Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Różnica między użytkownikami Maca a Windowsa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
701 odpowiedzi w tym temacie

#126 zbonio

zbonio
  • 152 postów
  • SkądJózefosław

Napisano 30 maja 2007 - 20:33

Nie należy defragmentować dysku na Maku:
http://www.myapple.p...ead.php?t=11919

MacDada: zdania są podzielone...
http://www.myapple.p...ead.php?t=12361

#127 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 maja 2007 - 20:58

Ano, pamiętam, aczkolwiek nadal uważam, że generalnie defragmentacja nie jest potrzebna...

#128 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 30 maja 2007 - 21:22

Cóż, ja na własnej skórze odczułem przyspieszenie wynikające z defragmentacji: po niej, Firefox na macbooku uruchamia się nie po 37 podskokach tylko juz po 18 :D

O to to to to! Tego szukałem: miałem to samo co opisuje kolega i teź defragmentacja pomogła. Ale BC śmiesznie chcial wszystko wyciąć :D

http://www.myapple.p...63&postcount=17

#129 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 31 maja 2007 - 09:23

A widziałeś forum windowsowe na którym użytkownicy mac`ów narzekają jaki windows jest be? ;)

Takich forow jest co najmniej kilka po polsku, z ostatnich to polecam g..wniane Estrada i Studio, gdzie na Maka najwiecej gardluja ludzie, ktorzy nie widzieli Maka na oczy.
Na starym kompie zostawilem sobie adres strony, gdzie koles porownywal systemy (ze zrzutami ekranowymi), i porownal Windowsa XP z Mac OS ..... 8.6!
Na forum gazetki wybiorczej dziewczyna pytala sie o gg na Maka, to jej odpisali ze trzeba bylo kupic prawdziwy komputer a nie zabawke.... Itd.

Wiekszosc tutaj wie, ze to zaden snobizm. Po prostu, Mac dziala i praca na nim jest co najmniej komfortowa. Ja tez, jak wielu tutaj, zaczynalem od C64, Amigi, potem wszystkie systemy Maka od systemu 7. Potem rownolegle w pracy Win 98, XP, teraz pieprzona Vista.
Nic nie porownuje sie z Makiem, po prostu nic.
Psy szczekaja, karawana idzie dalej. Niech sobie pececiarze gardluja, ja i tak kupie sobie jeszcze Macbooka a i dalej za pare lat tez pewnie jakiegos Maka.

#130 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 maja 2007 - 10:55

Windows jest anuluj a mac poniechaj :P

#131 DanielF

DanielF
  • 5 744 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 31 maja 2007 - 10:59

Windows jest anuluj a mac poniechaj :P

no teraz jest to trochę nie aktualne -w nowym iTunes applowskim nie od sadystów jest Anuluj, jest Edycja (Zmieny w wersji Sad-u) i podobno nie ma już teczek

#132 Scypin

Scypin
  • 299 postów

Napisano 15 czerwca 2007 - 15:12

niedawno byłem naprawiać jeden komp z windą i musze przyznać że zabawnie było patrzeć jak klient szukał jednej płyty wśród sterty programow gier i sterowników

#133 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 11:00

będzie to daleko idące uproszczenie: musieli zdobyć kasę>często poprzez pracę>żeby zdobyć pracę która gwarantuje kilka tyś. oszczędności na Maca>są inteligentni, bo musieli aby mieć taką pracę>mają maca>mieli lepszy gust>musieli wydać więcej kasy>musieli ją mieć> musieli zdobyć kasę>>>>>i tak w kółko. PS. Nie mam Maca. :P ale tylko dlatego bo mi niepotrzebny. Jak będzie potrzebny to sobie sprawię.

#134 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 16 czerwca 2007 - 15:30

będzie to daleko idące uproszczenie:

musieli zdobyć kasę>często poprzez pracę>żeby zdobyć pracę która gwarantuje kilka tyś. oszczędności na Maca>są inteligentni, bo musieli aby mieć taką pracę>mają maca>mieli lepszy gust>musieli wydać więcej kasy>musieli ją mieć> musieli zdobyć kasę>>>>>i tak w kółko.

Z tego wynika iż użytkownicy blaszaków, to tępy plebs, bez wyobraźni i z mało płatną pracą?

Oczywiście My wszyscy makowcy to "ę" i "ą" do tego z gustem ala gej z Manhatanu i nad każdym unosi się aura boskości...

#135 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 16:04

Heh, to było dość prawdziwe kilka lat temu, kiedy posiadanie Maca wymagało poważnej gotówki i świadomej decyzji, że ma się ten inny system kosztem trudności w zdobyciu akcesoriów i oprogramowania. Obecnie, kiedy najtańszy nowy Mac to wydatek około 2 tysięcy, tego rodzaju teksty przestały być zasadne.

#136 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 16:18

Z tego wynika iż użytkownicy blaszaków, to tępy plebs, bez wyobraźni i z mało płatną pracą?

Oczywiście My wszyscy makowcy to "ę" i "ą" do tego z gustem ala gej z Manhatanu i nad każdym unosi się aura boskości...

Pisałem przecież iż będzie to daleko idące uproszczenie.

#137 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 16:35

Ale to nawet nie jest uproszczenie. To jest nieprawda od wielu lat.

#138 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 21:06

6, makowcy to ludzie kreatywni, podejmujcy ryzyko, posiadający zmysł estetyczny nie zniszczony wszechobecną tandetą. Indywidualiści, nawet wariaci i osobnicy nie przystosowani do rzeczywistości.... to rzeczywistość ma się przystosować do ludzi, a nie odwrotnie. Osobnicy o innym, często napiętnowanym charakterze, butownicy bez powodu, schizoidalni piewcy indywidualizmu, irracjonalni metafizycy na bakier z tu i teraz. Szpanerzy ducha, wybitni egomaniacy z zacięciem społecznikowskim, wrażliwcy i neurotycy - marzycielki i fantaści, przybysze z XXX wieku , nieuleczalni narkomani duszy. Konsumenci świętych grzybów najęci w locie przez Wielkiego Przedsiębiorcę do misji na tym łez padole. Misjonarze światła i masoni ciemnych praktyk okultystycznych, praktykujący rytualne orgie w feeri pomarańczowych pochodni olejowych podsypanych sodem rzeczywistości. Spalający się w płomieniach mąk transcendentnych, piromaniacy udręki bez ognia wieczystego. Zagubieni na rozstajach Edypi w poszukiwaniu swych Jocast, opuszczeni w stajniach Augiasza i wojownicy ducha - jak Arjuna gotowych stanąć na polu Kukusetra w walce z doczesnością. Wreszcie godni współczucia matoły prowadzeni przez ślepców w kierunku Nirwany cyfrowej w królestwie Brahma Loki niebędący wytworami mojego mózgu.
  • Heidi lubi to

#139 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 czerwca 2007 - 21:23

6,

makowcy to ludzie kreatywni, podejmujcy ryzyko, posiadający zmysł estetyczny nie zniszczony wszechobecną tandetą.
Indywidualiści, nawet wariaci i osobnicy ......................

Ha, ha - świetne. A dla równowagi przeczytajcie wnioski o Mac-ach i OS X-ie zaprezentowane w PC Formacie (nr. 6/2007, str.113):
"Komputerami firmy Apple powinni się więc zainteresować mało doświadczeni użytkownicy, poszukujący gotowego komputera do pracy biurowej, edycji i montażu zdjęć, filmów i muzyki oraz do surfowania po internecie."

Z dalszej treści artykułu wynika, że "zaawansowani użytkownicy..... powinni wybrać PC-ta z Windą".

#140 Adler

Adler
  • 572 postów

Napisano 17 czerwca 2007 - 00:08

Ale to nawet nie jest uproszczenie. To jest nieprawda od wielu lat.

To jest ironia ;)

#141 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2007 - 00:13

To jest ironia ;)

Może dla Ciebie. Ja widzę w tym upadek kolejnej legendy i przesunięcie akcentu z "mam Maca" na "kupiłem Maca".

#142 Adler

Adler
  • 572 postów

Napisano 17 czerwca 2007 - 00:17

Może dla Ciebie. Ja widzę w tym upadek kolejnej legendy i przesunięcie akcentu z "mam Maca" na "kupiłem Maca".

Napewno dla was starych wyjadaczy to jakaś legenda, coś dzięki czemu byliście "inni" ;) Niestety dla mnie Mac to tylko narzędzie do pracy (świetny system, bezawaryjna praca, komfort).

#143 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2007 - 00:25

Nie. Nie "byliśmy inni dzięki posiadaniu Maca", ale "posiadaliśmy Maca, bo byliśmy inni".

#144 Adler

Adler
  • 572 postów

Napisano 17 czerwca 2007 - 00:27

Nie. Nie "byliśmy inni dzięki posiadaniu Maca", ale "posiadaliśmy Maca, bo byliśmy inni".

Jednym słowem będąc innymi ugruntowywaliście swoją inność Maciem ;)

#145 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2007 - 01:14

Mniej więcej. Ale ta inność była w nas od początku. To ona pozwoliła zdecydować się na wybranie dość upierdliwego w tamtych czasach sprzętu. Programy sprowadzane z zagranicy, akcesoria również, jak sobie sam czegoś nie zrobiłeś, to tego nie miałeś, etc. A teraz coraz częściej widać dzieciaki, które dostały Maca na I Komunię, bo modny jest i biały, będzie do alby pasował.

#146 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 17 czerwca 2007 - 09:29

Ja mówię tak znajomym: "Pozwolenia na broń nie mam, na Porshe mnie nie stać to sobie inny przedłużacz kupiłem - Maca nomen omen Mini". :lol: Temat trochę bez sensu.

#147 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2007 - 09:29

:shock: naprawdę?? u mnie w mieście jakby jakieś dziecko dostało maca na komunię to by się śmiertelnie obraziło że na tym nie chodzi need4speed czy coś innego... W każdym razie postawiono by na tym winde i dalej by były problemy że nie ma napędu dyskietek.

#148 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 17 czerwca 2007 - 09:34

Nie chodzi ? Nie sprawdzałem ale od dziecka pasjonują mnie kolejki i dość wymagający symulator Auran Trainz Railroad Simulator 2006 działa bardzo ładnie na GMA950. Polecam. Grywalne demo do ściągnięcia ze strony auran.com Skoro działają Tainzy to i N4S też powinien. :lol:

#149 doombek

doombek
  • 257 postów
  • SkądW-Wa

Napisano 17 czerwca 2007 - 10:08

ja z obserwacji to widze ze: w przypadku Mac'a- pracuje sie i Mac Dziala w przypadku Win'a- pracuje sie zeby Windows dzialal

#150 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2007 - 12:32

Doombek rozwaliło mnie Twoje twierdzenie :lol: Raptou chodziło mi o to że nie ma NFS na maca, tylko od razu hop siup posadzono by winde a mac os to nieprzydatna pierdoła, bo w końcu windows to poważny system. Nie mam za dużo do wina ale wkurza mnie takie podejście :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych