Skoro pytałem i dostałem odpowiedź to wypadałoby co nieco opisać. Po kolei:
Windows 7 RC 64bit (ISO zassane bezpośrednio od MS) instaluje się bezbłędnie na WMWare Fusion 2.0.4. Wystarczy użyć kreatora i instalować jak Vistę 64.
Na iMac Alu C2D z grafiką ATI już nie było tak różowo...
Po utworzeniu partycji za pomocą Asystenta Boot Camp jesteśmy proszeni o włożenie płyty instalacyjnej Windowsa i ponowne uruchomienie komputera.
Komputer powinien po restarcie automatycznie bootować płytę, ale tego nie robi. Zaiast instalatora naszym oczom ukazuje się napis "1. 2. Select CD_ROM Boot Type".
Wygląda to tak:

Wybralibyśmy odpowiedinią opcję, ale klawiatura niestety nie działa jeszcze na tym etapie pracy komputera więc....
Należy zatem zmodyfikować obraz płyty tak by się sprawnie bootował. Należy skorzystać z tego guida:
-=jowie=- | "Select CD-ROM Boot Type :" prompt while trying to boot from Vista x64 DVD burnt from .iso file
NALEŻY ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE PŁYTA DLA WINDOWS 7 WYMAGA 8 SEKTORÓW, a nie 4 jak Vista.
Warto też sobie z góry przygotować Boot Camp, gdyż na 100% ten z płyty dołączonej do komputera (a nawet ten z pudełkowej) nie będzie posłuszny.
Ja pobralem Boot Camp 2.1.1, rpoff z płyty instalacyjnej Leo 10.5.6 dołączanej do najnowszych maków.
Następnie należy pobrać paczkę ze zmodyfikowanymi instalerami abyśmy nie otrzymali błędu podczas instalacji:
I tyle.
Wrażenia?
Windows 7 wygląda i pracuje ładniej niż Vista, zużywa mniej zasobów niż Windows XP i jest wydajniejszy od Windows 2000. Jestem na prawdę zadowolony. Gry, w których wcześniej grałem na połowie detali by mieć jako tako dobry framerate, teraz na max detalach śmigają koncertowo.