznej inicjatywy jak mac@chwilami, nie potrafi zrozumieć podstaw i sam wspiera Szypra.
Tym bardziej nie rozumiem s@ntee...
Przecież za sam wysiłek przy tworzeniu serwisu należy się kaska. Dlaczego nie wykorzystujemy naszych dokonań bardziej umiejętnie?
fffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj
Napisano 21 sierpnia 2006 - 13:47
Napisano 21 sierpnia 2006 - 13:54
Napisano 21 sierpnia 2006 - 15:25
Napisano 21 sierpnia 2006 - 15:37
Sam sobie odpowiem, cytat ze strony:
Wszystkie kwoty które wpłyną na moje konto nie podlegają zwrotowi - nawet jeśli pieniądze "dojdą" już po zakończeniu zbiórki
W związku z tym, że wpłata na moje konto jest dobrowolna, dołożę wszelkich starań, aby zakupiony sprzęt był zgodny z tym co zostało zaplanowane, ale zastrzegam sobie prawo do dysponowania całą zebraną kwotą wedle uznania (szczególnie gdy nie zostanie zebrana kwota wystarczająca na zakup laptopa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych